tiistai 27. lokakuuta 2009

Butik Sophie






Viime lauantaina sain piipahtaa Butik Sophiessa Kööpenhaminassa. Liikkeeseen oli koottuna viehättäviä asetelmia palavine kynttilöineen ja lämpöinen tunnelma suorastaan kutsui kadulta sisään. Kellarissa oli esillä puutarhakalusteita ja sinkkisankoja, puutarhanhoitovälineitä ja ruukkuja. Ensimmäisessä kerroksessa oli huonekaluja ja pientavaroita. Jos matkalaukkumme olisi pöydän kokoinen ja jos rahapussi olisi pikkuisen paksumpi, olisin mielinyt yhtä sun toista huonekalua omaan kotiin tunnelmaa tuomaan. Kalusteet olivat esteettisyytensä lisäksi varsin funktionaalisia - mittasuhteiltaan juuri kotiin sopivia.


Köyhäinhopea, taulut, vanha pellava, lyhdyt ja muut pienesineet oli aseteltu kodikkaiksi ryppäiksi ja rennoiksi asetelmiksi. Pellavat oli mankeloitu, eikä yhden yhtä ryppyä näkynyt liinoissa tai pyyheliinoissa. Putiikissa oli viherkasveja ja puunoksia, sammaltakin. Kaikkia taidokkaasti käytettynä korostamassa viehättävää ilmapiiriä. Ajatelkaa mikä työympäristö tuo pieni putiikki onkaan!


Tuliaisiksi ostin muutamia pikkuesineitä. Esimerkiksi tuon kynttiläjalan, joka on kuvattuna kolmannessa kuvassa. Kuten näkyy, niin siinäkin paloi kynttilä. Halutessani ostaa esineen, puhallettiin kynttilä vain sammuksiin ja kiedottiin jalka kahisevaan silkkipaperiin.


Sain kuulla, että Butik Sophiesta voi vallan mainiosti tilata pieniä ja suuriakin esineitä Suomeen. Nettisivuilta vain valitsee tuoteet joista on kiinnostunut ja sitten lähettää liikkeeseen sähköpostia. Tuotteet tulevat postin välityksellä; pienehkön paketin kulut jäävät alle 20 euroon ja suurempien lähetyskulut riippuvat lisäpainosta. Helsingissä on kuulemma myös yhteyshenkilö nimeltään Niina (en tiedä sukunimeä) ja putiikista voidaan tavaralähetys lähettää myös Niinalle ja omansa voi noutaa sitten Helsingistä. Yksityiskohdista sovitaan sähköpostilla.

Palvelu liikkeessä oli ystävällistä, aurinkoista ja lämpöistä. Silmiin katsottiin ja kaikkea hyvää toivottiin. Pieni piipahdus jätti hyvän mielen ja elämys oli suuren suuri.






ps. Sain luvan ottaa valokuvia ja käyttää niitä vapaasti täällä blogissani.

16 kommenttia:

  1. Mitä ihanuuksia, huokaisee ja pää kallellaan ihastelee.....
    Täytyy kurkistella kuvat vielä uudemman kerran, jos vaikka silmiin osuisi jotakin "tilattavaa"..... :)
    Harmaan sadepäivän keskeltä iloinen terveinen sinulle!!

    VastaaPoista
  2. Olen usein käynyt Butik Sophien nettisivuilla ammentamassa inspiraatiota ja ihailemassa heidän esineitään. Pitäisi päästä paikan päälle, Sinä olet onnekas kun olet päässyt.

    VastaaPoista
  3. Netissä olen käynyt, oispa ihana päästä paikanpäälle.. Ja koko kaupunkiin noin ylipäänsä.

    VastaaPoista
  4. Onnentyttö, kun pääsit noin ihanaan kauppaan. Minäkin olen joskus selannut nettisivuja ja ihastellut kauniita tavaroita :)
    Ihanaista viikkoa!

    VastaaPoista
  5. Tinttarukselle:
    Niin minäkin päästin huokauksen jos toisenkin. Liikkeen sivuilta vasta löytyykin kaikkea ihanaa - ranskalaisia, kodikkaita antiikkiaarteita.
    Täällä oli eilen oikein kaunis sää mutta kostea päivä taitaa olla tänään tulossa. Rutistus siunulle!

    Hannukalle:
    Niinpä...yksinkertaisesti vaan kaunista. Mukavaa viikkoa sinulle!

    Elsalle:
    Samoin, minä myös. Minullakin oli ollut tuo haave päästä joskun käymään ihan paikan päällä. Onnekkaalta nyt tuntuu. Tosissani suosittelen. Kivaa viikkoa!

    Teijalle:
    Kööpenhamina on kyllä viehättävä paikka. Kaunis kaupunki, sopivasti pieniä putiikkeja ja hyvää syötävää tarjolla joka puolella.
    Tämä on minullakin ensimmäinen kerta, kun pääsin Kööpenhaminassa oikeasti kaupunkiin siis lentokenttää pidemmälle :)
    Iloisen viikon toivotus sinullekin Teija!

    Siirisofialle:
    Totta...Ihanaista viikkoa sinullekin!

    Tänään (mieheni työpäivän aikana) on pikkuvesselillä ja minulla sunnitelmissa pistäytyä Århusin eläinpuistossa ja iltapäivällä Bruuns Gallerissa. Kuulostaa gallerialta mutta on kyllä ihan ostoskeskus :)
    Huomasin eilen, että täällä on tavallisissa ruokakaupoissakin myynnissä sellaisia joulukoristeita (kruunuja, kynttiläjalkoja, kuusenkoristeita, seimihahmoja), joita voisin
    kuvitella näkeväni Jeanne D´Arc living -lehdessä! Voi kuulkaa ruokakauppakin olla näköjään elämys :)

    VastaaPoista
  6. Oi-joi-joi! Mihin ihanaan aarreaittaan olet päässytkään ja sepä taitaakin tarkoittaa koko Kööpenhaminaa :)
    Wonderful, wonderful Copenhagen....Lallallaa :D

    VastaaPoista
  7. Maakalle:
    Niin just - lallalallalaaaa. Tänään käytiin ennen lapsen päiväunia (jotka nyt siis meneillään) läheisessä puistossa katsomassa eläimiä ja leikkimässä. Onneksi oli kurahousut mukana - vettä nimittäin tuli oikoonsa. Tultiin sitten hotellille yltä päältä kurassa ja ravassa. Oli siinä meidän tyylikkäässä saapumisessa varmaankin pällistelemistä hotellin konferenssivierailla :)

    VastaaPoista
  8. What can I say....I just love the pictures from Butik Sophie!

    And I love the music here too!

    Hugs Camilla

    VastaaPoista
  9. Voi mitä ihanuuksia!! Täällä yksi lisää joka tahtoo Köpikseen. Kerrohan lisää!

    VastaaPoista
  10. Ihan pakko vielä palata kun selasin lisää blogiasi, että paljastuksistasi selviää myös minun työpaikkakuntani. Hauskaa, vaikket taida näillä lakeuksillä enää asustellakkaan ;)

    VastaaPoista
  11. Aivan ihania nuo Butik Shophien kuvat...

    Kirsi

    VastaaPoista
  12. Margelle:
    Kiitos halausten kera!

    Camilla:
    Thank you! It was so nice you stopped by. That shop just takes one´s breath away :)

    Katille:
    Kiva kun kävit! Kerron varmaankin vielä lisää matkakuulumisia. Täällä vaan on niin mukavaa, että taidan haluta jakaa näitä juttuja teidän kaikkien kanssa.
    Hauska juttu, tuo meitä yhdistävä paikkakunta :) Minun molemminpuolinen sukuni on sieltä ja olen pitkälti lapsuuteni kesät ja lomat siellä viettänyt (vaikka lapsuudenkotini on Turun seudulla). Sielultani olen täysin pohojalaanen :) Ja kotikieleni on tosiaan pohojanmaan murret.

    Kirsillekin kiitos! Oli vaan niin, että mihin ikinä tuolla putiikissa kameransa suuntasi, jotakin kaunista sai vangituksi. Ihan käsittämätön paikka. Ihana!

    VastaaPoista
  13. Oi,mina olisin varmasti seonnut tuolla liikkeessa...
    Mita muuta kivaa on Kopiksessa?Onko paljon kivoja sisustusliikkeita,vaateliikkeita,kahviloita???
    Siita on tosiaan niin kauan,kun olen siella ollut....

    VastaaPoista
  14. Lisaylle:
    Kyllä se sekoaminen oli täälläkin lähellä. Niin kaunista ja niin hyvin esille pantuna...oih vaan, ei voi muuta sanoa.
    Köpiksessä on paljon kivoja pieniä putiikkeja - hinnatkin vaan on aika korkeita. Minusta kuitenkin ihan kärkipäässä kivoista ostospaikoista on Magasin du Nord -tavaratalo ja sen vaateosastot sekä kodinosasto. Saman katon alta löytyy paljon kivaa. Esimerkiksi Noa Noan vaateosasto tuolla oli iiihana. Toki monet vaateosastot tuollakin ovat ainakin minun budjetilleni liian hintavia mutta kiva vaatteita on silti ihastella.
    Teenystävänä minä tykkään kovasti myös A.C. Perch teekaupasta ja sen yhteydessä olevasta teesalongista. On kyllä ehdottomasti kokeilemisen arvoinen paikka.
    Museoista en osaa sanoa, sillä kaksivuotiaan kanssa matkassa ollessa emme tällä reissulla edes yrittäneet museokierrosta. Minä nautin ihan siitäkin, että saa kävellä ja katsella kaupunkikuvaa. Nättejä katuja Köpiksessä piisaa ja taloja. Talojen kirjava väritys jotenkin vetoaa minuun.
    Mukavaa viikon jatkoa sinulle!

    VastaaPoista