lauantai 10. maaliskuuta 2012

Lattiaelämää - lentävällä matolla maailmalle








Me matkustimme omalla lentävällä matollamme Provancen oliivitarhojen keskelle. Tarjolla oli sitruksia :) Oli myös hyvää teetä ja parasta seuraa. Aika kätevää, kun on tuollainen matto, jolle voi vain istahtaa ja esittää matkatoiveita. Glorian kodissa esitelty Viardin pariskunnan cabanon, provencelainen vapaa-ajankotina toimiva entinen taukotupa, ihastutti minua kovasti ja siellä siis mielikuvissamme piipahdimme.
Viimeksi kirjoittaessani taisin mainita lentävästä matostamme. Siitä on tullut kotimme kevään symboli. Meillä on  vaaleaa ja neutraalia (paitsi pojan huoneessa, joka on täynnä iloa ja väriä) mutta silloin tällöin asettuu täälläkin väri taloiksi. Asettuminen tapahtuu kirkkaan kukkakimpun, kynttiläasetelman, pöytäkattauksen tai jonkin tekstiilin muodossa. Kodin rauhallisuus on minulle arvo ja minulle, miehelleni myös, rauhasta viestii melko seesteinen sävymaailma. Lisäksi olen huomannut, että taipumuksenani on helposti kyllästyä voimakkaisiin väreihin. Joku kyllästyy vaaleaan tai neutraaliin, minä taas värikylläisyyteen. Nyt on kuitenkin turkoosin maton aika keittiössämme, kunnes siitä ehkäpä kesän korvalla tulee piknik -retkien oivallinen kumppani. Muovimattoa voi mainiosti käyttää kosteallakin ruoholla retkialustana ja puhdistaminen on tosi helppoa retken jälkeen.
Pojan mielestä matto on muuten ihan pommihieno :)

Raikkautta (toki myös rakkautta) päivääsi,

Anu

24 kommenttia:

  1. Ihanan värinen matto! Tottahan sitä talossa pitää yksi lentävä matto olla :) Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Moikka!
    Matto on hieno ja sopii varmasti pomminhienosti teille. Tunnistin taas omia ajatuksiani sun tekstistä, yllätys :)
    Niin hellunen tuo sun edellinen postaus <3
    Ihanaa viikonloppua sinne!

    VastaaPoista
  3. Kauniin värinen tuoe teidän uusi kulkupeli...:)

    Mukavaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
  4. Heipsistä! Mukavan pirteä matto. Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  5. Tuulahdus kesää! Ihana tunnelma kuvissasi, ihan kuin Provencesta konsanaan :D

    Täytyy kyllä minunkin todeta, että matto on ihan pommihieno ;)

    Mukavaa viikonlopun jatkoa haaveilujen parissa.
    -Sanna

    VastaaPoista
  6. Ihana piknikki (meilläkin harrastetaan välillä niitä). Kaunis on matto! Pirteää lauantaita :)

    VastaaPoista
  7. Minustakin pomminhieno matto! Pirteä ja kiva kuvio, nam!

    VastaaPoista
  8. Tiedätkö olisko tuota mattoa jossain myynnissä, olen nimittäin etsinyt sitä kissojen ja koirien kanssa koko talven..!! :))

    VastaaPoista
  9. Meillä sama matto ja tykätään ihan hirveästi. Kesäksi se siirretään se taas terassille tuomaan väriä :) Ihanaa viikonlopun jatkoa sinulle.

    VastaaPoista
  10. Liikuttavan ihania postauksia täällä.
    Lentäville matoille hurraan, vievät huikeisiin seikkailuihin maailman ääriin. Ja paitsi pommihieno myös hyvin kaunis tuo teidän lentopeli!

    Tuollaiset leikkihetket ovat aivan parhautta:)

    Suloista viikonloppua♥

    VastaaPoista
  11. refreshing colors,
    lovely!: )

    hugs,
    v

    VastaaPoista
  12. Ihana lentävä matto, kauniin värinen!
    se on ihanaa kun kotona on ripaus taikaa ... :)

    VastaaPoista
  13. Oletpa löytänyt raikkaan muovimaton!

    Mä kans taidan olla samanlainen väreihin kyllästyjä kuin sinäkin! :D Joskus niitä vain täytyy hetkeksi aikaa saada, mut ei tosiaankaan missään pitkäaikais hankinnoissa. Turkoosia meillä on nyt aika paljon, mutta pehmeänpänä...sininen jossain muodossa taitaa kuulua mun sielun maisemaan :)

    VastaaPoista
  14. sesse
    Niin pitää :)

    Rouva M
    Me ollaan melko lailla samikset :) Se vaan on niin, että tykkään monenlaisista väreistä ja sävyistä mutta en pysty jatkuvasti elämään niiden ympäröimänä. Sen sijaan valkoinen ei kyllästytä mua koskaan. Onneksi voi vaihdella tyynynpäällisiä, verhoja, mattoja, piristää ilmettä kukin ja kynttilöin.
    Edellisen postauksen ilta oli kyllä aivan liikuttavan ihana. Otin sen kuvan pienestä kelkkailijasta keittiön ikkunalasin läpi pitkällä putkella. Poika kelkkaili isovanhempiensa kanssa.

    Irmastiina
    Sopivan sähäkkä peli, tosiaan. Arvaapa, nyt se matto lenteli (= muutti) pojan huoneen lattialle, kun hän tykkää siitä niin kovasti.

    Liinaliini
    Kiitos ja sinulle samoin!

    VastaaPoista
  15. Sanna
    Juu, eikös ;) Tämä on tällaista taloudellista ja ekologista lentämistä ja matkailua...
    Ja juu, pommihieno se on. Minusta tuo pojan pommi(n)hieno ilmaus oli niin hauska.

    Anne
    Meillä sisäpiknikit kuuluvat ihan vakiopuuhiin ja kesällä ulkosellaiset myös. Olen aina ollut lattiaeläjä :) Telkkariakin on minusta ihan kiva katsella lattiatyynyn päältä. Nykyisin ei enää paikat anna myöden kovalta puulattialta katselua (puutuu, kolottaa) ainakaan kovin kauaa aikaa. Fysioterapeutti totesi minulle tämän tyyppisten ilmiöiden syyksi silkan vanhenemisen (olin silloin täyttänyt juuri 30 v!). Tykkään kyllä mieluummin ajatella vanhenemiseen liittyviksi asioiksi joitakin positiivisia ilmiöitä, kuten elämänkokemuksen karttumisen tai katsantokantojen avartumisen :)

    VastaaPoista
  16. Ihana matto! :) Tosiaan piristävä ja sopii hienosti vaalean ja neutraalin kumppaniksi. Piknik-kelejä odotellessa!

    VastaaPoista
  17. Hymyilevä tyttönen
    Kiitos, minustakin se on aikai namu :)

    Ruusa
    Joo, minä ostin maton Turun Elvina Interiöristä kaksi viikkoa sitten. Koitin selata äsken Merjan nettikauppaa mutta en mattoa siellä pikakatselmuksella nyt lötänyt. Kannattaa soittaa liikkeeseen, jos et nettikaupasta löydä. Matto on House Doctorin ja kannattaa kysyä jos sen saisi vaikka tilattua Merjan kautta mikäli on nyt loppuunmyyty.
    Kuulemma Indiskassa ja Plantagenissakin on ollut muovisia tuon tyylisiä mattoja myynnissä.

    Heidi
    terassilla se näyttääkin varmasti tosi kivalta kesällä. Voi olisipa jo kesä tai ainakin kunnolla kevät :) Me tehtiin vielä komea lumiukko (oikeastaan se kyllä näyttää lumiakalta mutta pojan mielestä on ukko) mutta lupaavasti on mittari kunnolla plussan puolella.
    Mukavaa alkavaa viikkoa sulle.

    AnnaO
    Kiitos. Tuolla ylempänä jo mainitsinkin, että nyt se muutti pojan huoneeseen, kun hän on niin innoissaan matosta.

    VastaaPoista
  18. Hannah
    Kiitos!! Ja olen samaa mieltä, että ihan parhautta ovat. Niitä elämän kultajyväsiä.
    Mukavaa alkavaa viikkoa sulle.

    vibeke
    It was time for some colour :)
    hugs and blessings!

    sade
    Niin on. Tänään tehtiin pöydän alle maja ja liimattiin pöydän aluspintaan sellaisia fosforitähtiä, jotka varaavat valoa ja kimaltavat pimeässä. Niitä on nyt käyty taskulampulla valaisemassa ja ihailemassa. taikaa...

    VastaaPoista
  19. Maaka
    Ihanaa, että joku muukin...ja juuri niin. En voisi kuvitellakaan, että jokin pitkäaikaishankinta tai tyyriimpi ostos olisi oikein värikäs tai. Pienet väri-ilottelut ovat sen sijaan oikein tervetulleita ja niillä on kiva ilahduttaa perhettä ja itseäänkin niillä pienillä ilmeenvaihdoksilla kotosalla.

    Silti tykkään kovasti katsella kuvia jopa valtavan värikkäistä tiloista. Ihailen hyvällä värisilmällä toteutettua kokonaisuutta, pidän huvikumpumaisista kodeista ja makustelen niiden kuvilla. Aidosti tykkään, kun on on pinkkiä, vihreää, laventelia, taivaansineä, keltaista ja oranssia. Omassa kodissa taivun silti vaaleaan...

    VastaaPoista
  20. Voi miten mukava onkaan tuollainen lentävä matto :)

    VastaaPoista
  21. Pommihieno se on minunkin mielestäni;) Ja parasta siinä on varmasti se, että pääsee noin mukavasti matkustelemaan maailmalla:)

    VastaaPoista
  22. Tykkään kanssa matostanne. Kiva keväinen fiilis ja ihania matkoja sillä tosiaan voi tehdä! :) Minä olen samaa mieltä kanssasi väreistä, kirkkaat ja iloiset värit ovat mukavia mutta niihin tosiaan kyllästyy helposti joten ne pitää olla helposti vaihdettavissa. Minua kiehtoo tällä hetkellä vaniljan väri ja pellavan eri sävyt!

    VastaaPoista
  23. Sini
    Niinpä, niitä odotellessa. Sisäretkeily on kyllä melkein yhtä hauskaa :)

    Elina
    Se on veikeä peli ja vain mielikuvitus on rajana.

    Pioni
    Juu, nimenomaan se.

    Kaisamaiju
    Kiva, että jaetaan sama ajatus. Mainitsemasi värit ovatkin kauniita.

    VastaaPoista