tiistai 22. marraskuuta 2011

Paperitähtiä










Hei ystävä! Terveisiä Jyväskylästä. Istun hotellissa pitkän opiskelupäivän päätteeksi. Olen samaan aikaan väsynyt ja energinen; väsynyt kaikesta siitä tuottamisesta, jota eiliseen ja tähän päivään on sisältynyt mutta samalla energinen kaikesta siitä innoituksesta, jota olen jälleen saanut täällä kollegojen tapaamisesta ja asioiden jakamisesta. Aamuni alkoi tänään ihanasti sillä sain nauttia lumen lahjasta. Vaikka lunta oli vain hiukkasen, oli tunnelma ihan sadunomainen. Juutuin kameran kanssa kirkkopuistoon ja melkein myöhästyin luennoltakin lumilumon vuoksi. Illalla sain kulkea pienessä leijailevassa valkeudessa ja  hotelille kävellessä vain ihastelin ympäröivää kauneutta.
Pian ollaan ensimmäisessä adventissa. Joulu saapuu ja minä otan vastaan. Opettelen keskittymään olennaiseen ja löytämään niitä hetkiä, jolloin voin kaikessa rauhassa tehdä mukavia asioita perheen kanssa ja ihan itseksenikin. Viime viikonloppuna löysin tällaisen hetken askartelun parista. Askartelu on siitä mukavaa, että sitä voi tehdä kera perheen pienimmäisen mutta valloittavaa se on, vaikka näpertelisi yksinäänkin. Näin adventin alla taittelin muutamia yksinkertaisia  paperitähtiä ja halusin jakaa mallin kanssasi. Jos vaikka haluaisit sinäkin tähdittää kotiasi tai ilahduttaa läheisiä tähtilahjalla. Paperiksi käy melkein mikä tahansa mutta hieman monistuspaperia paksummasta paperista sain itse taitokset ja liimaukset onnistumaan parhaiten. Ohjeen olen poiminut täältä.
Kokeilin myös minulle uutta pintaneuletta. Valitsin ehkä turhan pienet puikot ja tuli aika kireää neulosta mutta minusta tuo tähtimäinen kuvio on ihana. Mietinnässä on mihin sitä voisin käyttää.

Valoa adventtiaikaasi,

Anu

ps. Tämän päivän lumikuvia en voi nyt kanssasi jakaa, koska minulla on täällä mukana pokkarikamera, jonka korttia ei saakaan luettua  suoraan läppärilläni ja välijohto on kotona. Nämä tähtikuvat otin viime viikonloppuna.

26 kommenttia:

  1. thank you so much for the lovely words dear anu, they mean a lot to me!: )

    oh, how wonderful that little piece of knitting piece is, what types of stitches is it? the colors are beautiful also.

    i am knitting on socks these days. so many of my friends and family wish for woollen socks for christmas : ) it is so fun to choose colors (and color combinations) for each person. i never make a similar pair, every pair has it's own "personality".

    the days appears so much shorter now, only a few hours with light each day. the snow has not come yet, i am waiting for it...think it is so pretty when nature is covered in the white blanket of snow...it is such a peaceful sight...

    hope you have lovely days, soon advent is here.
    i LOVE advent time...the waiting time...

    bless and love
    vibeke

    VastaaPoista
  2. ps: the lovely words you gave me was some days back, under the warm feet post i had : )

    VastaaPoista
  3. Kiitos ihanasta unitarinasta. Sait minut kyllä hymyileään :)

    Voi kun nin kaipaan tuota luonta. Jotenkin se uusi puhdas lumi on kuin tyhjä pöytä, tai jonkinlainen tabula rasa. Juuri nyt kaipaan sitä puhtautta ja uuden tunnetta.

    Paperitähti on kaunis. Voisin itsekin koettaa tuollaista, juuri sopivan yksinkertainen.
    Kirpeää viikon jatkoa, toivottavasti saat kulkea yhä puuterissa!

    VastaaPoista
  4. Ihanasti kirjoitit... Kaunista tuo neule.

    VastaaPoista
  5. Ihania kuvia, kaunis tunnelma. Tykkään.

    VastaaPoista
  6. Ihana teksti ja kauniit kuvat. Miten tuo neulepinta tehdään, on ihana.

    VastaaPoista
  7. olipas kuvissasi rauhoittavan talvinen tunnelma <3 tuo ensimmäinen kuva niin ihanan jouluinen :)
    Ihania opiskelupäiviä sinulle. Ja suloista joulun odotusta.

    VastaaPoista
  8. Kauniita paperitähtiä ja kauniita herkkiä kuvia! Kiitos kun laitoit tähtien ohjeen tänne :)

    VastaaPoista
  9. Ihania kuvia ♥
    Kiitos tähti ohjeesta, pitää kokeilla minkälaisia tähtiä saan aikaiseksi :)

    VastaaPoista
  10. Ihanat kuvat.
    Niin kauniita tähtiä!

    Mahtavaa, olet saanut jo kokea tämän talven ensilumen. Täällä kotipuolessa sitä vielä odotellaa...☺

    VastaaPoista
  11. Ah mitkä tähdet, tosi kauniit! Täytyy miettiä riittäisikö kärsivällisyyteni kokeilemaan samanlaisia. Onko nuo tapetit vaihtoehtoja teidän olkkariin? Meillä on osassa olohuoneen seiniä tapettia ja olen todella todella tyytyväinen siihen joka päivä :)
    Makuuhuoneen muutoksesta olenkin nyt hieman epävarma, mutta kuvia ehkä joskus luvassa.
    Nauti opinnoista! :)

    VastaaPoista
  12. Kauniit tähdet!! Tähdissä on jotain kiehtovaa, aika rienttää niitä ihastellessa tummalta taivaalta.
    Hauska kudontatapa, en ole tainnut ennen nähdäkkään :)
    Kello rienttää ja pitäisi joutua nukkumaan. Kaikkea hyvää loppuviikkoosi ja tsemppiä opiskeluun!

    VastaaPoista
  13. Todella kauniita kuvia! Ihanan talvista ja jouluista. Täällä Helsingissä, jossa olen töissä, on ihan märkää ja tummaa vain... Tänäänkin oli kotoa lähtiessä 6,9 astetta lämmintä. Siis nautiskele vaaleudesta ja kuulaudesta! Ja itse tietenkin nautiskelen niistä kuviesi välityksellä.

    Kiitos joulutähtilinkistä! Näyttää ihanan yksinkertaiselta. Ehkä kokeilen yhden sellaisen jo töissä ;) Voi hyvin ja ihanasti! Joulua odotellen...

    VastaaPoista
  14. i need your post address
    again for the
    tea swap : )

    warm hugs
    vibeke

    VastaaPoista
  15. Hei Anu! Ihastuttavia tähtiä kerrassaan! En ole erityisemmin askartelutyyppi, mutta näin joulun alla iskee aina joku kummallinen "kortintekovimma" mullekin... Nuo tähdet olisivat sopivan eleettömiä koristuksia vaikka pidemmälle talveen. Lunta kovasti odotellaan tänne Savoonkin, jossa sitä perinteisesti on aina ollut paljon enemmän kuin esim. kotopuolessa Pohjanmaalla, mutta ei kovin hääviltä vaikuta. Parasta aikaa kuulen kunnon vesisateen ropisevan peltikattoon... Mutta toivossa eletään! Mukavaa adventtiaikaa ja joulun odotusta koko teidän väelle!

    VastaaPoista
  16. Adventtiaika on tosiaan jo lähellä, tänään aion ripustaa valotähdet olohuoneen ikkunaan.
    Aika kiva juttu, minä opein eilen töissä juuri tuollaisen tähden teon ja ajattelin niitä askarrella viikonlopun aikana:)

    VastaaPoista
  17. vibeke
    You are welcome dear vibeke. I am also so fond of that little piece of knitting. I tried both a new pattern and a new yarn. I will send you e-mail and try to describe the pattern :)
    I got to enjoy snow for two days but now it is raining here again. Now we are enjoying a quiet time here at home. We just baked some cookies with our son. The flour flew everywhere and we had so much fun :) Now we are waiting for the cookies to cool down so that we could frost them with lots of sugar icing.
    It is lovely to hear that you are helping the santa clause there :) Woollen socks are a perfect warm and special gift.
    Hoping you have a lovely and peaceful advent.
    hugs Anu

    VastaaPoista
  18. Emilia
    Kiva, että sullekin tuli hyvä mieli. Se uni oli tosi mukava. Istuit meidän opehuoneessa ikkunapaikalla suuressa neukkaripöydässä. Kaikki oli ihan wow sun jutuista mutta en yhtään muista, että mistä aiheesta meitä koulutit :) Hassuja nämä ihmisen unet :)
    Mukavia tähtiaskarteluja sinne ja tunnelmallista adventtiaikaa.

    Kivitasku ja Johanna
    Kiitos!!

    Miia kiitos.
    Löysin ohjeen kirjasta nimeltään Yksinkertaisesti neuloen. Kyseessä on tweed neule. Tämä sopii silloin, kun silmukkamäärä on kahdella jaollinen + 1.
    1. krs (op): 1o, *tuo lanka työn eteen, nosta 1 s nurin neulomatta, vie lanka taakse, 1 o, toista *:stä krs loppuun
    2. krs: 2 n, * vie lanka taakse, nosta 1 s nurin neulomatta, tuo lanka työn eteen, 1 n, toista *:stä, kunnes jäljellä on 1 s, 1 n.
    Toista näitä kahta kerrosta.

    VastaaPoista
  19. Lili Emilia
    Kiitos...kyllä se joulun tunnelma alkaa hiipiä mieleen ja ympärillekin. Juuri koristeltiin pienen miehen kanssa pikkujoulukuusi ja sitten leikittiin sen ympärille pikueläimillä satumetsää. Leivottiin myös pipareita ja koristeltiinkin muutamia. Koristelua jatketaan ehkä myöhemmin lisää.

    piia
    Ole hyvä
    Itse innostuin, kun malli oli eleettömän kaunis ja niin helppotekoinenkin vielä.

    AnnaO
    Kiva, kokeile ihmeessä. Minulle tuli vähän huuma noita tehdessä. Tekisi mieli kokeilla tapeteista, että millaisia tähtiä syntyisi. Paksuus olisi varmaan niissä just sopiva.

    Irmastiina
    Kokeile ihmeessä tähtien tekoa. On aika koukuttavaa puuhaa glögikupposen keralla.
    Jyväskylässä oli tosiaan maanantaina ja tiistaina pikkuruinen lumipeite. Niin tykkäsin! Keskiviikkoaamuna sitten satoikin jo vettä - plääh. Miten se onkin niin, että alkusyksystä tykkään sateestakin kovin mutta näin joulun alla se muuttuu pläähiksi :) Toisaalta lumitunelmaa voi loihtia muinkin keinoin - tomusokeri suklaakakun päällä on oiva vaihtoehto :)

    VastaaPoista
  20. Paperitähdet ovat kauniita, ne huokuvat herkkyyttä.
    Kudottulappunen olisi oiva glögimukin alunen. Jos osaisin kutoa saattaisin tehdä tuollaiseta aluset ja korvattomaan mukiin kauluksen, jotta ei kuuma juoma kuumota sormia.
    Rauhaisaa ensimmäistä adventtia sinulle ja perheellesi.

    VastaaPoista
  21. Rouva M
    Kokeile ihmeessä noita tähtiä. On sopivan koukuttavaa puuhaa.
    Nuo rullat on paperiarkkeja mutta sävyjen puolesta voisivat ihan hyvin olla tapettivaihtoehtoja :) Innolla odotan teidän makkarin sävyjä. Monta kertaa epävarmuudesta voi syntyä kaikkea mukavaa, joten luovuus ja uskallus vaan peliin. Mullakin kukkinut erittäin luovat huonekalunsiirtoideat täällä :)

    Marie
    Kiitos! Tähtitaivas on yksi kauneimmista näyistä. Me ihailtiin pojan kanssa juurikin eilen säihkyviä timantteja taivaalla.
    Pintaneule on minullekin uusi tuttavuus. Kirjoittelin ohjeen tuohon vähän ylemmäs kommentteihin. Tuosta kirjasta sen löysin ja ihastuin.
    Kiitos myös tsempeistä! Hyvä mieli on siitä, että olen pysynyt kaiken muun homman ohella ihan aikataulussa opintojen suhteen. Suunnattoman mukavaa olla vaihteeksi myös sillä toisella puolella luokkahuonetta :)
    Valoisaa alkavaa viikkoa Marie.

    VastaaPoista
  22. Intianminttu
    Eikö olekin kauniin koruton malli...tykästyin heti. Mukavaa adventtiaikaa sinulle.

    Sini
    Heipsistä. Kokeile ihmeessä, näiden tekemiseen tulee jokin kummallinen himo :)
    Sateista on meilläkin nyt ollut. Tänään käytiin joulumarkkinoilla vesisateessa. oikein kunnolla saatiin niskaan. Tuomiokirkon kuusi näytti kuitenkin yhtä kauniilta kuin aina ennekin, sateesta huolimatta.
    Iloa adventtiaikaasi Sini.

    vibeke
    I sent you mail :)

    Arja
    Kiitos! Tunnelmallista joulunaikaa sinulle toivottelen.

    Outi
    Heipsistä. Kyllä näin on, että joulunaika saa askartelusormet kutittelemaan :)
    Sateista on muuten täälläkin. Olin viikolla käymässä Jyväskylässä ja siellä tosiaan sain nautiskella parina päivänä lumitunnelmista. Keskiviikon tienoilla alkoi sielläkin vesisade. Ollaan toiveikkaita kuitenkin, sillä pakostihan se lumisade sieltä tulee jossakin kohtaa....eikö? Toivon niin kovasti, että jouluksi ennättäisi.
    Tunnelmallista joulunaikaa teidän kotiin ja kiitos kun jätit viestiä. Ilahduin kovin :)

    pioni
    Kiva yhteensattuma, että ollaan oltu samoissa tähtiaikeissa :) Samoissa on muuten menty valojenkin suhteen, sillä meillä ripusteltiin valotähdet myös tänä viikonloppuna.
    Adventtiaikaasi kaikkea hyvää.

    VastaaPoista
  23. Bibelot
    Kiitos ja sinulle myös toivon antoisaa adventtiaikaa. Tiedätkö, että mietin itsekin, josko tekisin kupinalusia tuolla neuleella :) Se on yksi erinomainen vaihtoehto.

    VastaaPoista
  24. found your place through vibeke's few days ago and i have been browthing through pages. your blog is such a calm place and love the charming photos you take. have a good monday.

    VastaaPoista