sunnuntai 29. marraskuuta 2009

Suloista adventtia ja onnea voittajalle!







Ensimmäinen kynttilä on sytytetty ja kyntteliköt loistavat ikkunoissa. Nyt saavat kaikki valot loistaa. Pian on joulu! Tein kynttiläasetelman munakoriin. Laitoin pohjalle sammalta, kävyn ja muutaman köyhäinhopeisen koristeen. Reunuksille kiinnitin kuusenkynttiläpidikkeet ja samettirusetin. Tämän kynttelikön kynttilät sytytin kaikki kerralla, vaikka toiseen sammalkoristeiseen kynttelikköön meillä sytytettiinkin ihan vain se ensimmäinen kynttilä.


Olen kuunnellut Bachin Jouluoratoriota. Lapsikin pitää siitä. Upeaa on huomata, että lapsellekin on tärkeää mitä kuunnellaan. Eräänäkin iltana tällä viikolla hän nimenomaan pyysi Bachia. Minun pieni miehenalkuni se tuntee jo tyylinsä. Eipä sillä, yhtä ihanaa on lastenlaulujen kuunteleminen. Joka hetkessä on oma äänimaisemansa, niin illan hämyisissä hetkissä kuin päivän toimeliaammissakin. Hetken ja musiikin on sovittava toisiinsa. Ja hiljaisuuttakin pitää olla.

Eilen pienemme koristeli pikkujoulukuusta suloisen keskittyneisyyden vallassa. Koristeet taisivat olla lumoavia. Minut taas lumosi se aito ilo ja pienten pulleiden sormien liikkeet pitkin neulasten pintaa. Tänään meillä sitten vietetäänkin koristellun pikkukuusen kera kutsuja adventtiajan alun kunniaksi. Olen leiponut ja odotan lämpimin mielin väkeä saapuvaksi!

Niin, ja pikkuruinen adventtiarvonta on nyt suoritettu! Ilokseni saan lähettää paketin sinulle Salaisen puutarhan emäntä. Laitathan minulle sähköpostilla yhteystietosi (sinkkisanko(at) windowslive.com), niin kääräisen paketin paperiin ja lähetän kotiisi.


Suloista ensimmäistä adventtia!
Ja kiitos kaikista arvontaan jättämistänne kommenteista. Tulin niistä niin iloiseksi!

17 kommenttia:

  1. Hei Anu!

    Et usko kuinka tulin onnelliseksi huomattuani ihan sattumalta voittaneeni palkinnon! Nimittäin eilen oli syntymäpäiväni: mieheni eikä poikani muistanut, enkä sanonut sanallakaan ja olen tästä johtuen ollut tosi surullinen ja ihana palkintosi tuli niin oikeaan aikaan!

    Lähtetän toki yhteystietoni ja vielä lämmin kiitos!


    T.Salaisen puutarhan emäntä

    VastaaPoista
  2. Salaisen puutarhan emännälle:
    Hei! Voi, tämä arvontahan meni nyt juuri niin kuin pitikin! Onnea hurjasti synttärisankarille! Minä laitan paketin tulemaan.
    Täällä alan juuri kattaa pöytää saapuville adventtivieraille. Ihan jo vesi kielellä odotan miltähän maistuu sellainen kakku, jonka ekaa kertaa väsäsin. Se on jäädykkeen tyyppinen, mausteena kahvia, suklaata, vaniljaa ja nougattia...
    Valoa adventin sinulle toivon. Pian postipoika kolauttaa kääreen laatikkoosi :)

    VastaaPoista
  3. Edellisen kommentin luettuani totesin,
    että hyvin lankesi arpa,onnea voittajalle!
    Anu,olet tehnyt kauniin kynttiläasetelman ja kuvat ovat oikein söpöjä.
    Voin kuvitella pienten pulleiden käsien juoksun neulasilla..! :)
    Ihanaa iltaa teille sekä suloista ensimmäistä adventtia!

    VastaaPoista
  4. Suloista adventtia myös sinulle !

    Kauniita kuviasi on ilo katsella :)

    VastaaPoista
  5. Onnea voittajalle, aivan oikeaan osoitteeseen meni!
    Kerrohan miltä maistui tuo kakku, kuulosti kyllä taivaalliselta... ja ei varmaankaan lihota (juuri) yhtään?

    Tunnelmallista ensimmäisen adventin loppua <3

    VastaaPoista
  6. Onnittelut voittajalle, olet palkintosi ansainnut :-)) Mukavaa ensimmäistä adventtia :-))

    VastaaPoista
  7. Kaunis asetelma! Täytyykin minunkin kaivaa joulumusiikki, erityisesti klassinen, esiin.

    Tunnelmallista joulun odotusta
    toivottelee Tania

    VastaaPoista
  8. Onnea arvonnan voittajalle - taisi osua todella nappiin :)

    Ihania joulutunnelmia blogissasi, Anu! Joulumusiikki on ihanaa. Kuuntelin eilen Poulancin O Magnum Mysteriumia repeatella ja yritin harjoitella stemmoja joulukonserttiamme varten, mutta musiikki oli niin kaunista, että meni enemmän kuuntelun puolelle... :)

    VastaaPoista
  9. Virvalle kiitokset! Se pienten sormien seuraaminen oli ihan huippua. Äsken soiteltiin ja laulettiin joululauluja. Poika laittoi pienen kätensä minun käteni päälle ja niin me soitettiin pianoa kuin yhdessä. Siinä se kätönen juoksi koskettimilla.
    Mukavaa maanantaita sinne!

    Mariannelle:
    Kiva kun kuvista tykkäsit. Aamusella oli edes vähän valoa, niin sai otettua munkin taidoilla kuvia. Hämärät ja märät päivät vaan jatkuvat. Nytkin sataa...Silti nautitaan alkavasta joulukuusta!

    TainaSusannalle:
    Se kakku oli tiedätkö tosi hyvää! Teen varmana uudelleenkin. Kannattaa kokeilla. Ohje on vanhasta Yhteishyvän Ruoka-liitteestä. Tässä tulee:
    120 g ohuita pipareita
    400 g maustamatonta tuorejuustoa
    1 dl sokeria
    4 dl kermaa
    1 dl toffeeta (laitoin nougatpatukkaa)
    100g suklaata (laitoin maitosuklaata)
    1 tl leivontakaakaota
    1 rkl kahvia (siis kahvijuomaa)

    Vuoraa pitkä vuoka kelmulla. Käytä kolme piparia koristeluun. Laita ne vuoan pohjalle kelmun päälle. Vatkaa kulhossa tuorejuusto ja sokerit. Vatkaa kerma toisessa kulhossa. Yhdistä vaahdot. Jaa vaahto kolmeen kippoon. Ensimmäiseen sekoita joukkoon kahvi ja kaakaojauhe. Toiseen sulatettu ja jäähdytetty suklaa. Kolmanteen paljoiteltu toffee.
    Kokoa kakku. Siis pohjalle kelmun päälle ne kolme piparia. Sihen päälle suklaavaahto. Taas pipareita. Päälle toffeevaahto. Pipareita. Lopuksi viimeinen vaahto. Laita pakkaseen foliolla peitettynä. Ota sulamaan noin 30 min ennen tarjoilua. Kumoa ja nautiskele!
    Kivaa alkanutta viikkoa sulle!

    Arjalle myös hymy ja kiitos! Adventti oli suloinen ja niin kodikas. Toivottavasti sinullakin. Nautitaan joulunajasta täysillä!

    Tanialle:
    Musiikki tekee kyllä ihmeitä. Kaivetaan kaikki suosikit levykopasta esille ja tunnelmoidaan...Kiva kun asetelmasta tykkäsit, kiitos sanoistasi.
    Tunnelmaa sinunkin iltoihisi ja valoa joulun!

    Tiinalle:
    Kiitos Tiina! Mä olen täällä jo ihan joulufiiliksissä. Äsken kaivoin taas yhdet jouluverot esille...Ajattelin pikkumiehen huoneeseen ehkä ne ripustaa.
    Just niin siinä muuten usein käy, että musiikki vaan vie mukanaan. Uskon kyllä, että silti ne stemmat muhii samalla takaraivossa. Ainakin mulle kläy usein niin, että esimerkiksi pieni tauko kypsyttää teoksen just sopivasti. Ja sitten se sujuu kuin tanssi :) Kiitos muuten myös konserttikutsusta!

    VastaaPoista
  10. ...niin siis peloiteltu, jouluverhot ja käy... :)

    VastaaPoista
  11. No yritin kirjottaa korjauskommentin noitten lukuisten virheiden tiimoilta mutta katosi tuuliin taivaan...siis ainakin paloiteltu, verhot ja käy :)

    VastaaPoista
  12. Hei!
    Kuljeskelin Salisessa puutarhassa ja löysyin sinun sivuillesi. Ihania tuliaisia tanskanmaalta (eikö se Butik Sophie ole siellä)!
    terveisin Pia

    VastaaPoista
  13. Ihanat, tunnelmalliset kuvat!!!

    Suloista adventtiaikaa sinullekin!:)

    Ps. ONNEA voittajalle!!:)

    VastaaPoista
  14. Hei Pia!
    Kiitos sinulle! Mukavaa, kun jätit terveisiä. Tanskassa tosiaan on tuo liike. Tykkäsin siitä ihan valtavasti. Olen vähän katsellut liikkeen joulukoristeita ja kaikkea ihanaa siellä taas on. Someenkin noita voi tilata ihan s-postilla.
    Sinulle mukavaa päivää!

    Margellekin huikkaan kiitokset. Tänä aamuna on pakkasta! Olen sitä niin odottanut. Ja teekuppi on tänä aamuna jotenkin kasvanut kiinni käteeni. On jo toinen pannullinen menossa. Melkoisen hurjaa :)

    VastaaPoista
  15. Kiiiitos ohjeesta! Tarvii kokeilla sitä heti seuraavan tilaisuuden tullen (lapsen päiväunet/ yöunet/ joku ottaa hänet hoitoon...)

    Ihanaista viikon jatkoa :) Mun aika on mennyt ompelukoneen ääressä, en oo edes tietokonetta avannut (kun sitten sitä juuttuu tänne pitkiksi toveiksi), ja nyt kun siippa oli avannut koneen; täällä sitä törötetään :D

    VastaaPoista
  16. TainaSusannalle:
    Ole hyvä ja se on justiinsa totta, että tänne juuttuu niin helposti. Sain valmiiksi muutaman keskeneräisen painotyön ja nyt päätin "vain olla" :)

    VastaaPoista