maanantai 16. tammikuuta 2012

Sävyjä











Valokuva talvisesta fantasiapiknikistä vanhan kuvalehden sivulla on ollut viime päivien inspiraatiokuvani. Kuvan sävyt ovat samaan aikaan pehmeät ja talvisen kylmät. Voiko niin edes olla? Minulle tulee kuvasta kuitenkin sellaiset asiat mieleen ja tuleepa vielä talviset luisteluretket ja kuuman kaakaon hörppiminen varpaiden jo kipristellessä. Myös kaakaoparta tai kermavaahtoparta...  Tänä iltana meillä kannettiin kermavaahtokaakaot takkatulen ääreen ja jutusteltiin päivän kuulumisia sisäpiknikillä. Sekin oli mukavaa pakkasen paukkuessa ulkosalla ja tulen rätistessä reippaasti takassa.
Viikonloppuna huomasin valon ja olin kiitollinen valosta. Olin kiitollinen ja iloinen myös monesta muusta asiasta kuten vapaasta laiskotteluajasta perheen kesken, siististä kodista ja uutukaisista pitkään haaveissa olleista kalusteista. Nyt on suunnitteilla uuden ruokaryhmän maalausprojekti mutta ensin pitää kerätä rohkeutta ja vakuuttua värisävyistä. Jotakin vaaleaa suditaan mutta ensin rauhassa tuumaillaan.
Joulunaikaan oli paljon tekimistä ja puuhaa niin töissä kuin kotosalla ja käsityöhetket jäivät kovin vähälle. Töissä toki on ihan hiihtolomaan saakka melkoista hulinaa mutta kotosalla nyt vähemmän tekemättömiä asioita, joten on aikaa istua kutimella. Minulla on tekeillä helmineuleinen vauvanpeitto näinä päivinä sukuun  syntyvälle pienelle suloiselle. Lankana minulla on Manu babyalpakkalanka ja se taitaa olla pehmoisinta ja lämpimintä lankaa, josta olen koskaan neulonut. Ostin omani ennen joulua mutta nyt harkitsen lisätilausta sillä huomasin, että lanka on juuri nyt tarjouksessa. klik :)

Mukavaa talvista viikkoa! Pysytään lämpiminä.

Anu

ps. Meillä on vielä joulusuklaita. Saatin monia ihania rasioita lahjaksi ja nyt koitetaan olla kuin ne sammakot saven kanssa eli syödään säästäen, vain vähäsen kerrallaan, lähinnä viikonloppuisin. Hauska esillepano syntyi jälkiruokakulhosta ja täysin tasaisesta pienestä lautasesta. 

pps. Jotta tämän suklaansyönnin keskellä pysyisin jossakin ruodussa, lähdin eilisiltana pitkästä aikaa kuntosalille. Oli muuten vilpoisin kuntosalireissu ikinä - ikänäni en ole sillä reissulla ollut niin kylmissäni.  Polleena  astelin oven taakse ja vingautin avainkorttiani kortinlukijassa. Kuvittelin jo melkein olevani täydessä tohinassa kaikkien niiden vempaimien keskellä ja tunsin suurta onnistumisen tunnetta, kun sain itsestäni irti sen  reissun. Hyvä minä. Mutta mitään ei tapahtunut, ei sitten yhtään mitään.  Ovi pysyi tiukasti kiinni ja vuoden voimassa oleva avaimeni vain päätti säästää minut kuntoilurääkiltä (olikohan se pakkasesta sekaisin?). Siinä seisoin koputellen, rynkyttäen ovea, soitellen ovisummeria ja jopa nakellen pikkuruisia jäänmurikoita salin ikkunoihin. Kyllä, sillä niin motivoitunut olin sunnuntai-illan koitokseen. Valot kyllä paloivat toisen kerroksen ikkunoissa mutta kukaan ei laskenut minua sisälle. Vähän kyllä arvellutti ohi ajavien autoilijoiden aatokset. Miettivät varmaan, että mikä vandaali tuolla häiriköi jäänmurikoineen. Luikin sitten lopulta kotiin lähinnä naurua pidätellen ja  häntä koipien välissä :)

13 kommenttia:

  1. Kauniita ja pehmeitä kuvia. Ja nuo BC Garnin langat ovat vaan poikkeuksetta niin ihania, aaaaaaah :) Suloista!

    VastaaPoista
  2. Todellakin kauniita sävyjä kuvissa <3 Ps. tervetuloa kaikille arvontaan Siniselle Kuistille!

    VastaaPoista
  3. Sisäpiknik kermavaahtokaakaolla ja tulen äärellä kuulostaa tosi hyvältä. Ihanaa, kun löytyy aikaa itselle tärkeille asioille ja käsityös ovat mukavia, koska voi olla kotona ja läsnä samaan aikaan. Iloa viikkoosi ja onnittelut kalusteista!

    VastaaPoista
  4. Ilahduinpa kovasti löytäessäni täältä lanka- ja kaakaopostauksen sekä pikkumaalarin kuvasta postilaatikossani! KIITOS!
    Nyt taidan jatkaa tenttiin lukua :)

    halein,
    s

    VastaaPoista
  5. magnifique!!!cette laine à l'air si douce...♥
    belle semaine à toi...

    VastaaPoista
  6. Voi, miten kauniita kuvia!

    Mikä sen ihanampaa pakkasella, kuin istua takkatulen äärellä. Nauttien.

    Hyvää tätä päivää sinulle!

    VastaaPoista
  7. Kaunista neulontaa.
    Pienet yhteiset hetket ovat totta tosiaan arjen aarteita.
    Hyviä hetkiä arkeesi!

    VastaaPoista
  8. Kauniita kuvia!

    Mukavaa loppuviikkoa♥

    VastaaPoista
  9. Meillä ei olla koskaan hoksattu sisäpiknikkejä, ehkä tässä joku ilta voisi sellaisen järjestää:)
    Minäkin olen kaivanut sukkapuikot kaapista ja aloittanut nuorimmaiselle uusien sukkien teon. Uusia lankoja tekisi mieli, mutta pakko jotenkin ensin käyttää edes osa vanhoista, pieni osa luulisin;)

    VastaaPoista
  10. Henriikka
    Niin ovat...lääh :) Tänään sain postissa lisää Manua. Tilasin ruskeaa ja roosaa ja ovat kyllä ihan namuja.

    Marsa
    Kiitos kumpaisestakin, sekä sävykommentista että kutsusta!

    selma
    Se kaakaohetki oli aivan ihanan rentouttava. Pojan riemu ja naurunsa helähtävä ääni kermavaahdon osuessa huuliin jäi mieleen taas pitkäksi aikaa.
    Käsityöt on kyllä siitäkin syystä kiva harraste, että niitä voi tehdä kotona. Ehkä niille kodin ulkopuolisille harrasteille järjestyy aikaa sitten enemmän, kun lapsonen on hiukan isompi. Toisaalta olen kyllä sellainen kotikissa, että en edes liiemmälti kaipaa niitä menemisiä, joskus toki jotakin. Taitaa se kuntosali olla ainuiden joukossa, missä yksinäni käyn harrastamassa,
    Kiitos myös onnitteluista - me ollaan ihan onnellisia pöytäryhmästä :)

    a girl behind a camera
    Kiitos - ihana kuulla, että ilahduit. Ja ole hyvä :) Pikkumaalari on antamistasi väreistä ollut innoissaan.
    Voimia tenttiinlukuun ja ehkä tapaamme huomenissa? Olisi ihanaa, jos sinuakin saisimme tavata, kun olemme menossa teillepäin kyläilemään. Odotan jo huomista...

    VastaaPoista
  11. how sweet to be a cloud
    Merci!! Belle week-end à toi!

    Irmastiina
    Kiitos. Ja niinpä. Nyt aion istahtaa oikein sohvan pohjalle saakka ja nostaa jalat ylös :) koti on siivottu, tulppaaneja maljakossa ja massussa pitsaperjantain herkut. Taitaisi olla hetki vielä aikaa ennen nukkumaanmenoa vaikka lueskelemiselle tai käsityöle, kun poika on jo untenmailla ja mies puuhailee tietokoeella jotakin tuolla työhuoneessa. Hyvää viikonloppua sinulle.

    Biibelot
    Juuri niitä ne ovat.
    Viikonlopputerkkuja suuntaasi!

    Arja
    Kiitos ja kiitos kun sain sinun kauttasi tilata nuo suklaaottimet. Ovat olleet ihanat. Olin laittamassa tekstiini linkkiä puotiisi noihin ottimiin mutta sitten en enää löytänyt ottimia sivuilta ja arvelin, että olisivatkohan loppuneet...vai olinko minä vaan huolimaton? Jos vielä piipahdat täällä ja jos niitä on jäljellä niin voisitko vaikka vinkata, jos joku muukin haluaisi tilata.
    Olen tosi iloinen, kun olet saanut unelmiesi puodin!!

    pioni
    Meillä sisäpiknikataan melko usein ja poitsu tykkää hirmuisesti. Kyllä minäkin :) Katsii kokeilla.
    Ja joo, tiedän tunteen...uusia lankoja on niin inspiroivaa hypelöidä ja jatkuvasti tekisi mieli kaikkia kauneuksia. Minulla useampi pieni työ työn alla mutta silti tilasin nyt alesta lisä tuota manua. Vauvanpeittoon ajattelin siitä virkata reunuksen ja ehkä omale poitsulle kaulurin. Tuo babyalpakka ei kutita yhtään ja on siksikin ihana lanka.

    VastaaPoista
  12. Todella kauniit ja pehmeät valkoiset sävyt! Mullakin neuletyö odottelee tuossa. Ajattelin tehdä sitä vähän eteenpäin tänään, kun ei oikein flunssassa muutakaan jaksa - ei edes kuntoilla ;) Mainitsit blogissani, että sulla on pari neuleliiviä meneillään. Kuulostaa ihanalta! Millaisia? Itsellesikö? Haaveilen nimittäin liivistä itsekin. Se olisi varmasti mukava tunikan päällä :)

    Mukavaa talvea ja liikunnan riemua!

    VastaaPoista
  13. Sini
    Moikka! Liivit on ihania. löysin sellaisen tosi joutuisan ja helpon ohjeen, jossa neulotaan ainaoikeaa pituussuunnassa. Neulotaan siis kainalosta kainaloon. Kaulanaukon kohdalla päätellään sopiva määrä (niin paljon kuin haluaa v:n syvyyden olevan) silmukoita ja sitten luodaan sama määrä ja jatketaan toiseen kainaloon. Teen sellaista liiviä sekä itselle että pojalle parhaillaan :) toivon, että löydät itsellesi mieluisan ohjeen.
    Mukavia neulontahetkiä Sini sulle,
    Anu

    VastaaPoista