perjantai 29. tammikuuta 2010

Yllätys








Leivoin miesväelle yllätyspullat. Korvapuustit ovat ihan perinteisiä mutta bostonista tein espressoversion. Harmitti, kun tomusokeria oli liian vähän, eikä siitä saanut kuorrutusta kuin nimeksi. Silti hyvää mieltä sain mieheni veljen minulle lahjaksi valikoimista formuista. Aika sähäköitä, eikö? Säästin violetit seuraavaan kertaan ja nyt leivoin mustavalkoisiin.


Viikonlopun lähtökuopista on mukavat maisemat. Tiedossa on lepoa, ystävän syntymäpäivät ja kyllä - myös piipahdus kukkakaupassa. Nyt on saatava kevättä tupaan.

Tässä resepti myös sinulle:

Espressoboston

0,5 l maitoa

50 g hiivaa

1 tl suolaa

2 dl sokeria

1 muna

1,5 l karkeita vehnäjauhoja

150 g margariinia

täyte: 75 g margariinia, 1 dl sokeria, 1 rkl kardemummaa, 2 rkl espressokahvijauhetta esim. Nescafe, 1 rkl pikakahvijauhetta

koristeluun: 1,5 rkl vettä, 1 rkl espressokahvijauhetta tai kylmää espressoa, 2 dl tomusokeria

Sekoita hiiva, suola, sokeri ja muna haaleaan nesteeseen. Alusta mukaan jauhot kahdessa erässä. Lisää lopuksi pehmeä margariini. Nostata tovi. Kauli levyksi ja lisää täyte. Rullaa ja leikkaa siivuiksi. Leikkaa bostonin keskimmäinen pala hieman korkeammaksi, jotta kakun keskelle ei tule monttua jäähtymisen jälkeen. Voitele munalla, kohota ja paista 200 asteessa n 30-40 minuuttia. Kuorruta. Herkuttele!

Resepti on vuosien takaisesta Kotiliedestä. Asetin sen Tricia Guild´n Värikäs maailma -kirjan lehdelle. Eikö ole muuten upean värinen tuo turkoosin pöydän pinta?

Toivon viikonloppuusi hyviä hetkiä,


9 kommenttia:

  1. Oi, mekin saadaan ehkä huomenna pullaa kun poika menee mummilaan leipomaan siksi aikaa kun me tapetoidaan. Siis saadaan jos tuovat tuliaisia. ;D Mutta pulla - ja erityisesti korvapuustit on jotain niin ihanaa... :)
    Mä leivoin tänään peltileipää. Täytyykin kuvata se ja laittaa ohje. Tuli nimittäin ihan hyvää siitäkin, vaikka itse sanonkin.

    Toi pöydän pinta on ihana. En ihan nyt hokaa, onko se siis teillä se pöytä vai jostain kirjasta...? *nolona*

    Otin muuten ohjeen talteen, kiitos! :)

    VastaaPoista
  2. Laura moikka
    Toivottavasti saatte tuliaisia. Pulla on namia ;) Ja laita ihmeessä se peltileivän ohje. Tällä viikolla olen teeleipää tehnyt mutta olisi kiva kokeilla jotakin itselle uutta. Erilaisten leipien kokeiluissa on sekin kiva puoli, että hyvä leipä käy ihan mainiosti teen kanssa ja on kakun/herkun korvike.

    Tuo pöytä ei ole meiltä vaan tosiaan siitä Guild´n Värikäs maailma -kirjasta. Varmaan kirjoitin jotenkin epäselvästi...oli meneillään samaan aikaan leikit :)
    Tuo turkoosi väri saa minut ihan kehräämään kevätkaipuuta. Josta puheenollen aion nyt uhmata kinttuni tilaa ja lähteä käymään Planagenissa. Sipulikukkia tahdon!! Koko viikko on mennyt sisällä toipuessa ja nyt alkaa olla sellainen olo, että maailma voisi vähän avartua :)

    VastaaPoista
  3. Näyttääpä hyvältä! Viimeistään laskiaspullat pitäisi leipoa...

    VastaaPoista
  4. Emilia moi
    Meillä leivotaan oikeesti tosi harvoin pullaa. Jouluksi teen ja sitten joskus jos tulee inspis. Leivon mieluummin kakkuja, torttuja, pikkuleipiä, piiraita ym. Siksi nää olikin oikeat yllätykset :)

    VastaaPoista
  5. Unohdin raportoida, että se Plantagen oli KIINNI! Voi surkeus. No, onneksi Kauppila oli auki. Mutta siellä ei ollut sellaisia sipulikukkia...Siis nyyh.

    VastaaPoista
  6. Wau, mitä kuvia! Siis oikeasti, nyt tekee mieli kotonaleivottua pullaa;-).

    Oikein mukavaa viikonloppua teidän perheelle!

    VastaaPoista
  7. Aamunkukalle huomenen täältä huikkaan!
    Joskus kotitekoinen pulla on kyllä niin paikallaan. Ja maidon kanssa :)
    Leppoisaa lauantaita sinulle,
    Anu

    VastaaPoista
  8. Suloiset vuoat kyllä ovat ;)
    Namilta näyttää siun lepomukset,
    jostapa muuten tulikin mieleeni että runebergintortut täällä loppuivat eilen,josta taas tuli mieleeni että jotain täytynee leipoa,hyvänen aika..! Sinulle toivotan iloista aikaa ja onnen tuntua viikonloppuun!

    VastaaPoista
  9. Kiitos, Virva, ihanista terveisistä! Nyt tuli mieleeni, että niitä torttuja pitäisikin leipaista joku päivä :)
    Mukavaa mieltä, lepoa ja virkistystä sinullekin tähän viikonloppuun.

    VastaaPoista