torstai 5. elokuuta 2010

Uutta kohden
Vielä ovat siipeni supullaan mutta pian jo aukeavat ja kannattelevat.
Mieleni on haikea ja monesta nykyisestä on vaikea luopua.
Innokaskin silti olen. Tämä ristiriitaisuus repii mieltäni.
Uutta kohden.


Sinulle ja minulle

Kun kuljet vesien halki, minä olen sinun kanssasi, kun virtojen poikki, ne eivät tempaa mukaansa...Älä pelkää, minä olen sinun kanssasi...Näin sanoo Herra, hän, joka avasi mereen tien, valtatien suurten vetten keskelle. (Jes. 43: 2,5,16)

Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan tietoon. Silloin Jumalan rauha, joka ylittää kaiken ymmärryksen, varjelee teidän sydämenne ja ajatuksenne, niin että pysytte Kristuksessa Jeesuksessa. (Fil. 4:6-7)

...En toivo sinulle elämää jossa ei olisi vaivaa ja haasteita. Sen sijaan toivon, ettei elämäsi valu tyhjiin. Toivon sinulle kätten ja sydämen voimaa. Ja toivotan sinulle eräällä vanhalla sanalla toivotan sinulle siunausta: sitä että vilja kasvaa aurasi jäljissä, ruumiin ja sielun leipä, ja että olkien lomissa aina vilkkuu kukkia. Sillä niin kuin ihminen ei elä ainoastaan leivästä, niin ei leipäkään kasva ainoastaan ihmisen ponnisteluista, vaan sen siunauksesta, jonka hallussa on sekä pelto että siemenet. Leipä kasvaa sen voimasta, jota sekä maa että taivas, aurinko ja sade palvelevat. Että sinun voimassasi olisi hänen voimansa mukana, sitä ennen kaikkea sinulle toivon. Jörg ZinkHuominen on erään elämänvaiheen viimeinen arkipäivä. Lähestyvä syksy tuo meille muutoksia ja uusia asioita, vaikka tuttujahan ne monet ovat ajalta ennen äitiyslomaa ja hoitovapaata. Silti tuntuvat kovin vierailta juuri nyt. Yhtäaikainen innostus ja haikeus on aika merkillinen olotila. Olen pannut merkille, että sillat ovat usein pelottavia, vaikka kumpaisellakin rannalla olisikin sinällään ihan hyvä olla.

Sinulle lämmin ajatus minulta.ps. Selviytymissuunnitelma huomiselle:

1. Nukutaan lapsen kanssa kainalokkain niin myöhälle, kuin meitä huvittaa

2. Leikitään vaikka mitä ja vielä sitä uudelleen

3. Paistetaan pannari

4. Ollaan spontaaneja oikein olan takaa

5. Kiillotetaan potkuautoa säämiskällä, kuten tänkin iltana. Varmaan vaihdetaan siihen jarrulevytkin.

6. Siivoan keittiön kaappeja. Ei ole muuten yhtään tyhjää paikkaa tasoilla juuri nyt. Siivoaako kukaan muu silloin kun pikkuisen ahdistaa?


16 kommenttia:

 1. Anu, mikä ihana kirjoitus... niin kaunis . kosketit kyllä mua suoraan sydämeen.
  kiitos, ihanista raamatun paikoista.
  Onneksi meillä on Jumala, jonka kanssa on niin turvallista mennä kohti uutta...
  voin ymmärtää tuon haikeutesi.. mulla on sama tunne tätä syksyä ajatellen, kun pikkuiset tyttöni lähtevät kouluun ja eskariin. jollainlailla se on niin haikeaa, mutta toisaalta ihanaa... haikeus on omalaillaan niin kaunistakin. haikealla mielellä ymmärtää, kuinka kiitollinen saakaan olla. ihanaa yhteistä huomista päivää teille... voin oikein kuvitella kuinka talennat jokaisen sekunnin sydämen sopukoihin. ole vain rohkealla mielellä ystäväiseni! :)

  VastaaPoista
 2. Hyvin kuvaat tunnetta Ystäväni. Sillat ovat aina hieman pelottavia paikkoja. Minulle myös ja tuntuu että niitä tulee elämässä aika tiheään tahtiin, näin taaksekkin päin katsottuna. Meillä nuorempikin alkaa lukion nyt. Kirjapino komeilee keittiön pöydänkulmalla. Nuorukainen innoissaan ja minä ihaillen sitä intoa mutta omassa kurkussani on pala...joko nyt jo?

  Äitiyteen astuttaessa mikään ei ole entisensä. Elämän painopisteet ovat muuttuneet kokonaan toisiksi.Jokaisen muutoksen ja asian katsoo sen jälkeen äidin rakkauden läpi. Painopisteiden löytäminen ja tiedostaminen tuo sitä tuulta siipien alle :)

  Toivotan sinulle muistojen, rakkauden ja lämmön täyttämää päivää tälle päivälle <3
  Tämäkin päivä on Hänen suunnitelmiensa alla, joten et ole yksin Anu. Toivon sinulle sellaista kepeätä ja iloa, jopa kivoja pieniä yllätyksiä työhösi palaamiseen :)

  Lämmin ajatus Sinulle ja koko perheellesi.

  ps. Siivousta on tullut harrastettua monen monta kertaa :)

  VastaaPoista
 3. Viisaita ja koskettavia sanoja, Anu. Kätten ja sydämen voima kantavat ihan varmasti ♥
  Tienhaarassa on aina osin vaikeaa seista, vaikka lähteekin osin tutuille reiteille. Ja samalla etenkin teillä pikkuisella on edessä niin uusia asioita!

  Muistan, miten itsellä oli sama tilanne reilu vuosi sitten. Toisaalta innoissani, toisaalta sydän itkusta pamppaillen aloitin työt ja vein lapsemme päiväkotiin. Alku oli hankalaa, mutta arki alkoi soljua. Nyt pitkän kesäloman jälkeen oli uusi alku, sekin vaikea, mutta viikko meni nopeaan, eilen illalla jo leivottiin englantilaista luumukakkua.

  Selviytymissuunnitelmasi kuulostaa mainiolta! Potkuauto on ehdottomasti huollettava syksyä vasten, pannari tekee hyvää kaikille ja on suuri onni olla oman lapsen kanssa kainalokkain. Nauti tästä hetkestä ja vaali sitä syksyllä.

  Voimia myös uuteen arkeen!

  VastaaPoista
 4. Ihana postaus, vaikka se onkin selvästi haikea/vaikea sinulle.
  Kuule ihan varmasti siivotaan, se helpottaa ihan yhtä takuuvarmsti kun kunnon Zumba-tunti.
  Ihanaa köllöttely viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
 5. Valtavasti siunausta ja iloa uuteen vaiheeseen! Nautitaan vielä viimeisistä hetkistä ennen tosi koitokseen ryhtymistä! Erityisen nautinnollisia hetkiä erityisesti tähän viimeiseen loma-arkipäivääsi! Aikomuksesi kuulostavat tosi rentouttavilta ja voimia lataavilta! On ollut tosi hyvä ja ihanaa seurata blogiasi!

  Marja

  VastaaPoista
 6. Voi Anu! Halauksia sinulle ja voimia uuden kynnykseen. Uusi pelottaa aina, muutos kauhistuttaakin.

  Toivon sinulle kaikkea hyvää ja vahvuutta ottaa uusi vastaan.

  Rutistuksia ja halauksia!

  Ja, kyllä; Minäkin puran itseäni siivoamisella. Nuo muutkin voimakeinot kuulostavat tutuilta ja hyviltä!

  VastaaPoista
 7. Tuo kohta,on aivan ihana,
  joka alkaa "älkööt teidän sydämenne mistään olko huolissanne.." Tai jotain sen tapaista.Ja tuli muuten mieleen Pappi Jaakob :) Onnea,iloa ja voimaa sinulle, kultainen Anu, kaikkiin uusiin vaiheisiin!

  VastaaPoista
 8. Hyvon koskettava teksti, kuten niin monien muidenkin mielestä.
  Uudet tiet ja polut ovat monilla näin syksyn saapuessa. Ne ovat aina vähän pelottavia, mutta toivottaavsti myös hyvin antoisia ja opettavaisia.

  Tunnunstaudun muuten etenkin kaappien siivoilun mestariksi silloin, kun olo on ahdistunut, saamaton tai jotenkin turhautunut ;)

  Toivin kaunista viikonloppua sinne.

  -Sanna

  VastaaPoista
 9. Jokaiselle teistä erityisen lämpöinen rutistus. Kiitos siitä, että sain tallettaa terveisenne, kaikki sananne ja kannustavat ajatuksenne sydämeeni. Voi että, miten tuntuu hyvältä.
  hali,hali
  Anu

  VastaaPoista
 10. Kaunis kirjoitus tuo Jörg Zinkin. Itse korvasin siunauksen aina sanalla onni, koska en ole uskossa.

  Kyllä vaan siivotaan, kun rupeaa tarpeeksi ahdistamaan.

  Paula

  VastaaPoista
 11. Osasit kirjoittaa hienosti, pysäyttävästi. Kiitos noista raamatunlauseista.

  VastaaPoista
 12. Kaunis teksti, aitoja ja tosia tunteita ja ajatuksia täynnä. Osaat kyllä kauniisti kirjoittaa ja tuoda ajatuksiasi esille, eikä vähiten myös kuvien kautta :)

  Sama tunne täällä sydämessä, kun ainokaiseni rakas ihana poikani aloittaa koulun viikon päästä. Uusi vaihe elämässä alkaa, yksi vaihe lapsuudesta on lopullisesti ohi. Mielessä ristiriitaisesti ilo ja toisaalta suuri haikeus. Äitiä jännittää moninverroin enemmän kuin poikaa itseään ;)

  Saanko udella millä alalla olet? Kyllä se siitä taas suht nopeasti lähtee arki rullaamaan omissa uomissaan - elämä ja Herra kantaa.

  Sitten vielä hämilläni kyselisin josko tiedät mitä Onnelan Anulle ja blogille on tapahtunut? Pitkältä lomalta palatessa oli surullista huomata blogin loppuneen, nyt mielessä avoimia kysymyksiä. Onnela oli sinun blogisi ohella topkolmosessani! :)

  Voimia, siunausta ja uskallusta uuteen syksyyn ja tilanteeseen! :)
  terveisin Sallamari

  VastaaPoista
 13. Hei ystävät
  Nyt sain tilaisuuden kirjoittaa.

  Laura
  Ole hyvä. Raamattu on aarreaitta ja onneksi on niin ihana Isä, että saadaan Hänessä levätä.
  Meillä on sitten molemmilla haikeaa mutta uskotaan siihen, että haikeuskin kaikkoaa ja sen tila sydämessä täyttyy varmasti riemulla siitä, että lapsilla on kaikki hyvin. Hehän tuntuvat usein sopeutuvan uuteen meitä aikuisia nopeammin.

  Marie
  Niin ne ovat. Toivon lukiolaiselle voimia ja siunausta uuteen alkuun ja samoin teille koko perheelle.
  Miten lapsen kasvavatkaan niin nopeasti? vaikka poikamme on vasta 3-vuotias, niin silti sekin aika tuntuu oikein hujahtaneen. En millään uskoisi, että palaan tosiaan töihin.

  Sanoit niin osuvasti, että äitiyden lahjan jälkeen elämä on toisin. Kyllä se on niin totta ja niin onnellisena tuota lahjaa sylissäni kannattelen. Painopisteet ovat todella muuttuneet ja nyt työhön astuminen horjuttaa tätä totuttua ja turvallista arkea.

  Kiitos ystävä kaikista sanoistasi. Niissä lepäsin.

  Lumiomena
  Luumukakku kuulosti oikein herkulta. Se, että olette siellä leiponeet, toi mieleeni sen kuinka arki soljuu turvallisesti ja kaikkine kohokohtineen työelämästä huolimatta. Myös sen, että arjen hetkistä edelleen saadaan nauttia, vaikka työ tuleekin mukaan siihen kaikkeen.
  Kiitos kovasti vertaistuesta.
  ps. Auto kiiltää tosi hienona tuolla :) ja pannari jämähti lantion seudulle ;)

  VastaaPoista
 14. Tuija
  Kiitos! Zumba kuulosti kyllä ihan yhtä tehokkaalta kuin siivous. Nyt olen saanut kaapit kuntoon, järkyttävän pyykkivuoren pestyä ja kaapitettua ja muutenkin järkkäiltyä yhtä ja toista. Ilta vaan köllöteltiin ja se maistui hyvältä rehkimisen jälkeen ;)

  Marja
  Kiitos sinulle ystävä!! Ihanaa, että olet olemassa. Sinulle myös siunattua työn alkua ja iloa syyspäiviin. Nautitaan huomisesta pyhästä ja sitten energisenä aloitellaa uutta työkautta.
  ps. mun punakynä on vielä vähän hukassa...

  Emilia
  Kiitos tosi paljon!
  luotan siihen, että pelko väistyy ja tilalle astuu energisyys ja hyvä olo.
  Siivoaminen muuten auttoi taas kerran :)

  VastaaPoista
 15. virva
  Kiitos!! Se kohta on hoitava ja kaunis, ihana suorastaan.
  Sinulle elokuuhusi kaikkea hyvää.

  Sanna
  Kiitos.
  Juuri kävin lukemassa sinun elämäsi uusista tuulista. Niihin toivon sinulle kaikkea hyvää. Uusissa aluissa on pienen alkuhämmennyksen jälkeen paljon onnellista. Nautitaan siitä.
  Tunnelmallista elokuuta sinulle.

  Paula
  Kiitos sinulle!
  Kintut on täällä tosi kipeänä tästä kaikesta siivoamisesta ja huhkimisesta ;) Mutta auttoi, hih.

  Unelma-Alli
  Ole hyvä. Kiitos itsellesi, kun jätit terveisiä. Hoitavia ovat mielestäni nuo kohdat...

  Hanne
  Kiitos. Kiva, kun kävit. Vaikka mielessä on haikeutta niin on myös sellaista sopivaa jännitystä ja vatsanpohjan kutkutusta, kuin lapsena koulun alkamisen edellä. Hyviäkin juttuja siis.

  Sallamari
  Kiitos kun kirjoitit. Haikeissa tunnelmissa ollaan siis molemmat. Nämä ristiriitaiset tunteet ovat varmasti osa äitiyttä koko taipaleen ajan ja mietinkin välillä, miten osaisi olla juuri oikeanlainen äiti näissä tunneasioissakin. Miten osaisi huomioida lapsen tunteet ja asettaa sivuun omanasa silloin kun se on tarpeen. Miten osaisi kätkeä sen, minkä käsittelyyn lapsi ei vielä ylety ja kuinka siinä kaikessa osaisi silti kovasti kannustaa. Uskon silti, että meille annetaan kaikkeen tähän viisautta ja voimaa, eikä yksin tarvitse osata.
  Oikein siunattua koulun alkua ja koulutietä teidän ekaluokkalaiselle. Ja koko perheelle iloa syksyyn.
  ps. Minäkään en tiedä mitä blogille on tapahtunut....
  pps. Minä annan vinkin ammatistani. Tarvitsen punakynää, videotykkiä, liituja ja saan päivittäin kohdata ihania nuoria (16-19 v.)ja keskustella katsomuksellisista asioista ;)

  VastaaPoista