maanantai 13. kesäkuuta 2011

Ja heti tärppäsi


 Kyllä on ollut hyvä hengitellä, kun saatiin vähän sadetta. Tykkään kesäsateesta; sen tuoksusta ja äänestä kattopeltejä ja ikkunalaseja vasten. Taidan olla kastelemisen suhteen vähän laiska puutarhuri, joten puutarhakin kiittää tämän päivän säästä. Kunnan puolesta on pyydetty puutarhakasteluja myös rajoittamaan, joten laiskuuteni naamioituu ihan mukavasti kuuliaisuudeksi kunnanisiä kohtaan. 
Mutta arvatkaapa mikä tässä sadepäivässä oli kaiken edellisen lisäksi ihan erityisen hauskaa? Minäpä kerron. Löysin viime viikolla mitä kauneimman sateenvarjon ja heti päästiin sitä testailemaan. Pyörii hyvin ja taakse mahtuu piiloon. Siinä ne tärkeimmät ominaisuudet pienen mielestä. Varjosta tulee mieleen Maija Poppanen ja toisaalta valtava torvimainen kukka. Kumpaisetkin herättävät minussa iloista mieltä, joten sadepäivä tuon varjon alla ei voi olla ihan huono, eihän?
Iltapalaksi paistoin meidän perheen suosikkiteeleipiä. Ovat minusta juuri sopiva päätös kolealle illalle. Ohjeen olen tänne ehkä joskus laittanutkin mutta tässä vielä:
Teeleivät: 3,5 dl vehnäjauhoja, 2 tl leivinjauhetta, 1 rkl sokeria, 0,5 tl suolaa, 2 dl maitoa tai vettä, 50 g voisulaa. Kaikki vaan sekaisin ja sitten taputellaan kahdeksi leiväksi pellille. Jos taikina näyttää liian löysältä voit lisätä hieman jauhoja. Ruuduta leivät taikinapyörällä neljään osaan, pistele haarukalla ja paista 12-15 min 250 asteessa.
Makeana päätöksenä iltapalalle oli viikonlopulta jääneet kanelikakun palaset. Kumman herkulliselta maistui kaneli näin kesäaikaankin, vaikka ohje on reseptimappini jouluosastolta. Kakkuun tarvitset: 2 munaa, 2 kkp sokeria, 1 kkp maitoa, 75 g voisulaa, 2 kkp vehnäjauhoja, 2 tl leivinjauhetta, 4 tl kanelia. Munat ja sokeri vatkataan ja niihin lisätään maito, voisula sekä kuivat aineet.  Paistetaan 175 asteessa 30-40 minuuttia.
Näillä eväillä uuteen viikkoon. Voi hyvin Sinä siellä!

Anu







10 kommenttia:

  1. Niin ihana varjo, kuin jostain sadusta. Kyllä, kyllä kesäsade on rauhoittavaa kuultavaa.

    VastaaPoista
  2. Taina
    Huomenta :) Juuri nousin ja näyttää siltä, että ehkäpä varjoa tarvitaan tänäänkin. Sateiselta näyttää. Yölläkin on tainnut sadella, kun juhannusruusn terälehtiä on kovasti maassa.

    VastaaPoista
  3. Voi miten kaunis sateenvarjo!
    Meilläkin kaivataan kesäsadetta, sekä minä että puutarha:)

    VastaaPoista
  4. Kesäsateen tuoksua ei mikään voita.

    Täällä ilmoittautuu toinen laiskanpuoleinen kastelija:) Mikähän siinä on, ettei millään jaksaisi esim. kasvimaalle kantaa vettä?

    Täällä Pohjanmmaalla juhannusruusut vasta suunnittelevat aukeamista, mutta terijoen salavien lehtiä on joka paikassa (ihan kuin syksyllä), kun tuuli niitä on oikein pyörittänyt.

    Mukavaa päivää!

    VastaaPoista
  5. Siis täydellinen sateenvarjo, mistä löysit sen !? Minäkin kiittelen sadetta siitä että uudet istutukset saavat kunnolla vettä ihan vaan täällä koneella istumisella ;)

    VastaaPoista
  6. IHAN varjo.

    Minäkin pidän sateesta ja sateen jälkeen ilma on raikas ja tuokuva...)

    VastaaPoista
  7. Tykkään myös tuosta varjosta :) Eilen juoksentelin pihalla sateessa keräilemässä kukkia liian isot saappaat jalassa hölskyen. Sade ei haittaa toistaiseksi vielä yhtään! :) Tuo ompelemasi pöytäliina on ihana! Kiva, että päätit toteuttaa sen. Mukavia kesäpäiviä sinne!

    VastaaPoista
  8. oih, kerrassaan ihana tuo sateenvarjo! Mikä ihana muoto sillä tosiaan onkaan:)
    Iloista ja virkistävää sadepäivää!

    VastaaPoista
  9. pioni
    Niinpä, molemmille tekee hyvää, ihmisille ja kasveille.
    Ainoa haittapuoli on, että kukinnot varisevat maahan mutta kauniitahan ne niinkin.

    Päivi
    Kiitos. Täällä kiva päivä menossa. Toivon että sullakin.
    Ja sitä tuoksua ei tosiaan mikään voitakaan :)
    Kiva muuten kuulla, että en ole ihan ainut tuo kastelun suhteen...

    Meillä on ruusu vasta puhjennut kukkaan. Onneksi on vielä nuppujakin, niin ei sade vienyt kaikkia terälehtiä ruusuista.

    VastaaPoista
  10. Riitta
    Hyvin sanottu, että ihan tässä siivellä kastuvat :)
    Sateenvarjo on Wishwearista (nettikauppakin heillä on).

    Irmastiina
    Kiitos.
    Kiva, että meitä on muitakin sateesta pitäviä. Moni vain päivittelee helteiden kaikkoamista mutta minä ihan tykkään näistäkin keleistä.

    Sini
    Ylisuurissa saappaissa on oma viehätyksensä. Minusta on hauska joskus käydä pikaisesti pihalla miehen popoissa, vaikka ovatkin ihan liian isot :)
    Liinaan liittyen vielä kiitos. Olen itsekin aika innoissani, että sain toimeksi. Tykkään kun liinassa on niin huoleton lookki.
    Mukavaa kesäoloa lähettelen.


    Lili Emilia
    Kiitos. Hyvissä merkeissä on päivä mennyt. Juuri tultiin anoppilasta saunomasta. Lähetän suuntaasi kesäiloa.

    VastaaPoista