sunnuntai 28. elokuuta 2011

Lankaa ja lakritsiteetäHei!
Kiitos oikein paljon kaikille teille onnitteluista ja tsempityksistä tuohon  edelliseen. Arvontateknisistä syistä en kommentoinut väleihin mutta lähetän tässä kaikille sylillisen kiitoksia!  Vielä saa tulla mukaan syysyllätyksen arvontaan - aikaa on runsaasti. Kurkista siis tänne.
Tämän viikon onnellisuuksia: pyöreät pehmoiset villalankakerät  (kävin jopa kahdesti lankakaupassa ja molemmilla kerroilla palasin saaliin kera), Tanskasta kesätuliaisena tuodun lakritsiteen maisteleminen, ikkunoista tulviva kirkas aamuvalo, Gudrun Sjödenin syyskuvaston ilmestyminen, piipahdus auringonkukkapellolla, sylillinen kukkasia, verkkaiset koti-illat ja taivaallinen sipulikeitto. Ostin puikulan muotoisia ranskalaisia sipuleita, joihin pikkuisen ihastuin. Niitä kun yhdisti keltasipulin, jättisipulin ja valkosipulin kanssa, oli tulos melkoisen nami.

                                     ***   ***   ***   ***   ***   ***   ***   ***   ***

Minä olen ajat sitten saanut Pionilta neljäs kuva neljännestä kansiosta -haasteen. Suuri kiitos ja nöyrin anteeksipyyntö, kun asia on vallan jäänyt ja melkein unohtunut. Ongelmana oli aluksi se, että meidän uudessa läppärissä ei ollut haasteen saadessani vielä neljää kuvakansiota (tallennan usein valtavan määrän yhteen kansioon) ja vanhan koneen kansiot oli tallennettu levyille ja johonkin nettibackuppiin.  Nyt on kansioita todellakin jo monta, joten terästäydyin ja tässä se kuva  tulee. 


Kuvassa perheen pojille erääksi lauantaiyllätykseksi leipomiani piiraita. Kuva on tarkentunut vähän vekkulisti mutta kyseessä on kirsikkapiiras. Muistan, että tykkäsivät.

Outimarikalle  myös kiitokset tunnustuksesta.


Vastaan siis tunnustuksen mukana tulleisiin kysymyksiin:

1. Lempiväri: Pidän kovasti valkoisesta varsinkin sisustuksessa. Pidän myös harmaasta, ruskean sävyistä, okrasta ja violetin vivahteista - monesta muustakin aina vähän kohteesta tai käyttötarkoituksesta riippuen. 
2. Suosikkieläin: Kissa tai orava. Toisaalta koalassa on jotain suloista ja kengurun katse ihan sulattaa.
3.Suosikkinumero: Seiska
4. Suosikki alkoholiton juoma: Vesi
5. Facebook vai Twitter: Facebook vaikka suosikkini on kyllä  ihan oikeat puhelinsoitot tai tapaamiset kasvokkain ystävän kanssa.
6. Intohimosi: Estetiikka monella elämänalueella
7. Saada vai antaa lahja: Antaa lahja. Antaessaan saa myös itse.
8. Suosikkikuvio: Ikuinen ympyrä
9. Suosikkiviikonpäivä: Tykkään monista. Maanantaiaamuissa on lupaus uudesta, torstai on jotenkin kutkuttavan lähellä viikonloppua, perjantai-ilta on ilta rentoutumiselle, lauantaina saa monesti aikaan vaikka mitä ja sunnuntaina saa kerätä voimia.
10. Suosikkikukka: Pioni.

Vähän vaikea oli vastata ehdottomiin suosikkeihin, kun oikeastaan taidan tykätä niin monenlaisista asioista aina tunnelmasta ja asiayhteydestä riippuen. 
Jätän tunnustuksen ja haasteen tähän  mukaan kaapattavaksi - ole hyvä.

                              ***   ***   ***   ***   ***   ***   ***   ***   ***   ***

Tänään kerään voimia uutta viikkoa varten. Toistaiseksi se on tapahtunut yöasussa viipyillen. Toivon, että myös sinun sunnuntaisi antaa mahdollisuuden levolle ja virkistymiselle.


Anu

19 kommenttia:

 1. Lakritsi teetä...miltähän mahtoi maistua?

  Ihana, aurinkoista viikonloppua, ollaan täälläkin saatu viettää...☺

  VastaaPoista
 2. Niin kauniita sävyjä kuvissasi! Ja langat ovat ah! Lakritsitee maistuu varmasti maukkaalle.

  Rentoa sunnuntaita.

  VastaaPoista
 3. LAkritsitee...mmmm. lakun ystävänä sai makuhermot kutkuttamaan. Tekisi muutenkin nyt hyvää, sillä mokoma syysflunssa löysi minut armottomuudellaan kohteekseen. LAhjavuoteni jäljiltä taidan olla siinä mielessä heikko ja vastustuskyvytön:(
  Olin aamusella Turussa MArkku Tuppuraista kuulemassa. Olikin persoonallisen vahva puhuja. Ihan on sydän täynnänsä aatoksia nyt. Hyvyyttä ja luottamusta pullollaan. Auringonkukkapelto jotenkin tuntuu olevan ihan ympärillä, vaikka tuolla matkan päässä ilahduttaakin ohikulkijaa.

  Suloista tuo lankasi kuvissa! Kurkkukipuisena kuvittelen sen pehmeyden kiedottuna kaulalle:)

  Sain täältä luotasi hyvää hoitoa♥
  Kiitos sinä ihana ystävä!

  Voi hyvin ja paljon onnistumisen ja ilon hetkiä alkavaan viikkoosi!

  VastaaPoista
 4. Irmastiina
  Se tee oli herkullista. Iski ihan mun makuhermooni :)

  Hanni
  Kiitos, rentoilu on meneillään...
  Minä tykästyin heti tuohon lankaan, kun näin sen lankakaupan hyllyllä. Jotenkin siinä hohtavat niin kauniisti kaikki syksyn sävyt.

  Tinttarus
  Tuo tee on ihanaista, nam. Olen aikeissa nautiskella juuri sitä iltapäiväni teehetkessä.
  Paljon tervehdyttäviä ajatuksia suuntaasi. Toivotaan, että syysflunssat loittonevat ja että saadaan nauttia hyvävointisina alkusyksyn raikkaista ilmoista.

  Aamusi kuulostaa ravitsevalta. Kiitos, kun jaoit sen kanssani. Siunausta alkavaan viikkoon ja ilon hetkiä myös.

  ps. lankaan olen ihan lovessa :)

  VastaaPoista
 5. dear anu,

  first i have to thank you for the wonderful comments you have given me at my blog! i feel deeply blessed by receiving such warm hearted words. you truly have a gift for beeing good to others through your uplifting and generous words
  (1 Tess. 15-18) makes me think about this bibleverse also Proverbs 11:25.

  if you would like to share the recipe on your onionsoup i would love to have it : ) for me autumn is a season where i especially enjoy soups. and together with some homebaked bread is absolutely delicious-yum!!

  i love the flowers you have on your table. i bought some of them in the flowershop a little while back, i had them for a long time. it is so fun to see other peoples knitting projects....what kind of yarn, colors and patterns they choose. your looks wonderful :)

  enjoy your pyjamassunday!
  i am sitting outside on my veranda. it is sun but a little bit cold so i am looking like a big "wool person" because i am wearing knitted: hat, mittens, scarf, socks and blanket on me here i am sitting : )i love beeing outside and i think autumn is a very lovely season..

  bless,
  vibeke

  VastaaPoista
 6. Kohta taitaakin olla ne ajat, jolloin pihalla ei tule enää oltua niin paljon. On aika toisenlaisiin harrastuksiin, vaikka juuri tuohon kutomiseen.

  VastaaPoista
 7. Sunnuntai on kääntymässä iltaan ja ajattelin vielä lähettää Sinulle ystäväni hyvän yön toivotukset sekä siunausta tulevaan viikkoon!

  Kuviesi värit ovat vastustamattomia... mieleni tekee mennä heti vaeltelemaan lankakauppaan :)

  halein,
  saara

  VastaaPoista
 8. hei Anu! tosi kauniita kuvia ja kirjoituksia. onnea opiskeluihin vielä :) lämmintä syksyä!<3

  VastaaPoista
 9. Kauniita värejä,syystunnelmia. Lanka alkaa kuuman kesän jälkeet taas kiehtoa, villakerät viehättää. Onnea tunnustuksista. Iloa alkaneeseen viikkoon.

  VastaaPoista
 10. vibeke

  Oh, thank you so very much for your kind words. I feel truly blessed to receive them and they mean so much to me.
  After reading your message I wrote Proverbs 11:25 on the first page of my new notebook. While writing them down I thought that God really has so many ways of blessing us - one is through other people in our lives. I felt deeply touched by your words.

  I would love to share my onion soup recipe with you. I also like warm soups and homebaked bread, especially when it is cold outside. My soup consists of one huge onion (allium cepa, often used in sallads), 2 big yellow onions, one french onion that looks like a submarine :) and 3 cloves of garlic. Chop the onions and put a few spoonfuls of butter into the pan and then add the onions. You can put a little hint of salt also. Cook slowly for about and hour. Add 1,5 litres of beef stock (meat stock cubes and water). Add a small amount (as big as you like) of baked bacon or some other fatty meat and cook slowly for 45 minutes. Serve with warm bread. Yummy!

  I was so glad to read about your outfit. Here is another "wool person" I also have quite many layers on me tonight. I am always cold but still I love the fall time; cold winds and falling leaves, candle light and happy tea moments.

  And by the way I agree on the knitting thing. It is inspiring and interesting to see what other people knit and what kind of yarns they use. I just loved your colorfull yarn (yesterdays pic). At the moment I am making a scarf and a hat (the yarn in the picture).
  I hope your week is filled with joy.

  hugs and blessings,
  Anu

  VastaaPoista
 11. pioni
  Niinpä ja sisäpuuhat tuntuvat minusta aika ihanilta lämpöisen ja kauniin kesän päätteeksi. Välillä kudin on kiva ottaa myös ulkosalle ja neuloa puutarhassa :)
  Aika ihanaa...

  VastaaPoista
 12. Nyt keskeytyi...jatkan tuonnempana...

  VastaaPoista
 13. Ihanat värit! Jotain ihan erilaista vähän aikaan täällä :) siitä tunteekin syksyn! Kuten neulomisesta. Mulla on työpöydällä sweet chaita, jossa on myös lakua, nam. En voi myöskään olla muuta kuin onnellinen lukiessani tuon ihanan listasi. Ihana taito huomata pienissä asioissa onni ja kiitollisuus. Olen koko tämän vuoden kirjannut iltaisin hyviä asioita ylös. Monesti ihan pieniä ja joskus saa vääntämällä vääntää, mutta ehdottomasti kannattaa. Mutta sitähän sinä teet täällä blogissasi ainakin koko ajan! :) Ihania neulontahetkiä!

  VastaaPoista
 14. Ihana lanka, mitä se on? Ja lakritsitee, hmmm... eksoottista? Minä olen vihreän ja valkoisen teen ystävä.

  VastaaPoista
 15. Saara

  Kiitos ihanista terkuista ystävä. Viikkoni alkoi suloisuutta täynnä, kun sain saatella lapsukaista kerhoon. Hän näytti niin liikuttavalta kerhoreppu selässään ja pieniä perhosia vatsassaan. Kuulemma oli muovailupäivä ja hän oli taiteillut simpukoita.
  Töihin ajellessa näin taivaalla suuren sateenkaaren ja iltasella kotiin ajaessa toisen. Päivä siis alkoi ja päättyi riemun väreissä.

  Tänään olen istunut iltaa terveysaseman päivystyksessä. Flunssa nyt todella otti omakseen ja huominen täytynee lepäillä kotosalla.

  Toivon, että sinä olet jo parantunut ja saat viettää levollista ja hyväntuulista viikkoa. Nautitaan siitä, että saadaan kääntää kalenterin lehteä ja valmistautua syystuuliin.

  haleja ja siunausta!

  VastaaPoista
 16. Laura kiitos paljon
  Olen yrittänyt laittaa sulle kommenttia pariin otteeseen sun blogiin mutta saan aina sellaisen kommentin ruutuun, että "sinulla ei ole oikeuksia..." Olisin niin mieluusti halunnut vain kirjoittaa, että juuri niin on, miten sanoit, että Herrassa on paras turva ja Hänen käsivarsillensa saadaan joka päivä heittäytyä. Nautitaan lapsista ja heidänilostaan, pehmoisista poskista ja aidoista sanoista. Otetaan syystuulten kuiskaukset vastaan ja huikataan kiitokset kaikesta meitä ympäröivästä hyvästä korkeuksia kohti. Pyydetään, että saadaan olla kannettuina joka hetki ja sitä hellemmin mitä väsyneempiä tai hauraampia kulloinkin olemme. Siu ystävä!

  VastaaPoista
 17. Piupau
  Kiitos ja niin kuule alkaa viehättää. Olen ihan höperönä nyt erilaisiin villalankoihin. Olen selannut erilaisia neulemalleja ja jotakin jo tehnytkin. Päivystyksessäkin (olin terveysasemalla lääkärissä) oli tänä iltana mukana kudin ja hyvä että olikin, sillä kyllä oli ruuhkaa; lapsia ja aikuisia ja paljon köhinää. Nyt aion juoda vielä tämän kurkun lääkitsemiseksi kupillisen kuumaa ja neuloa muutaman rivin. Sinulle raikasta ja mukavaa viikkoa.

  Sini
  Kiitos! Kiva kuulla, että sinullakin on ilojen päivyri. Kyllä iloja on paljon kun niitä ihan oikeasti vain jaksaa huomata. Toki on montaa muutakin sorttia elämässä mutta se juuri saakin ne ilot tuntumaan yhä tärkeimmiltä ja arvokkaimmilta.
  Mun yksi ilo tänä iltana oli pienen pojan ilo donitsinsa ääressä. Voi että, miten oli kiva katsoa, kun hän hyvällä halulla herkutteli hyväskäänsä.
  Sinullakin siis lakua teessä :) Minusta se on niin ihanan makuista juomassa, että olen ihan koukussa. Tuota sinun teetäsi en ole testannutkaan. Mahtaako sitä saada ihan täältä kotipuolesta vai oletko tuonut jostakin kaukaa?
  Olen täpinöissäni nyt syyslangastani. Runsaan huivin sain jo valmiiksi tuosta langasta (no joo, päätteleminen tekemättä) mutta myssy on kesken. Samalla pari muuta työtä tuloillaan. ihanaa kun syksy tulee! Hyvää viikkoa ja syyskauden alkua Sini sulle.

  VastaaPoista
 18. Maria
  Lanka on nimeltään Baba ja se on italialaista Adriafilin lankaa. Kerä on suloisen pyöreä ja langassa on ohuita ja paksumpia kohtia vuoron perään ja kaikkia syksyn riemukkaita värejä.
  Minä olen erityisesti mustan maustetun teen ystävä mutta myös valkoisen. Jamiiniteestä tykkään kovasti. Tämä laku lakristi on tällä hetkellä kookosteen ohella suosikkini.
  Viikkoosi hyviä hetkiä

  VastaaPoista
 19. Tämä "tautinen" lähtee nyt sohvalle, juo kupillisen kuumaa, neuloo muutaman rivin ja sitten kellahtaa vällyjen väliin. Huomenna koisaan ja koitan parannella. Voikaa hyvin!

  VastaaPoista