maanantai 5. joulukuuta 2011

Kirje


Olen hakenut metsästä tarveaineita joulukodin kaunistamiseen. Pidän pienistä mansettimaisista kransseista, joita voi asettaa kynttiläjalan jalustan päälle lepäämään. Adventtikynttelikkökin sai metsänvihreää ylleen kera valkoisen puuvillanauhan. Löysin metsästä myös kauniin oksankarahkan ja sen ajattelin spreymaalilla maalailla mattavalkoiseksi, vähän kuin huurteiseksi. Saapa nähdä mitä siitä lopulta syntyy.
Tänään sain onnitella uutta ylioppilasta ja juhlistaa koulun juhlassa itsenäistä Suomea. Herkin mielin kuuntelin nuorta, joka kertoi juhlapuheessaan ystävänsä isoisän rintamatarinaa. Mieheltä on tuona aikana vaadittu niin kovin paljon. On pitänyt jättää kotinsa ja perheensä ja kerätä kaikki rohkeutensa. Naiseltakin on vaadittu. Perhe, viljely ja jopa metsätyöt on pitänyt hoitaa. Tunnen suurta kiitollisuutta kaikkia niitä kohtaan, jotka ovat meidän tähtemme näin ponnistelleet ja ajattelen omia isoisiäni aivan erityisellä rakkaudella.
Olen paiskinut viime ajat päivävuoroa ja yövuoroa yhtä aikaa. Paini koepinojen kanssa on tällä erää tuntunut erityisen rankalta. Kaiken pakerruksen keskellä koin onnentunteen saadessani ihan oikean kirjeen - sellaisen paperisen, kauniille valkeille arkeille suloisella käsialalla kirjoitetun. Sellaisen, jonka riveiltä sain tuntea, että minua on ajateltu ja muistettu. Kiitos ystäväni!


Hyvää itsenäisyyspäivää meistä jokaiselle,

Anu

ps. Tänä iltana muuten rävähti. Olen koko syksyn ollut aika kiltisti ja muistanut liikkua ja syödä melko  kevyesti. Tänään tullessani töistä piti minun poiketa ostoskeskuksessa ja siinä kävellessäni Arnoldsin ohi, tuli minulle pakottava tarve saada laatikollinen hyvää. Että terve menoa vaan; tämä kokeentarkistaja laittaa elämän risaseksi ja haukkaa kohtapuoleen ehtaa herkkua.

17 kommenttia:

 1. Kyllä itsenäisyyspäivä herkistää mielen. Meillä eskarityttö on tänä vuonna ollut ensimmäistä kertaa kiinnostunut siitä, mikä itsenäisyyspäivä on ja miksi sitä vietämme. Kun hän meni äsken nukkumaan, tuumi hän kirkkain silmin: "minä en millään malttaisi mennä nukkumaan, kun huomenna on itsenäisyyspäivä".

  Joskus on hyvä laittaa elämä hieman risaiseksi ja herkutella oikein kunnolla! Olet sen ansainnut. :)

  Hyvää itsenäisyyspäivää sinulle ja perheellesi, Anu!

  VastaaPoista
 2. Hei! :)

  Maan itsenäisyys on kyllä suuri kiitoksen aihe. Kohtaan työssäni jonkin verran sotainvalideja ja veteraaneja, ja se tuntuu oikeastaan etuoikeudelta.
  ps. Ihan oikein tehty tuo Arnoldsin temppu! Toivottavasti nautit täysin siemauksin.

  VastaaPoista
 3. Voi ihanuutta, oikeat paperiset kirjeet ovat nykyisin ihan liian harvinaisia. Pitäisiköhän tehdä asian suhteen jonkinlainen uuden vuoden lupaus? Että lähettäisi enemmän ihan oikeita kirjeitä seuraavan vuoden aikana. Ne kun ilahduttavat oikeasti :)
  Lähetän täältä voimia sinulle kokeiden tarkastukseen. Onneksi kohta on loma ja aika huilia:)
  Rauhallista itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa juurikin niin rankalta, että Arnoldsilla oli pakko poiketa! Oikea kirje, vau! Voimia loppurutistukseen!

  VastaaPoista
 5. Hyvää itsenäisyyspäivää!

  Käy kurkkaamassa blogiani ja jätä joku pieni kommenttikin. :)

  -Henna-

  VastaaPoista
 6. Voi, ihanaa olisi saada oikein vanhan ajan kirje.
  Sinulla ihana ystävä!

  oikein ihanaa Itsenäisyyspäivää sinulle!

  VastaaPoista
 7. Herkkua tarvitaan, aina ajoittain :)
  Paperiset kirjeet ovat harvassa, tosiaankin. Sääli, sillä sellainen on niin hyvä saada.
  Ihanaa päivää sinulle!

  VastaaPoista
 8. Hyvin kaunis ja herkkä kranssi! Ja ihana saada kirje! Itsellänikin on ihan oikea kirjeystävä noin 15 vuoden takaa, mutta harmikseni kirjeidemme väli on kasvanut melkoiseksi ja nykyään kirjoitamme vain ehkä kerran vuodessa :/

  Hyvää itsenäisyyspäivää myös Sinulle!

  P.S. Donitsit kuulostavat olevan melkoisen oikeutettuja tilanteessasi!! NAM!

  VastaaPoista
 9. Kiitollinen tuntee olevansa, niin kuin tuossa kirjoitit...
  Kuulostaa ihastuttavalta saada oikea kirje. Siinä on toinen ihminen nähnyt toisen puolesta vaivaa... ihanaa, olisipa tuota enemmänkin.
  Ja kiitos tuosta edellisen postauksen riisiherkun ohjeesta. Kuulostaa niin ihanalta, että tuota on pakko kokeilla ;)

  VastaaPoista
 10. Eikös välillä pidä oikein räväyttää!? :) Voimia työurakkaan! Kohta saamme nauttia joulun rauhasta ja rentoutua. Luonnosta kerätyt jutut ovat melkein parhaita joulun koristuksia. Sain ystävältäni Wienistä heidän omalta kotipihaltaan pussillisen saksanpähkinöitä mukaani. Ehkäpä pidän ne vain koristeena :) Lueskelimme myös yhdessä kirjeitämme pikkutyttöajastamme lähtien. Onneksi muutama sähköpostikin oli tulostettuna vuosien varrelta. Mutta oikeita kortteja ja kirjeitä ei voita mikään!

  Voi hyvin ja tunnelmallista itsenäisyyspäivän iltaa!

  VastaaPoista
 11. Elimistö kyllä tietää milloin tarvii jotain oikein hyvää;)

  Oikein hyvää Itsenäisyyspäivän iltaa sinulle!

  VastaaPoista
 12. Joskus on hyvä palkita itsensä ahkeruudesta ja kuulostaa sille, että olet herkutteluhetkesi varmasti ansainnut! Ystävätkin usein aavistavat, minkä tarpeessa olemme; sinua on muistettu kauniilla eleellä :) Hyvää itsenäisyyspäivän iltaa!

  VastaaPoista
 13. Herkuttelu on hyväksi ja erittäin sallittua näin joulun alla :)

  VastaaPoista
 14. katja
  Niin se herkistää ja voi miten ihanasti sanottu tyttöseltä.

  Söin laatikon antimia onnellisena :)

  Rouva M
  Todella suuri. Meillä oli etuoikeus saada veteraaneja ja sotainvalideja koululle itsenäisyysjuhlaan.
  ps. Nautin :)

  Lili Emilia
  Mä voisin liittyä tekemään saman lupauksen :)
  Kiitos voimien lähettämisestä. Nyt on urakka valmis. Elin toivossa, että kun koittaa 9.12. niin sitten helpottaa. Jee, nyt se päivä on koittanut :)

  selma
  Kiitos. onneksi tämä rutistus on nyt ohitse. Vielä jatkuu toki työt ja melko paljon on tehtävää ennen joulua mutta tästä eteenpäin kuitenkin järkevissä mittasuhteissa :)

  Henna
  Kiitos! Ja minäpä käyn :)

  VastaaPoista
 15. Irmastiina
  Joo, ystävät on rakkaita!

  Piupau
  Niin, eikö olekin. Paperikirje tuntuu ihan erityiseltä.

  HoO
  Ai miten mukavaa, että on noin pitkä kirjeidenvaihtohistoria.
  Yritin itsekin oikeuttaa niitä donitseja itselleni :)

  Hyvä mieli
  Niin juuri. Tuntui ihan erityiseltä.
  Kiitäs, kiva kuulla, että resepti oli mukava juttu. Kannattaa kokeilla, sillä on hyvää (tosin minulla kokemus vain siitä kermalla ladatusta versiosta :))

  VastaaPoista
 16. Sini
  Joo kiitos. Pitää ehdottomasti :) Urakka on nyt hoidettu ja nyt jatkuu ihan tämä tavallinen työstäminen jouluun saakka. Se tuntuu kuitenkin ihan hyvältä tämän viimeisen puolentoista kuukauden hässäkän jäljiltä.
  Saksanpähkinät kuulostaa kivalta tuliaiselta. matkavalokuvasi olivat myös ihania!!

  pioni
  niin tietää :) Joskus on saatava ihan erityisesti jotakin tiettyä.

  miia
  Kiitos. Ystävän muistaminen tuntui tosi hyvältä. Sanat ja ajatus. Sain kirjeen mukana myös nuo kauniit kortit ja paketin, joka kuvissa näkyy. Ihania myös ne.

  Anskuliini
  Joo, ihan totta!
  Tänään on aikeissani tarjota kotona oikein herkullinen iltapala tämän rutistuksen ja puristuksen päätteeksi.

  VastaaPoista
 17. Kaikille täällä piipahtaville erityisiä mukavia hetkiä tähän alkavaan viikonloppuun.
  Minä tarkistan täällä töissä tämän pienen taukoni jälkeen pistarikasan valmiiksi ja suunnittelen maanantain tunteja. Sitten lähden tuuleen ja tuiskuun kaupan kautta kotia. keli on mitä lumisin/räntäisin. Pitää ajella hissukseen, jotta pysyy tiellä.
  hyvän viikonlopun terveisin,
  Anu
  ps. tosissani muuten toivon, että autossa on lumiharja!!!

  VastaaPoista