tiistai 18. toukokuuta 2010

iso AIstuin ikkunan äärellä ja odotin sadetta saapuvaksi, pistelin neulalla punaisia ristipistoja ja join teetä. Jalkani on eilisen kryohoidon jäljiltä kipeä ja niinpä punainen kirjain on oikeastaan ainut tämän päivän aikaansaannos lounaskeiton valmistamista lukuun ottamatta. Olen siis lepäillyt, aivan kuten eilenkin.


Kun ei pysty tekemään normaaleja arkitöitä niin mieli ehtii puuhastelemaan kaikenlaisten suunnitelmien ja haaveiden parissa. Joitakin sisustushaaveita on mieleni perukoilla kypsynyt. On mukava koota ajatuksissaan palapeliä ja toteuttaa ajatukset sitten, kun jokainen pala löytää suunnitelmassa paikkansa. Hyvä idea on sitä vielä tovinkin päästä.

Vaikka suuria muutoksia tuumailen hetken ennen toteutusta, niin pieniä teen jatkuvasti aina kun inspiraatio ottaa mukaansa; siirtelen esineitä ja pienempiä huonekaluja, teen asetelmia, muokkaan vanhoja tekstiilejä ja hankinpa joskus jotakin uuttakin. Minusta sellainen on valtavan mukavaa.

Niin, nyt minä aivan ajauduin sivupolulle. Oikeastaan minun piti kertoa mitä isosta A:sta syntyy...Minä ajattelin ommella kyseisestä pellavakankaanpalasta tuoksutyynyn liinavaatekaappiin.


Tiistaiterveisin


13 kommenttia:

 1. Pistely olisikin mukavaa, tarttis kaivaa välineet esille ja ryhtyä pistelyhommiin. Kaunis A-monogrammi!

  VastaaPoista
 2. Mun oikeestaan pitäis tehdä sisustussuunnitelmia... tämän kesän verannan lookin suhteen... Mutta vieläkään ei jaksa eikä kiinnosta :/ Mutta eipä sitä väkipakolla ainakaan kantsi tehdä, niin mukavaa se sitten innostuessa on ja eihän tässä tosiaankaan vie kiire ole... Voi vaikka odottaa että kuusen siitepölyaikakin on ohi.

  Kaunis kirjailu!

  VastaaPoista
 3. Mikä ihana iso A! Vaikka monenlaista olenkin kokeillut, niin tuota en. Haaveilenkin, että rupean pistelijäksi sitten isona!

  VastaaPoista
 4. Elsa
  Kiitti :) On kyllä mukavaa touhua. nyt oli kankaani niin tiheään kudottua, että aluki meinasi koko homma tyssätä siihen, kun en meinannut nähdä työskennellä. En laseilla enkä ilman mutta jotenkin silmät taas tottuivat lopulta.

  Maaka
  Tee suunnitelmia sitten kun tulee se fiilis. Silloin tulee hyvä.
  Ja kiitos, minustakin tuosta tuli ihan kiva.

  Pikkusisko
  kokeile ihmeessä. On terapeuttista puuhaa ja lisäksi työn jäljen näkee pienissä töissä niin pian, että saa kummasti inspistä jatkaa seuraavaan työhön.

  LauraK
  Kiitos. Oli muuten ensimmäinen iso A -kirjaimeni. Sain luottamusta siihen, että monogrammeja voisi tehdä enemmänkin.

  VastaaPoista
 5. Itse mietiskelin tuossa päivänä eräänä, että en taida enää osata olla sisustamatta kroonisesti. Just tuolleen kun kirjoitit. Kyllä muistaakseni edelliset asunnot sentään joskus olivat "valmiita", mutta tää nykynen vaihtaa muotoaan jatkuvasti, ainakin pienesti. :)

  A niinkuin aurinkoa viikkoosi!

  VastaaPoista
 6. Kaunis työ. Ristipistoissa varsinkin tiheään kudotuissa joutuu hetken totuttelemaan silmää että tarkentaa ja näkee pienen pienet säikeet. Työstäkin tulee kauniimpi. Harrastan itsekkin tuoksupusseja vaatekaapissa tuovat niin hyvän tuoksun tekstiileihin.

  Anna ajatuksesi lentää ja nappaa mukaan aimo sylillinen ideoita toteutettavaksi. Toivon että jalkasi pian on parempi ja pääset toteuttamaan ideoitasi.
  Voimahalaus täältä päivääsi!

  VastaaPoista
 7. Teija
  Kiitos auringosta :)
  Niinhän se minustakin on, että kodin ilmeen muuttaminen on mukavaa hommaa. Ei siinä tarvita suuria rahasummia tai välttämättä mitään uutta - ihan saa kivaa jälkeä siivoamalla, järjestelemällä, etsimällä uusia yhdistelmiä ja ennen kaikkea käyttämällä luovuuttaan.
  Yksi harrastus on tämä muiden joukossa.

  Marie
  Halaan ja ruitstan sinuakin oikein lämpimästi! Minä olen säilytysratkaisuja täällä suunnitellut. Pojan huoneeseen ja makuuhuoneeseemme, tupaankin. Vanhoja kalusteitamme voisi pyöritellä eri järjestykseen ja sitten ollaan pojalle jo pidemmän aikaa etsiskelty juuri sopivaa komuuttia tai pientä kaappia. Kaikenlaista tällaista täällä suunnittelen.
  Tuoksupusseihin laitan laventelia. Pidän sen pehmeästä tuoksusta.
  Sinulle hyvää tätä päivää.

  Kultsin kämppä
  Kiitos. Suunnittelen jo seuraavaa :)

  VastaaPoista
 8. Parantavia tuulahduksia sinne lähetän, toivottavasti jalkasi voivat jo paremmin.
  Tuo A on kaunis ja ajatus tuoksupusseista oukuttelee. Joskus nuorena kun odotin ensimmäistä lastani tein paljon ristipistotöitä, lakanoita, pyyhkeitä ym. Nyt on sekin ihana harrastus hautautunut unilleen muiden kiireiden alle. Heräilee siltä varmaan vielä joskus, kunhan aikaa on.

  Ihania suunnitteluhetkiä sinulle!

  VastaaPoista
 9. Kaunis monogrammi! Tuollainen työ pitäisi olla aina esillä, että olisi helppo napata käsiinsä.

  Aurinkoista viikkoa sinulle!!

  VastaaPoista
 10. Ihana aa - olisi niin kiva osata ristipistot! Tätini on niissä ihan todellinen haka, ja loihtii toinen toistaan kauniimpia tekstiilejä ja upeita tauluja. Tosin itselläni taitaa olla tuo kärsivällisyyden puute myös yksi pistelyn este ;) Parannuspuhallus ja tsemppihalistus täältäkin Sinulle!

  VastaaPoista
 11. Piupau
  Kiitos. Tänään on selvästi jo parempi päivä. Siitä olen nauttinut.
  Ja varmasti pistelyhalusi herää taas aikanaan sitten kun on aikaa keskittyä sellaiseen. Minulla on yksi isompi työ kesken mutta halusin nyt tehdä jotakin pientä, jotta saisi näkyvää ilon aihetta pienessä ajassa :)

  Ulla-Kristiina
  Niin pitäisi. On rentouttavaa pistellä. Suunnittelen jo vähän seuraavaa monogrammia...
  Aurinkoa sinunkin päiviisi.

  Tiina
  Kiitos. Puhallus varmasti auttoi, kun tänään on jo selvästi parempi :)

  Tää pistely on oikeasti mukavaa touhua, eikä ole vaikeeta ollenkaan, kun aloittaa jostakin pienestä ja sellaiselle kankaalle, joka ei ole kovin tiukkaan kudottua. Kantsii kokeilla.
  Meillä alkaa nyt iltapuuhat, joten huomiseen ystävät ja hyviä hetkiä iltaanne,
  Anu

  VastaaPoista