sunnuntai 5. syyskuuta 2010
Meillä oli eilen kyläilypäivä. Pakkauduimme aamupäivällä autoon ja huristelimme Tampereelle ystäväperheen luokse. Ystävät ovat kyllä lahja ja varsinkin sellaiset tosiystävät, joiden kanssa juttu jatkuu siitä, mihin se on viimeksi päättynyt, vaikka edellisestä tapaamisesta olisikin aikaa. Minä kuulkaa pelasin reissulla Wiitä ihka ensimmäisen kerran ja perheen ekaluokkalaistyttö pesi suoritukseni mennen tullen. Hulavanteen sain jotenkin pyörimään mutta lentäminen, puhumattakaan stepistä, oli minulle ihan liikaa. Saatiin myös herkutella ja kotiintuomisena oli matkassa uusi suklaakakkuresepti. Mikäpä sen mukavempaa, kuin hyvä mieli kera uuden herkkuohjeen.


Nautin kovasti siitäkin, että ennen kyläilyä sain poiketa Virpin puodilla. Muutama idea jäi muhimaan ja ilokseni kuulin, että myöhemmin syksyllä myyntiin on tulossa kaunis tekstiilimallisto - juuri sellainen, josta olen pitkään unelmoinut. Pikkuruisina tuliaisina toin pari kynttilää ja korttia. Korttien puuteriset sävyt ovat viehättävät ja tauluksi asti niistä olisi. Olen tänään miettinyt sopivia kehyksiä.


Meillä on muutama huonekalukin vaihtanut paikkaa. Äidin kanssa vietettiin todella mukavaa perjantai-iltaa jutellen, kylttilöitä poltellen ja huonekaluja siirrellen. Lautashyllyäkin järjestelin uuteen uskoon, kun vanhemmilta saamilleni suloisille vanhoille teekannuille piti heti saada arvoisensa paikka.


Tänään olen lepuuttanut ääntäni. Työn aloittaminen on vienyt sen varsin heikoksi. Toivon, että tuo palautuu ennalleen, kun työpaikan remontti saadaan päätökseen ja kun totun taas puhumaan isoille ryhmille.

Kuiskuttelen korvaasi hyvän pyhän toivotuksia,18 kommenttia:

 1. Hei- ihaana omistaa todellisia ystäviä vaikka välimatkaa onkin niin ystävyys on vankka side, ja jälleen näkemisen riemu on huikeaa :) Ystävät ovat elämämme kultajyviä. Olette saaneet viettää ihanan vierailupäivän ! Kiitos kauniista kuvistasi ja iloa alkavaan viikkoosi :)

  VastaaPoista
 2. Samaa totean kuin Anne.

  Todellisten ystävien kanssa ei välimatkat eikä näkemisten määrät merkitse mitään...
  On onni omistaa sellaisia <3

  Kauniita kuvia.

  VastaaPoista
 3. Anne kirjoitti ystävistä elämän kultajyvinä niin kauniisti, että menin melkein mykäksi :) Ystävät ovat ilo ja onni, tosiystävyys voi kestää eliniän. Minä en muuten ole nyt aikuisiällä onnistunut pyörittää hulavannetta, joten sinulla on selviä lahjoja!

  Toivottavasti äänesi korjaantuu pian!

  Suloista alkavaa syyskuun viikkoa sinulle, Anu.

  VastaaPoista
 4. niin kaunis tunnelma täällä taas Anu. ihania tuliaisesi. mäkin haaveilen tuolla nimenomaisessa puodissa käynnistä.. mukavaa viikkoa, toivottavasti saat äänesi pian kunnolla takaisin!<3

  VastaaPoista
 5. Kivoja kuulumisia sieltä. Huonekalujen siirtelykin kuulosti hyvältä. Omat syksyyn ostamat värikkäät kynttilät odottavat vielä polttajaansa. Tänään muuten pidin villasukkia ensimmäistä kertaa aikoihin. Hyvää alkavaa työviikkoa!

  VastaaPoista
 6. Ihana hetki äidin kanssa. Minulla ne on harvemmassa kun äitini asuu ruotsissa, mutta tiivisti ollaan yhdessä nähdessämme. Kauniit kannut olet saanut ja paikka tosiaan näyttää arvoiseltansa.

  Hyvät ystävät ovat kullan kalliita. Heidän kanssaan ei aika tunnu missään oli sitten päiviä tai vuosia jostain syystä välissä.

  Toivottavasti äänesi vahvistuu. Hyvää alkavaa työviikkoa Sinulle.

  VastaaPoista
 7. Huomenta Anu, blogissani on sinulle jotain;-) Täällä on todella kaunista, oletko tehnyt blogisi ulkoasulle uudistuksia? Kaikkea hyvää tulevaan viikkoon!

  VastaaPoista
 8. Olen ihan samaa mieltä kuin kaikki edellisen kommentin jättäneet. Todelliset ystävät "kestävät aikaa" ja juttu harvojen kanssa jatkuu siitä mihin edellisellä kerralla jää. Onni on omistaa tälliaisia ystäviä!

  Kauniit asetelmat olet tehnyt ja hetki oman äidin kanssa on varmasti ollut suuremmoisen ihana ja arvokas. Kuulostaa lämpimältä!


  Toivottavasti äänesi vahvistuu, iloa toivottelen viikkoosi alkavaan!

  VastaaPoista
 9. Kauneudesta kävin kahmimassa sankosi syvyyksistä!!
  Hassua,että siihen(kahmimiseen) ei tule ähkyä,vaikka monen muun asian kanssa tympääntymistä silloin tällöin koenkin.
  Kauneudessa on erityistä rauhaa,johon on ihana asettua.
  Minäkin olen viime viikkoina kovasti paljon kyläillyt.
  Syksy tekee sen,että eritavalla kurkkii allakkaansa ja tekee tilaa tapaamisille.Minusta tulee suorastaan himokyläilijä tai illanistujaisten järkkääjä.
  On mukavaista väsätä pikku paketteja ja rientää tuomisine ystävää moikkaamaan.
  Rakastan lahjojen antamista.
  Kynttilät kuuluvat ehdottomiin lemppareihin!!!=O)
  Ja niitähän kuluu pimenevissä illoissa hurjta määrät.
  Huonekalujen siirtelyyn voisin minäkin taas ryhtyä.Tavaroiden järkkäilykin on innostavaa puuhaa!!
  Syksy on oikeastaan aikasta mukavaa aikaa kaikin puolin!!!=O)
  On aikaa keskittyä moneen mukavaan juttuun!!

  Nautinnollisia,herkkiä,
  tunnelmallisia ja antoisia hetkiä sinulle Anu!!!<3<3<3<3
  Toivotaan,että äänesi pian tokenee taas kondikseen. RUTISTUS!!!

  VastaaPoista
 10. Valtavan kauniita kuvia ja seesteisiä sävyjä! Hyvää mieltä viikkoosi!

  VastaaPoista
 11. Anne
  Kultajyviä he todella ovat. Meidän monet ystävät asuvat kaukana ja nähdään harvakseltaan. Silti aina on kuin vasta oltaisiin tavattu...Sinulle myös hyvää viikkoa Anne.

  Ainosofia
  Eivät merkitsekään, ihan totta. Silti usein toivoisi, että lähempänä toistamme oltaisiin. Piipahtaminen, ihan yhtäkkinen poikkeaminen, kupposelle kuumaa ja ystävän lämpöön olisi ihanaa. Nykyisellään ei oikein voi piipahtaa vaan kovasti on suunniteltava etukäteen. Onneksi silti silloin tällöin saadaan tavata. Se on onnea.

  Lumiomena
  Tosiystävyys tosiaan kestää. Juuri soittelin ystävän kanssa, johon olen tutustunut ollessani kahden vanha. Yhä ollaan tosi läheisiä :)

  Kiitos itsetuntoni nostamisesta hulavanneasiassa ;) Olin muuten aivan sekaisin siinä steppi-osuudessa. Se näytti niin yksinkertaiselta mutta solmuun menin ja kunnolla.

  VastaaPoista
 12. Laura
  Virpin puoti on valtavan tunnelmallinen. Nytkin oli tullut uusia (vanhoja) huonekaluja. Oi että...Toivottavasti pääset tuolla piipahtamaan.
  Ja kiitos, toivon niin, että ääniongelmat haihtuisivat taka-alalle.

  Sini
  Huonekalujen siirtely oli virkistävää. Voisin myllätä alituiseen mutta tällä kertaa taustalla oli oikein tarvekin, nimittäin meidän kiipeilevä pieni mies oli hoksannut erään penkin oivallisena kiipeilykohteena. Penkki oli yläkerran kaiteen lähellä ja siitä oli vaara pudota.
  Värikkäät kynttilät kuulostivat hyvältä. Tuun visiitille, jos vaikka olisi sulla niistä kuviakin. Nyt on värinnälkä mullakin. Luumu ja sammal viehättävät kovasti. Myös monet sinisen ja purppuran sävyt.

  Marie
  Äidit ovat suuri siunaus ja onni. Meillä oli todella antoisa ja rentouttava ilta. Toivon sinulle samanlaisia oman äitisi kanssa aina kun se vaan on mahdollista.
  Ja ystävät antavat niin paljon. Monta kertaa ystävän tapaamisen jälkeen on kovin virkeä olo, vaikka kello olisi jo puolessa yössä. Aikakin joskus unohtuu kun on hyvä juttutuokio menossa.

  Minä olen tällä viikolla joutunut olemaan töistä poissa, kun olin taas eilen sairaalassa jalkahoidossa. Loppuviikosta varmaan voin taas seistä ja palata hommiin.
  Valoa viikkoosi.

  VastaaPoista
 13. Aamunkukka
  Hei ja todella paljon kiitoksia ihanasta tunnustuksesta!!
  Minä olen tätä ulkoasua muuttanut viimeksi kai keväällä. No tänään menin sitten klikkaamaan uuden editorin käyttöön, kun kauhistuin sitä tekstiä, että pian vanhan käyttäminen loppuu ...apuva. Ensi postauksessa sitten näen, että osaako toimia enää ollenkaan :)
  Tekniikka ei ole sitten yhtikäs yhtään alaani.
  Sinulle myös hyviä hetkiä tähän syysviikkoon!

  Marina
  Sinulle myös ilon hippuloita viikkoosi! Olen ihaillut suunnattomasti kranssikuviasi ja lumimarjakuvia. On ollut vähän koneongelmia ja tämän sairausloman tiimoilta uupumusta (jalkaoperaatio taas kerran) mutta tänään pääsin katsomaan kuvia.

  Ystävät ovat arjen todellisia iloja. Minusta saman ilmiön, tuon ajattomuuden, voi kokea puhelinkeskustelussa hyvän ystävän kanssa. Siitä jatkuu mihin jäätiin.

  VastaaPoista
 14. Katinkainen
  Kauneuden kahmimiseen ei tosiaankaan tule ähkyä. On sitä vaan niin ihana silmillään kahmia. Oikein odotan keltaisia ja punervia vaahteranlehtiä ja sitä ruskan kauneutta, lehtikasoja, kuuraa, lumihiutaleitakin. Ovat vaan kaikki niin upeita.
  Kauniista asioistakin tykkään, eikä kaikkea tarvitse olla itsellä niistä nauttiakseen. Kauneutta on ihana ihan aistia ympärillään.

  Kyläilyt ovat mieluisaa talvikauden puuhaa. Sinulla oli niin kauniita tuliaisiakin - niitä pikkuleipiä. Ihan mahdottoman hauska idea painaa sydän pyöreisiin pikkuleipiin. Minäkin tykkään antaa lahjoja ja suunnitella sellaisia pikkuisia juttuja, joilla läheisiä ilahduttaa.
  Rutistan lujasti sinua ystävä!!

  Hyvä mieli
  Kiitos kovasti. Syksyssä värikylläisyys on voimaannuttava asia. Sinunkin viikkoosi kaikkea hyvää!

  VastaaPoista
 15. Kuulostaa ihanalta ja hauskalta. Juuri tuota arkeen välillä tarvitaan!
  Ihanaa keskiviikko iltaa!

  VastaaPoista
 16. Kuulostaapa mukavalta päivältä!:)

  Syksyisen tunnelmallista viikkoa!
  Paula

  VastaaPoista
 17. Ihastelen aina vaan noita sun ihania ballerinoja mitkä kuvissasi vilahtelee. Samoin tulen tänne vaan rentoutumaan kuvien pariin :)

  VastaaPoista
 18. Emilia
  Kiitos! Nyt virkun täällä flunssaisena mutta silti ihan hyvällä mielellä. Olen ehtinyt suunnitella yhden jos toisenkin mööpelin siirtoa tässä lepäillessä :)

  Mukavaa keskiviikkoa teidänkin kotiin - justiinsa tulinkin teiltä kyläilemästä, hih

  Paula
  Kiitos ja sulle myös. Tänään havahduin siihen, miten koivut jo kellertävät kauniisti ja pihlajanlehdet ovat kainosti punastuneita. Aika mukavaa.
  Iltaasi hyvää oloa - minä täällä yskin ja niistän, niisk.

  Hanna
  Kiitos, olipa piristävää kuulla. Balleriinoja aion käyttää koko talvikauden sisällä työjalkineina - olen niihin ihan lovessa.
  Parhain terkuin,
  Anu

  VastaaPoista