tiistai 21. syyskuuta 2010

Väriterapiaa
Tämä päivä alkoi hyvin. Peiton alla oli mukava kuunnella sateen rytmikästä ropinaa kattopeltejä vasten. Käänsin kylkeä ja torkahdin vielä toviksi. Aamutouhujen jälkeen lähdimme pisarajahtiin. Työpäiväni alkoi vasta puolenpäivän jälkeen, joten saatiin pojan kanssa ennen sitä  ihan kaikessa rauhassa  litsytellä pihalla kumppareissamme, ihmetellä syksyistä luontoa, liotella saappaiden neniä syöksytorvien vesitulvissa, kirmailla ja nauraa yhdessä. Mietittiin siinä samalla Tohtori Pilleriä, joka käveli tiellä ja jonka kenkä taisi niellä aimo annoksen vettä. Muistatko sen lorun? Meillä Hanhiemon iloista lipasta luetaan usein ja muiden lorujen mukana tuota Pilleriäkin.

Raportti: Päivän työt on tehty, leikit leikitty, Pupu Tupunat luettu, pienin on Höyhensaarilla ja isäntä ilmestyi villasukissaan tähän rinnalle ja ehdottaa yhteistä iltapalaa. Aika kiva ehdotus. Teepannunkin laittoi jo puhisemaan.

Pidetään syystuulien viuhuessa varpaat lämpiminä ja sydän myös,19 kommenttia:

 1. Arjen pienet hetket ovat tärkeitä - ja jos niistä osaa vielä nauttia, mikäs sen parempaa!

  VastaaPoista
 2. Kauniita sanoja, kivoja kuvia... jälleen kerran. Täällä sinun sangossasi on niin hyvä käydä kastautumassa, myös sateisina päivinä. Saan blogistasi valtavasti energiaa ja inspiraatiota, kiitos että olet. Ison perheen äitinä elämä on välillä kiireistä ja raskastakin, kiitos kun autat muistamaan mikä elämässä on oikeasti tärkeää.

  VastaaPoista
 3. Kivan kuuloinen päivä, loppuun asti ;-)

  Kunpa itsellänikin olisi aikaa hyppiä lapsen kanssa lätäköissä...

  Mukavaa illan jatkoa.

  -Tuija-

  VastaaPoista
 4. Meillä sateenropinaa on kuunneltu illalla, takkatulen loimutessa ja lämmittäessä mukavasti.
  Toki myös villasukat jalassa;)

  VastaaPoista
 5. No onpa kyllä värikästä menoa täällä tänään! Tykkään minäkin sateesta, mutta liika on liikaa. Ainakin miehen tätiparalle, jonka kellari juuri tällä hetkellä tulvii, kun kunnan viemärit ei vedä. Mies sinne lähti tunnollisena vpk:n miehenä pelastamaan tilannetta :)

  VastaaPoista
 6. Kiva päivä teillä! Ei haittaa vaikka olisi kurja ilma pihalla...siitäkin voi tehdä ikimuistoisen ja tärkeän.
  Lämpimin ajatuksin <3

  VastaaPoista
 7. Ihania värejä! Nyt tekee kyllä mieli kuljeskella suuressa takissa ja kumppareissa ja reppu selässä. Voisin kulkea noin töihinkin ja unohtaa kaikki käsilaukut ja korkkarit kaappiin. Kiitti muuten tuosta alemmasta Gudrunin vaatekokovinkistä. Jotenkin kumma olo, ettei olisi muka mitään päälle pantavaa.

  Mukavan tunnelmaisia syyspäiviä teille sinne! Tuo lyhty kynttilöineen näyttää myös kauniilta. Ja ajatus lankakaupasta on vain niin totta. Nyt ei kyllä saa hetkeen tehdä vierailua sellaiseen... :)

  VastaaPoista
 8. Suloinen päivä. Aamusta iltaan!
  Syksy on tutkimusretkien aikaa. Niin luontoon, kuin omaan itseenkin.

  Kuvasi ovat kauniita ja saavat sateenkin näyttämään iloiselta asialta!

  Ihanaa päivää jälleen :)

  VastaaPoista
 9. Ihanaa terapiaa - juuri sopivaa syysaamuun ♥

  VastaaPoista
 10. Hanhiemon iloinen lipas on meilläkin ahkerassa luvussa! Jotkut runot ovat nykyajan näkökulmasta aika hurjia ja mietin, että pitäisikö niitä sensuroida lapsilta. Esimerkiksi Ville oli varas päättyy aika hurjasti, samoin Timperin Taavin opetus on pelottava. Toisaalta lapsille ne ovat vain hauskasti rimmaavia runoja, joten olen antanut mennä :) Olemme sitten esikoisen kanssa keskustelleet, jos joku sanankäänne on jäänyt mietityttämään.

  Ihania ovat sinun syysvärisi. Niistä saa voimaa! Ja mikä nautinto saada olla aamupäivästä lapsensa ennen. Siitä saa intoa työpäiväänkin :)

  VastaaPoista
 11. Ilo, lämpö ja kiitollisuus ihan pisaroivat kuvistasi ja sanoistasi! Elämässäkin kun aina osaisi ottaa vastaan nöyrin sydämin sekä poutapilvet piparireunoineen että myös sateenropinat.
  Onpa mukavaa, että sait aimoannoksen energiaa tankatuksi pikkuisesi kanssa leikkiessä enene työpäivää! Ja kun iltakin kuulostaa suloiselta, on hyvä illan tullen lähettää kiitoksensa arjen ihanuudesta ylös!
  Voi hyvin sinä ihana!
  Minä käväisin aamusella pikkuisteni koulun kentällä jänskättämässä sukkulaviestiä:)

  Nyt puraisen kolmannen punaposkisen omenan ja kaadan kupillisen kahvia.
  SIU!

  VastaaPoista
 12. Sadesäällä ulkoilussa on jotain ihan reikoista, virkistävää ja voimaannuttavaa. Päivänne kuulostaa ihan parhaalta. Onnellisuus tarttuu, otan hyppysellisen mukani illan tärkeään tapaamiseen.

  VastaaPoista
 13. Intianminttu
  Näinhän se on. Joskus kunnon vesisadekin on onnellinen asia. On hyväätekevää litsytellä kumppareissa lapsen lailla :)

  minou
  Kiitos kun sanoit noin kauniisti. Minä saan taas energiaa siitä, että saan kuulla jotakin tällaista. Tuntuu hyvältä, että arkeaa jakamalla voi ilahduttaa ja tulla itsekin ilahdutetuksi. kiitos.

  Tuija
  Välillä aika on tosiaan tiukilla mutta onneksi on niitäkin hetkiä, jolloin saa jakaa aikaansa ilman kiirettä. Voimia arkeesi.

  pioni
  Voi että, miten kuulosti hyvältä. Takkatuli on hoitava elementti. Lämmittää yhtä lailla mieltä kuin kulmiä jäseniä ja huushollia.

  VastaaPoista
 14. Teija
  No voi harmi tuota kellariasiaa. Varmasti sellaisen kohdattuaan tulee kyllä tosiaan mieleen, että rajansa sateellakin. Toivottavasti tilanne on hallinnassa ja saadaan paikat kuntoon.

  allidaalia
  Niin voi. Aika paljon on kiinni omasta asenteesta ja toki kulloisistakin voimavaroista. kun on hyvin nukuttu yö takana, niin kummasti jaksaa innostua ja iloita pienistäkin.
  Mukavaa syksyä sulle!

  sini
  Ole hyvä - minä edelleen haaveksin siitä hameesta. Joskus todella tulee sellainen olo, että ei ole päällepantavaa. Olen myös nyt aivan syysromantiikan vietävissä. nautin sadetakista, kumppareista, väreistä ja folk-henkisyydestä, paksuista villavetimistä ja kaikenlaisesta kodikkaanpuoloisesta pukemisesta.
  Lankakaupassa kävin muuten tänään ;) Mitään en ostanut. Katselin ja hypistelin ja täytti tehtävänsä varsin hienosti.
  Syksyistä hyvää mieltä sulle.

  VastaaPoista
 15. Emilia
  Kiitos ja jotenkin eilen se sade tuntui kovin onnelliselta. Joskus tuntuu, toisinaan ei. On tämä elämä moninaista. ja ihan totta, että tutkimusretkiä omaan itseenkin tekee näin syyskaudella entistä enemmän. Elämä rauhoittuu aktiivisen kesän jälkeen ja tulee kotoperäisemmäksi. On toisella lailla mahdollisuus pohtia ja ollakin vaan.
  Syksyysi kaikkea hyvää.


  Tiina
  Eikö vaan olekin. Tykkäsin siitä, että pieni oli niin valtavan innoissaan ja onnellisella mielellä. Hän kuunteli pisaroiden sointia ja hymyilee melkein jokaisessa valokuvassa ihan luonnostaan :)

  Lumiomena
  Minä olen joitakin sensuroinut, kun tuntuu, että poika on vielä niin pieni, ettei ymmärrä. Pääosin olen antanut mennä minäkin. Meillä kummastusta ja suorastaan järkytystä aiheuttaa aina se Kenkätalon eukon tapa piiskata kaikki lapsensa (piiskasi, pesi ja siisti kunkin vuorollaan ja pani nukkumaan...)
  Ja intoa tuollaisesta aamusta tosiaan saa. On ihan eri fiilis lähteä työmaalle.
  Hyviä hetkiä viikkoosi.

  Tinttarus
  Voi että, oli varmasti ihanaa kun sait seurata viestiä. Sellaiset pienet hetket jäävät niin arvokkaina muistoina mieleen. Taivasta kohden olen tosiaan saanut minäkin niin monta kiitosta kuiskata viime päivinä. On onnellista, että jaksaa huomata pienet ilot. Ihan lahjaa sekin on, että on voimia sellaiseen. Monesti arki nielee mukaan menoonsa ja unohtaa elää hetkessä.
  Omenaisia hetkiä sinulle ystäväni!

  Piupau
  Toivottavasti tapaamisesi meni mukavasti ja onnellisuus oli kerallasi. Todella sadesäällä on ulkoilussa jotakin erityistä ja vähän seikkailun makua.
  Mukavaa viikkoa Piupau!

  Taikku
  Oi valtavat kiitokset!! Tulen visiitille ajan kanssa nyt jo kurkkasin :) Nyt huikkaavat tuolta iltalaulua laulamaan joten palaan vähän ajan päästä

  VastaaPoista
 16. Pupu tupuna on ihana:) Kaunista väriterapiaa. Minä kaipaan värejä ja niitä tulee aina meillä olemaan valkoisen rinnalla.

  VastaaPoista
 17. Voi miten ihastuttavaan blogiin eksyinkään sattumalta. Olisin laittanut sinulle viestiä sähköpostitse mutta en löytänyt sivuiltasi osoitetta. Täällä täytyy kyllä tulla piipahtamaan jatkossakin.

  VastaaPoista
 18. Mirva
  Värit antavat iloa. Minusta on ihanaa valita aina vuodenajan luonteeseen sopivia pieniä pilkahduksia kotia piristämään. Keväisin olen villinä pastelleista ja syksyisin sammalen väristä, kanervasta, ruskeista...

  Maya
  Voi, kiitos paljon! Osoitteeni on sinkkisanko(at)windowslive.com

  Mukavaa lauantaita!

  VastaaPoista