torstai 1. huhtikuuta 2010

Kiirastorstaina








Eilen käytiin tervehtimässä mieheni isoäitiä Raumalla. Minä olen aina pitänyt mummusta. Hänellä oli yllään fuksianpunainen takki ja siihen tismalleen sopiva pikkukuvioinen huivi. Vaikka voimat ovat vähentyneet, on naisellisuus edelleen tallella. Halattiin kun lähdettiin ja toivotettiin oikein hyvää pääsiäistä. Pieni poikamme on tänään muistellut retkeä ja minusta on ihastuttavaa huomata, kuinka kahdenvanha tallettaa mieleensä yhtä ja toista.


Edellispäivän retkeltä kertoessani lupasin palata tuliaisiin. Miehen elokuvatuliaisia en valokuvannut mutta tässä näitä muita. Itselleni ostin Annes Past and Presentistä tuollaiset vanhat terrakottaruukut (apua, kuinka ihanat, mielestäni) ja Mokosta vähän kynttilöitä pääsiäispöytään. Pojalle hankittiin tarpeellista kevät- ja kesävaatetta. Kuvaan pääsivät sikken ruskeat sammarit ja småfolkin veikeät omppusukat. Harmitti, kun samankuosisista omppukumppareista ei ollut enää kokoja ja myös yhdestä kivasta haalarista oli koot loppu. Gmph.


Vaatteista tauluihin. Väkersin pari keväistä taulua, perhostaulun ja sulkataulun, pääsiäissomistukseksi. Tykkään niistä. Taulurintamalla on tapahtunut myös pojan huoneessa. Turun Antiikkimessuilta poitsu sai seinälleen vanhan ankka-aiheisen opetustaulun. Etualan ankat on meillä jo nimettykin. Tuo herra- ankka on Kalle, rouva-ankka on Maija ja kolmas tyyppi on Poppo. Pieni mies otti ankat vastaan avosylin. Kivasti sopii taulu pojan huoneen värimaailmaankin - äiti on iloinen, niin kovin iloinen. Hih.

Tänään on kohdattavana ollut pieniä takaiskuja. Ihmisillä on kaikki hyvin mutta muutama asia on vain ollut tylsä kohdattavaksi. Silti päivässä on paljon iloakin. Aamulla soitti ystävä ja puhuttiin rauhassa ja pitkään. Kiitos J kun soitit! Sitten ihan äsken huomasin, että Anrinko on saanut valmiiksi tilaamani pipot ja vielä tumputkin. Kurkkaa tänne, kuinka ihanat! Kiitos näistä!


Onnellista on myös se, että tänään on kiirastorstai, ehtoollisen asettamisen päivä. Se on valtava lahja, että Jeesuksen eteen saan tulla ihan sellaisena kuin olen. Minä kelpaan ilman ehtoja ja saan iloita syntien anteeksiannosta ja ylösnousemuksen ihmeestä. Siinähän se pääsiäisen riemu juuri on. Meillä on pääsiäistouhut vielä kesken mutta kummallista kyllä, olen asian suhteen ihan rennosti. On mukavaa huomata, että joskus sitä onnistuu keskittymään olennaiseen. En minä silti sotkuisessa kodissa osaa juhlaa vastaanottaa, joten toki siivotkin varmaan valmistuu ajallaan. Niin ja leipominenkin on vielä ihan vaiheessa. On siis edessä ankaraa taikinakulhojen nuolemista. Tosi raskaita nämä pääsiäisvalmistelut :)



Oikein hyvää kiirastorstaita Sinulle!





14 kommenttia:

  1. Kauniita kuvia ja hienot taulut olet tehnyt.

    Hyvää pääsiäistä!!

    VastaaPoista
  2. Kiva kun tykkäät noista hatuista.
    Saisinko osoitteesi...en löydä sitä nyt mistään.

    VastaaPoista
  3. Ulla-Kristiina
    Kiitos. Vähän tuli kevättä taulujenkin myötä huusholliin. Sinulle myös hyvää pääsiäistä!

    Anrinko
    Anteeksi, aivan unohdin laittaa tulemaan. Asia on korjattu. Laiton s-postia :)

    VastaaPoista
  4. Rauhallistä pääsiäisaikaa sinulle. Älä huoli, kaikki tuppaa joutumaan kyllä ajallaan. Olet tehnyt kauniita tauluja:)

    VastaaPoista
  5. Kauniit taulut olet tehnyt :)

    Hyvää Pääsiäistä teille!

    VastaaPoista
  6. Ihania tuliaisia!

    Oikein ihanaa pääsiäisen aikaa sinne. Rakkaita ihmisiä ja rauhaa...

    ps. Olet kaunis!

    VastaaPoista
  7. Ihana ankkataulu ja kauniit taulut olet saanut aikaan. Ruukut näyttää tutulta minulla taitaa olla tämän hetken postauksessa samaisesta ruukkusarjasta ruukku :)
    Tärkeintä elämässä on keskittyä olennaiseen ja muu on sitä ihanaa maustetta.

    VastaaPoista
  8. Minäkin pidän tuosta ankkataulusta, nostalgisen kaunis.

    Iloista Pääsiäistä!

    VastaaPoista
  9. Oikein hyvää ja siunattua pääsiäistä teidän perheelle! Miten kauniita kuvia ja ajatuksia tässä postauksessa, kiitos siitä.

    ps. kiva oli nähdä pieni vilaus sinusta; itselläni oli mielikuva sinusta vaalean kiharapilven omistajana;-) vaan oletpa todella tyylikäs tummassa lookissasi!

    VastaaPoista
  10. Suloista ja siunattua pääsiäistä! Toivottavasti leipomukset onnistuivat ja tunnelma on ihana. Meilläkin tehtiin ruisleipätaikina tekeytymään perinteisellä tavalla vasta näin pitkäperjantaiaamuna, jotta huomenna voi leivinuunissa paistella. :) Ja ihana kuva myös sinusta!

    VastaaPoista
  11. Keijukainen
    Kiitos ja sitä samaa sinulle. Ja totta, kaikki tarpeellinen tulee ajallaan tehdyksi.

    Marielisa
    Kiitos ja sinulle oikein hyvää pääsiäismieltä!

    Emilia
    Kiitos ja teidän perheeseen myös iloa pääsiäiseen. Minä kaivoin illalla lapsen nukahdettua tipulaatikon esille ja nyt on lapsen riemuksi tipuset ohran seurana. Oli jotenkin nostalgista, kun tiput on kahdeksankymmentäluvun alusta omasta lapsuudestani.

    Marie Elisabeth´s rum
    Kiitos ja näinhän se juuri on. Tiedätkö, minä ihastuin noihin ruukkuihin ihan kerrasta. Minusta ne pienetkin ovat valtavan kauniita ja suunnittelen jo mitä kaikke niihin voisin istuttaa.

    Elsa
    Sulle myös ilomieltä pääsiäiseen!!

    Aamunkukka
    Kiitos ja oikein hoitavaa ja siunattua pääsiäistä teillekin!
    Ja tummahan minä :)

    Sini
    kiitos ja sinulle myös oikein siunattua, rentouttavaa ja levollista pääsiäistä! Tuo leipätaikina ja leivänpaisto kuulostaa todella ihanalta. Vastapaistettua leipää parempaa herkkua on vaikea keksiä. Ruisleivästä tykkään oikein voin kanssa ja taidan minäkin näin juhlan kunniaksi sallia itselleni aitoa voita leivän päälle.

    Ystäväiset, meillä paistuu pupukakku uunissa ja narsissien keltainen väri antaa oikein sellaisen voimakkaan tunteen siitä, että nyt on kevät. Aika hyvissä fiiliksissä siis täällä.

    VastaaPoista
  12. Pitkästä aikaa katselemassa. Kauniit ruukut ja ihastuttavan sävyiset kynttilät! Tuollainen vihreä niin iskee nykyisin muhun.
    Kiva nähdä sun kuvaa, ihan tuli miehen sisko jotenkin mieleen :)
    Koskettavaa ylösnousemusjuhlaa teidän perheelle!

    VastaaPoista
  13. Rouva M
    Sinulle ja miehellesi oikein siunattua ja iloista pääsiäistä! Minäkin olen nyt tuon vihreän perään aika lailla :)

    VastaaPoista
  14. Olipa hauska nähdä vilaukselta, että miltä näyttää ihminen ruudun takana :) Mulla oli viimeksi Voguen lasit.

    Ihania ostoksia. Nettiputiikitkin on pullollaan kaikkia ihania lastenvaatteita, ei millään osaa päättää, mitä ostaisi..!

    Heh, sanavahvistuksena näkyy olevan turbo, joten voimallista päivää sinne!

    VastaaPoista