keskiviikko 28. huhtikuuta 2010

chic




Sain jotakin itselleni, minulle, ilokseni. Nimittäin uuden hiustyylin. Se on pyöreähkö polkka, takaa lyhyempi kuin edestä ja ihanan kolmiulotteiseksi leikattu. Otsahiukset jätettiin melko pitkiksi. Tunnen itseni ihan ranskattareksi.


Teemaan sopien katsoin Julie ja Julia elokuvan. Pannulla tirisevät leipäpalat, suklaakakut kuorrutteineen ja kutsuvat kattaukset saivat minut innostumaan. Elokuva kertoo Julie Powellista, työhönsä väsyneestä valtion virkamiehestä, joka päättää muuttaa elämänsä suuntaa kokkaamalla vuodessa kaikki lähes kuusisataa reseptiä legendaarisen Julia Childin keittokirjasta Ranskalaisen keittiön salaisuudet. Minulla on ollut tuo keittokirja jo yli vuosikymmenen ja voin kertoa, että toden totta siinä on haastavia reseptejä. Ainakin kaltaiselleni kotikokille on kirjassa haastetta kerrakseen. Pidin elokuvassa juuri siitä, että Julie on kotikokki. Hän haastoi itsensä ja onnistui. Projektin hän dokumentoi blogigsi. Elokuvan innoittamana päätin itsekin kokeilla kirjasta seuraavaksi jotakin sellaista, jota en ole aiemmin yrittänyt.

Julia Childista sain elokuvan pohjalta sellaisen kuvan, että hän suorastaan syleili elämää. Hänen elämänilonsa, uutteruutensa ja rakkaus mieheensä tekivät hänestä valovoimaisen. Sellaisena Julie hänet ainakin näki, sellaiseksi kuvitteli ja niin Meryl Streep roolin tulkitsi. Kunpa me ihmiset, minä mukaan lukien, eläisimme joka päivä täydestä sydämestämme, uskaltaisimme näyttää sen ja nauttia arjesta, kokea tyytyväisyyttä siitä mitä meille on annettu eikä tyytymättömyyttä siitä, mitä meillä ei ole. Arjessahan me elämme ja iloja on siinä kyllin, kun vain pysähdymme ne huomaamaan. Minä huomasin tänään monta mukavaa asiaa, kun taas vain heittäydyin panemaan merkille.


Iloista vappumieltä Sinulle! Minulla on täällä balleriinat ja tennarit jo valmiina kesäkauden avajaisiin. Simakin valmistunee ihan ajallaan.



Ps. Ajattelin vielä mainita, että vaikka tuosta kulinaristisesta Nora Ephronin elokuvasta pidinkin, ei se silti päihitä Ephron -suosikkiani Sinulle on postia. Ehei. Terveisiä vaan T.V. (ho-hoi Lappeenranta) sekä M.S. ja S.S. (Kuuleeko Turku?) :)




25 kommenttia:

  1. Oih! Sinulle on postia on yksi parhaista romanttisista elokuvista ikinä! :)

    VastaaPoista
  2. Viivu
    Niin on! Minä en kyllästy siihen ikinä. Se on suloinen, hauska ja York on siinä niin kaunis...

    VastaaPoista
  3. Täällä kanssa yksi Sinulle on postia "fani"! Täytyypi katsoakkin se taas pitkästä aikaa...
    Hauskaa vappua! :)

    VastaaPoista
  4. Onnea uudesta tukasta, kuulostaa suloisen tyylikkäältä! Julie ja Julia on ollut aikomuksissa katsoa jo pitkään. Olisikohan vappuna se hetki... Meryl Streep on myös niin loistava. Iloista vappua ja onnellisia pikku hetkiä!

    VastaaPoista
  5. onnea uudesta tukka tyylistä!se on ihana tunne,kun kampaajalta kotiutuessa pitää vaan ihastella uutta tyyliä ja tuntuu omalta! ( eikä niin et kampaajalta lähties toivos et olispa pipo mukana... ;) uusi tyyli kyllä virkistää niin paljon.
    mäkin juuri katsoin tuon elokuvan. oli ihan hauska, ja ihania kummatkin j.t ja heidän miehensä, oooh, kuinka rakastivat ja tukivat vaimojaan :)
    iloista vappua teille, ja makoisia simoja!:)

    VastaaPoista
  6. Johanna
    Kiva, pistetäänkö fanikerho pystyyn? ;) Samaa ajattelin tässä, että pitäisi taas katsoa. Sinullekin hauskaa vappua

    Sini
    Kiitos! Minä olen niin onnellinen tästä tukasta. Yli kymmeneen vuoteen ei ole tukkani ollut näin "erilainen" ja lyhyt. Taas koittaa varmaankin sekin aika, että kasvatan takaisin, jotta saan lempparinutturoita ja sykeröitä aikaiseksi mutta nyt nautin tästä kesätukastani.
    Toivottavasti näet elokuvan vaikka jo vappuna. Minusta tuo elokuva oli virkistävää katsottavaa ja keittiökohtauksissa oli hohtoa.
    Onnellisia hetkiä vappuusi.

    Laura
    Kiitos. Ei onneksi tarvittu pipoa :) Hetken mietin, että mitähän nyt tuli tehtyä kun sanoin kampaajalle, että anna mennä vaan...Mutta hyvä tuli.
    Minustakin elokuvassa ihastuttavaa oli aviopuolisoiden tuki toisilleen ja arkisista pienistä hetkistä nauttiminen.
    Mukavaa vappua Laura!

    VastaaPoista
  7. Voi, taidan jäädä paljosta paitsi, kun en tykkää käydä elokuvissa. Enkä katso televisiotakaan.
    Onnea sinulle uudesta kampausmallista. Se on tosi piristävää ja siitä saa tavallaan energiaa itselleen.

    Iloista vappua sinulle!!

    VastaaPoista
  8. Minäkin liityn siihen fanikerhon mielelläni ;) Hyviä elokuvia molemmat mainitsemasi, hiljattain katsoin juuri tuon J & J:n. Vappuna ajattelin katsoa taas Paholainen pukeutuu Pradaan (vaikka tulishan se telkkaristakin joku pvä?)- Meryl Streep-linja jatkuu sillä vasta katsottiin Mamma Miakin...

    Kivalta näyttää ja kuullostaa uusi hiusmallisi. Ihanaa, kohta pääsee itsekin kampaajalle- ajattelin antaa aika vapaat kädet hänelle.

    Mukavaa vappua!

    VastaaPoista
  9. Uusi tukkatyyli kuulostaa kivalta! Ja tuo (nuo) elokuva myös, en ole nähnyt, mutta mielessä olisi. Ollaan huonoja käymään elokuvissa, mutta joskus vuokrataan tai ostetaan.

    Iloista vappua sinulle myös! Minä tässä samalla just rustaan menua, rauhallisesti juhlitaan tuttavapariskunnan kanssa.

    VastaaPoista
  10. Kuulostaapa sun hiukset tyylikkäiltä!
    Mullakin on J&J katsottavien listalla. Eilen katsoin uudelleen paholainen pukeutuu pradaan :)
    Oon kiireissäni unohtanut simat ja kaikki, mut tuleehan se vappu siltikin.
    Mukavaa viikonvaihdetta teidän perheelle!

    VastaaPoista
  11. Ihanasti kirjoitettuja ajatuksia, kiitos! Olisipa kiva nähdä kunnolla kuva hiuksistasi, malli kuulosti kivalta ja hyvin ranskalaiselta! Täytyisiköhän itsekin pitkästä aikaa vuokrata vaikka joku elokuva.. en ole aikoihin katsonut mitään. J&J voisi olla oikein hyvä.

    VastaaPoista
  12. Olen tuskaillut omien hiusten kanssa, leikatako vaiko eikö... Nyt ne ovat aikas pitkät, olleet aina. Tuollaista mallia olen myös ajatellut. Tiedän kuitenkin etten leikkaa, kun kadun heti ja alan kasvattaa ;) Nauti sinä uudesta tukasta ja
    Hyvää Vappua!

    VastaaPoista
  13. oi säkin sait uuden tyylin. =)
    Mä kävin kanssa eilen kampaajalla ja leikkasin vielä 8cm lisää. Nyt saan just ja just kiinni. Ajattelin tehdä pienen jutun uudesta tukasta. Kuvatkin jo nappailin. =)

    VastaaPoista
  14. Miten tyylikkäät kuvat; itselleni tuli heti Audrey Tatou ja Amelie mieleen tyylistäsi;-)

    Kaunista vappua sinulle ja perheellesi, auringonsäteitä päivääsi!

    VastaaPoista
  15. Kauniilta näyttää ja kuulostaa hiusmallisi...ranskatar ! Vau!
    Kohta heitä on enemmänkin katukuvassa kun turisti kausi alkaa ja täytyy sanoa että pomppaavat edukseen katukuvassa.
    Hauska elokuva tämä Julie & Julia kävin viime syksynä elokuvissa katsomassa sen ja näytöksen jälkeen kävin hakemassa kirjan akateemisesta :)

    Iloista vappumieltä sinulle myös!

    ps. Balleriinasi ovat suloiset!

    Marie

    VastaaPoista
  16. Uusi hiustyyli piristää kummasti naisihmisen elämää :)
    Minulla on kampaaja varattu huomiseksi, ihanaa!
    Hih, "sinulle on postia" on minunkin mielestäni hyvä, romanttista hömppää on aina mukava katsella ;)
    Hauskaa vappua!!

    VastaaPoista
  17. Varmaan ihana sun tukka, ettei vaan ois vähän samanlainen kuin mulla nykyään.

    Kiva kun tykkäsit leffavinkistäni. Mutta ei ole Sinulle on postia -leffan voittanutta. :)

    T.V.

    VastaaPoista
  18. Ulla-Kristiina
    Kiitos ja minustakin siitä saa sellaista hyvän mielen energiaa.

    Minä pidän elokuvien katsomisesta mutta teatterissa ei juurikaan nykyisin päästä käymään ja telkkarin tarjontaa meillä ei juuri katsella. Joskus vuokrataan elokuva ja sitten katsellaan itselle hankittuja vanhoja sarjoja ja elokuvia. Miehellä on harrastuksena elokuvien kerääminen ja oikeastaan siitä on tullut yhteinenkin juttu.
    Mukavaa vappumieltä!

    Marielisa
    Kiva, juttu. Meillä on kasassa jo monta kerholaista :)
    Toivottavasti saat oikein kivan kesätukan.

    Teija
    Teidän juhlasuunnitelma kuulostaa hyvältä. Oikein muykavaa vappua!

    Rouva M
    Kiitos ja teille myös! Älä välitä simoista ja muista. Silti se vappu tulee ja jos simaa tekee mieli, niin hae lähikaupasta. Ajaa ihan saman asian. Meillä tehtiin yhdessä pikkumiehen kanssa ja tärkeintä oli se yhteinen puuhastus. Hän oli valtavan onnellinen saadessaan ja osatessaan kiertää kaikki korkit kiinni ihan itse :)

    Heli
    Kiitos. Minä tykkäsin elokuvasta. Sain vinkin ystävältäni ja sitten toiseltakin. Kannatti katsoa :)

    Krista
    Voi ymmärrän täysin. Minäkin olen arkaillut ja sitten mies on vielä toivonut etten leikkaisi, kun kuulemma niiiin tykkää mun pitkästä tukasta. Nyt mies kuitenkin tykkää ihan valtavasti tästä uudesta :)
    Vaikka et leikkaisikaan lyhyemmäksi, niin kampaajakäynti voi sinällään olla virkistävä juttu. Ihan se, että pääsee siistiytymään ja hemmoteltavaksi. Minä käyn tosi harvoin mutta sitten kun käyn, niin nautin täysillä.

    Anrinko
    Jee, meillä on molemmilla uusi tyyli. Sellaiset mullakin, että just saa pienelle ponnarille. odotan innolla juttuasi :)

    Aamunkukka
    Kiitos kovasti. Minusta ihan oikeasti tuntui ihan elegantilta, kun astelin ulos sieltä kampaajalta. Sitten jännitin, että mitenköhän näille käy nukutun yön jälkeen. Eikä mitenkään käynyt. Edelleen kauniit :) Hyvä kampaaja on kyllä ilo!
    Aurinkoa sinullekin. Vaikka vappuna sataisi on silti kesäkausi lähellä ja saadaan nauttia kevään juhlasta.

    Marie Elisabeth´s rum
    Oi, kiitos. Minä olen aina ihastellut ranskalaisnaisten yksinkertaisen selkeää mutta silti niin naisellista tyyliä.
    Eikö vain tosiaan ispiroinutkin elokuva kokeilemaan niitä reseptejä?
    Mukavaa vappua sinulle!

    Naksu
    Nautinnollista kampaajareissua sulle! Ja romanttinen komedia silloin tällöin katsottuna on kyllä yksi iloistani. Sinulle on postia on minulle erityinen siksikin, että kävin sen aikoinani katsomassa elokuvissa ihanan ystäväni kanssa. Tykätään siitä molemmat :)
    Vappumieltä sulle!

    Arja
    Kiitos samoin!

    Rakas ystäväni T.V.
    Kiitos elokuvavinkistä! Sain saman vinkin toisaaltakin ja vihdoin sain tämän taudin hellitettyä otettaan pikkuisen omaa aikaakin. Käytin sen elokuvaan :) Tykkäsin tunnelmasta.

    Minun tukkani saa vielä pienelle ponnarille. Onko omasi niin "pitkä"? Minä en oo SUN (viitaten eiliseen tekstariin, hih) uusinta leikkausta vielä tainnut nimittäin nähdä. Olen ihan valtavan onnellinen siitä, että rohkenin antaa luvan tukan leikkaamiseen :)

    Sulle ja V:lle mukavaa vappua. Suut simaan ja munkkia poskeen!

    VastaaPoista
  19. Täällä yksi ilmottautuu mukaan Sinulle on postia-fanikerhoon... Sain miehen houkuteltua katsomaan kanssani J&J:n viikonloppuna. Nyt on niiiiin monta lätkäpeliä yhdessä katsottu, että "hömppä" tekee hyvää. :)
    Kauniisti taas kirjoitit elämästä ja arjesta... Kun vain muistaisi nauttia joka hetkestä täysin rinnoin, arkenakin,eikä vain odottaen esim. sitä viikonloppua tai matkaa.
    Nautinnollista Vappua!

    VastaaPoista
  20. Ihanaa - tyylinvaihdos on aina ihan hurjan piristävää! Uusi kampauksesi näyttää todella kauniilta :) Iloista vappuviikonloppua!

    VastaaPoista
  21. Riikka
    No hyvä - meillä alkaa olla jo ihan kunnon kerho kasassa :) Ja arvaa mitä? Mun mies suostui katsomaan eilen illalla Sinulle on postia. Hih. Lapsonen ei ole varmaan puoleen vuoteen kertaakaan nukahtanut niin aikaisin kuin eilen (ysiltä) ja saatiin/jaksettiin sen jälkeen oikein katsoa koko leffa :)
    Kiva, että tekin katsoitte sen J&J:n.
    Kivaa vappua!

    Tiina
    Kiitos ja sulle myös oikein hauskaa vappuviikonloppua!


    Heips kaikille
    Täällä on siivuospäivä. Minä oon niin iloinen, kun pian on valmista. Vaihdoin puhtaat lakanat ja pöytäliinan ja siivosin muutenkin oikein kunnolla. Sitten saa nautiskella vapusta puhtaassa kodissa.
    Tämän päivän iloja oli muuten myös se, että lapsi (2v., kesällä 3v.) huomasi, että telkkarista tulee "Nuukkeria" (Snooker) ja kertoi sitten mulle, että sen pallon pitää mennä pussiin. Mutta valkonen ei saa mennä, kun se on lyöntipallo. WAU. Oli jutellut asiasta kuulemma pappansa kanssa, joka on seurannut telkkarista parhaillaan meneillään olevia kisoja.

    VastaaPoista
  22. Oi, miten chic on tuo uusi ihana tukkasi!Kuvassa voisin hyvinkin nähdä sielukkaan pariisittaren vaiko kenties paljasjaloin laventelipellon reunaa aistein valppain vaeltelevan ranskalaiskaunottaren....:) Kun välillä saa hemmottelua ihan vain ja ainoastaan itselleen, siitä saa energiaa uudenmoista arkeen. Samaiseen fanikerhoon tuon Sinulle on postia-elokuvan tiimoilta liityn kernaasti minäkin:) J&J on vielä näkemättä....
    Aurinkoa ajattelin ryhtyä nyt esille maanittelemaan...JAksan jo olla jalkeilla vaikkakin vielä särkylääkkeiden voimin. Pikkuisen hirvittää, kun pitäisi parin tunnin päästä saada haettua neitokainen eskarista ja kiikuttaa hammaslääkäriin. HAavat sattuvat vielä ilkeän napakasti:(
    Mutta sain sellaisen tyyneyden Isältä sairaalaan mennessä, että enköhän ole hyvissä käsissä tämänkin koitoksen osalta!
    Ilonpirskahduksia ja valonsäteitä Wappuusi Anu!Olet rakkaasti ja lämpimästi ajatuksissani!

    VastaaPoista
  23. Ihanasti kirjoitettu tuo että tunnet itsesi ihan ranskattareksi.. :)

    Sinulle on postia on ihan kiva minustakin, mutta eikö Uneton Seattlessakin ole aika..jotenkin ihanan romanttinen..? Hih!

    Ihanaa vappua teille! :)

    VastaaPoista
  24. tinttarus
    Hei! Kiitos ♥ Ihan tuntuu siltä, että sain paljon hyvänmielenenergiaa matkaani tuolla kampaamoreissulla. Joskus on terveellistä hemmotella ihan itseäänkin, vaikka yleensähän sitä etupäässä kohdistaa hemmottelun läheisiinsä.
    Toivottavasti meni mukavasti tuo reissu eskarilaisen kanssa. Toivon, että pian toivut ja pääset nauttimaan kepeistä kevätaskelista nurmelle, metsään, kadulle - minne vain. Iloa vappuusi ja koko teidän perheen vappuun. Meillä aloitellaan juuri munkinpaistoa :)

    Laura
    Ihana on sekin elokuva! Juu-u :)
    Mukavaa vappumieltä!

    VastaaPoista