maanantai 26. huhtikuuta 2010

Lomalla - Välimerellinen päivä kotosalla












Minä olen leikkinyt lomailevani jossakin Välimerellä. Lounaaksi valmistin kevyttä keittoa ja vaaleaa leipää, veteen molskautin raikastukseksi sitruunaa. Olen myös istutellut pelargonianpistoikkaita terrakottaruukkuihin ja ihaillut mennen tullen jo kukkivan Mårbackani loistoa. Viimevuotiset eivät sentään vielä kuki, vaan tämä yksilö on Plantagenista ostettu uutukainen.


Edullisen lomani aikana olen miettinyt erästä vanhaa sketsiä, jossa muistaakseni Petelius ja Kalliala viettivät rantalomaa olohuoneessaan. Lattialle, reilusti parketille vaan, oli levitetty sangollinen hiekkaa ja siinä makailivat lomailijat pyyhkeidensä päällä. Hiustenkuivaaja huolehti leppeästä kesätuulesta. Joitakin muitakin tee-se-itse -vinkkejä sketsissä oli mutta en jaksa muistaa mitä. Minä en ihan näin pitkälle kuitenkaan Välimeripäivässäni ole mennyt. Onneksi. Olisi mies varmasti muuten töistä tullessaan ihmetellyt, että mitä santaa meillä on paikat täynnä.

Hilpeää iltaa Sinullekin,


24 kommenttia:

  1. Tekisipä terää heittäytyä hiekkaiselle olohuoneen lattialle täälläkin! ;D
    Siellä on vain tällä hetkellä niin paljon muutakin roinaa ettei hiekkaa taitaisi mahtua sekaan. Flunssa iski eikä nyt oikein löydy voimia siivota viikonlopun askartelu/ompelusotkuja. Kesken ne jäivätkin, joten sopii sotkujen odotella.
    Kävin toissa viikonloppuna Plantagenissa metsästämässä juuri Mårbackaa, mutta eivät vielä olleet silloin saapuneet.
    Aurinkoisia päiviä sinne lomatunnelmiin! :)

    VastaaPoista
  2. Hienoja kuvia olit ottanut. Upea Mårbackan pelakuu. Sellainen minunkin pitää hankkia.

    Aurinkoista vappuviikkoa!

    VastaaPoista
  3. Sari
    Sama juttu, roinaa meilläkin. Tällä hetkellä lattialla on lähes jokainen keittokirjani (niistä on tehty Pisan tornia muistuttava juttu), legon lentokenttä tarvikkeineen, kinderien keltaisia yllätyskoteloita, paloauton osia jne. Lähes kaikki lelut päätyy meillä päivän mittaan olkkarin lattialle.
    Toivon, että tulet pian terveeksi. Tämä kevätflunssa ei ole ollenkaan kiva juttu. Toivottavasti saat myös Mårbackasi. Meilläpäin niitä oli viime viikolla myynnissä. Siinä Plantagenin lehtisessä minostettiin niitä.

    Miia
    Kiitos. Eikös sovi ihan hyvin Nuukuusviikon teemaan tämä kotilomailu ;) Ja kotilomailukin voi oikeasti olla tosi virkistävää. Kotivinkissä oli jokin aika sitten (varmaan kyllä reilu vuosi on siitä)juttu siitä mitä kaikkea voi tehdä lomalla ihan kotona. Näkökulma oli raikas. Aina ei tarvitse lähteä reissulle, vaikka tokihan matkat antavat paljon kaikkea ihanaa. Niin antaa silti kotilomailukin.

    VastaaPoista
  4. Ulla-Kristiina
    Tykkään kovasti juuri noista vaaleanpunaisista Mårbackoista. Toivottavasti sinäkin löydät omasi. Hyvää vappuviikkoa Sinulle myös.

    VastaaPoista
  5. Ihania lomakuvia, aivan mielettömän upea tunnelma sitruunoineen päivineen ; )
    Hauskaa lomaa !

    VastaaPoista
  6. Tää oli hyvä juttu!
    Mä voisin heittää ne pyyhkeet tuohon meidän eteiseen. Hiekkaakin olisi. =) Jos tuo hiekkaisuus näin tuntuisi jopa kivalta...hm...

    VastaaPoista
  7. Aurinkokylpyjä imen kuvistasi itseeni, hymykin hiipii huulille vaikka väsymys on nyt tunteista päällimmäisenä. Onneksi on ilta ja pääsee nukkumaan. Kauniita unia sinulle!

    VastaaPoista
  8. Oi mitä leppoisaa tunnelmaa!ja kauniita kuvia!

    Ihanaa illan jatkoa!
    Anu

    VastaaPoista
  9. Ihana tunnelma sinulla siellä :) Voisin kokeilla huomenna töissä jotain tuon kaltaista, mielikuva harjoituksilla kauaksi pois hiekkarannoille ;)
    Kauniita ja niin herkkiä kuvia olet ottanut! Hyvää lomailun jatkoa sinulle:)

    VastaaPoista
  10. Hei, onpa täällä blogissasi rauhaisa, mukava tunnelma. Tulen toistekin :)
    Iloista vapun odotusta
    toivotta Omenaminttu

    VastaaPoista
  11. Heippa :)
    Ompas täällä vallan ihania, raikkaita ja niin keväisiä kuvia. Tuli ihan kesäfiilis :)

    Tuollainen vapaapäivä kuulostaa hauskalta. Aina ei tarvitse lähteä mihinkään, kun voi vain nauttia kaikesta ympärillä olevasta.

    Aurionkoista viikkoa!

    -Sanna

    VastaaPoista
  12. Mikäs sen helpompa, halvempaa ja ennenkaikkea Ekologisempaa kuin "nojatuolimatkailu"! Ja matkalle pääsee melkein milloin vain! :)

    Mä muistan kanssa tuon sketsin, ja aika monta muutakin noilta ajoilta. :)

    Mun pitäis kanssa istuttaa ruukkuihin pelargonini pistokkaat, jotka kylläkin oon ihan ostanut... Ehka mulla ensi keväänä on ihan omat pistokkaat! ;)

    VastaaPoista
  13. Tästä tuli mieleen yksi edesmennyt ylen kiltti vanha sukulaistäti. Hänellä oli eräänä päivänä hoidossa muutama tuttu lapsi, jotka innokkaasti leikkivät hiekkakasassa pihalla. Sitten rupesi satamaan ja tädin piti komentaa lapset sisään. Mutta jotta leikit eivät keskeytyisi, hän haki suuren vanhan maton keittiön lattialle ja kantoi ämpärillä hiekkakasan sen päälle. Leikit jatkuivat ja lapset saivat ikuisen muiston.

    VastaaPoista
  14. Kauniita Lomakuvia,hih!
    Kesän raikkaus tuli mieleen.
    Kivaa Tiistaita :)

    VastaaPoista
  15. Oi, Anu! Ihana valoisuus otti minut syliinsä sangollasi! Viivyn vain tovin. IStuminen on vielä vaikeaa. Ulos halajaisi mieleni, muttei varmaan vielä pariin päivään askel uskalla sinne saakka. Loikoilen ja annan haavojen parantua. Sairaalareissu meni hyvin. Oli matkaseurana Hän!
    Huomasin lähipuutarhan avanneen kukkamyyntinsä.....sinne kun pääsisi pian...

    VastaaPoista
  16. sariw
    Kiitos kovasti

    Anrinko
    Niinpä - meilläkin olisi sitä hiekkaa yllin kyllin eteisessä, joten rannalle vaan ;)

    Purnau
    Kiitos

    Piupau
    Toivon, että väsy antoi periksi ja sait levättyä kunnolla. Nuku hyvin myös ensi yönä.

    valloittava valkoinen
    Kiitos sulle. Mukavaa, että leppoisa fiilikseni kantautui kuvien välityksellä. Kodista ja siellä olemisesta nauttiminen on kyllä yksi arjen suloista.

    Marie Elisabeth´s rum
    Kiitos oikein paljon. Kannattaa kokeilla, sillä hyvällä mielellä työtkin sujuu mukavammin. Hyvää viikon jatkoa.

    Omenaminttu
    Kiitos ja tervetuloa! Ajatella, että todellakin vappu on jo niin lähellä. Minä ajattelin aloittaa vapusta tennarikauden ja korkata uutukaiset tennarini. Kesäkausi jotenkin alkaa mielestäni aina juuri vappuna.

    hei Ada och Emil
    Kiitos sinulle! Ilahduin siitä, että kesämieleni kantautui sinne saakka. Ja se on aivan totta, että arjen kauneudesta, omasta kodista ja kaikesta siellä on onnellista saada nauttia. Luin blogistasi, että teillä muutto lähestyy. Toivon sulle voimia remonttiin ja sitten ihastuttavia hetkiä kodin pukemiseen ja kaunistamiseen. Sellainen puuhastelu antaa niin kovin paljon.

    Kiitos Arja!

    Laura
    Näin on! Intoa istutushommiin ja iloista mieltä tähän vappuviikkoon. Onnea myös vielä hurjasti oman yrityksen johdosta!
    KAIKILLE ILOKSI JA TIEDOKS: KÄYKÄÄ IHMEESSÄ KURKKAAMASSA LAURAN IHANA VINTTI NETTIKAUPPAA. MINÄ OLEN KÄYNYT JO MONTA KERTAA ;)

    Anonyymi
    Tämä tarina toi iloa päivääni. Aivan upea tuo täti. Ei aina olekaan tarpeen nipottaa pikkujutuista ;)

    Allidaalia
    Kiitos ja sinulle myös mukavaa tiistai-iltaa. Meillä pieni nukahti juuri ja miehen kanssa meinataan katsoa Julia ja Julie -elokuvaa. Odotan innolla :)

    Tinttarus
    Ihanaa kuulla sinusta! Kiitän ja iloitsen kanssasi siitä, että leikkaus meni hyvin. Toivon sulle oikein levollista parantumisaikaa ja sitäkin, että pian pääsisit kuntoon. Kevätsää on todella antanut parastaan. Vielä me molemmat ehditään siitä nauttimaan. Meilläkin ollaan sisällä jumissa pikkuisen kipeyden takia. Tosin uskaltauduin ajattelemaan, että josko jo huomenna päästäisiin edes hetkeksi ulos leikkimään.
    Mukavia hetkiä puutarhaunelmien parissa ja nähdään, kun jaksat paremmin. Siu ja enkeleitä

    VastaaPoista
  17. ihania kuvia taas.sain ostettua itsekin pelakuun taimia viime viikolla.kauniita hennon vaaleanpunaisia.nyt ne odottelevat sisällä kunnes on tarpeeksi lämmintä siirtää ne terassille .kevät on ihanaa aikaa..

    VastaaPoista
  18. satu
    Niin on. Joka päivä luonto herää eilistä enemmän vastaanottamaan kesää. Mukavia päiviä sinullekin!

    VastaaPoista
  19. Voi ihana, tuohan onkin hyvä idea matkustella vähän edullisemmin ;) Tosi kauniita kuvia!

    VastaaPoista
  20. Hannele
    Niin on ja oma arki on taas vähän hauskempaa ;)

    VastaaPoista
  21. Loistava lomaidea! Postauksesi luettuani palautin heti mieleeni kuvan beach-sketsistä ja hihittelin täällä itsekseni. Taidanpa itsekin kokeilla kotona lomailua!

    Ihania kuvia koko blogisi tulvillaan.

    VastaaPoista