perjantai 30. huhtikuuta 2010

Pale pink







Ja sitten se tapahtui. Viimekesäinen pelakuuni puhkesi vapuksi kukkaan! Tänään olen nauttinut hennon vaaleanpunaisesta uudesta kukinnosta. Marengeista myös. Ne jäivät juuri makuni mukaisiksi, sopivan kinuskisiksi. Maistelimme herkkuja mehukesteissämme pikkuisännän kanssa ihan kahdestaan. Oli mukavat vappukestit.


Magnoliat ja pionit valtaavat leikekokoelmaani (pöydällä Jeanne D´Arc living ja BoligLiv, seinällä Kotivinkki). Toukokuu, syntymäkuukauteni, on mielikuvissani aina pinkki. Huomenna se alkaa.

Mukavaa iltaa,




ps. Herkullisia marenkeja syntyy näin: Vatkaa 3 valkuaista, 7 rkl sokeria ja 1 rkl vaniljasokeria kovaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista silloin, kun voit kääntää kulhon ylösalaisin ja silti seos pysyy kulhossa. Pursota leivinpaperoidulle uunipellille ja paista noin kaksi tuntia 100 asteisessa uunissa. Minä haluan, että herkut eivät ole aivan rutikuivia, vaan napakoita mutta kinuskisia sisältä. Jos haluat aivan kuivia, paista kauemmin. Irtoavat jäähdyttyään hyvin leivinpaperilta mutta kuumina voivat takertua.

20 kommenttia:

  1. hei. oi kun kaunista! vautsi vau, onnea viherpekalolle!aikamoinen saavutus. ( mulle on saavutus jo jos saan pelargonian pysymään kesän yli hengissä.. ;) naaam, mitä herkku marenkeja, ja onpa ne ihanaa silmänkin ruokaa.
    mä myös rakstan toukokuuta... ehkä vähän myös siksi että se on munkin syntymäkuukausi :) ( nyt en enää kyllä oota synttäreitä, apua kun sitä onkin jo vanha... ;)
    joka tapauksessa iloista vappua teille! mekin täällä ruvetaan B.n kans kohta munkin paistoon. ollaan kans kaksin vapun vietos, kun pojalle tuli kevätlenssu. tytöt sentään pääsi vappujuhlille isin kans :)

    VastaaPoista
  2. Voi kun ihana pelakuu ja tosi herkullisen näköisiä marenkeja! En ole itse koskaan tehnyt. Hyvä kun laitoit ohjeen. Täytyy joskus kokeilla. Hyvää vappua!

    VastaaPoista
  3. Kiitos marenkireseptistä! Viime viikonloppuna tein pikapullaa ohjeellasi ja hyvää tuli.

    VastaaPoista
  4. Upeaa, kun olet saanut pelakuun kukkimaan uudestaan. Kaunis.
    Hienon näköisiä marenkeja ja varmassti hyviä. Minä en ole koskaan moisia tehnyt, mutta sellaiset toffeemaiset olisivat minunkin mieleeni.

    Oikein iloista vappua sinulle!!

    VastaaPoista
  5. Herttaista että vapuksi sait belargoniat kukkaan! Aivan ihastuttavia kuvia, romanttisia...

    Tietenkin Iloista Vappua teille!

    Sara

    VastaaPoista
  6. Ihana pelakuu:-)) Minun täytyy hakea kaupasta uusia pelakuita, en ollut pannutkaan viimekesän pelakuita talvehtimaan autotalliin niinkuin luulin ;-))

    Oikein mukavaa vappua!

    VastaaPoista
  7. Laura
    Kiitos. Ja vielä alkuviikosta tänne kirjoitin, että ostin Plantagenista menneellä viikolla yhden kkukkivan, kun vanhat eivät vielä kuki. Luulin, että vasta loppukesästä voisi tulla kukkia ja sittenkin vain jos oikein hyvin lannoitan. Hih. Nuppu oli ollut piilossa lehtien alla ja vasta auettuaan huomasin.
    Ollaan siis molemmat toukokuun lapsia. Ehkä se on niin, että syntymäkuukaudessa on jotakin erityistä...
    Harmi, että pieni tuli kipeäksi. Toivottavasti teillä oli silti hauskaa kaksistaan omissa vappukekkereissä ja tytöillä sitten siellä juhlilla. Mun mies tuli kotiin myöhemmin illalla ja sitten paisteltiin munkkeja ja mentiin tuoreiden herkkujen kanssa naapuriin, mummolaan, herkuttelemaan.

    Lezzie
    Sinulle myös! Ja kannattaa kokeilla marenkeja. Niin helppo on vatkata ja sitten vain uuniin. Minusta ovat ihana kesäherkku jätskin kanssa ja ihan sellaisenaankin. Kevyitäkin vielä.

    -Jo-
    Ole hyvä ja kiva, että tykkäsit. Minä olen ihan ihastunut siihen pikapullaan. On niin kakkumainen ja silti kuitenkin pullaa.

    Ulla-Kristiina
    Kiitos ja sinulle myös vappumieltä! Olin tuosta pelakuujutusta aivan hämilläni, kun en millään meinannut uskoa, että ihan oikeasti se rupesi sisällä kukkimaan :)

    Elsa
    Joo, oih. Olen pelakuiden perään :)

    Sara
    Kiitos ja teille myös ilomieltä vappuun.
    Oikein vappulahja oli tuo kukan puhkeaminen.

    Arja
    Vappuiloa sinulle myös. Joskus on jostakin asiasta ihan varma ja sitten juttu onkin kuitenkin toisin. Mulle käy niin tuon tuostakin. Viime kesänä jäi kaksi Drottnin ingrid pelakuuta takapihalle ja ehtivät saada kylmää ennen kuin nostin sisälle. Sinne menivät...
    Plantagenista tms. vaan uusia tilalle :)

    VastaaPoista
  8. Pelakuut ovat ihania : ) Suloinen tuo vaaleanpunainen pelakuusi...
    Ja ah, miten herkullisen näköisiä marenkeja.
    Ihanaa toukokuun alkua !

    VastaaPoista
  9. Ah marenkeja, pitää kokeilla joskus itsekin. Kaunis pelakuu!

    VastaaPoista
  10. Ihanaa että lämmin hoiva palkittiin :)
    Suloisen näköisiä marenkeja olet leiponut sait minutkin innostumaan :)
    Kiitos vinkistä ja ohjeesta.
    Sinulla on kauniin ja viihtyisän näköisiä kuvia ... ynnään sen kauniiksi kodiksi :)

    Hyvää alkavaa viikkoa Anu!

    Marie

    VastaaPoista
  11. Pelargoniat ovat niiiin ihania kukkasia!! Vaaleita vaaleanpaunaisia minullakin oli viime vuonna ja kaksi niistä sain talven yli säilymään, mutteivät vielä ole kukassa.. Marenkipeltisi on houkuttelevan herkullisen näköinen! Sopivat yhteiskuvaan kukkasten sävyn kanssa :)

    VastaaPoista
  12. Ihana tunne, kun saa hoitamansa kukan kukkimaan. Missä mahdoit talven ajan säilyttää pelargoniaa? Muistaakseni tykkää viileästä? Voisinkin kokeilla tänä vuonna.
    Mukavaa alkavaa viikkoa
    toivottaa Omenaminttu :)

    VastaaPoista
  13. Ihania kuvia:) Tervetuloa kurkistamaan mun uuteen blogiin;)

    VastaaPoista
  14. Hei kaikille
    Kiitos kivoista terveisistänne!

    Tänään meillä on oikein retkipäivä. Aamulla kävin pienen kanssa hauskalla "jokiseikkailulla". Ajeltiin Turun Aurajoen poikki Förillä (lautta) edestakaisin. Poika seurasi puomien nousemista ja laskemista ja oli aivan onnessaan.
    Pian lähdetään illaksi eväsretkelle rantamaisemiin. Sain juuri leivän leivottua ja uuden pellillisen marenkejakin. Vaniljarahka marjojen kera pääsee myös eväskoriin. Ja paaaaljon teetä. Varmasti tulee hauska ilta.

    Omenamintulle vielä lähetän sellaisia terveisiä, että pelakuut talvehtivat puoliviileässä autotallissa vanhempieni luona. Maaliskuun lopussa otin sisälle ja aloin kastella ja hoitaa. Ihan olen ihmeissään, että onnistuin saamaan kukinnon :)

    VastaaPoista
  15. Oi, ihana pelakuu, kauniin hento vaaleanpunainen! :) Toivon niin että omat vaaleanpunaiseni ovat tuommoisia eivätkä ärtsypinkkejä..

    Kiitos myös marenkien ohjeesta, täytyy joskus kokeilla. En ole ikinä onnistunut...

    Ihanaa syntymäkuukautesi alkua sinne! :)

    VastaaPoista
  16. Oi, ihanaa kun sait pelakuun kukkimaan, se on mieltön tunne. Kukka näyttää talvella niin kärsivältä ettei mitenkään uskalla edes unelmoida että se kukkisi vielä joskus. Siinä on jotain taikaa...
    Suloisia herkkuja olet tehnyt.
    Onnellista syntymäpäivää, sitähän voi hiukan juhlistaa vaikka kuun jokaisena päivänä!

    VastaaPoista
  17. Hei!
    Blogisi on minulle aivan uusi tuttavuus, jonne päädyin sattumalta. Voi miten kaunista! Ilta taitaakin vierähtää blogisi parissa :)
    Aurinkoista kevättä ja tuoksuvaa kesää!
    Elli

    VastaaPoista
  18. Oi! Vautsi! Mulla nuo tuppaa aina kuolemaan :)

    Pelargonia on mun ihan ehdoton kesäkukka, sopivasti mummolameininkiä :)

    VastaaPoista
  19. Täytyypi tehdä itekkin marenkeja,
    näyttävät niin herkullisilta. :)

    VastaaPoista