maanantai 5. huhtikuuta 2010

Tilattua ja keskeneräistä




Painoin puolipellavakankaalle Madeleineleipien reseptin. Vielä en osannut päättää tekisinkö kankaasta käsityöpussukan vai sittenkin tyynynpäällisen. Käsityöpussukalle olisi tarvetta, sillä pääsiäisvierailulle mukaan ottamani kudin jumittui uuden laukkuni vetoketjun väliin ja tilanteesta ei selvitty ilman repimistä. Toisaalta kaipaan uutta ilmettä sohvallekin. Jätän asian vielä hautumaan.


Laukun tilasin Kotimaakaupasta. Laukku on Nanson valmistama yhteisvastuukeräystuote ja se on ommeltu reilun kaupan puuvillasta. Mielestäni tuote edustaa monia kannatettavia arvoja ja siksi sitä on ilo käyttää. Kaveriksi laukulle kudon parhaillaan vihertävää puuvillasilkkihuivia.

Tällaisia pieniä ilonaiheita tällä kertaa. Mukavaa oloa alkavaan arkiviikkoosi,


29 kommenttia:

  1. Hei!
    Oksat lasipurkissa näyttävät kauniilta ilman koristeluja. Taidan hakea samanlaisen kimpun. Minulla on tuollainen laukku mustana, vähän pienempi kylläkin, olen tykännyt kovasti.
    Sinulla on kaunis blogi :)

    VastaaPoista
  2. -Jo-
    Hei! Kiitos kovasti.
    Minä tykkään kaikenmoisista risuista ja useimmiten juuri ilman koristuksia. Nämä omppupuunoksat tulivat kevätleikkauksen yhteydessä maljakkoon.
    Tuo laukku oli mielestäni kiva löytö. Hintakin oli oikein kohtuullinen, 30 euroa, ja samalla saan tukea yhteivastuu-ajatusta ja reilua kauppaa. Edellinen puuvillalukkuni kului muuten pohjastaan puhki...olen todellinen puuvillalaukkujen ystävä.

    VastaaPoista
  3. Niin, piti vielä sanomani, että sain vinkin Kotimaakaupasta ystävältäni. Ilman häntä olisin täysin tietämätön siitä, että yhteisvastuukeräystä voi tukea näinkin.

    VastaaPoista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  5. Hip hei, tuplana tuli tuo äskeinen - siksi poistin.

    VastaaPoista
  6. Niin kauniit kuvat. Taitavasti tehty tekstipainatus kankaalle ja kuvanakin todella kaunis :) Miten toteutit tekstin?

    VastaaPoista
  7. Hieno tekstipainanta kankaalle!!
    Upeaa.
    Laukkusi on myös kaunis.

    VastaaPoista
  8. Äsken kuolasin Emilian kauniita painantoja ja nyt täälläkin! :) Ihanan näköinen työ!
    Kuume leviää nyt salakavalasti tänne suunnalle ja pian suuntaan askartelukauppaan! Risuistakin olen hihkaissut tänään moneen otteeseen, hiirenkorvia kaipailen!
    Ihanaa maanantai-iltaa!

    VastaaPoista
  9. Mulla on käytössä sama tyyliä oleva vaalean harmaasta kanvaksesta, Earth Collectionin. Myllystä viime vuonna ostin, mahtoikohan se liike lopettaa jo?

    Kiva että on joku idea. Tällä hetkellä nahkaiset laukut ei innosta yhtään. Ja kesällä voi olla muutenkin rennommin :)

    VastaaPoista
  10. Ihania nuo painanta työt, tekisi mieli ihan itsekkin kokeilla.

    Kivaa uuden viikon alkua !

    VastaaPoista
  11. Kauniin näköinen tuo painamasi kangas ja hauska idea laittaa siihen resepti! :)

    VastaaPoista
  12. Tuo kassi on kyllä hieno ja varsinkin ajatus sen takana! Kiitos hyvästä linkkivinkistä. :) Puuvillasilkkilankakin kuulostaa oikein ihanalta. Aidot materiaalit ovat kyllä parhaimpia! Itsekin muuten poimin koivun, vaahteran ja omenapuun oksia maljakkoon odottamaan vihertymistä.

    VastaaPoista
  13. Hieno tosiaan tuo teksti! Tekisi kovasti mieli itsekin kokeilla noita painatus-juttuja, näyttävät hienoilta. Teksti-tyyny "ostoversiona" löytyykin, mutta itse painamallahan saisi päättää tekstit.

    VastaaPoista
  14. Ihana painotyö:-))
    Mukavaa alkavaa arkea!

    VastaaPoista
  15. Ihania juttuja!
    Ja ihania kuvia!

    Iloa alkaneeseen viikkoosi!

    VastaaPoista
  16. Ihanaa pääsiäistunnelmaa teillä, kauniita kuvia... mihin mennessä pääsiäiskoristeet täytyy muuten ottaa pois? Eikö pääsiäisaika kirkkovuodes kestä helluntaihin saakka ;D

    VastaaPoista
  17. Toi laukku on kyllä kiva. Mietin tilata tuon tai mustan.
    Onko tuo väri sellainen armeijan vihreä, vai harmaaseen enempi taittuva?
    Mä kun en ihan armeijan värisestä tykkää...
    Onko susta näppärä sellaiseksi yleisveskaksi käsilaukkuna esim. reissussa? Sellaista kun tartteis kesän reissuja varten. (et mahtuu muutakin kuin lompsa.)

    VastaaPoista
  18. Marie Elisabeth´s Rum
    Kiitos sinulle. Minä toteutin tekstin sabluunan avulla. Minulla on tekstauskirjaimista sellainen aakkoston kattava sabluuna, jossa jokainen kirjain on yksittäinen. Sitten vain töpöttelin kirjain kirjaimelta sanat valmiiksi. Olin tällä kertaa vähän nopea liikkeissäni, enkä viitsinyt laittaa maalarinteipistä rivimerkkejä. Yleensä yksittäisiä kirjaimia töpötellessäni laitan maalarinteipin osoittamaan rivin, johon teksti tulee. Saa helpommin suoraa ja hyvää jälkeä.

    Ulla-Kristiinallekin kiitos. Minusta se oli hauska idea painaa kankaalle resepti. Ja sitten vielä ranskaksi ;)

    Sari
    Kiitos ja joo, minäkin kävin Emilian tekemiä ihanuuksia katsomassa. Kyllä ovat upeat. Minusta se kaunokirjoitusteksti näytti ihan täydelliseltä.
    Hae ihmeessä maalia ja tarvikkeita. Painaminen on tosi mukavaa. Sen olen huomannut, että maalia kannattaa käyttää todella vähän, että jäljestä tulee siisti. Jos töpöttimen päässä on liikaa maalia, tulee jäljestä suttuinen ja maali valuu sabluunan väliin - ainakin minulla.
    Hiirenkorvien kaipuu on täälläkin ihan jatkuvaa. Uloskin jo kaipaan niitä. Koivunoksiin sellaiset sain pääsiäiseksi mutta tämän postauksen vaasissa oleviin omppupuunoksiin ei ole vielä näkösällä. Pitää odottaa...

    Teija
    Juu, niin voikin ja minä tykkään kangaslaukuista erityisesti kevät- ja kesälaukkuina. Tosin paksusta matskusta tehtyjä käytän talvisinkin :) Ja siitä kaupasta. Luulen, että se on lopettanut. En ole ihan varma. Ihailin siellä viime kesänä sellaisia rentoja avonaisia kangaskassejakin. Oli kuulemma tehty matonkuteista. Harmittaa kun en hankkinut, edullinenkin oli.

    VastaaPoista
  19. Siis aivan ihastuttava painanta työ! Miten teit tekstin? Itellä mietinnässä jotain ton tyylistä, mutta tapoja on niin monia et mietin mikä olis paras?

    VastaaPoista
  20. Marianne
    Kiitos ja kokeile ihmeessä. Hauskaa hommaa.
    Meillä alkoi arki kumppareissa. Oltiin heti aamusta pihalla pallottelemassa rantapallolla. Lapsonen toivoi, että leikitään iiisolla pallolla :) Minullakin oli kivaa.

    Toukan äiti
    Joo, kiitos. Minäkin tykästyin lopputulokseen. Resepti sopisi minusta hyvin vaikka keittiön salusiiniverhoihinkin tai kappaan.

    Sini
    Ole hyvä, minusta kassi kätki taakseen monta hyvää juttua. Ja aidoista materiaaleista tykkään myös. Ne pysyvät pitkään hyvinä ja ovat iholla ihania.
    Toivon, että oksasi vihertävät jo pian!

    Nan
    Sehän siinä juuri hauskaa tosiaan on, että saa itse päättää tekstit. Uuden kuun Emilialla on oikein hyviä sabluunantekovinkkejä blogissaan. Käy kurkkaamassa sieltä hyviä vinkkejä. Minä olen toistaiseksi painanut vain valmiilla kirjainsabluunoilla mutta haluaisin kokeilla kyllä tehdä itsekin.

    Kiitos Arja ja sinulle myös hyvää tiistaipäivää!

    Uuden Kuun Emilia
    Iloa sullekin! Ja minusta sinun tekemäsi painojutut ovat ihan huippu-upeita.

    VastaaPoista
  21. Maaka
    Kiitos ja näinhän se on, että helluntaihin asti se kestää tämä pääsiäisaika. Että pidetään koristeita vaan ihan kaikessa rauhassa ;) Meillä ainakin rehottaa vielä ohrat ja munat roikkuvat kaikessa rauhassa oksillansa. Ja sitte pieni risti on meillä seinällä aina, joten ei sitäkään tartte pääsiäisen jälkeen korjata pois.
    Mutta arvaa mitä, toivon, että suklaiset pääsiäismunat katoaisivat miesväen suihin aika äkkiä. On niin hirveä kiusaus jatkaa muutoin tätä
    suklaansyömistä.......

    Anrinko
    Joo, just on mielestäni sellainen hyvä yleiveska. Sinne mahtuu omat tavarat (kukkaro, puhelin, kamera allakka, kyniä, paperia, nenäliinoja tms ja sitten mulla on siellä usein lapselle jotain tavaraa/vaatetta. Tuo väri taitaa olla melko lailla armeijanvihreä, joten ehkä musta olisi turvallisempi vaihtoehto.
    ps. Kiitos hurjasti! Paketti tuli tänään :)

    VastaaPoista
  22. Kauniita murrettuja vihreän sävyjä.
    Ja tuo kassi on mahtava ostaa tuollaisesta paikasta. Pitääkin käydä itsekkin katsomassa löytyisikö sieltä jotakin...

    VastaaPoista
  23. Pauliina moikka
    Tein tekstin kirjainsabluunoilla. Minulla on sellainen levy, jossa on kaikki aakkoset pejäjälkeen ja allekkain. Sen avulla tein ja töpöttelin värin kankaalle. Olisi kannattanut käyttää maalarinteippiä suorien rivien merkkinä mutta toisaalta oli ihan hauska kokeilla tällaista rennompaakin tyyliä.

    VastaaPoista
  24. Sanna
    Niin minustakin. Käy ihmeessä katsastamassa paikka. Siellä oli muitakin ihania juttuja kuten jossakin osastossa sellaista espanjalaisen munkkiluostarin tuotantoa olevaa tummaa suklaata (nam), kirjoja, musiikkia yms.
    Minä sain vinkin kaupasta ystävältäni.

    VastaaPoista
  25. Omenapuun oksat ne on sitten kauniita kun niihin puhkeaa lehdet! Harmittaa kun ei ole ketään tuttavaakaan jolta niitä saisi vähän maljakkoon. Ja ne kukat sitten, ne vasta kauniita ovatkin :) Kiitos laukkuvinkistä, minä olen myös puuvillalaukkujen ystävä, Marimekko on ollut jo aika kauan käytössä. Kauniilta näyttää muuten myös tuo sinun reseptisi!

    VastaaPoista
  26. Kiitos Anu tarkoista neuvoista :) Taidan huomenna mennä askartelu liikkeeseen.

    VastaaPoista
  27. Kirsikka
    Ole hyvä. Minusta puuvillalaukku on jotenkin niin huolettoman oloinen, että sellaista on mukava käyttää. Olen käyttänyt erästä Marimekon suurta kassiani kymmenisen vuotta ja nyt on puhki pohjasta. Sitten mulla on sellainen luonnonvalkoinen marimekon olkalaukku, jonka sain äidiltäni ja isältäni lahjaksi täyttäessäni kymmenen vuotta. Kassi on siis 22 vuotta vanha ja toimii edelleen (olen käyttänyt kesäkassina, en jokapäiväisenä kuitenkaan). Sellaista mallia tai väriä ei enää tietääkseni tehdä ja minusta kassiin liittyy paljon nostalgiaa ja hyviä muistoja.

    Marie Elisabeth´s Rum
    Ole hyvä vaan ja oikein mukavia hetkiä kankaanpainannan parissa.
    Minä sain päätetyksi, että tyynyt siitä kankaastani taitaa tulla...

    VastaaPoista
  28. Hei olen blogisi vasta löytänyt ja se on ihana. Tuo painatus kankaassa on ihana, minäkin juuri olen tilannut värit ja kokeillut tuota, se on mukavaa hommaa. Tuollainen sabluuna täytyy ehdottomasti hankkia!
    Ja tilaamasi laukku on upea:)

    VastaaPoista
  29. Meillä taitaa olla sama maku.;)Juuri tuollaista laukkua olen etsinyt, mutta nyt ajattelin kyllä jättää väliin tuon joka tapauksessa. Vähempi enempi (vaikka, että sinne mahtuisi kamerakin!). Siinä kaupassa aion tosin varmasti poiketa ostamassa jotain muuta, jonka bongasin nettikaupasta.:)

    Paula

    VastaaPoista