perjantai 20. elokuuta 2010

Aamuterveisiä



Perjantaiaamu on valjennut. Istun keittiön ikkunalla omalla paikallani ja kylven aamun viileässä valossa. Ulkona on kahdeksan astetta lämmintä. Miten nautinkaan näistä alkusyksyn raikkaista ja samalla valoisista aamuista. Kuppini on täynnänsä mangoteetä ja mieli avoin uudelle päivälle. Aamustani tekee entistä levollisemman se seikka, että saatiin illalla siivottua. Puhtaassa ja siistissä kodissa on mukava aloittaa päivä. Jää tilaa ajatuksille ja ilolle siitä, että perjantai-iltana kotiin tullessa kaikki jo valmiina. Niinpä minä ajattelin käyttää iltani yhteiseen köllöttelyyn perheen kanssa ja siihenkin, että leivon jotakin oikein maukasta perjantaiherkkua.Ehkäpä tätä Marien omenapiirasta. Namskis!



Voimia ja iloa päivääsi ja oikein leppoisaa alkavaa viikonloppua,




ps. Muhittelen mielessäni millä voisin koristaa sänkymme takaseinää. Ripustin siihen kokeeksi kranssin ja rukousnauhan.

23 kommenttia:

  1. Levollinen aamun postaus ja hennot kuvat.

    Olen itse tänä aamuna saanut viettää oman hetkeni myös keittiön ikkunan ääressä juoden hiljaisuuden vallitessa aamukahvini, se on hurjan mukavaa. Voi kerätä ajatuksensa rauhassa ja ryhtyä päivän puuhiin.

    Toivottelen sinulle kaunista viikonloppua ja paljon lämpöä kirpeän vilpoisista aamuista huolimatta!

    VastaaPoista
  2. Arjen luksusta saada aloittaa päivä ilman kiireen tuntua ja kireyttä (jotka valitettavan usein leimaavat koulu/työ/päiväkotiaamuja..). Hyvin kaunis makuukammari, eleetön ja herkkä.
    Kirpeän kuulasta viikonloppua!

    VastaaPoista
  3. Kuulostaa ihanalta! Ja kaunis päivä onkin tulossa.

    Oskari hiipi aamuyöstä taas meidän väliimme, ihan kiinni minuun. Entinen aamuvirkku ei nykyään millään haluais herätä, enkä millään hennoisikaan herättää. Nukkuva lapsi on jotain niin suloista!

    Mukavaa viikkonloppua!

    VastaaPoista
  4. Torstai onkin loistava siivouspäivä! Kuka oikeasti jaksaa tarttua innolla imuriin ja moppiin rankan työviikon jälkeen, kun mielessä on vain "vihdoinkin perjantai"?

    VastaaPoista
  5. Sinun aamusi seesteisyys tarttuu minuunkin! Hyvää tee, siisti koti, alkava viikonloppu ovat pieniä, mutta onnelliseksi tekeviä asioita. Teillä on todella kaunis makuuhuone. Kranssi on ihana!

    Myös nämä viileät aamut tuntuvat hyvältä, niin raikkailta. Itse oikein hykerteli onnesta, kun sain laittaa sukkahousut hameen ja neuleen kaveriksi.

    Onnellista viikonloppua!

    VastaaPoista
  6. Sinulla on ollut ihana aamu.
    Mukavaa loppupäivää!

    VastaaPoista
  7. Oi, tuollaiseen aamuun en ole varmaan koskaan herännyt.
    Mä saan yleensä tuttipullosta päähän, hirveän huudon kera, et maitoa pitäisi saada ja NYT HETI.
    Tuossa on rauhallisuutta kerrakseen, heh.
    Tosi levollisia kuvia, ihanan kauniita.

    VastaaPoista
  8. Oi, mikä tunnelma. Tuolla olisi ihana heräillä uuteen (raikkaaseen) päivään!


    Oikein ihana viikonloppua ja nautihan puhtaasta kodista oikein täysillä!

    VastaaPoista
  9. Voi kuvitella sinun levollisen aamutunnelman noin rauhoittavassa makkarissa...

    Kaunista!

    VastaaPoista
  10. miten ihania terveisiä! :) teillä on niin kaunista ja harmonista... ooh, mukavaa viikonloppua.
    aattelin tehdä muuten tuota samaa omppu herkkua.. :)

    VastaaPoista
  11. Kauniita aamuja ja kuvia!
    Ihanaa Viikonloppua <3

    VastaaPoista
  12. Eikö ollutkin melkoisen viileä aamu tänään? Kiedoin huiviani ja neuletakkia tiukemmalle, kun seitsemän maissa jo ulos kipaisin. Siivo koti kyllä rauhoittaa mieltä. Sänkynne takaseinän koristus näyttää jo nyt hyvältä, kuten koko komeus!

    Makoisaa viikonloppua! Odotan myös kovasti omenoiden kypsymistä, jotta pääsee tekemään niistä kaikenlaista.

    VastaaPoista
  13. Viikkosiivous on kyllä parasta tehdä viimeistään torstaina, sitten on ihana aloittaa viikonlopun vietto siistissä kodissa perjantaina heti töiden jälkeen.

    Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
  14. Marina
    Aamun hiljaisuus on kaunista ja pieni oma hetki auttaa jaksamaan päivän haasteissa. Kiva, että saatiin tänä aamuna molemmat sellainen.

    Amelia
    Aamussa oli tosiaan luksusta. Heräsin todella varhain ilman herätyskelloa ja päätin nousta ja ottaa hetken itselleni.
    Ja kiitos...

    Teija
    Niin on. Nukkuvaa lasta voisi katsella loputtomiin. Ihanaa on aina vapaapäivien aamuina köllötellä vieretysten ja herätä vasta sitten kun lapsi herää. Me nukutaan kainalokkain tosi paljon.

    Miolann
    Just niin. Perjantaina en tahdo saada sellaista tarmoa irti itsestäni ja sitten siivous jää lauantaille, jos ei ole vielä perjantaihin mennessä tehty. Meillä ei ole siivouspäivää siinä mielessä, että yleensä koitetaan viikonlopuksi ehtiä siistiä mutta päivä vaihtelee. Silti torstaisiivous antaa parhaimman mielen ;)

    Lumiomena
    Kiitos. Ja minä myös hykertelin, kun vedin pidempiä housuja jalkaan ja neuletakkia ylle. Huivinkin sitaisin kaulalle ja tuntui niin onnelliselta. Ne arjen pienet ilot...

    Inkku
    Kiitos - loppupäiväkin oli onnistunut. Töissä meni hyvin ja koin yhdenlaisen läpimurron. Sosiaalisen sellaisen ja se tuntuu tosi tärkeältä.

    VastaaPoista
  15. anrinko
    Aika harvassa ovat ne aamut, kun minulla on näin rauhaisa olotila. Tänä aamuna oli vain valtavasti aikaa, kun heräsin ennen kellon soittoa ja nousin vain nauttimaan aamusta. Toissa-aamuna herättiin poitsun kanssa melkein yhtä aikaa ja silloin piti heti ruveta leipomaan leipää ;) Ennätin silti onneksi töihin mutta veti vähän tiukille. Poika oli tosi onnellinen siitä, että tehtiin leipäkoneeseen sörsseli yhdessä valmiiksi ja sitten hän sai isoäitinsä kanssa jäädä sitä valmista leipää odottamaan.

    Emilia
    Kiitos ja olen nauttinut tästä illasta. Tein sitä omppupiirasta ja on kyllä niin hyvää, että voi juku. Se kinuskin vivahde sopi ompun kaveriksi niin hyvin.

    Ainosofia
    Kiitos. Nyt on vaan mietinnässä se sängyn tausta. Meillä oli ennen tuolla seinällä lipasto ja sen yllä peili. Peili jäi sängyn kanssa epäkeskoksi eikä siis ollut keskellä ja otettiin se nyt toistaiseksi pois. Nyt mietiskelen jotakin tunnelmaan sopivaa siihen tilalle.

    Laura
    Heippa ystävä! Kiitos. Mietin, että mahdoitko jo leipoa piiraan. Me tykättiin ihan valtavasti. Kokeilin siihen jotain minulle uusia reilun kaupan omppuja ja nekin oli positiivinen kokemus.

    Allidaalia
    Kiitos ja sulle myös. Näytti muuten herkulta sun munkki tuossa bloggerin pikkukuvassa :) Tuun kylään kunnolla kohtapuoliin...

    Sini
    Oli ja sitten olin ihan pettynyt, kun iltapäivällä oli niin kuuma. No, kai se raikkaus pian jo yltää päiviinkin saakka.
    Minä myös odotan omppuja. Meiltä ei tosin saada niitä omasta takaa. Viime vuonna saatiin lähipiiristä valtava määrä ja hillottiin hillosokerin ja aidon vaniljasokerin kanssa. Tehtiin sitä mieletön määrä pakkaseen. Silti ei ollut yhtään liikaa, sillä viimeiset hillot nuoltiin heinäkuussa. Niin toivon, että saataisiin omppuja tänäkin vuonna.
    Hyviä omppuhetkiä sulle myös - pian niitä on.

    pioni
    Kiitos samoin ja just niin. Miten sitä vaan ei aina torstaihin saa sitä siivousenergiaa tai aikaa mutta nyt kun onnistuin, niin oli kyllä niin hieno fiilis töistä palatessa.

    VastaaPoista
  16. Olipas ihanan tunnelmalliset nuo edellisen postisi tuikkulyhdyt. Samoin ihastelin balleriinoja! HIenot!

    Ensi perjantaiksi voisikin suunnitella herkkuillan. Viihdyn paremmin kotona kuin ulkona hillumassa. Marien resepti olisi testaamisen arvoinen :)

    VastaaPoista
  17. Anu olen kanssasi niin samaa mieltä. Miten ihani nuo viileät aamut onkaan kuuman kesän jälkeen.
    Emme ole yläikkunoita vieläkään sulkeneet. Vanha talo näyttää toimivan kuin leivinuuni.

    Meillä on myös siivouspäivä torstaisin...siten voi viikonlopun aloittaa vähän niinkuin varkain ;)
    Minusta tuo teidän makuuhuone on vallan ihastuttava juuri noin. Niin kodikas ja tunnelmallinen.

    Rentouttavaa yhdessäoloa koko perheelle <3

    VastaaPoista
  18. Ihania kuvia:-)
    Mukavaa viikonloppua<3

    VastaaPoista
  19. Näyttää ihanalta. Tuli ihan mieleen tuhannen ja yhden yön sadut.:)

    Ihanaa raikasta viikonloppua!
    Paula

    VastaaPoista
  20. Niin kauniin näköistä! Ja jippii, meilläkin on nyt katossänky. Ihan vailla verhoja vielä.

    Viileämmät ilmat ovat minustakin jo oikein tervetulleita.

    VastaaPoista
  21. Mulla on sulle jotain Uudessa Kuussa! :)

    VastaaPoista
  22. Heips
    Kiitos teille. Palaan vastaamaan vielä kaikille :)

    VastaaPoista
  23. Hanna kiitos
    ja sellainen herkkuilta kotiympyröissä on aina paikallaan. Minäkin viihdyn kotona :) Kynttilät palamaan, herkullista mutusteltavaa, ehkä luettavaakin ja oiva ilta on valmis.

    Marie
    Leivinuunivertaus on kivitalon kohdalla varmaan ihan juuri oikea. Työpaikkani on samanmoinen. Niin on kuuma kesällä mutta talvella vilakka. Vilpoisuus ei tosin haittaa, kun on ihan kiva kääriytyä villaan.
    Makuukamarin tunnelmassa viihdyn itsekin. Sängyn taustalle haaveilen myöhemmäksi syksyksi ja joulunajaksi ehkä jotain hiukan erilaista kranssia, vaikka tuostakin kovasti tykkään. Vaihtelu vuodenaikojen mukaan vaan virkistää niin kovasti.

    Arja
    Kiitos ja sulle samoin. Me ollaankin tästä lähdössä lihottamaan sorsia ankkalammelle :)

    Paula
    Olen muuten ajatellut, että sängyn kehikosta olisi kiva joskus ripustaa roikkumaan pieniä lyhtyjä. Olisi kyllä ihan sitä tuhannen ja yhden yön tunnelmaa...

    Tuire kiitos
    ja JIPPII!! Onnea uudesta sängystä ja koko kodista. Ilman verhojakin jo sänky on varmasti kaunis. On niin hauska sitten rauhassa suunnitella millaista kangasta reunoille haluaa ripustella. Minä olen jo ideoinut mielessäni talvi-ilmettä :)

    Emilia
    Tuhannesti KIITOS!! Laitan tunnustuksen leijailemaan eteenpäin, kun saan mietittyä, että kenelle. Niin monelle kun sen haluaisi viskaista, joten hetken pitää tuumia sitä rajaamista.

    VastaaPoista