lauantai 21. elokuuta 2010

Rannekkeet







Rannekkeidn inspiraatio lähti näistä FiinaNeuleessa näkemistäni lämmittimistä. Pitkään mietin tuota röyhelöä. Toteutin omani kuitenkin ilman sitä sillä halusin lookista karun kalastajamaisen. Ajatukseni on alkusyksyn tuulissa käyttää viime syksynä Tanskasta ostamaani nümphin neuletakkia (vajaamittaiset hihat), Dropsin Puddel -langasta kutomaani huivia ja näitä uutukaisia rannekkeita. Vielä kun löytäisin hyvän kaavan nilkkapituiseen a-linjaiseen hameeseen. Sellainen rouheasta villakankaasta toteutettuna olisi minusta kaunis näiden tamineiden seurana.


Kuvissa vilahteleva sitruunatimjami pääsi meille eiliseltä ruokakauppareissulta. Sen tuoksu on ihan huumaava; raikas ja samalla jotenkin lempeä. Niin ja sitten olen saanut tunnustuksen Emilialta. Kiitos valtavasti! Laitan sen eteenpäin, kunhan ennätän. Pian se jo sinkoilee teidän blogiystävien luokse tuulispään lailla.


Nyt istahdan Poirotille kera teekupposen. Pieni nukkuu päikkäreitä ja isännän kainallossa olisi vapaa paikka ;)




27 kommenttia:

  1. Kauniit lämmittimet. Oikein toivoo viileää säätä, kun näkee, miten suloista villa on!

    VastaaPoista
  2. Emilia
    No niin toivoo. Tänään oltiin pihaleikeissä ja piti hakea huivi kaulaan, kun tuuli yllättävän kovasti. Poika kuljetti pyörän tarakalla Karviaista (lue Karvinen) :)
    Kivaa sunnuntai-iltaa,
    Anu

    VastaaPoista
  3. kauniit ovat rannekkeesi ja kuinka kaunis sormus sormessasi! kuulostaapas ihanalle pieni vapaa hetkesi. :) iloa uuteen viikkon!

    VastaaPoista
  4. Laura moikka
    Kiitos - rannekkeet teki tosi nopeasti ja vaihteeksi oli kiva virkata.
    Me ollaan juuri lähdössä ruokkimaan sorsia lammelle, kun poika sitä ehdotti. Pakataan pullanjämät plakkariin ja käydään virkistämässä lintusten pyhäiltaa :)
    Mukavaa oloa teidänkin perheeseen.

    VastaaPoista
  5. Noita kauniita lämmittimiä kun katselee, alkaa toivoa jo oikein kylmiä syysaamuja! Olet taitava tekijä. Minä en osaa neuloa ollenkaan ja mietinkin, että mahtaisikohan anoppi opettaa syysreissulla, jolloin häntä näen.

    Ja Poirot miehen kainalossa pikkuisen ollessa unilla on aivan täydellistä! En varmaan koskaan kyllästy Poiroteihin tai Neiti Marpleihin :)

    Iloa alkavaan viikkoon!

    VastaaPoista
  6. Miten kivat lämmittimet. Alppihovin Marinan sivuilla kyläillessäni jo pohdin että olisi kiva kokeilla ja lisää vettä myllyyn tuli nyt ihastellessani kauniita kuviasi.
    Sormuksesi on tosi kaunis.

    Vanhat sarjat ja mitkä vähääkään menee dekkarin puolelle on ihanaa seurattavaa.

    Hyvää kohta alkavaa uutta viikkoa!

    VastaaPoista
  7. Ihastelen ahkeruuttasi ! Kohta jo ajankohtaiset ranteenlämmittimet sinulla valmiina :)

    VastaaPoista
  8. Suloisen pehmeän ja lämpimän näköiset rannekkeet. Eilen illalla kaipailin jo villasukkia.
    Mukavaa alkavaa viikkoa :)

    VastaaPoista
  9. Kauniit ja näyttävät niin mukavan lämpimiltäkin.

    VastaaPoista
  10. Ja nyt kun vielä tulisi ne viileät syyspäivät, jolloin pääsisi noita ihanuuksia käyttämään oikein kunnolla. Itse ompelin yhden juhlamekon viikonloppuna. Helppo kaava, nopea tehdä. Toivottavasti pääset pian toteuttamaan omia ompeluksiasi.

    Miten sitruunatimjamin maku eroaa tavallisesta? Sitruunainen? Olen niin onnellinen, että parvekeyrttini voivat edelleen hienosti ja varmasti pitkälle syksyyn.

    Mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  11. Sinulle on yllätys blogissani :)

    VastaaPoista
  12. Pitkästä aikaa täällä käymässä! Ihanat lämmittimet olet tehnyt. Voisin matkia... Mutta ensin edellinen työ pois alta. Päätin, että nyt otan itseäni niskasta kiinni ja teen puoilvalmiit pois alta eka!

    Mukavaa syksyistä viikkoa!

    VastaaPoista
  13. Oi, muistan tuon villatakin! Ja ihanat kämmekkäät! Olen ajatellut jo pari vuotta neuloa itselleni samantapaiset, mutta jospa vihdoin nyt, näistä inspiroituneena?

    Kauniit kuvat (jälleen ja aina), sitruunatimjami kuulostaa hyvältä myös.

    VastaaPoista
  14. Kauniit lämmittimet. Ihan tuli fiilis, että jotain lämmintä ja pehmeää neulejuttua pitäis hankkia syksyyn.
    Sinulle olisi tunnustus mun sivulla :)

    Mukavaa viikon alkua!

    VastaaPoista
  15. Kauniit lämmittimet!
    Voi teitä onnellisia, jotka osaatte neuloa/kutoa.

    Minulta ei onnistu kuin kaulaliina, kun saa kutoa suoraa nurjaa ja oikeaa.

    Aurinkoista alkanutta viikkoa sinulle!!

    VastaaPoista
  16. Kauniit rannekkeet. Ihana lisä lapasten alla talvipakkasilla.

    VastaaPoista
  17. Huomioni kiinnitti kaunis sormuksesi. Onko se aito antiikkisormus? Ja jos on, mikä on sen tarina?

    Upea joka tapauksessa! :)

    VastaaPoista
  18. Ihanat lämmmittimet! Kylläpä tekisi mieli tehdä itsellekin jotkut kauniit. :) Ja sitten odotella pakkasaamuja!

    VastaaPoista
  19. Kauniit lämmittimet, todellakin! :) Voisikin tehdä itsellekin jonkinmoiset, oliko noihin sulla joku ohje vai teitkö ihan fiilispohjalta? :)

    Uusi lukijasi Iitunen

    VastaaPoista
  20. Niinpä niin, olen minäkin.. :D Mullahan oli jo toi ohjesivu aukaistuna, ja sitten kyselin oliko ohjetta.. Mitenniin höpsähtänyt kotiäiti?! :D

    VastaaPoista
  21. lumiomena
    Kiitos. Minä kyllä taidan olla melko vasta-alkaja, kun käsistäni syntyy toistaiseksi ainoastaan pieniä töitä ja melko yksinkertaisia sellaisia. Silti kivaa puuhaa tuo koukkuilu tai neulominen.
    Poirotit ja Marplet ovat ihan laatujuttuja. Meilläkin tykätään kympillä molemmista - niin kirjoina kuin sarjoinakin.

    marie
    Juu, dekkarit ovat ihan lemppareita. Kun sade ropisee kattoa vasten, ilta hämärtää ja sytyttää muutaman kynttilän, on hauska istahtaa dekkarin pariin.

    Sormus on minustakin ihana. Olen saanut sen lapsena eräältä iäkkäältä jo edesmenneeltä äitini ystävältä. Hän halusi antaa sen juuri minulle ja minusta se on vieläkin ihan liikuttavaa.

    Anne
    Kiitos. Näistä tuli aika paksut, kun tein tuosta nepalilaisesta ekovillasta, joten pihalla ovat oivat. Sisäkäyttöön on jo koukulla ohuemmat tulossa ;)

    VastaaPoista
  22. Voi ei. Kirjoitin pitkät terkut ja sinne hävisivät taivaan tuuliin. Otetaan tiivistetty versio uudelleen ;)

    Heidi
    meilläkin villikset jo käytössä. Mieskin on jo vetänyt jalkaansa ;)

    Kirsikka
    Lämpimät ovat. Luulen, että noilla voisi kera tumppujen mennä talvikin. Ihan yllätyin miten paksu ja kiva jälki tuolla virkkauksella tuli.

    Sini
    No niinpä. Onnea uudesta hameesta! Minä en ole aikoihin nyt ommellut, kun olen ollut niin innoissani puikkojen ja koukun kanssa. Silti metsästän koko ajan sitä hameen kaavaa...
    Maku on toden totta ihan sitruunainen tuossa timjamissa. Kannattaa kokeilla, mulle oli uusi tuttavuus myös.
    Yrteillesi vielä pitkää ikää.

    VastaaPoista
  23. Kodinhenki
    Kiitos ja hali!! Tulen kylään ;)

    Nonna
    Niin tuttua. Saatoin loppuun ja päättelin viime perjantaina monta pientä työtä, kun olivat jääneet ihan pikkiriikkisen kesken. Ja sitten tietysti hain jo uutta lankaa :)

    VastaaPoista
  24. Voi juku. No nyt kokeilin jo vaihtaa selainta, kun äskeisessä ei kommentit tulleet läpi ja hävisivät kolme kertaa jo taivaan tuulii. Mutta en luovuta :) Kokeillaan taas...

    Teija
    Tuo malli on aika kiva kädessä kun on kunnolliset peukonreijät. Ja valmista tulee äkkiä. Taa ihmeessä. Minä haluaisin yrittää jotain isompaa neulejuttua mutta saa nähdä antaako aika nyt myöden ja pojallekin tekisin mieluusti jotakin.

    Siniseen taloon
    Kiitos oikein paljon ja myöskin halit päälle :) Kävinkin jo kyläilemässä. Ihana kisuli siellä.

    Ulla-Kristiina
    Ei minultakaan mikään monimutkainen vielä onnistu neulerintamalla. Lähdin liikkeelle jumbopuikoilla tehtävistä huiveista ja olen huomannut ruokahalun ja innon kasvavan jokaisen pikkuruisen työn myötä. Kokeile ihmeessä, niin huomaat, että on koukuttavaa hommaa.

    VastaaPoista
  25. TeSa
    Niin juuri ja alkusyksystä menevät sellaisenaan. Minä kun palelen melkein aina, niin kämmekkäät/rannekkeet tuovat lämmittävät sopivasti sisälläkin. Pitää sisällä olla silti vähän ohuemmat.

    Anonyymille
    Hei! On se vanha sormus. Olen sen lapsena saanut äitini ystävättäreltä. Jos oikein muistan, oli hänen miehensä hankkinut sormuksen hänelle heidän ensimmäisellä yhteisellä ulkomaanmatkallaan. Jo iäkkäänä (melkein yhdeksänkymppisenä) tämä ihana naisihminen oli vielä hanakasti kiinni elämässä, kulttuurissa ja estetiikassa. Hänessä oli sitä jotakin. Hänellä ei ollut omia lapsia ja hän halusi antaa sormuksen minulle.
    Olen sormukseen todella kiintynyt.

    Esmeralda
    Tartu vaan koukkuun, niin pian onkin jo valmista. Paksuhkosta langasta, kuten tämä ekovilla, tuli tosi äkkiä valmista. Sitten vaan odotellaan kylmiä :)

    VastaaPoista
  26. Iitunen heippa
    Ei mitenkään höpsähtänyt, hyvä kun löysit mallin. Minusta tuo röyhelökin on kaunis mutta tästä langasta halusin kuitenkin tehdä yksinkertaisemmat. Tervetuloa lukijaksi! Kiva, että jätit terkkuja, kiitos.

    Miia
    Kiitos.

    ps. peukut pystyyn, että tää viimeinenkin viesti tulee perille. Pakko pätkiä, kun aina täällä tulee erroria, jos vastaan kaikille yhtä aikaa. Liian pitkä vastaus kai...

    VastaaPoista