lauantai 16. lokakuuta 2010

Eukalyptus









Kukkakaupassa katseeni kiinnittyi erikoisiin oksiin, jotka osoittautuivat erääksi eukalyptuksen tyypiksi. Kiikutin niistä syysloman alkamisen kunniaksi muutaman varren kotia koristamaan. Ajatus syyslomasta on rauhoittava. Töissä on loppuviikossa ollut niin kiirusta, että nyt tekee hyvää saada hengähtää tovi.

Huomaan, että värikylläisen syksyn tässä vaiheessa mieleni kaipaa jo alkutalven karuutta. Vaikka pidän lehtien loistosta, pidän myös lehdettömien puiden koruttomuudesta ja siitä miltä oksistot näyttävät iltataivasta vasten. Ehkä miellyin eukalyptuksen oksiin siitä syystä, kun minusta ne näyttävät talvisilta kaikessa yksinkertaisuudessaan. Ja ehkäpä siitäkin syystä, kun oksat tuoksuvat ihan pastilleilta. Tuli mieleen se kuinka lapsena kipeänä ollessa upotin kuumaan veteen pyöreitä tuoksuvia eukapastilleja ja hörpin lääkejuomaa suurella hartaudella.

Tänään tein äitini ja pikkuviikarin kanssa retken Loviisan Aittaan. Ensin kahviteltiin ja mehuteltiin kiireettä ja sitten katseltiin kauneutta. Ideoiden poimiminen ja katseleminen virkistää. Äidille vielä kiitokset noista villasukista (katalogi s.19). Sain ne reissulta ja ovat lämmittäneet koko illan varpaitani niin ihanasti.

Ulkona hämyttää jo  ja minä ajattelin lähteä tunnelmalliselle  iltakävelylle. Saatan saada herraseuraa, jos malttavat lähteä kodin lämmöstä. Sinulle hymyjä.

Lauantaiterkuin

29 kommenttia:

  1. Ihanan herkkiä kuvia, tunnelmallista tarinointia..
    Minunkin tekisi mieli iltalenkille mutta tuo koleus arveluttaa..

    VastaaPoista
  2. ihanaa tunnelmaa... Mukavaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
  3. Olipa kiva kuulla sinusta...oli jo hieman ikävä <3
    Villaista nyt kaipaakin. Ensimmäiset lumihiutaleet leijuivat varovaisesti alas tänään. Saimme kyllä kauniin syksyn ja nyt valmiina karuun kauneuteen. Luonto on kaunis kaikkina vuodenaikoina, täydellistä suunnitelmaa.
    Kauniita Eukalyptuksenoksia. En muista aikaisemmin tähän lajikkeeseen törmänneeni.

    Lämmintä ja leppoisaa lauantai-iltaa sinulle :)

    VastaaPoista
  4. Minäkin tykkään kuvistasi!

    Mukavaa syyslomaa!

    VastaaPoista
  5. Rentoa ja kaunista lomaa teidän poppoolle! Wau, mitä kuvia, henkäisen ihastuksesta;-).

    VastaaPoista
  6. Hanne
    Kiitos. Pienellä pyrähdyksellä käytiin, katseltiin tähtikuvioita ja kuuta. Vähän tuli vilu, vaikka koitettiin pukea reilusti ylle. Virkisti silti.

    Nina
    Kiitos ja samoin sinulle. Taidan pian laittaa glögin lämpiämään. Kävelyltä tultua oli ihana käydä lämpöisessä suihkussa ja nyt saada kuumaa juomaa.



    Marie
    Kiitos...olin ihan hukkua töihin tällä viikolla. Oli iltapalavereja, vanhempainiltaa ja monen montaa muuta työasiaa. Vielä olen tauon jäljiltä vähän hitaanlainen monissa hommissa mutta tästäkin viikosta onneksi selvittiin.
    Ihan totta, juuri niin, että täydellistä suunnitelmaa. Luonnon kauneutta ei milloinkaan ihminen lakkaa varmaan ihmettelemästä. On virkistävää, että meillä vuodenaikojen vaihtelut näkyvät niin selvästi.
    Varovaiset hiutaleet ovat ilon aihe.
    Nautitaan viikonlopusta ja orastavasta talviajasta.

    Elsa
    Kiitos! Ajattelin viipyillä mukavien asioiden parissa ihan ilman hoppua. Tänä aamuna saatiin nukkua (ennen veijarin heräämistä) puoli ysiin ja tuntui suurinpiirtein kuninkaalliselta :)
    Sinulle mukavaa lauantai-iltaa

    VastaaPoista
  7. Aamunkukka
    Kiitos - meinaan ottaa ihan rennosti. Huomenna yllätän perheen pojat paistetulla pekonilla ja munilla ja viikolle suunniteltiin pieniä mukavia retkiä.
    Teidänkin perheeseen mukavia aikoja ja leppoisaa oloa.

    VastaaPoista
  8. Aamunkukka
    ...tarkoitin, että huomenna aamulla...

    VastaaPoista
  9. Oi, ihant kuvat, jälleen!

    Mä aina palkitsen itseni (ja usein myös Oskarin)vasta ostoskierroksen jälkeen siellä Loviisan Aitan kahvilassa. Ksällä oli kiva istuksia siellä terassilla.

    Hmm, mitäköhän herkkuja siellä on leivottu?

    VastaaPoista
  10. .. ja mikä ihme tätä tätiä vaivaa, kun joka toinen kirjain jää matkan varrelle?? :)

    VastaaPoista
  11. Onpa kiva kuulla taas susta. Nautinnollista lomaa <3
    Kivan näköiset nuo löytämäsi eukalyptuksen oksat :)
    Mekin happihypeltiin kylmässä illassa ja ajattelin kokeilla seuraavaksi minttukaakaota uudella reseptillä- suoraan omasta päästäni :)

    VastaaPoista
  12. Mietinkin että mitä ihmeitä nuo ovat,oikein piti suurentaa kuvaa.No,lukemallahan sekin selvisi.Ovatpa muuten tosiaan aika kauniita,kun hetken katsoo.
    Minäkin huomaan kuvaavani paljon ruskeaa ja karua jo,kuivuneita oksia ja sen sellaista, niin paljon kuin tuosta mahtavasta värimaisemasta olenkin nauttinut.
    Hymy sinullekin, toivottavasti oli kiva iltakävely!

    VastaaPoista
  13. Ai niin ja soma kynttilänjalka,ihan näköisesi!

    VastaaPoista
  14. Loviisan aittaan olen ollut menossa jo tovin. Äitini kanssa tarkoitus sinne mennä marraskuussa joulujuttuja tunnelmoimaan. =)

    VastaaPoista
  15. voi miten herkullisia kuvia olet taas ottanut:)

    VastaaPoista
  16. Haaveissa on käynti Loviisan aitassa...mutta te onnelliset siellä olette pääseeet käymään. Tunnelmaa ja tuoksuja sitä hakee pääasiassa, ja uskon että tästä kaupasta sitä tarjoillaan :)
    Lomallenne toivotan lepoa ja yhdessäoloa :)

    VastaaPoista
  17. Voi mikä ihana tunnelma <3 Kauniita kuvia ja kaunis blogi!

    VastaaPoista
  18. Blogisi huokuu rauhaaja tunnelmaa, oli kiva vierailla täällä. Minäkin yritän jakaa blogissani jotain syvällisempää.. tervetuloa käymään!

    VastaaPoista
  19. Kauniita kuvia. Villasukat ovat yksi parhaita asioita, joita tiedän;)

    VastaaPoista
  20. Kauniita kuvia taas! Kivoja nuo eukan oksat, sopivat hienosti yhteen sinkin kanssa.

    Mukavaa lomaa! Täällä syysloma lopuillaan, huomenna alkaa taas arki omine touhuineen!

    VastaaPoista
  21. Kauniita eukalyptuksen oksia.
    Hiljalleen syksy alkaa vaihtumaan tulevaan talven aikaan.
    Mukavaa syyslomaviikkoa teille!!
    Jaana

    VastaaPoista
  22. Välillä on rauhoittavaa antaa silmän levätä.

    Riisutut puut hivelevät minunkin silmiäni, pidän kovasti karusta ja seesteisestä maisemasta. Muutama lumihiutale tosin kruunaisi kokonaisuuden.

    Meillä lomaan on vielä viikko, vaikka eihän se nyt meitä niin kosketakkaan. Kuitenkin se on takaraivossa eräänlaisena virstanpylväänä ja kertoo vuoden kulusta.

    Mukavaa alkanutta viikkoa, ja levollisia hetkiä!

    VastaaPoista
  23. Ihana, ihana blogi sinulla!

    Olen kerännyt noita samaisia eukalyptuksen käpysiä ulkomailta lomilta. Ne on kivoja.

    VastaaPoista
  24. Teija
    Joo, se on toinen linja, että herkkuja kierroksen jälkeen ;)
    Pannaria me tehtiin ja oikein voihin leivottiin. oli muuten herkkua.

    Rouva M
    Kiitos. Tuntuu kivalta olla lomalla. Ajattelin taas suunnata pian happihypylle. Minttukaakao kuulosti ihanalta - mulla olis suunnitelmissa keittää tänään iltakaakaota. Ajattelin laittaa niin överiksi, että pursotan kermavaahtoakin päälle.

    Ryppymekko
    Minäkin olen nauttinut kuvaamisesta viime päivinä. Tänä aamuna porhalsin pihalle ennen pojan heräämistä ja nautin kaikellani, kun oli kuuraa ja kastepisaroita yhtä aikaa.
    ps. tykkään tuosta kynttiläjalasta

    anrinko
    Mukavaa tulevaa reissua teille. Kun oli oikein tarkkaavainen, niin nytkin jo löysi joulua putiikista. Pengoin alahyllyjä ja löysin jos jonkinlaista joulutavaraa

    VastaaPoista
  25. Riitta
    Kiitos. Mukavaa viikkoa sinulle.

    Anne
    Toivottavasti sinäkin siellä pääsisit piipahtamaan. Tykkään kovasti Aitan kahvion voisilmäpullista ja siellä tuoksuu aina kotileivonnaiset. Nam.

    Nonnukka
    Kiitos sinulle!

    Marita
    Kiitos ja kiitos kutsusta. Kävinkin jo ja tykkäsin kovasti. Se kirja pitää hankkia, niin kiinnostavasti sitä kuvasit.

    Miia
    Joo, niinpä, villasukat ovat arjen luksusta. Minulla neulomisharrastus on melko uusi juttu enkä vielä oikein sukkia saa aikaiseksi (en yhtään muista kuinka kantapää tehdään). On aina yhtä ihana saada uudet villikset.

    VastaaPoista
  26. Nonna
    Kiitos ja toivottavasti oli virkistävä loma. Voimia arkeen.

    Taburetti
    Kiitos. Minä tosissani tykkään näistä siirtymäkausista, kun vuodenaika on muutostilassa ja saa innokkaana odottaa merkkejä seuraavasta. Lumisadetta, oikein kunnollista, odotan.

    Emilia
    Niin kruunaisi. karu plus lumi on ihana yhdistelmä.
    Ihan totta, että vaikka jokin tietty asia ei itseä kovin koskisikaan, niin se voi toimia arjen ja vuoden rytmittäjänä. Minulla koulujen loma-ajat ja alkamiset rytmittivät hoitovapaatakin,vaikka eivät oikeastaan liittyneet minuun silloin millään lailla.
    Teille myös mukavia hetkiä tähän viikkoon
    ps. ihailin muuten ihan valtavasti olkkarikuviasi!! Hauskaa, että pienet kädet auttoivat kirjapuuhissa :)

    Hanna
    Kiitos tosi paljon! Minä ajattelin noista käpysistä, että säilytän niitä sittenkin kun putoavat noista oksista. Saa nähdä kauanko tuoksuvat...

    VastaaPoista
  27. Ja nyt kuulkaa popot jalkaan ja kävelylle. Lähden kaappaamaan itselleni annoksen raikkautta ja sitten keitän kaakaot :)
    Tänään olin muuten ihan tohelo yhdessä jutussa. Saatiin ainakin hyvät naurut. Kenties kerron siitä seuraavassa postauksessa...

    VastaaPoista
  28. Jännä! En olekaan koskaan aiemmin nähnyt tuollaista eukalyptuksen oksaa.

    Siis onko nämä kuvissa nähtävät sukat sinun itsesi tekemät. Näytti siltä, kuin niissä olisi erilainen kantapää, kuin katalogissa (joka oli aika hieno). Näissä blogi kuvissa näyttää muuten olevan samanlainen kantapää, kuin sain itse yhteen sukkaan aikaiseksi. Toiseen sukkaan tehdessäni tuli kantapäästä aivan eri näköinen! Purkuunhan se meni. Täytyy yrittää uudestaan, tässä joku päivä!;D

    Paula

    VastaaPoista
  29. Niin kauniita ja suloisia kuvia sinulla. Pidin kovasti kuvauksestasi, jossa kerroit itsestäsi, se sai hymyilemään näin yön pikkutunneilla töissä :) Aurinkoista viikkoa sinulle!

    VastaaPoista