perjantai 22. lokakuuta 2010

Pakkasaamu ja punaiset posket





Tehtiin aamukävelylenkki ja poikettiin puistoon leikkimään. Pakkanen nipisteli mukavasti poskia. Pieni matkamies suunnitteli luistelevansa jäätyneen lammikon pinnalla, kertoi tarinan kissasta ja toisen hepokatista ja keinui niin suurella innolla, että äidin hauisten powerit jo meinasivat loppua kesken koko vauhdin antamisen touhun. Päiväuniaikana sain oman teehetken. Loihdin itselleni hiukkasen orienttia tunnelmaa, lueskelin, selailin lehtileikkeitä ja nautiskelin kiireettömyydestä. Nyt kutittaisi vähän jauhopeukaloa ja luulen, että saisin melko helposti leivontaseuraa.  Essu päälle ja jauhot pöllyämään.
Iloista perjantaipäivää!

17 kommenttia:

  1. Tänään on ollut jotenkin ihana pakkaspäivä. Kävin keräämässä metsästä risuja illan kurssia varten ja oli kyllä jotenkin ihanaa siellä kuuraisessa metsässä.

    Mukavia leivontahetkiä teille! :)

    VastaaPoista
  2. Laura
    Niin on ollut. Meillä on nyt kivunnut plussan puolelle ja vähän harmittaa, kun tykkään niin pikkupakkasista.
    Kiitos ja sulle antoisaa kurssia. Meillä on kaurakeksit suunnitteilla :)

    VastaaPoista
  3. Oi mitäköhän herkkuja siellä on tänään loihdittu? Mä sain pitkästä aikaa tehtyä omppupiirakkaa, aika suuri saavustus multa :)

    Kaunista viikonvaihdetta!

    VastaaPoista
  4. Teija
    Jee omppupiiraasta! Me tehtiin kauralastuja mutta vähän kärähtivät ;) Keskimmäisistä tuli hyviä mutta pellin reunoilla oli kyllä tummia tapauksia.
    Hyviä hetkiä, Teija

    VastaaPoista
  5. Ompa tunnelmallisia kuvia. Itsellenikin tuli viihtyisä ja kodikas olo niitä katsellessa! Kiva huomata, että muillakin on lehtileikkeitä! Minulla on taipumus kerätä niitä liikaa ja sitten tulee säilytysongelmia. Monesti sijoitettuani leikkeeni jonnekin kivasti, en enää muistakaan niitä. Eli koska nauttisin niistä? Sinulla oli mukava tapa katsella niitä rauhallisella hetkelläsi. Hyvää Viikonloppua!

    VastaaPoista
  6. Kauniita kuvia ja lavollisia tunnelmia. Kiitos niistä. Haaveilen leivonnaisista ja nautin siitä. Saunan lämpöön ja rauhaan sukellan ja koetan kasata itseni kopakaksi jälleen.
    Ihanaa viikonloppua sinne toivotan!

    VastaaPoista
  7. Voi miten kivat kuvat taas. Mä oon joskus nähnyt unta, että oon päässyt näkemään koko teidän kodin. Oon ehkä aika hassu.
    Ihastuttavaa loppuloman viikonloppua sinne :)

    VastaaPoista
  8. Kirsti kiitos
    Minä tykkään leikkeistä :) Jemmaan niitä pinon ja sitten tunnelmoin sen parissa uudelleen ja uudelleen. Lopulta kerään leikekirjaan mutta se vaihe tahtoo aina kestää aikansa ennen kuin saan toimeksi liimattua leikkeet.
    Sinulle myös mukavaa viikonloppua.

    Piupau

    Voi kiitos itsellesi. Toivottavasti oli rentouttava sauna. Tänään voisin minäkin sukeltaa saunan lämpöön.
    Viikonloppuusi mukavaa oloa, hyvää mieltä.

    Rouva M
    Moikka ja ei kuule yhtään hassua. Mä näen aika usein unia ja vaikka minkälaisia. Kiva, että tykkäsit kuvista. Minä olen lattiaihmisiä - tykkään istua lattialla ja olenkin suunitellut uusia lattiatyynyjä mutta kangasidea uupuu.
    Mukavaa viikkistä

    VastaaPoista
  9. Oi miten sievät kuvat! Pikku pakkaspäivät on kyllä mukavia. Me saatiin eilen reippaasti lunta ja nyt on -1 pakkasta ja aurinko paistaa niin kauniisti :) Mukavaa lauantaita!

    VastaaPoista
  10. Tulin taas kurkistamaan että mitäs ihanaa täällä on...ja onhan täällä taas niin kaunista katseltavaa :)

    VastaaPoista
  11. Olisipa ihana luistella lammen jäällä <3

    Tässä meillä, rivitalon takapihalla on joskus vuosikymmeniä sitten jäädytetty metsän keskelle luistelukenttä. Tuo kohta näkyy vieläkin puiden lomassa...

    Pikkupakkanen olisi tännekin enemmän kuin tervetullut ja sitä luntakin jo kovasti kaipaan!

    VastaaPoista
  12. Nonnukka
    Oi, kuulostaa ihanalta. Meillä ei ole vielä lunta mutta kiva muutaman asteen pakkanen kuitenkin. Tykkään niin talven valosta. Heti kun kylmenee, niin valokin viilenee.

    Kodinhenki
    Kiva kun tulit :)
    Meillä on vielä aamutunnelmat. Tykkään niin kiireettömistä yöpaita-aamuista.


    Marina
    Luistelukenttä on varmana ollut tunnelmallinen. Mulle tuli kertomastasi mieleen se, kuinka meidän rivitaloyhtiön pihalla (olin silloin suunnilleen eskari-ikäinen) perheenisät pitivät yllä kentänjäädytysperinnettä. Aina talvisin letkutettiin pieni kenttä yhtiön pikkuruisen leikkipuiston laidalle. Tykkäsin ihan valtavasti.
    lunta odottelen minäkin. Tulisi jo!

    VastaaPoista
  13. Tuollaista pöytää haaveilen ja katselen kaiholla, kun sellaisen näen. Vaan ei se taitaisi sopia enää. Ihan on kaikki paikat täynnä kalusteita.

    Taidan minäkin mennä vispipuuron valmistukseen. Nam!

    Ihanaa sunnuntaita!
    Paula

    VastaaPoista
  14. Punaset posket piristävätkin nyt kun kesän rusketus on takana ja kasvot on kalpeat.
    Täällä on satanut tänään vettä, joten punaset posket saa odottaa. Kodin lämmössä ollaan hääräilty ja minä takkuillut koneen kanssa. Luulinkin jo ettei siitä suosta tule selvyyttä, mutta sinnikkyys onneksi sai tällä kertaa palkkansa :)

    Rauhallista sunnuntai-iltaa huiskuttelen sinne suuntaan <3

    VastaaPoista
  15. Ihailen suunnattomasti sitä, kun järjestät arkeesi tuollaisia kauniita pikku hetkiä. Varsinkin, kun viitsit vielä kuvata ja jakaa ne meidän kanssa. Tyytyväisyytesi loistaa tänne asti! :)

    Odotan kovin, että pääsen katsomaan tuota mainitsemaasi elokuvaa. Minulle, joka rakasta rutiineja, tekisi hyvää rikkoa välillä niitä. Voisin kokeilla ensi viikolla jotain. Mukavaa ja uudenlaista alkavaa viikkoa sinne!

    VastaaPoista
  16. Paula
    Puurot on herkkuja. Minun erityissuosikkini on helmipuuro.
    Voisin ihan vaivatta syödä puuroja aamuisin, päivisin ja iltaisin :)

    Minäkin tykkään tuosta pöydästä ja olen pitkään unelmoinut tuon kaltaisesta. Sain pöydän äidiltäni lahjaksi. Niitä saa Plantagenista ja oli kahta kokoa, joista tämä on se suurempi. Kätevää on, että pöydän saa kasattua. Tarjotin irtoaa ja jalat menevät kapeaksi.Sopii siis vaikka piiloon sohvan taakse, jos ei mahdu koko ajan näkösällä olemaan. Meillä ei olohuoneessa ole sohvapöytää, koska ollaan maksimoitu leikkitila lasta varten ja tämä pöytä on tosi kätevä kuljettaa olkkariin sohvan eteen laskutilaksi juuri silloin kun sitä haluaa ja muutoin voi pitää sitä toisaalla tai koottunakin jos haluaa.
    Hyvää uutta viikkoa!

    VastaaPoista
  17. Marie
    Vastaanotan lämpöiset huiskutukset näin maanantai-iltana, kiitos niistä. Sateista on nyt täälläkin ja eilenkin oli myöhemmin päivällä. Miten sitä onkaan niin kärsimätön sen lumen tulon suhteen, että joka aamu odotan josko jo tänään.
    Ihanaa, että tekniset ongelmat ratkesivat. Kävinkin jo ihailemassa niin kauniita viime joulun kuviasi, joista postasit. Illalla kun pieni nukahtaa, aion minäkin laskeutua joulunodotuspuuhaan ja tehdä erästä lahjaa taas hiukkasen eteenpäin.
    Siu ja voimia viikkoosi

    Sini
    Kiitos kovasti. Tänään odotan innolla käsityön pariin pääsemistä vaikka on tämä lentokoneleikien leikkiminenkin ollut tosi mukavaa :) Keittiön lattialla on jumbo ja terminaali ja kovaa ollaan lennetty.
    Kiva, että lähdet talkoisiin kokeilemaan uutta. Minun tämän päiväinen rutiinin rikkomiseni liittyi päällepantavaan. Käytin puseroa, jonka olen joskus hankkinut mutta kaapin perälle on jäänyt. Keksin yhdistää sen erään toisen yläosan kanssa ja nyt olen ihan innoissani keksinnöstä ja yhdistelmästä :) Pienestäkin saa hyvän mielen ja nyt ei loju kaapin perällä enää tämä paitsikka.
    Viikkoosi kaikkea hyvää Sini.

    VastaaPoista