tiistai 5. lokakuuta 2010

Syysiltojen ilo







Aloitin neulomaan neuletakkia - ihka ensimmäistäni. Malli  on lehdestä Novitan syksy 2010 ja ihastuin heti  sen yksinkertaisuuteen. Neulon yhtäaikaisesti kahdella langalla, Novitan Purolla   ja SandnesGarnin Kitten mohairilla. Mohair on yksiväristä roosaa lankaa ja Puro taas valoorimäinen luumun, roosan, vaalean lilan, ruskean ja harmaan sävyissä kulkeva. Puron sävyn nimi on luumupuu. Pidän kovasti siitä, miten noiden lankojen värit sekoittuvat toisiinsa valmiissa pinnassa.

Mallilehdessä on toteutettuna samasta neuletakista lyhyempikin malli. Se on neulottu luumupuun ja harmaan Rose Mohairin yhdistelmällä. Kokeilin aluksi itsekin juuri edellisten yhdistämistä mutta minusta jäljestä tuli tunkkainen ja siksi valitsin Puron rinnalle valoisamman roosan langan.

Minulla saattaa vierähtää melkoinen tovi ennen kuin takki on valmiina. Toisaalta siinä puuhastelussa se ilo juuri piileekin. On niin kannustavaa huomata miten vaatimattomillakin taidoilla syntyy jälkeä ja työ konkreettisesti edistyy.  Sekin kannustaa, kun huomaan miten ihanasti valmis neulos käy yksiin parin kaapissani olevan mekon kanssa. Lisäksi tein viikonloppuna kivan löydön Anttilasta. Luumuisan sävyinen, valmisteilla olevaan neuletakkiin juuri sopiva samettitunika hauskoilla taskuilla ja minulle sopivalla leikkauksella alehintaan 29,95 euroa. Tartuin ja rutistin! Tunika on niin pitkä, että sitä saattaa aivan hyvin käyttää myös mekkona. Tunikaa oli tarjolla luumuisan lilana, harmaana ja vihertävänä. Mainitsenpa vielä senkin, että huomasin eilen tulleista mainoslehdistä, että nyt on Tarjoustaloissa ja Vapaa valinnoissa tuo 100% villaa oleva Puro -lankakin tarjouksessa.  Taitaa olla oikea alennusmyyntien kausi nyt meneillään, kun joka ketjulla on omat alepäivänsä....


Tiistaihisi valoa,



15 kommenttia:

  1. Yhdyn niin sanoihisi! Bloggailunikin on jäänyt nyt vähemmälle, kun iltasella istuksin vain kutimet kädessä.. Ihanaa!

    Ja niin, minäkin aloitin ihkaekaa neuletakkia (ohjeista) itselleni. Harmaata villaa, paksua palmikkoa. Katsotaan, koska valmistuu? Mies ehdotti, että jouluksi, ja tokaisin sitten siihen, että ainakin jonkun vuoden jouluksi ;)

    Iloa myös sinun tiistaihisi!

    VastaaPoista
  2. Luumun värit soljuvat minunkin puikoillani, palmikkoa, pipoa kämmenkäitä ja kauluria täällä valmistellaan. Odotan innolla käsityömessuille pääsyä. Sieltä saan ostettua lankaa keskeneräiseen neuletakkiin.
    Onnellisia neulehetkiä sinulle!

    VastaaPoista
  3. ihana projekti sulla on meineillänsä. :)
    itse en ole ostanut ainuttakaan lankakerää vielä, odottelen "sen oikean" osumista kohdalle. inspiraatiotakin odottelen vielä.

    Iloista päivää sankoonkin!

    VastaaPoista
  4. Olen myös innostunut neulomisesta! Ensin ostan jonkinihanan langan ja sitten vasta mietin, mitä siitä syntyisi. Nyt olen neulomassa pikkumiehelle myssyä.Olen joutunut opettelemaan neulomisen silmukoiden luomisesta asti. Netissä on hyvät ohjeet sivulla kaspaikka.fi.

    VastaaPoista
  5. Ihanainen posti!
    Minäkin aloitin suurempaa juttua eilen kutoa, purkaen toki pari kertaa heti alkusilmukoiden jälkeen ;) Tarkoitus olisi kutoa pikkuinen peitto pienelle vauvalle joka sukuun syntyy vuoden alusta.

    Yritin etsiä Porvoon reissullani tuollaista hempeää luumua mohairlankaa joista joskus olit tehnyt ranteenlämmittimet, mutta juuri se sinun kuvissasi näkynyt, sopivan hempeä väri valikoimasta puuttui :( Jätin ostamatta ja valikoin hyllystä pari kerää pehmoista alpakkaa, ajatuksena kutoa tuubikauluri. ihanat ihanat lankakaupat <3

    Murretut värit imaisevat mukaansa, ne ovat niin rauhallisia!

    VastaaPoista
  6. Syysillat ovatkin oivaa aikaa kutomiselle ja lukemiselle. Noissa puuhissa omiani olen viettänyt:)

    VastaaPoista
  7. Kiva malli ja ihana väri! Múlla on nyt luumu-lila buumi menossa!

    Kiitos puro-vinkistä! Voisin käydä hakemassa...

    VastaaPoista
  8. Kaunis väri ja malli. Nyt on tosiaan iltaisin kiva peruuttaa sohvannurkkaan kutomaan. Ajatus saa levätä ja rauhoittua päivän puuhilta.
    Minulla pojista vanhin on tilannut lettineuleen korkealla kauluksella.
    Iloisia hetkiä kutimiesi ääreen <3

    VastaaPoista
  9. Ihanat värit ja hieno malli!
    Minäkin meinasin puro-langasta tehdä siskolleni tunikan, kunhan saan tilaus sukat ja lapaset neulottua. Euromarketissa lanka maksoi 2,5 ekee kerä, aika edullinen.
    Mukavia puikon kilistely hetkiä!
    -päivi-

    VastaaPoista
  10. Teija
    Kuulostaa kauniilta ja se, että ainakin jonkun vuoden jouluksi, on ihan hyvä motto. Mennään sillä eteenpäin, niin on rento ote hommassa :)

    piupau
    Minä olen ihan nyt luumun lumoissa. Käsityömessut kuulostavat hyvältä, pääsisinpä itsekin. Täytyykin muuten tutkailla asiaa. Hyviä hetkiä puikkoihin sinnekin.

    sari
    Niin se onkin hyvä, että kun palaset loksahtavat kohdalleen, on projektin aika. Siihen asti voi muhitella ja odotella idean syttymistä. On aika mukavaa katsella ja kuulostella, että mihin kätöset seuraavaksi ryhtyisivät.

    Anis
    Sama täällä, että aika alusta lähdin liikkeelle mutta mukanaan on vienyt. Kiitos tuosta ohjesivusta. Käynkin tutkimassa -paljon olisi opittavaa.
    Myssyn tekemiseen riemua ja kivoja hetkiä.

    VastaaPoista
  11. Marina
    Itse tehty syntymälahja on kaikkista ihanin. Äiti teki meidän pojalle kauniin peiton ja saatiin se jo sairaalassa. Voi että, miten tykkään siitä.
    Harmi ettei etsimäsi sävyistä lankaa löytynyt mutta kiva, että silti alpakkaa tuli mukaan. Minusta alpakka on pehmoista ja kivaa neuloa. Tuubikaulurista minäkin vähän haaveksin mutta nyt yritän keskittyä tähän takkiin ja yhteen toiseen keskeneräiseen. Ptää oikein toppuutella itseään, ettei aloita liian montaa juttua kerralla :)

    pioni
    Just niin, molemmat on niin hyviä illanviettotapoja. Minulla olisi nyt dekkarinnälkä lukurintamalla. Pitäisi löytää joku kiinnostava.

    Nonna
    Sama täällä - ihan buumi meneillään :)
    Ja kuule, täällä kommenteissa päivi (elämän helmiä) kertoi, että Euromarketissa oli puro 2,5 e kerä eli vielä edullisempaa kuin noissa mainitsemissani paikoissa.

    Marie
    Niinpä, peruuttaminen kutimen kera pehmoiselle paikalle on ihan ihanaa. Poikasi toiveneule kuulosti lämpöiseltä ja kivalta. Minusta miesväelle passaa niin upeasti paksut kalastajamaiset neuleet.

    VastaaPoista
  12. Päivi
    Kiitos tuosta lankavinkistä! Vielä edullisempaa kuin noissa mainitsemissani paikoissa. Juuri muuten katsoin Me-lehdessä yhtä purosta toteutettua tunikamallia ja tykästyin. Minulla vaan on tämä puikkojen heiluttelu sen verran hidasta että koitan pitäytyä yhdessä suuremmassa työssä kerrallansa. Se on vaikeaa, kun mieli palaisi vaikka mihin :)

    VastaaPoista
  13. Vaatii luonnetta ja pitkäjänteisyyttä neuloa takki. Ei olisi minun juttujani. Mutta ihailen sinua!

    Luumun ja violetin värit on kauniita. Ihanan syviä ja syksyisiä.

    Intoa puikkoihin!

    VastaaPoista
  14. Surukseni meidän euromarketista ko lanka oli loppunut. Minäkin olisin neulonut sen me-lehden tunikan, mutta nyt pitää katsoa mistä langasta sitä aloittais. Tällä hetkellä neulon kainuun maakunta sukkaa sukulaiselle =)
    -päivi-

    VastaaPoista
  15. Osaisinpa neuloa... kansakoulun opettaja pilasi neulonnassa yrittämisen ilon yli 30 v. sitten eikä se ole palannut...

    VastaaPoista