maanantai 25. lokakuuta 2010

Talven puuterisävyjä ja paperihiutaleita






Sain lauantaina piipahtaa Nougatissa. Hypistelin, ihailin ja unelmoin. Tein löydön pukinkonttiin ja hankin kotisohvalle kaksi samettista tyynynpäällistä. Miehen kanssa mietittiin myös erästä  kattovalaisinta, sellaista tineKhome -malliston silkkikankaalla päällystettyä. Meillä nimittäin on etsinnän alla valaisin ruokapöydän ylle. Olen myös tarkastellut silkkikankaiden valikoimaa ja pohtinut samankaltaisen valaisimen toteuttamista itse. Vielä en ole kuitenkaan löytänyt sopivan sävyistä silkkiä. Pitelen mietintämyssyä päässä ja tuumailen asiaa kaikessa rauhassa. Jos haluat kurkistaa, niin ihailemani valaisin on tämän kuvaston sivulla 66 ja keskikokoisena myös tuossa Nougatin etusivulla. Silkkivarjostinta (kattovalaisimeen) saa kolmessa koossa ja värivalikoima on kauniin maanläheinen; on mustia, harmaita, tumman sammalen vihreitä, kitin värisiä ja valkoisia. Minä pidän kovasti tumman harmaan sävyisestä sekä kitistä.

Nyt asettaudun tyynyjen keskelle sohvalle ja otan kutimen käteeni. Saatanpa leikata silkkipaperista muutaman lumihiutaleenkin vielä lisää. Loman jälkeinen ensimmäinen työpäivä oli aika vauhdikas, joten tarvitsen lepoa ja käsille jotakin rentouttavaa puuhaa. Kovin äkkiä, jo viikon loman aikana, sitä taas tottuikin nousemaan aamulla myöhäisempään aikaan, joten tämän aamun varttia yli kuuden soitteleva herätyskello oli kaikkea muuta kuin kiva kaveri. Toivon, että huomenna menisi aamunousukin jo reippaammin. Ja meneehän se, kunhan vain malttaa käpristyä riittävän varhain peiton alle uneksimaan.


ps. Rakkaat ystävät, kiitos eilisestä kyläilystä. Lämmössänne saa aina niin kokea olevansa tervetullut. Pikkumies oli muuten ihan myyty siitä autoradasta. 

20 kommenttia:

  1. Hih, kas kun ei törmätty. Siellä minäkin lauantaina kävin :) Kaupassa on ihania sävyjä ja tuotteita joten vähän liian usein tulee käytyä :)

    VastaaPoista
  2. Marie
    Voi kävitkö, voi hurjaa. Ja ajatella, että ajattelin sinua niin kovasti siellä ollessani, kun muisin eräänkin ihastuttavan kuvasi jossa oli roosan värisenä sellaisia tuikkulyhtyjä, joita olen Nougatin sinuilla katsellut. Todella pidin liikkeestä. Ihan ensimmäistä kertaa kävin paikan päällä. Tähän saakka olen vain nettikaupassa piipahtanut. Jos asuisin lähempänä, niin kävisin minäkin siellä usein, niin kaunista oli :)

    VastaaPoista
  3. Kauniita asioita tuossa TineK:n kuvastossa, nopeasti vaan selasin tuonne sivulle 66 (ihana varjostin!) kun itsekin tässä kovasti jo sänkyyn päin koitan itseäni saada.. ;)

    Toivottavasti huomenna heräät virkeämpänä! :)

    VastaaPoista
  4. Kiva kun kävin mielessä :) Kävin hakemassa toisen hamppumaton meille, tarkoitus oli hakea teekannu ;) Mattoja näytti yksi tulleen kauppaan lisää joten en voinut sitä sinne jättää :) Olisi ollut kiva yhdessä poiketa kaffelle.

    VastaaPoista
  5. Laura
    Niin on. Kauniita asioita, sävyjä ja kokonaisuuksia.
    Kiitos - heräsin virkeämpänä. Tuntui monin verroin paremmalta kuin eilisaamuna :) Nyt juon aamuteetä ja alan olla valmis päivän toimiin.

    Marie
    Sinä olet useinkin mielessäni ja voi miten olisikaan ollut mukava kahvitella :)
    Joskus ostos muuttaa muotoaan ja hamppumatot ovat sekä kauniita että kestäviä. Luulen, että näin sen maton siellä...Olen käynyt ihailemassa raidallista hamppumattoasi muutaman postauksen takaa. Minulta meni se postaus ohitse, onneksi löysin jälkikäteen.
    Niin on pimeä, kun ikkunasta katselee ulos. Meillä kun ei näy kaupungin valoja, niin tuntuu todella mustalta sametilta tuo ikkunanäkymä. Odotan jo, että valonsäteet tulisivat herättelemään.
    Mukavaa päivää Marie

    VastaaPoista
  6. kauniita kuvia!:) sulla on aina niin kaunis tunnelma kuvissasi! tulee itsellekkin ihanan levollinen olo kuviesi välityksellä..:) oi, toivottavasti tämä aamu sujui rivakammin.. täälläkin ollu kyllä takkua, äitillä ja lapsilla, kun on pitäny herätä aikaisemmin taas loman jälkeen.. voi että aamulla onkin ihana köllöttää sängyssä ja herätä rauhassa, vaikka 8 tuntuu niin luksukselle... ja etenkin tähän aikaan vuodesta. aah, no viikonloppuna taas!;) kivaa päivää sinne sorvin ääreen my lovely friend!<3

    VastaaPoista
  7. Ihania kuvia ja kaunis blogi, tulen uudestaan paremmalla ajalla:)

    VastaaPoista
  8. Voi ihmettä, millainen kauppa! Olen asunut pääkaupunkiseudulla jo viisi vuotta ja nyt, kiitos sinun, kuulin Nougatista ensimmäistä kertaa. Kun seuraavan kerran menen teelle Bulevardin kahvisalonkiin (aika ihana paikka, onko tuttu?), niin ehdottomasti poikkean Nougatissa.

    Silkkipaperihiutaleet ovat suloisia. Odotan jo niin oikeaa lunta, edes muutamaa hiutaletta, mutta niitä odotellssa voisi tosiaan kaivaa silkkipaperin esiin.

    Iloa viikkoosi!

    VastaaPoista
  9. Näyttääpä kauniilta! Itse en ole vielä päässyt tuohon liikkeeseen. Ehkäpä jouluostoksilla sitten. :)

    VastaaPoista
  10. Ihana lampunvarjostin tosiaan! Ja pukinkonttiinkin jotain. Olen kaivannut sitä, että pääsisi jonnekin hipelöimään kauniita tavaroita. Jouluisetkin vähän houkuttelisivat. Huomenna itselläni on pari tuntia 'luppoaikaa' Helsingissä. Voisin toteuttaa haaveeni tai vaikka poiketa Nougatissa!

    Mukavaa viikkoa sinne lumihiutaleiden keskelle!

    VastaaPoista
  11. Ah, mitä tunnelmakuvia! Minäkin voisin tehdä lumihiutaleita. Vähän niinkuin toiveeksi ikkunaan... Kiitos vinkistä ja mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
  12. Tuo Nougat näyttää niin ihanalle kaupalle, täällä taas harmittelen kun ollaan NIIN kaukana kaikesta.
    Ihania uusia juttuja sinulla.

    VastaaPoista
  13. TineK on ihana. Olen hurahtanut tuohon itämaiseen mystiikkaan ja haaveilen just tuollaisesta teepöydästä! Ja korikasseista ja lampunvarjostimista ja -lista on loputon :)

    VastaaPoista
  14. Kaunis on valaisin. Selailin kuvastoa ja ihastelin monta ja ryhdyin haaveilemaan. Olen sen verran maalainen, etten ole kuullut aiemmin kyseisestä. Aina oppii uutta. Hempukoita kutomishetkiä,

    VastaaPoista
  15. Laura
    Toivottavasti teidänkin aamut on sujuneet loppuviikkoa kohden paremmin. Minä sain tänä aamuna nukkua puoli kasiin ja kuin lahjan olisi saanut :)
    iloa päiviisi

    Hanne
    Kiitos ja kovasti tervetuloa uudemman kerran

    Lumiomena
    Minäkin odotan lunta. Siksi kai näitä paperisia hiutaleitakin jo leikkelen, kun on lumi-ikävä.
    Minulle tuo kahvisalonki oli uusia juttu, alkoi kutkutella mieltä mukavasti. Seuraavan kerran kun pääsen Helsinkiin, niin tutustun mielelläni. Kiitos vinkistä ja kiva, että sinullekin tuli uusi visiteeraamiskohde. Minä olen käynyt Nougatin nettikaupassa mutta tämä oli minullakin ihan ensimmäinen visiitti ihan puotiin itsessään.
    Ja kiitos - iloa myös sinne. Nautin näistä pimeistä illoista.

    VastaaPoista
  16. Tuire
    Ääreishyvä kohde jouluostoksille :) Minäkin tein kaupasta jo pari löytöä...

    Sini
    Välillä on ihana päästä hipelöimään kauniita asioita ja imemään ideoita. Vaikka tuo kauppa ei ole kooltaan suuren suuri, niin tunnelmassa pesee monet muut ja sain matkaan ideoita. Toivottavasti vapaa-aikasi oli rentouttavaa ja sait tehdä kaikkea mukavaa.
    Mukavaa viikkoa sullekin. Meillä istahdetaan pian iltapuuron ääreen herkuttelemaan.

    VastaaPoista
  17. Nonna
    Juuri niin - ihanasti sanoit, että toiveeksi tosiaan. Jos ne oikeatkin hiutaleet pian jo leijailisivat.

    Tiina
    Kauppa on kaunis mutta pistäydy ihmeessä nettiputiikissa. Sekin on kiva. Ihastuin tyynynpäällisiin, lyhtyihin, keramiikkaan...ja..ja..ja :)

    Emilia

    Just niin. Minunkin lista on loputon. Ihan valtavasti tykkäsin niistä marokkolaisista vadeistakin ja niin monesta muusta. Korikassejakin katselin sillä silmällä :)

    Bibelot
    Tykkään lampusta tosissani.
    En muuten minäkään kovin kauaa ole liikkeestä tiennyt, ehkä vajaa vuoden ajan. Käyppäise nettikaupassa, niin pääset tunnelmaan. Kutimet muuten starttaa taas pian :)

    VastaaPoista
  18. Tuo on aivan ihana putiikki. Harmi vaan kun niin harvoin pääsee siellä käymään. Ja ne lampunvarjostimet todella kauniita!

    VastaaPoista
  19. Moi! Yritin kirjautua sun lukijaks, mut ei vielä onnistunu. Yritän myöhemmin uudestaan. Kiva kun oot! Ihania kuvia sulla!

    VastaaPoista
  20. Hei Anu, löysin sattumalta ihanaisen blogisi kun haeskelen eukalyptusta, mistä sä olet sitä löytänyt, muistatko kaupan nimeä?

    VastaaPoista