sunnuntai 28. marraskuuta 2010

Hyvä päivä




Riisipuuroa, joulutorttuja, glögiä, jännitystä joulukalenterien yllätyksistä, ensimmäisen kynttilän hento liekki, kynttelikköjen valo, äidin valmistama ihana lounas, Tuomiokirkon valaistu kuusi, kipakka pakkanen, joulumarkkinat, omenainen olo, Hoosianna, Tiellä ken vaeltaa, adventtihartaus, läheisyys, kiireettömyys. Kaiken kukkuraksi vielä uutukaiset pellavaverhot keittiön työpöydän edessä. Ensimmäinen adventti on kääntynyt iltaan. Joulunaika on alkanut.

Toivon Sinulle erityistä iloa ja rauhaa alkaneeseen adventtiaikaan. Nuo kaksi ruokkivat toistansa ja synnyttävät rakkauden ilmapiiriä. Sellaisessa on hyvä odottaa joulua, Jeesuksen syntymäjuhlaa.



ps. Lasien ympärillä on viikolla villahuovasta askartelemani huput. Sovitin kangasta lasien ympärille, leikkasin melko jämptit palat (venyy) ja ompelin ne käsin. Osaan leikkasin sydänaukon. Juoma näkyy aukosta hauskasti. Kostutin vielä lasien reunat ja kastoin sokeriin - adventin kunniaksi.
pps. Tarvitsisin pähkinänsärkijän. Vasaralla auki paukuttaminen oli aika hurjaa :)

25 kommenttia:

  1. Tiedätkö, että vasta sinun postauksesi ansiosta pääsin kunnolla adventtitunnelmaan! Kiitos. Olen jouluihminen ja kun viime yönä (pakotin itseni valvomaan :)) kuuntelin Joukuradiosta Hoosiannan, onnenkyyneleet pyrkivät silmäkulmiini. Kuitenkin tämä ensimmäinen adventti meni oman joulun lapseni ennakkosynttäreiden merkeissä ja siksi vasta nyt "havahduin" adventtiin. :)

    VastaaPoista
  2. Kauniit huput olet askarrellut glögilaseille!

    Rauhaisaa joulun odotusta teillekin päin!

    VastaaPoista
  3. Kauniit juomat! Ja ihanat salusiinit!
    Olen ajatellut salusiinejä keittiööni. En osaa päättää olisiko kivempi sellainen vaijeri vai metallinen verhotanko. Ikkuna on 140 leveä, mahtaakohan se olla liikaa vaijerille. Onko teillä vaijeri?
    Lauloin juuri tiellä ken vaeltaa unilauluksi.
    Tunnelmallista adventtia.

    VastaaPoista
  4. Ihanaa että päiväsi oli onnellinen.
    Ensimmäinen Adventti on todellakin täynnä tunnetta ja mieletöntä iloa, iloa siitä että joulunodotus on ihan käsin kosketeltavaa, joulun herkut ja tuoksut hellivät aisteja.
    Mukavaa iltaa!

    VastaaPoista
  5. Ihanat glögilasit:-)
    Oikein mukavaa joulun odotusta sinullekkin<3

    VastaaPoista
  6. Kiitos tunnelman virityksestä! :)

    VastaaPoista
  7. Aivan ihanalta kuulosti teidän ensimmäinen adventti.
    Meillä lapsilla oli futsal-turnaus, joka kesti useita tunteja, vasta iltasella pääsimme rauhoittumaan kotiin ja sytyttelemään kynttilöitä.

    VastaaPoista
  8. Kauniit glögilasit. Ja ihanan tunnelmallisen kuuloinen adventtisunnuntai. <3

    Ihanaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
  9. Olipa hienot nuo huopahuput! Hauska idea. Glögin juomisesta tuli heti paljon kivempaa :)

    VastaaPoista
  10. Teillä on ollut täydellinen päivä!
    Tosi kivan näköiset nuo huopahuput, ehkä taitoni ja kärsivällisyyteni vois riittää kokeilemaan jotain vastaavaa joskus. Kiitos vinkistä :)

    VastaaPoista
  11. Kaunis jouluinen tunnelma ja varsinkin keittiössänne! Eilinen ensimmäinen adventti oli jotenkin ihanan rauhallinen ja onnellinen päivä. Siltä se teilläkin kuulosti olevan. Niin paljon ihania asioita ja joulun tarkoituksen ja merkityksen miettimistä.

    Tilasin juuri pari kirjaa pukinkonttiin ja silmiini sattui yksi uudehko neulekirja 'Tyyliä puikoilla', jonka kansikuvasta tulit heti mieleen. Varmaankin ne mohair-rannekkeet siinä. Niille onkin nyt käyttöä! Ihanaa adventin aikaa ja lämmitellään käsiä glögimukien ympärillä (ihanat huput!).

    VastaaPoista
  12. lumiomena
    Voi miten kiva kuulla, että tunnelmaa välittyi sinne saakka. Minullakin pyrkivät onnenkyyneleet silmiin jo perjantaina, kun radion aamuhartaudessa soi Tiellä ken vaeltaa.
    Lapsoselle onnentoivotuksia :)

    Outi
    Kiitos. Glögiä on niin mukava hörppiä tällaisina kylminä talvi-iltoina. Siinä lämpiää sisikunta ja sormet :)

    Tuire
    Kiitos ja kuule tuo meidän ikkuna on runsaat 170 cm leveä ja hyvin pysyy vaijeri, kun on vain riittävän kireälle viritetty.
    Samat unilaulut meillä ollut sitten :)

    VastaaPoista
  13. Piupau
    Niinhän se on. Ensimmäiseen adventtiin liittyy niin paljon kaikkea mukavaa. Minusta jouluvirret, jouluherkut ja valot antavat niin ihanan mielen, että sitä ensimmäistä adventtia odotan joka joulu yhtä innoissani.
    Meillä on tänään suunnitelmissa kahdenkeskinen glögi-ilta miehen kanssa. Eilen glögiteltiin koko perheen voimin ja pienin ryysti omaa glögiään pienestä lasisesta korvallisesta kahvikupista, jonka reunalla tontut leikkivät. Kuppi on ollut minulla lapsena. Siihenkin liittyy ihania tuntemuksia kun oma lapsi nauttii jostakin sellaisesta, josta on itse omassa lapsuudessaan valtavasti tykännyt.

    Arja
    Kiitos ja vielä sitä samaa sinullekin. Ihanaa, että maisemakin on lempivärissämme juuri nyt. Kumpa valkeus säilyisi jouluun täällä etelässäkin.

    Elina
    Ole hyvä ja sinulle kiitos terveisistäsi. Siitä tulee aidosti hyvä mieli, jos onnistuu välittämään tunnelmaa toisillekin saakka.

    Pioni
    Kiva, että illalla saitte kotiaikaa ja tunnelmaa. Pienikin kiireetön yhteionen hetki antaa tunnelmaa. Tärkeää on se yhteinen oleminen. Meillä on tänä iltana kuurattu paikkoja yhdessä. Ja meillä oli tosi hauskaa suihkepulloinemme. Lapsen pullossa oli vettä ja meillä aikuisilla pesuainetta. Kuurattiin puukalusteita, väliovia ja sellaisia. Hassua, että siivotessakin voi olla tunnelmaa :)

    VastaaPoista
  14. Esmeralda
    Kiitos ja sinulle myös hyvää viikkoa. Pian on jo joulukuu :)

    Onna
    Joo, niin minustakin - heti hauskempaa. Tykkäsin varsinkin juoda sellaisesta sydänaukollisesta lasista. Glögipullolle voisi vielä ehtiessään askarrella oman suuren hupun.

    VastaaPoista
  15. Rouva M
    Moikka ja heti alkuun kiitos siitä aivan ihanasta s-postistasi! Olen lukenut sen oikein hartaudella, kun niin oli ihanaa lukea kuulumisia. Vastaus lähtee matkaan, kun saan rauhassa istua kirjoittamaan.
    Noiden huppujen tekeminen onnistuu ihan minultakin, joten varmasti saisit tehtyä. Olen hoksannut, että monta kertaa käsillä tekemisen riemun tavoittaa yhtä lailla, vaikka työ olisi yksinkertainen ja joskus sen tavoittaa silloin paremminkin. Minä en kovin vaikeita juttuja oikein osaa tai ennätäkään tässä lapsiarjessa mutta näistä pikkuruisista väkerryksistä tykkään.
    Oikein siunattua ja ilon täyttämää viikkoa sulle ystävä!

    Sini
    Sellaiset onnelliset päivät pitävät otteessaan ja syleilyssään pitkään. Joulu on sanomansa ja sisältönsä puolesta niin kaunis. Korkein kun kumartuu keskellemme eläinten syöttökaukaloon, on siinä jotakin niin häkellyttävää.
    Se kirja olisi ihana. Kiva, kun tulin mieleesi :) Neulekirjat vetoavat minuun ja nytkin on selailussa yksi, jonka itselleni hankin tänä syksynä. Minulle tulee heti into aloittaa vaikka mitä mutta kun pitäisi ensin saada tehtyä valmiiksi jo aloitetut kolme juttua. Hupsista :)
    Sinulle parhainta joulutunnelmaa SIni.

    VastaaPoista
  16. Ihanaa ja kaunista joulunodotusta sinullekin!

    VastaaPoista
  17. Oiii, onpas mukavat huopasuojukset mukeissa! Ja niin yksinkertaiset toteuttaa! Hieno idea :)

    VastaaPoista
  18. Purnau
    Kiitos! Nyt laitan glögin kuumenemaan...

    Maiju
    Kiitos. Yksinkertaisilla ideoilla saa kivaa tunnelmaa.

    VastaaPoista
  19. Kiva kuulla, kiitos! Ehkä se vaijeri on se perinteisin.
    Iloisia päiviä!

    VastaaPoista
  20. Heips Tuire
    Vaijeri on kyllä hyvä ja sen saa niin kivuttomasti välillä poiskin, jos haluaa muuttaa ikkunan ilmettä, kun ei jää kuin pienet koulut sivuille :)
    Hyvää tiistaita sulle

    kuin myös kaikille täällä piipahtaville.

    VastaaPoista
  21. Onpa kivat huput!:) ja kauniit nuo kynttilät hyasinttien ympärillä.

    Mukavaa viikkoa!

    Paula

    VastaaPoista
  22. Onpa kaunis kuvitus täällä blogissasi! Liityin lukijaksesi ja tulen kurkkimaan tunnelmia jatkossakin!

    VastaaPoista
  23. Paula
    Kiitos ja sulle myös mukavaa talvista viikkoa. Tänään se talvi virallisesti alkaa. Tykkään aluista...

    Anne
    Hei ja kiitos kovasti. Olet tervetullut! Mukavaa, että jätit terveisiäkin, kiitos siitä.

    VastaaPoista
  24. Kauniita kuvia ja miten ihastuttavat nuo juomalasien huput.
    Joulukuu alkoi ja miten ihanaa onkin antaa kodin vallata musiikki, valot ja tuoksut.
    Tuomiokirkko oli täällä tänään poikkeuksellisen kaunis. Lumiset portaat ja auringonpaiste saivat koko komeuden kukoistukseensa sinistä taivasta vasten :)
    Kauniita joulukuun päiviä sinulle <3

    VastaaPoista
  25. Marie
    Kiitos ja näinhän se on, että joulun tunnelma syntyy kaikesta tuosta. Me juuri soitettiin ja laulettiin yhdessä joululauluja täällä kotona. Sylikkäin lapsen kanssa soittaminen on ihanaa. Hän laskee pienet kätensä minun käsieni varaan ja soittaa mukana.

    Lunta sataa ja valkeus on häikäisevää. Tykkään!

    Sinulle ja perheellesi onnellista toista adventtia ja itsenäisyyspäivää.

    VastaaPoista