maanantai 8. marraskuuta 2010

Rullaati rullaa











Askartelin lahjapaperia joulua varten. Helppoa ja mukavaa hommaa ja saa juuri sellaisia kääreitä, joista pitää ekologisuuttakaan unohtamatta. Nyöriksi tämän paperin kanssa sopii perinteinen kunnon naru.

Tarvikkeet:
-Ikean Måla -piirustuspaperia (klooritonta valkaistua paperia, 2,95 euroa/30 metriä)
- Distress Ink Vintage photo -mustetyyny, minulla ruskeana. Saa ainakin täältä ja Presentosta Turusta.
-Leimasimia, joita voit askarrella vaikkapa kovertaen perunasta tai käyttää valmiita

Sitten vaan paperia rullaten pöydälle ja leimasin heilumaan. Tämä on mukavaa puuhaa lasten kera ja kovin virkistävää puuhaa ihan itsekseenkin touhutessa. Käytin jouluaiheisia leimasimia kuten männynoksaa, joulunkelloa, joulutekstiä ja kynttilää.  Muistan lapsena tehneeni äidin kanssa leimasimetkin itse juuri perunaa kovertamalla. Täytynee varmasti jossakin vaiheessa tarttua veitseen ja kovertaa muutamia tähtileimasimia ja verestää lapsuusmuistoja.

Voimia uuteen viikkoon!

27 kommenttia:

  1. Voi että kun kauniita! Ja just niin yksinkertaisen kauniita. Monet pilaa tuollaiset paperit tunkemalla ne ihan tukahduksiin härpäkettä ja säpinää. Mutta tuo on niin rauhallinen ja nätti :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos ihanasta ideasta, lasten kanssa täytyykin tehdä kuvioita perunan kanssa. Kauniita papereita!

    VastaaPoista
  3. Ihania!
    Perunalla mekin lapsena painettiin kuvioita:)

    VastaaPoista
  4. Kauniita! Ihailen ihmisiä, jotka jaksavat tehdä omia / oman näköisiä juttuja. Tällaiseen lahjapaperiin kääritty lahja vetoaisi varmasti moniin, mutta valitettavan vähän ihmiset itse mitään tekevät. Ostavat tusina tavaraa, jolla ei oikeasti ole samanlaista arvoa kuin itse tehdyllä-

    VastaaPoista
  5. Kiitos kauniista ideasta. Tässä pitää paikkansa että vähemmän on enemmän.

    VastaaPoista
  6. Voi kuinka kaunis idea!
    Laitan tuon jemmaan korvan taakse- luulen että toteutankin. Joululeimasimet ovat sellaisia, että niitä käyttää vuosi vuodelta, jos ne ovat ajattomia!

    Ihanaa! <3

    VastaaPoista
  7. Hyvä idea!
    Haluan myös painaa oma juolupaperi.
    Täytyy löytää oikea liemaisin vaan.
    Trevlig måndagkväll!
    Sanne

    VastaaPoista
  8. Ihana idea täytyykin laittaa korvan taa :) Omenasta ja perunasta muistan minäkin lapsena painaneeni kuvia paperille ja tekstiileihin.
    Ihanaa viikkoa sinulle ja ajelehan varovasti <3

    VastaaPoista
  9. Tyylikästä eleganssia! Juu, lapsena olen itsekin perunalla leimaillut, muistaakseni tarhassa kortteja jo tehtiin sillä tyylillä. Onhan se hienoa, jos leimasinkin on itse tehty!

    VastaaPoista
  10. Miten kaunista lahjapaperia! Malttaisiko tuollaista pakettia edes aukasta =)

    VastaaPoista
  11. Voi, miten hurmaava idea! Täällä nousee taas yhden sellaisen blogistin käsi, joka aikoo kokeilla lahjapaperin tekemistä tällä tekniikalla. En muuten tiennyt, että Ikeassa myydään piirustuspaperia. Pitäisiköhän perjantaisena vapaapäivänä ehtiä Ikeaan.

    Ihanaa uutta viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
  12. Kiitos! Tätä me kokeillaan!! Mistä kannattaisi mennä ostamaan leimasimia ja tuota mustetta... Ikeaan osaan :D

    VastaaPoista
  13. Kauniita rullia valmiina joulun tuloon. :)
    Voi, että huomenna pitäisi tulla meillekin lunta!

    VastaaPoista
  14. Niin yksinkertainen, mutta ihana idea! Itse en ole ostanut uusia käärepapereita vuosiin, vaan käyttelen kaikkea vanhaa vuoden varrella kerääntynyttä pakkausmateriaalia. Sitten liimailen tarroja, leimailen, yms. Pakettia.

    Tästäpä sainkin myös vinkin jouluaskarteluihin, perunaleimasimet! :) Luulen, että lapsi tykkää.

    VastaaPoista
  15. Anu, vallan mainio idea!!

    Olen jo monena jouluna päätynyt pakkauspaperin ja naurun yhdistelmään. Tykkään kovasti "ruskean" paperin ja punaisen keränarun yhdistelmästä (wanhanaikaisen näköistä). Tänä jouluna taas sama juttu. Mutta Ikean paperi (tuttua tavaraa!) ja leimasimet... taidankin soveltaa ainakin muutamaan pakettiin.

    Pirtsakkaa päivää toivotellen,
    Helmi

    VastaaPoista
  16. aivan ihastuttava idea... tää on juuri sopiva askar pientenkin lasten kanssa. :)

    VastaaPoista
  17. Ihana idea tehdä joulupaperit itse. Tulee kaunis ja arvokas paketti jo kääreensä vuoksi!

    VastaaPoista
  18. Ihania lahjapapereita! Mä en kauheesti tykkää kaupan tonttu- yms. papereista, joten tää on kyl ihana idea niitten tilalle!

    VastaaPoista
  19. Ihanan näköistä!!!!
    Kiitos vinkistä, täytyy ehdottomasti kokeilla. :)

    VastaaPoista
  20. Kaunista jälkeä ja ihana tuo männynoksa-leimasin!
    Samoin teksti on ihana. <3

    Perunapainanta on tuttua puuhaa minunkin lapsuudesta :)

    VastaaPoista
  21. Kauniin yksinkertaista, rauhallista joulupaperia...jos niin voi sanoa:) Hyvä idea, ei ole käynytkään mielessä vähään aikaan itsetehty joulupaperi. Kaupoista en minäkään tahdo löytää mieluisia. Jospa sitä itsekin innostuisi.

    VastaaPoista
  22. Ihanaa paprua! Tuosta syntyy varmasti ihan ylisöpöjä pieniä joulupaketteja :) Käsillä tekeminen on mukavaa joulupuuhaa!

    VastaaPoista
  23. Kauniita lahjapapereita!
    Muistan itsekkin lapsena käyttäneeni perunaa leimasimena.

    VastaaPoista
  24. Ihanaa paperia olet painanut. Itse olen käyttänyt tuota ikean paperia ihan sellaisenaan. Simppeliä. Ja sinun tapauksessasi myös kaunista!

    VastaaPoista
  25. Kaunista ja just sun näköistä! Siistiä ja tyylikästä jälkeä. Valitsemasi leimasimet ovat myös kivat. Ikean paperi sopii varmasti kuin nakutettu tuohon hommaan. Oispa kiva tehdä itsekin. Leimasimiakin löytyy ja juuri tuo sama leimasintyyny. Mietin kovasti, mistä muualta sais vastaavaa paperia, jos ei viitsi Ikeassa käydä... Mukavia paketointihetkiä ja niitä neulomishetkiä myös!

    VastaaPoista
  26. Oi, aivan ihana idea! Kiitos siitä! Itsetehtyä lahjapaperia on pakko kokeilla.

    VastaaPoista
  27. Kodinhenki, Kirsikka, Pioni, JOhanna, Marianne, Marina, Sanne, Marie, Intianminttu, Outi, Lumiomena, Elina, Tuire, Teija, Helmi, Nina, Mirva, Sari, Tiina, Marielisa,Miia, Tiina, Allidaalia, Emilia, Sini, Abosolutely white

    Kiitos mukavista kommenteista! Kiva, että tekin innostuitte leimausjutusta. Minä innostuin tästä itsekin taas pitkästä aikaa. Kiitos myös teidän paketointivinkeistänne. On aina kiva kuulla ja saada vaikutteita. tykkään niin paketoimisesta :) Minäkin käytän tuota paprua Emilian tapaan joskus ihan ilman kuvioita. Siinä on kaunis, vaatimaton ja sopivan arkinen mattapinta. Yhdestä rullasta riittää pitkäksi aikaa paketteihin, askarteluun, lapsen piirtelyyn; moneen juttuun. Minulla on se käsitys, että tätä paperia voi myös laittaa keräykseen, joten on luontoystävällistäkin.

    Unohdin mainita, että kirjainleimasimilla saa myös mukavan vähäeleisiä ja kauniita juttuja. Paketin päälle voi leimailla saajan nimen tai lyhyen toivotuksen.

    Lisäsin tuonne tekstin puolelle myös linkin, josta pääsee ostamaan leimasintyynyä. Niitä saa varmaan muistakin paikoista mutta ainakin Presentosta Turusta ja sitten tuolta linkin kautta nettikaupasta. Leimasimia olen löytänyt askartelukaupoista mm. Sinooperissa on kauniita ollut viime vuosina. Tiimaristakin olen yhden löytänyt ja jostakin sisustuskaupasta löysin kerran edulliset kirjainleimasimet.

    Pikkumies lennähti juuri Höyhensaarille ja minä ajattelin nyt ihan vaan olla ja rentoutua. Ah, miten tuo ajatus tuntuukin nyt niin ihanalta. Mielessä pyörii kukkaideoita ja leivontaidiksiä...

    Sinullekin rentouttavaa iltaa.

    terkuin Anu

    VastaaPoista