maanantai 27. joulukuuta 2010


Villasukkani vinkuvat  taukoa - koko päivän ovat nimittäin olleet jalkojeni lämmityspuuhissa. Olen tänään nautiskellut olemisesta. Olen runsaan vuorokauden sisällä polttanut tusinan verran valkoisia pitkiä kynttilöitä ja aika monta tuikkua siinä ohella. Olen koukuttunut Parrano robustoon, ihanaan vahvaan goudaan, jossa on suolakiteitä ja Gourmandise kirsikkasulatejuustoon saaristolaisleivän päällä. Kuin ohimennen olen langennut sokerimanteleihin, vihreisiin kuuliin ja sydänpikkuleipiin. Se sykli, tiedäthän: suolaista, makeaa, suolaista, makeaa....Vaikkakaan ei välttämättä suuria määriä niin kuitenkin kumpaakin pitää saada.

Viivyn tyytyväisenä vielä hetken tässä joutilaisuuden ilmapiirissä. Pöydän kulmalla on sopivasti luettavaa niin meille aikuisille kuin lapselle, ulottuvilla nuotteja soitettavaksi, levyjä kuunneltavaksi ja elokuvia katsottavaksi. Juustojakin riittää (onneksi myös niitä pikkuleipiä) ja miehen joululahjaksi saama lautapeli houkuttelee peli-iltaan.

Painelen tästä Italiaan kirjani siivittämänä, joten pian olen villasukkineni oopperan maailmassa. Ai miten ihanaa! Toivottavasti Sinullakin on siellä hyvä ja leppoisa ilta meneillään.

Halauksin

10 kommenttia:

 1. Ihanaa, että sinullakin joulun joutilaisuus jatkuu!

  VastaaPoista
 2. Voi kokolailla samoissa tunnelmissa mennään meillä. Nautitaan!

  VastaaPoista
 3. Esmeralda
  Jatkuu. Niin ihanaa...

  Bean emäntä
  Näin tehdään. Avasin juuri konvehtilaatikon :)

  VastaaPoista
 4. Kaunista ja tunnelmallista, kun saisikin viipyät tässä olotilassa pitkään, pitkään...saaristolaisleipä on myös meidän suosikki, minulla on hyvä ohje ja limput katoavat hetkessä.

  VastaaPoista
 5. kuulostaa hyvältä - kaikki... :)

  VastaaPoista
 6. Juuri tuollaista pitääkin joulun välipäivinä olla. Leppoista olemista ja herkuttelua. Vielä tekee mieli viipyillä joulussa. Joutilaita hetkiä sinne!

  VastaaPoista
 7. Kuulostaa ihan täydelliseltä oleskelulta! Tuo "suolainen-makea" on niin totta, mulle maistuu tänä jouluna graavilohi ja juustokakku;-)

  Oiken hyviä ja leppoisia lomapäiviä teille kaikille- Uutta vuotta kohden!

  VastaaPoista
 8. Ihanalta kuullostaa lomasi. Suolanen-makea-suolainen on hyvin tuttu reitti :) Tammikuun koittaessa onkin työ hypätä ruotuun totutun tavan jälkeen.
  Täällä ollaan nautittu myös kirjoista ja musiikista. Ihania lomapäiviä teille ja nauttikaa <3

  VastaaPoista
 9. Sarppu
  Sitä minäkin toivon. Tällainen kiireettömyys ravitsee mieltä.

  Laura
  Joo - nautitaan välipäivistä.

  Sini
  Niin minustakin ja minullakaan ei ole kiire pois tästä olotilasta. Ravitsevaa joutilaisuutta myös sulle. On muuten niin, että monenlaiset ideatkin tuppaavat aina syntymään juuri tällaisina ihanina joutilaisuuden jaksoina.

  VastaaPoista
 10. Aamunkukka
  Kiitos ja sitä samaa toivon teidän perheeseen. Tuo juustokakku muuten kuulosti hyvältä... :)

  Marie
  Tuo reitti on minulla niin vakio jouluisin. Mieskin se jo tietää ja osaa välillä ehdottaa sitä toista laatua toisen perään :)
  Se on muuten totta, että arkiseen rytmiin palaaminen niin herkkupalojen kuin ihan ajankäytönkin suhteen on aina kovin työlästä vaikka sitten jo ihan tervetulluttakin tietyssä pisteessä.
  Teille myös leppoisaa lomailua!

  VastaaPoista