sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Kesän korvalla






Sunnuntaita vietellään sateen ropsutellessa. Viime yö nukuttiin puhtaissa, raikkaalta tuoksuvissa lakanoissa ja aamulla hellittiin vatsaa lämpöisellä mannapuurolla.  Nyt sitten huilaillaan. Minun mielestäni kodin kaunistaminen käy vallan hyvin huilailusta ja näin kesää kohti käännyttäessä olen jälleen innolla tehnyt pieniä muutoksia  kesäisempään suuntaan. Kuistille ripustin appivanhemmiltani joululahjaksi saadun vanhasta  pitsilakanasta ommellun verhon. Kuvassa näkyvä pitsi on mieheni äidin isoäidin itse valmistama. Verhon myötä tuli kuistille ihanan nostalginen tunnelma. Sama fiilis jatkuu makuuhuoneessakin. Ripustin katosvuoteen verhoiksi pitsisomisteiset läpikuultavan ohuet verhot ja ruuvailin kamarin pikkupäydän laatikoihin uudet vetimet. Minusta pyörylöissä oli vähän  kustavilaista henkeä ja miellyin niiden patinoituneeseen sävyyn. Yhteensä siis  ihan sopivasti pitsiä ja patinaa kesäpiristykseksi.
Taitavat muutkin laitella kotejaan. Ainakin pihan  linnunpöntöissä käy  kova kuhina. Olen myös nähnyt useaan otteeseen pulleassa kunnossa olevan rusakon tässä pihapiirissä loikkimassa ja näinpä jotakin muutakin vilistämässä keittiön ikkunan alta. Se näytti sudelta ja sain jo melkein paniikkikohtauksen pelkästä ajatuksesta. Onneksi kyseessä oli kuitenkin vain karkuteille päässyt husky. Äkkikatsomalta näytti edestäpäin aivan susihukkaselta...

Rentouttavaa sunnuntaita ystävä,
Anu

15 kommenttia:

  1. Itselläni on hiukan samanlainen kaipuu keveään kesätunnelmaa. Sopivasti romanttista,pehmeää ja lempeää.

    Mukavaa sunnuntaita.

    VastaaPoista
  2. Hiljalleen se kesä saapuu. Totta tosiaan kodin "tuunailu" on suuri rentoutuskeino ja energian keräämisen lähde. Kun saan jonkin paikan onnistuneeseen uutteen ilmeeseen, suorastaan puhkun intoa ja mieli on hyvä. Leppoisaa pyhää!

    VastaaPoista
  3. Ei montaa päivää, kun virallisesti alkaa kesä... toivotaan, että ilma vielä lämpeäisi..:)

    Sateessa on täälläkin tätä päivää vietetty..

    VastaaPoista
  4. Emilia kiitos
    Kiva sunnuntai menossa. Justiin ollaan lähdössä kyläilemään.

    On se vaan jännää miten vuodenajoilla on vaikutusta siihen millaisessa ympäristössä haluaa olla. Kesäksi minäkin halajan romanttista, pehmeää ja lempeää :)

    Bibelot
    Niin saapuu- sateesta ja kylmästä huolimatta. Kodin laittelu on todellakin rentouttavaa ja juurikin niin kuin sanoit. Antaa virtaa!
    Leppoisaa oloa sinnekin.

    Irmastiina
    Juu ei montaa päivää enää. Ihan hujauksessa on tämä lempparikuukauteni mennyt. Toivotaan auringonsäteitä kesäkuulle...

    VastaaPoista
  5. Kyllä se vähän jokaisella keväällä iskee sisustuskuume...tai no kesässähän tässä jo oikeastaan ollaan :)
    Munkin lemppari kuukausi on toukokuu :)

    VastaaPoista
  6. Kauniita nuo pitsiverhot! Hyvää alkavaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
  7. Vanhat lakanat on kauniita ja monikäyttöisiä. Todella ihana tunnelma näissä kuvissa!

    VastaaPoista
  8. Tykkään kovasti tyylistäsi. Tunnelma on niin rauhaisa ja keveä.

    VastaaPoista
  9. Voi, meilläkin herkuteltiin viikonloppuna mannapuurolla! Ja käytiin tietenkin läpi kankaita kesäistä kotia ajatellen... Hyvältä kuulostavat ja näyttävät kotipuuhastelusi! Vanhoista pussilakanoista saa vaikka mitä käyttöä. Ja tämä alkava kesä ihan hämmentää. Voi hyvin!

    VastaaPoista
  10. Mannapuuro on parasta, kanelin ja sokerin kera!
    Hurmaava idea tuo vetimien vaihtaminen, taidan napata korvan taakse, kun omien yöpöytien laatikko ei näytä enää silmiin kivoilta :)

    Ihanaa viikkoa!

    VastaaPoista
  11. Sesse
    Se on paras kuume ;)
    Ja kiva kun ollaan samikset toukokuusta tykkäämisen suhteen.
    Mukavaa päivää sulle

    Aveline
    Kiitos samoin! Nautiskellaan huomenna alkavasta kesästä :) (taidan olla vähän hassu, kun minusta kesä alkaa vasta sitten kun kesäkuu pääsee valloilleen)

    VastaaPoista
  12. Teija
    Kiitos ja juu, minustakin vanhoissa lakanoissa on sitä jotakin. Yhdestä tein pojan sänkyyn sängynpeiteen ompelemalla vanukangasta taustaksi. ihan hauska tuli.

    Allidaalia
    Kiitos - keveyttä kesäkotiin. Oho, miten jotenkin rimmasi tuo :)

    Sini
    Kiitos! Ja pussilakanoista tosiaan voi myös kekata vaikka mitä. Mulla olisi kova ompeluinto ja idoita muhii mutta mitenkä sitä vuorokaudessa tuntuu olevan turhan niukasti aikaa ompeluksille :) Juuri unelmoin yhdestä kauniista verhoideasta.
    Alkava kesä tosiaan tuntuu ihanalta. Odotan jo verkkaisia aamuhetkiä ja auringon syleilyä.
    Mukavaa vikkoa Sini

    VastaaPoista
  13. Marina
    Sama juttu oli meillä, että ne nupit eivät oikein viehättäneet. Pienellä muutoksella oli suuri vaikutus :)
    Mannapuuro (ja maitopuurot yleensäkin) ovat herkkuani. Ja kanelin ja sokerin kera tottakai :)

    VastaaPoista
  14. Kiva kun sinä lepäät ja rentoudut sisustamalla ja me rentoudumme katsomalla mitä kaikkea ihanaa olet saanut aikaan:) En olisi muuten uskonut kuinka kiehtovaa on seurata linnunpöntön tapahtumia. Meillä pesii talitintti. Suulla on käynyt koputtelemassa käpytikka ja oravakin. Myös rusakon pienen pieni poikanen löytyi pihasta.

    VastaaPoista
  15. Selma
    Kiitos, olipa kivasti sanottu :)
    Linnunpönttöjen seuraaminen on kyllä kivaa samoin kuin lintulautojen. Meillä kävi orava eilen vieraisilla lintulaudalla :)

    VastaaPoista