keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Meanwhile at home

Suklaista Pavlovaa, tonttuleikkejä ja jouluaskarteluja - sellaista kotirintamalla.

Pavlovaan sain innoitusta Stockmannin joululehdestä. Paperikoristeita olen nähnyt kuvalehdissä, Devra party -sivustolla sekä kauniissa blogeissa. Monet ovat hankkineet niitä valmiina mutta minä päätin askarrella itse. Kaikkien aikojen joulu - lehdessä oli juttu siitä, miten kartongista voi taitella suorareunaisia vekitettyjä ympyröitä kattauksia koristamaan. Sovelsin ohjetta hiukan herkempään suuntaan valitsemalla materiaaliksi helmiäissilkkipaperin ja lisäämällä toiseen reunaan pyöristyksen ja sain kuin sainkin kotikonstein herkkiä, hiutaleisia talvikoristeita. Eräänä iltana vekitimme näitä naisten kesken äitini ja serkkuni kanssa. Oli mukavaa!

Ohje:
Vekitä helmiäisenhohtoista valkoista silkkipaperia. Mittasuhteet on syytä testata itse vaikkapa A4 -paperia taittelemalla. Paperia kannattaa liittää pitkäksi soiroksi kaksipuolisella teipillä, sillä vekitettävän kappaleen on syytä olla reilun mittainen.  Kun vekkipakka on valmis, pyöristä vekitetyn kappaleen  toinen reuna, ompele n. 0,5 cm etäisyydeltä toisesta päästä vekit langalla yhteen viemällä siis lanka neulalla koko pinon läpi. Kiristä, tee solmu ja kiinnitä ympyräksi kaksipuolisella teipillä. 
Näitä voisi askarrella minikokoisina esimerkiksi joulukuusen koristeiksi. Minä taidan laittaa suurikokoisemmat ikkunalle roikkumaan joulua tuomaan.

Pojan iloksi ripustimme seinävaatteeksi kuusi -kangasta yhden raportin verran. Kuusen kupeessa on ollut kiva leikkiä tonttua, metsäleikkejä ja vaikka mitä. Olemassaolevasta ripustusteknisestä syystä johtuen, en saanut kuusta aivan kiinni lattiaan. Lattianrajassa se olisi vieläkin aidomman oloinen mutta näinkin jo mukava.
Työntäyteinen syksy kallistuu nyt levollisempaan suuntaan. Joulua vastaanotan  työtilanteessa, jossa on jo tilaa hengittää ja kokee pystyvänsä suoriutumaan tehtävistään. Syksyn vilinä ja vilske alkaa siis tasaantua ja opinnotkin ovat päättyneet. Minä olen  täysin valmis juhlaan ja lepoon. Vaikka on askareita kotona ja toki työssäkin, on tärkein valmista. Joulun lapsi saapuu sydämeen ihan ilman vilskettä ja vaateita. Hänet saamme ottaa vastaan kaikessa keskeneräisyydessämmekin - ja itse asiassa juuri sen vuoksi. Ihanaa!

Adventtiaikaasi ja jouluusi onnellisia hetkiä!

Anu

ps. Ajattelin nyt istahtaa lunkina sohvalle, ottaa kaveriksi jouluteetä ja vähän mutusteltavaa (tietty myös miehen!) sekä korkata meille uuden tuotantokauden Midsomerin murhista. Aikas kiva juttu :)

18 kommenttia:

 1. Näyttää ja kuulostaa tosi kivalle!

  VastaaPoista
 2. Olet kyllä jouluteesi ja Midsomerin murhat ansainnut! Meilläkin on yksi tuotantokausi korkkaamatta. :)

  Ihanaa joulunalusaikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja. Oi ihanaa, että teilläkin. Nautiskellaan sarjasta ja joulun tulosta.

   Poista
 3. Ihana kuulla kuulumisia ja ihan mieletön tuo kakku! Voi että ihailen ja inspiroidun tästä. Täytyy ehkä tutustua midsomerin murhiin, meillä alkaa dekkarisarjat loppua kesken! Muutama Johan Falk vielä näkemättä, samoin yksi Maria Wern ja Irene Husseja. Arne Dahlista tykättiin paljon mut sekin loppui. Oisko hyviä vinkkejä??
  ps. Mullakin syyslukukausi ohi, eli haave toteutui ja sain opiskelupaikan :)
  Nautinnollista joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi!!! Ihana, kun laitoit tämän viestin. Kiitos. Olen sinua kovasti ajatellut. Ja kiitos, kiva kuulla, että inspiroiduit.
   Voi harmitus, että nyt ei mulla taida olla tuon listan jatkeeksi hyviä vinkkejä...Toivotaan, että tehdään puolin ja toisin hyviä uusia dekkarilöytöjä.
   Hurjasti onnea opiskelupaikasta! Ihana juttu todella.
   Siunattua ja onnellista joulua sulle ja perheellesi.

   Poista
 4. Mukavaa oli lukea oitkästä aikaa päivityksiäsi. Levollista joulun aikaa. Ja samaa mieltä kuin yllä oleva kirjoittaja, tuo kakku näyttää ihan uskomattoman hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla. Olen ollut vähän niin kuin nettivapaalla :) Ollut melkoista hulinaa tämä syksy.
   Teidän perheelle parhaimmat jouluterkut!

   Poista
 5. Kiva kuulla sinusta. Olin jo vähän kaipaillut :)
  Rauhallista joulun odotusta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos. Kiva kuulla :) Rauhaisaa joulua sinulle. Nautitaan kaikesta ihanasta jouluisesta.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos Irmastiina. Olen tosiaan ollut vähän etäämmällä nettijutuista viime aikoina. On tehnyt hyvää mutta mukavahan tänne oli jälleen kirjoitella ja varsinkin saada teiltä kaikilta viestejä.
   Jouluhymyjä ♥

   Poista
 7. Iloa ja valoa luonanne, ihanaa. Ja mikä pavlova!

  Rauhaisaa joulun odotusta♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannah! Sinulle mitä onnellisinta joulunaikaa ♥ Pavlova passaa mielestäni mukavasti tuhdin jouluruuan jatkeeksi vähän kuin kevyempänä herkkuna. Marenki ainakin on sellaista höttöä, vaikka taitaa nuo suklaat sun muut kallistaa herkun ehkä sittenkin tuhdimpaan suuntaan :)

   Poista
 8. Thank you so much! I think it looks a bit festive and suits my Christmas mood. Anything with chocolate tastes good, too ;)

  VastaaPoista
 9. Kauniita hetkiä pyhien alla sinulla siellä <3
  Tulin toivottamaan kaunista, lämminhenkistä ja rauhallista, paukkupakkasin ja lumihiutalein hunnutettua Joulua Sinulle ja perheellesi!
  -Mari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari! Sinulle ja perheellesi myös toivon oikein ihanaista joulua. Meillä tuoksutellaan täällä juuri kinkun äärellä, kuten varmasti monissa muissakin kodeissa tänä iltana. On tämä vaan joka joulu yhtä ihanaa :)

   Poista