torstai 12. kesäkuuta 2014

Kesäherkuttelua ja baobabeja








“All grown-ups were once children... but only few of them remember it.”
Antoine de Saint-Exupéry, The Little Prince

Hei! Kesälomani on alkanut ja olen nauttinut täysillä! Perheessämme on kaksi lomalaista tällä hetkellä ja me kaksi olemme ottaneet kaiken irti ensimmäisitä lomapäivistä. On ihan terveellistä tavoitella lapsenkaltaisuutta ja iloita, hassutella ja touhuta yhdessä kiireettä. Kerrankin kiireettä. Oikeastaan emme ole tehneet mitään ihmeellisen erityistä mutta silti kaikessa tekemisessä on ollut erityisyyden tuntua. On vaan niin ihanaa saada pyöräillä kauppaan hakemaan lounastarpeita, keinua puistossa vierekkäin (hyi minä! Puistojen keinut ovat kaiketi vain lapsille tarkoitettuja), olla vesisotaa omalla pihalla, hoitaa kesäkukkasia, kuljettaa poikaa ystäviensä luo leikkeihinsä sekä kesäkerhoon rokkaamaan ja rakentamaan robotteja ja herkutellakin.
Kävin Ruohonjuuressa ja tein muutaman mukavan löyön. Kuudenvanha miehenalkumme on aika kovasti sipsien perään, joten ilahduin löytäessäni Ruohonjuuresta orgaanisia vähärasvaisempia paprikalla maustettuja perunalastuja. Tekivät kauppansa mainiosti.
Toinen yllätys oli Baola -juoma. En meinannut uskoa silmiäni, kun näin baobab -hedelmäjuomaa.  Muistatko Pikku Prinssi -kirjasta kuinka Pikku Prinssi  yritti kovasti kitkeä baobabeja tähdeltään? Olen aina kuvitellut, että baobab -puut ovat kirjailijan mielikuvituksen tuotetta. Vasta nyt minulle selvisi, että baobabeja on oikeasti olemassa ja nimi tarkoittaa  apinanleipäpuuta.  Ostamani Baola -juoma on siis baobab-hedelmistä tehtyä juotavaa. Itse päädyin baobabin ja kirsikan yhdistelmään mutta tarjolla oli muitakin vaihtoehtoja.
Tänään meillä on Baolan keralla herkuteltu piirasmaisella pitsalla. Olen saanut ohjeen ystävältäni vuosia sitten ja siitä on muovautunut perheemme suosikki. Jos kaipaat nopeasti valmistuvaa kesäherkkua, niin tässä voisi olla ideaa:

Tarvitaan
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 dl vettä
50 g voita
Ainekset sekoitetaan keskenään ja taikina taputellaan leivinpaperoidulle uunipellille. Sitten vaan tomaattisosetta ja esimerkiksi kinkkua ja juustoa päälle. Herkun kruunaa kuivattujen yrttien tömäys. Tällä kertaa laitoin itse Tuscany Spice Mixiä (Sonnentor, myös Ruohonjuuresta hankittua) mutta varmasti vanha kunnon pitsamauste ajaa saman asian.
Jälkkärinä meillä maistuivat jätski ja nektariinit - pyörällä kotiin köryytetyt ja vähän jo lommoilla mutta suloinen tuoksu tai maku ei onneksi kolhuissa ollut kärsinyt.

Herkkuterkuin,
Anu


8 kommenttia:

  1. Hyvää lomaa! Meilläkin lomaillaan. Hauska tuo baobab, piti ensin ihan miettiä, että mistä se on tuttu:).
    Kiitos reseptistä, lomalla se tulee käyttöön.
    Juuri viimee viikolla luin vanhoja postauksiasi, niin mukavia juttuja sinulla.
    Nautitaan kesästä ja kiireettömyydestä! Juuri kävin saunan jälkeen uimassa sateessa, järven pinnasta nousi utua.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Maria! Kiitos, kiva kuulla. Resepti on kiva helppoutensa ja nopeutensa ansiosta ja hyvää tulee :)
    Uimareissusi kuulostaa aivan ihanalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piti vielä tietysti toivottamani hyvää lomaa myös teille!

      Poista
  3. Kiitos mukavasta kesälomapostauksesta. Arjen pienet asiat ovatkin suuria ja tärkeitä. Iloista kesälomaa!
    Johanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Arjen jutut ovat niitä tärkeimpiä ja ihanaa saada niistä nauttia. Oikein hyvää kesää sinulle!

      Poista
  4. Hei pitkästä aikaa, Anu! Onpa hauskaa, että baobabeja on oikeasti olemassa! Ja täältä saan niin usein hyviä ideoita, nyt tekee mieli kokeilla tuota piirasmaista pitsaa.

    Mukavia elokuun päiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Katja! Eikö olekin aika hauska juttu :)
      Oikein ihanaa alkavaa syksyä sinulle ja perheellesi!

      Poista
  5. Hih, eikös Turussa ollut se lastenliike Baobab, mahtaako olla vielä..? :)

    Kuulumisia kurkkimassa pitkästä aikaa, oikein ihanaa syysaikaa sinne!♥

    VastaaPoista