maanantai 14. joulukuuta 2009

Minun jouluni on tullutVietimme kolmannen adventin Pohjanmaalla vanhempieni mökillä. Minun jouluni saapui. Se saapui hiljaksiin puusaunan pehmeissä löylyissä, yhteisellä kuusenhakureissulla, tuvan lämmössä kynttilöiden loisteessa ja tähtitaivaan alla. Äiti oli tuonut tupaan kodikkaan joulutunnelman. Sellaisen oikean vanhanajan joulun. Varpailla oli huopatossuissa hyvä olla ja massukin sai osakseen kaikkea maukasta. Juuri niin kuin jouluna pitääkin. Kiitos ihanista hetkistä!
Toivon sinullekin sellaista rauhaisaa mieltä ja oloa. Annetaan joulurauhan jo ylettyä sydämeen saakka, vaikka olisikin vielä tuhat työtä kesken tai tekemättä. Joulussa ei todella lopultakaan ole kyse pakoista tai raatamisesta.

Hyvän mielen terveisin,
Anu

ps. Kiitos myös isovanhemmille ja kummeilleni sekä nuorille! Minä sain matkaani iloa ja joulun valoa.

12 kommenttia:

 1. Kuulostaa juuri niin ihanalta kuin kuvittelinkin! Onnentyttö, kun sait kokea tuon joulun alla :)

  Ajatella, joulu on aika lähellä jo. Ihanasti sanoit tuosta joulusta, ettei siinä ole kyse raatamisesta tai että on pakko tehä jotain.

  VastaaPoista
 2. Itsellekin tuli lämmin olo näistä kuvista ja tunnelmista. Huomaan, että minulle kynttilänvalo on sellainen rauhottumisen lähde ja joulun tuoja. Vaikka poltelenkin niitä lähes läpi vuoden, niin silti juuri kynttilöiden ja lyhtyjen sytyttely iltasella rentouttaa mielen.

  VastaaPoista
 3. Yksinkertaisuutta ja seesteisyyttä! Joulu on juurikin rauhoittumista ja läheisten läsnäolosta nauttimsita, hyvää mieltä!
  Kauniita kuvia sinulla ja tunnelmia.

  VastaaPoista
 4. Uskon todella, että olet joulusi saavuttanut. Lukiessa aloin itsekin miettimään, josko sitä pärjäisi vähemmällä yrittämisellä.
  Tärkeintä, että vierellä on rakkaimmat ja sisällä hyvä olla.

  VastaaPoista
 5. Kauniin vähäeleisiä tunnelmakuvia. Joulu vahvasti läsnä : )

  VastaaPoista
 6. Joulurauhasi näkyy niin kivasti noista kuvistasikin : )

  VastaaPoista
 7. Kauniita kuvia täällä taas, ihanan rauhallisia.

  VastaaPoista
 8. Olet niin oikeassa! Ihanista ihanin tunnelma välittyi seesteisistä kuvistasi. Rauha. Lämpö. Aitous. Turva. Ne tulivat ensimmäisinä mieleeni.

  ihanaa iltaa Anu! :)

  VastaaPoista
 9. TainaSusannalle:
  Siltä minusta juuri tuntuukin, kovin onnelliselta. Ihan hiljainen metsä, kynttilänvalo ja läheisten lämpö on ihan parasta. Vaikka joitakin jouluvalmisteluja vielä on täälläkin tekeillä, niin silti saavutin joulurauhan. Sitä sinullekin toivon TainaSusanna. Ja myös silmäkulmaan ilon tuiketta ja ikkunoiden nurkkiin monen monta heilahtavaa tonttulakkia. Tonttuset nimittäin ovat varmasti jo liikkeellä :) Mökillä löysin niitä kamiinastakin (kaksivuotias oli kuskannut kylmään kamiinaan koivupuisia tonttusia)...

  Teijalle:
  Ihana, kiitos kun kerroit. Ja kjynttilän valosta olen ihan samaa mieltä. Minua viehättää tällä hetkellä juuri tallilyhtyjen valo.

  Taru:
  Kiitos Taru. Ja niin just, että jouluna läheisten läsnäolo on tosi tärkeää. Nautitaan tänä jouluna kotoisuudesta ja kaikesta sen tuomasta ilosta.

  Uuden Kuun Emilialle:
  Niin, minä olen tänä jouluna löytänyt rauhallisemman otteen näihin juhlavalmisteluihin. Varmaan sekin vaikuttaa, kun saan olla työstä vapaana (hoitovapaalla) ja elämäni rytmi on tällä hetkellä muutenkin rauhallisempi. Silti olen siivoillut, leiponut ja laittanut mutta ilman suurempia paineita ja pakkoja. Olen siitä tosi iloinen.
  Ja joulun sanoman, rakkaiden ja ehkä hyvän suklaan :) lisäksi ei juuri muuta tarvita.

  Caritalle hei! Kiitos sinulle. Minusta mökillä oli aito joulutunnelma. Äitini on aivan tosi taitava luomaan viehättäviä asetelmia ja harmonisia tunnelmia. Sitä kaikkea oli mukava kuvata.

  Sariw:
  Mukavaa, että se näkyy kuvista. Itsekin sen huomasin. Silmäni haki raunallisuutta ja niin paljosta sain tuolla mökin rauhassa ammentaa.

  Tiinallekin kiitos! Toisinaan on kuvaamiselle otollinen mieli. Eilen se vallitsi vahvasti.

  Kaikille teille hyviä hetkiä tähän iltaan! Minä tulin äskettäin kotiin Konservatorion muskarin joulujuhlasta. Aika koskettavaa kun omalla pienellä oli nyt ihan ensimmäinen joulujuhla. Laulettiin laulua kukosta, jonka valjaissa oli kettu. Painelivat lujaa vauhtia ja lopulta kärryt kaatuivat. Ja arvatkaa kenelle jäi tuo laulu soimaan päähän koko illaksi. Varmaan mies kohta sanoo, että tämän konsertin väliaika saisi olla jo lähellä :)

  VastaaPoista
 10. Sari, hei!
  Kiitos. Tuntuu ihanalta, että joskus saa kuvattua niin, että oma fiilis välittyy toisillekin. Sanoit niin kauniisti turvasta ja aitoudesta.
  Sinulle halaus ♥

  VastaaPoista
 11. Ihanan yksinkertaista kuvissasi :-)
  Voi kun muistais, et joulu tosiaankin tulee ilman stressiä:-)

  VastaaPoista
 12. Arjalle:
  Kiitos Arja. Sitä minäkin olen koittanut itselleni hokea ja luulen, että siitä hokemisesta on ollut jotakin hyötyä. Koitetaan ottaa lunkisti ja iloita kaikista niistä touhuista, joita päätämme joulumme eteen tehdä.
  Nyt lähden konvehdille ja teelle. Taidan syödä hyvällä omallatunnolla juuri niin monta, kuin mieleni tekee. Sinullekin oikein leppoisaa iltaa!

  VastaaPoista