torstai 10. joulukuuta 2009

Vanhahtavan punaistaMinusta vanhantavan punainen on valtavan kaunis väri. Ripaus siellä ja toinen täällä, tuo jouluilmettä, vaikka meidän perheessä joulunakin tekstiilit ja pienet somistukset ovat etupäässä vaaleita.


Tiimarista löysin tuollaisia tuoksupusseja, jotka ovat väritykseltään ja kuviltaan jotenkin vanhahtavia. Edullisiakin olivat. Taustapuolella on pieni tila joulutervehdykselle ja mielestäni pusseja voisi hyvin käyttää pakettikortteina. Vanhan punaista on pussien lisäksi myös puisissa Tanskan lipuissa, joita ripustin pellavanaruun koristeiksi. Virittelen narun poitsun huoneeseen joulua tuomaan. Tai sitten kaapin oven koristeeksi.


Alimmaisen kuvan otin taannoisella Tanskan reissullamme Butik Sophiesta. Minusta tuo kaappi on vaan upea. Meillä on autotallissa kaksi vanhaa metallikaappia, joita olen tänne sisällekin mielinyt. Mietintämyssy pysyy niiden osalta vielä päässä. On mukavaa kypsytellä idoita ja sitten voikin äkkiarvaamatta laittaa sopivan hetken tullen tuulemaan!


Meitä lähtee nyt kolme - suuren suuri, keskisuuri ja pienen pieni - naapurin talliin adventtiajan vesperiin. Siellä palavat kynttilät ja tunnelma on varmasti tänäkin vuonna kotoisa ja niin lämpöinen.

Joulunpunaisin ajatuksin,
16 kommenttia:

 1. On kyllä kaunis punainen,
  ihanan joulunlämpöinen..
  Mukavaa iltaa teille!

  VastaaPoista
 2. Vesperi kuulostaa tunnelmalliselta!

  Kauniita kuvia, kaunis punaisen sävy.

  VastaaPoista
 3. Tunnelmallista iltaa teille, "oi jospa oisin saanut olla muuu-ka-na" :D

  VastaaPoista
 4. Virvalle kiitokset! Tallissa oli niin tunnelmallista kuin muistinkin. Kävellen mentiin tälle kirkkoreissulle. Pujahdettiin naapuriin vanhan seiväsaidan lomasta ja seurattiin kynttilälyhtyjä tallille.

  Teijalle heippa myös!
  Naapurin isännällä on sana ja Sana hallussa, joten Vesperi antoi kyllä oikeaa joulun tuntua.

  TainaSusannalle:
  Sinulle myös iltaasi tunnelmaa ja rauhallista mieltä!

  VastaaPoista
 5. Juuri tuo punainen on minulle joulun punainen. Ostin kirjakaupastamme semmoiset puiset kirjaimet J O U L U,
  ja kivathan ne on, mutta liian kirkkaanpunaiset kaiken joulunpunaisen rinnalla. No, saavat ilahduttaa läsnäolollaan tuossa pikkuisella pöydällä kuitenkin...
  Vesperinne kuulostaa juuri niin jouluisen rauhaisalta, että yhdyn TainaSusannan sanoihin...oi, jospa..
  Jouluun rauhoittuminen on sitä tärkeintä joulun valmistelua. LAhjat sujahtavat siinä ohella kääreisiinsä ja koti saa kauneutta kasvavaa osakseen.
  Tunnelmia suloisia tähänkin päivään.

  VastaaPoista
 6. Kuulostaa mukavalta illalta!:)

  Ja tuo vanhahtavan punainen on kyllä kaunis väri:)

  Ihanaa kolmatta adventtia sinulle, sllä pianhan se on:)

  Ps. tuo kuulosti nin tutulta, joku tavara odottaa, tietää, että kyllä se vielä paikkansa löytää, ideaa kypsytellen ja se on hauskaa...;))

  VastaaPoista
 7. Eilen löysin blogisi ja tänään äkkiä pläräsin läpi. Ihastuin! Kauniita kuvia, ajatuksia... Tuli hyvä mieli, kiitos sinulle siitä! :)

  VastaaPoista
 8. Tinttarukselle:
  Se on oikeastaan kummallista, että pienet värivivahteet vaikuttavat mielialaan niin paljon. Just tuo kuvissani oleva punainen on minulle se joulunpuna. Kirkkaastakin punaisesta tykkään sopivasti annosteltuna mutta silti vähän taitettu on mieleeni paljon enemmän.
  Nukutin pikkuruista juuri melkein tunnin ja lopulta se Unimatti saapui.Nyt aion nautiskellen pärvöttää joulukoristelaatikon ammolleen auki ja ottaa esiin rakkaita koristeita. Minusta lapsuudessa saadut koristeet ovat niitä ihanimpia. Niin, ja laitan pienen huoneeseen ikkunan täyteensä paperisia lumihiutaleita. Saa nähdä, mitä poika tuumii herättyään...(hän yleensä huomaa pienimmätkin jutut, mitä päiväunien aikana on tapahtunut täällä kotona :) )
  Rauhaisaa, tunnelmallista viikonloppua sinulle, ihana!

  Margelle:
  Niinpä, kyllä paikat aina löytyy, kun riittävästi raksuttaa ja miettii. Ja hauskaa on sekin, että muuttelee jo olemassaolevien kalusteiden paikkoja. Minusta se on mitä parhainta hupia. Räsymatto alle ja hupsista! Niin on taas sänky tai kaappi ihan uudessa paikassa. Tosin meillä tarjoaa vähän haastetta portaikot mutta niistäkin on monesti naisvoimilla selvitty - ei tosin suurien kaappien kanssa :)
  Kolmatta adventtia niin lempeää sinulle toivottelen!

  Riikalle:
  Voi, ole hyvä. Kiitos itsellesi sanoistasi! Ja tervetuloa tänne minun soppeeni. Minä en oikein osaa pitää tätä blogia vain tietyn aiheisena, joten tämä on tälläinen kotoinen sekamelska kaikenlaista touhua ja tunnelmaa. Tule toistekin visiitille, joohan. Ja toivon sinulle pirteää perjantaita, leppoisaa lauantaita ja antoisaa kolmatta adventtia!

  VastaaPoista
 9. Aivan ihanat kuvat ! Tuo punainen sävy on todella kaunis ja niin kodikkaan lämmin.

  VastaaPoista
 10. Ihania punaisia piristyksiä!
  Mitäköhän mahdat kypsytellä metallikaapeista - innolla jännitän. Eikös olekin ihaninta se suunnittelu ja mietintä. Minusta se on kaikista kutkuttavinta! :)
  Ihme ja kumma , nyt elelen ihmeellistä suvantoaikaa sisustuksen ja suunnittelun suhteen. Ei ideoita, ei projekteja - onhan kummallinen tunne! :)

  Ihanaa viikonloppua Anu!

  VastaaPoista
 11. Voi miksi en ole aikaisemmin löytänyt luoksesi. Kaunista punaista ja muita ihanuuksia!

  VastaaPoista
 12. Heippa! Ihanan tunnelmallista ja jouluista teillä. Ja tuo punaisen sävy on aivan ihana, oikean vanhanaikaisen joulun punainen.
  Olen hiljattain löytänyt blogisi ja useasti kyllä täällä käyn piipahtamassa. Minulla olisikin sinulle heti haaste blogissani :)

  VastaaPoista
 13. Sari, sinulle myös ihanaa mieltä ja oloa tähän viikonloppuun!
  minä niitä kaappeja pohdin paikkaan jos toiseenkin...Ja välillä tarvitaan projektittomia aikoja ja välillä niitä, jolloin pukkaa montaa ideaa ja toteutusta yhtä aikaa. Suvantovaiheissa on ihanaa nauttia siitä, että on "valmista".

  Uuden Kuun Emilia:
  Tervetuloa sinulle ja kiitos kovasti! Pikkuruinen blogini täällä on aika tuore vielä. Kiva kun kävit.

  Naksu, hei!
  Ja tervetuloa! Vanhanajan fiilis on vaan niin lämpöinen. tuosta punaisesta tulee mieleen punamultaiset tuvat peltojen keskellä tai metsien sylissä...
  Kiitos haasteesta! Tartun siihen varmasti.


  Naiset, minä pääsen viikonlopuksi Pohjanmaalle. Jipii! Saan käydä tervehtimässä isovanhempiani ja sitten viettää kolmatta adventtia saunoen ja rentoutuen kynttilän valossa juuri sellaisessa punamultaisessa tuvassa metsän keskellä. En enää malttaisi odottaa. Voi hyvin, sinä siellä. Palailen taas ensi viikolla. Tälle reissulle koneeni ei pääse mukaan...

  VastaaPoista
 14. Hyvänen aika, silmätkin hyppii jo tässä väsyssä ja yksi kommentti jäi välistä vaille vastausta...(Lapsonen nukahti vasta kymmeneltä ja sitten kerran jo heräsi tässä välissä. Paikat on meillä hyrskyn myrskyn, mikä tarkoittaa että tämä emäntä ei pääse nukkumaan ennen kuin on järjetys taas löytänyt meille. Oma vika, kun on tälläinen luonto :) )
  Siis
  Sariw, sinulle myös toki kiitokset! Lämpöistä mieltä viikonloppuusi!

  VastaaPoista
 15. Tämä kommenttiloodan kello on näköjään ihan mitä sattuu. Siis kello on oikeasti 23.20......
  Nyt menen raivaamaan :)

  VastaaPoista
 16. Pohjanmaan reissukin kuulostaa aika mahtavalta! Tuskin maltan odottaa, että tulet kertomaan miten se meni :)

  Niin, täällä blogistaniassa on kellot ihan omassa ajassansa :D

  VastaaPoista