sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Pyhäaamun sisustusunelmia (arvontakin vielä jatkuu)

Koti ja Keittiö 3/2009


Flamantin kuvasto

Kiitos teille blogiystävät niistä ilahduttavista kommenteista, joita viime postaukseen olette jättäneet! Arvontatekniikkaani helpottaakseni en ole jättänyt kyseiseen postaukseen omia kommenttejani, vaikka mieli teki kun niin kauniita terveisiä olette lähettäneet. Vielä kiitos! Arvontaan saa toki edelleen osallistua jättämällä kommentin tuonne aiempaan postaukseen.


Meillä nukuttiin tänä aamuna pitkään. Koko päivänä ei ole tiedossa mitään uuvuttavaa, vaan vain lepäämistä ja yhdessäoloa. Tämä on juuri sopiva päivä sisustusunelmoinnille. Ostimme viime syksynä uudet runkopatjat ja ajatuksena oli tuolloin, että etsimme jossakin vaiheessa makumme mukaisen sopivan puusängyn ja hankkiudumme sitten eroon niistä patjojen pikkujaloista. Jo syksyllä ihailimme alimmaisessa kuvassa näkyvää Flamantin pylvässänkyä. Jätimme asian kuitenkin hautumaan. Eilen sitten pistäydyimme Boknäsillä teidustelemassa sänkyyn liittyviä yksityiskohtia. Maanantaina kuullaan asiasta enemmän.


Yläkuva on viime kevään Koti ja Keittiö -lehdestä. En ole varma mutta luulisin, että siinä näkyvä sänky on Ikean pylvässänky. Tuo vuode on pedattu mielestäni kovin kauniisti ja minua suorastaan ihastuttaa vuoteen päälle ilmavasti heitetyn valkean kankaan luoma tunnelma.

Jotakin tällaista olisi haaveissa omaankin kotiin. Flamantin sänky on matalampi kuin Ikean versio ja meillä ollaan totuttu nukkumaan suhteellisen matalissa vuoteissa. Flamantin vuoteessa pidän myös siitä, että siinä pylväät ovat kantikkaammat kuin Ikean vuoteessa. Myös maalipinnassa on suuri ero. Ikean vuoteen maali on nimittäin sävyltään kirkkaampi ja pinnaltaan kiiltävä, kun Flamantin maali on taas matta ja sävyltään antiikinvalkoinen. Tuossa Flamantin kuvaston kuvassa on selvästi haettu modernimpaa lookkia, koska verhot/kangas on jätetty pois. Vuoteesta kuitenkin olisi varmasti myös romanttisempaan makuun. Helmalakana, pellavatekstiilit, yksinkertainen ilmava katos ja jokunen tyyny. Siinä olisi vuode minun makuuni. Toki Flamantilla on romanttisempiakin katosvuodemalleja (Romeo, Julia) mutta silti tämä puhdaslinjaisempi viehättää meitä enemmän. Puuosat ovat muissa malleissa makuumme ehkä hieman liian konstikkaat.


Olisiko teillä vinkkejä pylvässänkyjen suhteen? Oletteko nähneet kauniita valkoisia malleja? Meillä otettaisiin vinkit ilomielin vastaan.


Nyt siirryn takkatulen ääreen hörppimään teetä. Pienin meistä on leikin lumoissa ja mies valmistaa itselleen Touhulan Akselin voileipää. Yöppärit on edelleen päällä...

Oikein rentouttavaa päivää,




13 kommenttia:

  1. Komea sänky! Minä itse en välitä tuollaisesta, mutta varmasti upea paikassa, jossa on tilaa paljon. Mielestäni tuollainen ei ihan pieneen huoneeseen ole sopiva vaan vaatii tilaa ympärilleen.

    Leppoisaa sunnuntaita!!

    VastaaPoista
  2. Ulla-Kristiina, hei
    Olen ihan samaa mieltä, että sänky vaatii tilaa. Mielestäni tuo matalampi malli (patjakorkeus matalammalla) on siksikin ehkä parempi, että se on ilmavampi huoneen kokonaisilmettä ajatellen.
    Meillä on mietintä vielä täysin kesken ja unelmointivaiheessa mutta ihania ovat mielestäni nuo pylväsmallit.

    VastaaPoista
  3. Minusta molemmat ovat aivan lumoavan kauniita! Boknäsissä käyn silloin tällöin unemointimatkalla, siellä osataan laittaa kaikki niin ihanasti esille. Minäkin olen harrastanut haaveilua koko aamun. Onneksi vatsatauti on mennyt menojaan, mutta voimat ovat sen verran vielä heikot, että riittävät vain haaveiluun.
    Toivottavasti saatte pian unelmienne sängyn kotiin!
    Hyvää sunnuntaipäivää!

    VastaaPoista
  4. Ihana blogi sinulla. Eksyin tänne Wiljatuulen kautta. Pirteää kevättä!

    VastaaPoista
  5. Upeita ja näyttäviä nuo pylvässängyt. Saat siitä takuula mieleisesi yhdistettynä tekstiileihin. Varmasti ylväs olo nukkua! :) Leppoisaa sunnuntaita. Vallan pitäisi ulos lähteä, kun on niin kaunista eikä koneen äärellä kökkiä...

    VastaaPoista
  6. oi mikä ihana päivä siellä!!!:)
    nauttikaa! ja oi kuinka kauniita sänkyjä olet bongannut. toivottavasti löydätte sen teille juuri sopivan ja ihanan!:)

    VastaaPoista
  7. Sari,
    No onpa kiva kuulla, että tauti on ohitse. Levollista pyhän jatkoa ja toivon, että uusi viikko tuo uudet voimat tullessansa.
    Minustakin Boknäsissä on kauniita esillepanoja ja tykkään hurjasti niistä Flamantin kalusteista, joita kauppa myy. Eilenkin ihasteltiin miehen kanssa sellaisia huikeita ruokapöydän tuoleja.
    Kiitos sulle mukana elämisestä. Minäkin toivon, että jossain vaiheessa saataisiin se unelmien sänky...

    Eeviregina kiitos sinulle ja tervetuloa! Sinulle myös hyvää mieltä kevääseen.

    Sini, kiitos, ja kyllä tosiaan on ollut upea aurinkoinen päivä. Eilen kuulin kuinka rännit lorisivat ja se vasta antoi kevätmieltä. Auringossa on jo voimaa.

    Laura kiitos ja joo, me ollaan otettu totaalisen rennosti. Toivottavasti teidänkin perheellä on ollut hyvä sunnuntai. Puikkoja olen vähäsen heilutellut ja muuten keskittynyt lähinnä oleiluun. Toki leikit on täällä koko ajan meneillään :)

    VastaaPoista
  8. Tuollaisessa sängyssä ei voi nähdä kuin kauniita unia. Kerrassaan ihanat. Toivottavasti unelmasi toteutuu ! Tahtoisin mielelläni itsellekin...nooh, ei taitaisi mahtua, mutta unelmoidahan aina voi :)

    Mukavaa uuden viikon alkua ja tietysti ihan parasta huomista naistenpäivää !

    VastaaPoista
  9. Kiitos Marianne ja unelmoidaan molemmat. Se on virkistävää se haaveilu.
    Oikein hyvää naistenpäivää myös sulle! Naiseudessa on roppakaupalla mukavia asioita ;)

    VastaaPoista
  10. Hei eikös ada och emil blogissa ollut tehty maalaamalla siitä ikean keltaisesta ihan uusi ja kaunis malli. Voisi olla edukas!

    En paljon ole noita sänkyjä seuraillut, kun mies teki heti selväksi, että EI tule meille :)


    Ihanaa naistenpäivää Anu <3

    VastaaPoista
  11. Emilia sulle myös ihanaa naistenpäivää ja tosi hyvää synttäripäivää myös!! Kiitos vinkistä ja
    arvaa mitä, se Kodin ja keittiön lehtijuttu josta ylimmäinen kuvani on, onkin juuri siitä Ada och Emilin pitäjän kodista. Mutta minulta on mennyt ohi blogitekstien kohdalla, että se hänen sänkynsä on ollut keltainen. Muistan kyllä, että Ikea myi ensin pylväreitä keltaisina mutta nykyisin niitä myydään siellä valkoisina. Jotenkin minusta silti tuntui, että lehtikuvassa sänky on kauniimmassa maalissa kuin ne mitä Ikeassa näin enkä sitten ollutkaan varma onko kyseessä sama sänky. Mutta täytyy sen sitten olla kun tiesit, että se on ollut keltainen. Nyt se vaan "kaunistettuna". Siis pointti. Kiva tietää että kuvassa on siis Ikean mööpeli.
    Kauheen pitkä selitys ja epäselvä kuin mikä mutta nyt ei oikein ajatuskaan juokse. Oon ihan puhki...huh pian nukkumaan.

    VastaaPoista
  12. Ihania ovat nuo pylvässängyt, oi, oi. Siinä näkisi varmasti unta keijuista ja perhosista.
    Minäkin olen välillä sellaista haaveillut mutta makkari on liian pieni sellaiselle.
    Oikein ihanaa päivää ja haaveellisia hetkiä sinulle!

    VastaaPoista
  13. Piupau
    Nii-in, kaikesta kauniista siinä varmaankin uneksisi. Taas olisikin aika painua pehkuihin mutta pienet omat hetket vaikka näin keskiyöllä ovat silti joskus valvoimisen arvoisia ;)
    Sinulle mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista