maanantai 1. maaliskuuta 2010








Meillä meni Reinon kanssa ihan mukavasti viikonloppuna. Vähän se ulkoilu oli vielä haasteellista mutta parempaan päin ollaan menossa. Pääsin jo lankakaupassakin piipahtamaan (tosin sain kyydin enkä ajanut itse).Viikonloppuna myös askartelin munia pääsiäistä varten. Vanhasta dokumentista otetusta valokopiosta liimailin paperia styroksmunien päälle ja koristelin langalla sekä höyhenillä. Bannerissa näet yhden munista.

Tänään vietän kevään ensimmäistä päivää. Hurraa! Kovin näyttää harmaalta ja märkääkin on mutta ei se mitään. Maaliskuu on silti alkanut. Olen selaillut Tricia Guildin White hot -kirjaa, neulonut (minusta se on kyllä oikeasti kutomista) teille yllätystä ja hykerrellyt päivän tähänastisien herkkupalojen kanssa. Päivän herkkuja ovat olleet pikkupojan ja pappansa tekemä suuri lumiukko, oikein porkkananenä ja kaikki, pienet tuokiot musiikille ja karttapalloleikit. Tiesittekö, että Niljanti on maa? En minäkään. Toinen yhtä tärkeä on Puolanti. Kahdenvanhan keksimät maiden nimet kolahtivat minuun ihan täysillä. Niljanti...

20 kommenttia:

  1. onpas teillä ihanan kaunis koti! :) kiva kun laitoit vähän isomman kuvan! kevät mieltä sinnekkin!<3

    VastaaPoista
  2. Mukavaa kuulla että pääset jo vähän liikkumaan, siitä se sitten lähtee ! Reinot taitaa olla oikeat mahti poposet, jokasään ihmeet :)

    Teillä näyttää niin tosi kauniilta ! Kiva oli nähdä vähän isompi kuvakulma kodistasi. Vaikka mielelläni myös katselen kauniita yksityiskohta kuviasikin. Kuvaat hyvin ja tuot kauniita tunnelmia esiin, kiitos niistä :)
    Inspiroiduin taas hurjasti.
    Kivaa viikkoa !

    VastaaPoista
  3. Edellisen postauksen alin kuva on kaunis,ihana! Tämän postauksen ylin kuva on niin pehmeä tunnelmaltaan,että mieli kehrää katsellessa.Ja teidän koti,se näyttää oikein kauniilta!
    Oikein ihania päiviä sinulle Anu toivon!

    VastaaPoista
  4. Mukava kuulla, että olet saanut "reinosteltua". Toipilaina täällä tätä harmaata päivää on lojuttu, mutta plussansa siinäkin. Olen saanut nukkua päikkärit pikkutyttö vieressäni ja olla vaan.
    Teksti-TV:ssä olikin amerikkalaistutkimuksen tuloksena, että tunnin päivänokoset parantavat aivotoimintaa melkoisesti. :)
    Ihanan valoisaa teillä ja niin nättiä<3<3<3
    Laitoin sulle sähköistä "rannepostia"...

    Ilonpilkahduksia iltaanne!!

    VastaaPoista
  5. Laura:
    Kiitos Laura, kiva kun tykkäsit.
    Joo, yleensä kuvaan enemmän yksityiskohtia. Se vähän liittyy siihen, että haluan tietyt jutut pitää vain omalla perheellä, vaikka silti innolla ja ilolla jaan monet jutut teidän kanssanne. Sitten asia liittyy siihenkin, että keskityn kokonaisuuksia enemmän tunnelmiin, fiilistelyihin, valon ja sävyjen etsimiseen tässä valokuvauksen harjoittelussa. Siitä tykkään niin kovasti.Mukavaa viikkoa!

    Marianne:
    Tästä se lähtee ja Reiskat on palvelleet kyllä hyvin :)
    Ja kiitos, ihan kaikista kauniista sanoistasi. Kivoja tunnelmia sulle myös tähän ihka ekaan kevätviikkoon.

    Virvalle kiitos myös! Ylimmän kuvan kevätvalo ihan villitsi mielen. Ja sitten tuossa kirjassa on niin upeita sävyjä ihan kannesta alkaen. Ja ed. postauksen alimmassa kuvassa (toivottavasti puhun oikeasta kuvasta, ne nuotit ja paitani)on nuoteilla Chopinia. Tykkään, tykkään!
    Sinulle myös päiviisi kaikkea hyvää!

    Tinttarus, kiitos ja
    voi oletko sinäkin ja tyttökin kipeänä nyt? Voi ei. Harmin paikka. Päikkärit silti kuulostavat mukavilta, vaikka paljon kivampihan niitä on toki terveenä vetää. Toivottavasti tauti nyt jo luovuttaisi ja lähtisi muille maille.
    Tuo tutkimustulos on muuten tosi ilahduttava :)
    Ja ihanaa, että olet laittanut sähköpostia. Menenkin katsomaan postille. Teille levollista iltaa ja tervehdyttäviä rutistuksia!

    VastaaPoista
  6. Reiskat onkin mahtipopot, kelpavat moneen tilanteeseen tyylikkyyttä unohtmatta.

    Niljanti, Puolanti ... kolahtivat minuun ihan ykkösellä, olen menossa sattumoisin tulevana viikonloppuna Puolantiin ;)

    Teillä on ihanan kodikasta, minä tykkää, juu-u!

    VastaaPoista
  7. Heti bongasin uuden bannerin ja pääsiäismunan- kaunis ja herkkä! Saisiko pyytää vielä kuvaa itse köökistä? Tupa on niin tunnelmallinen, että mielelläni näkisin mitä nurkan takaa löytyy. :)

    Paranemistoivotuksia ja iloa viikkoosi!

    Ai niin ja heh; Niljanti! :)

    VastaaPoista
  8. Oi mitä unelman pehmeää on puikoilla tulossa.. Onko lanka Kid Silk Hazea, tai jotain vastaavaa?

    Kauniita keittiökuvia!!

    VastaaPoista
  9. Näin on Elsa. Reiskoilla pärjää pitkälle.
    Ja kiitos, kodikkuudesta me nautiskellaan. Arkiruokapöydällä en nykyisin ole pitänyt edes liinaa, vaikka olenkin ihan hulluna pellaviin ja puuvillaliinoihin. Kodikasta on ilmankin ja kätevää pienen ihmisen kannalta.
    Jotain kevätpiristystä kuitenkin tupaan mielisin. Tuntuu, että heti muka huomaa, että moni paikka näyttää nuukahtaneelta kun on viime päivät ollut a)siivoamatta ja b) somistelematta samaan malliin kuin yleensä.
    ps. Kivaa reissua Puolantiin!

    Riikka, kiitos ja Niljanti oli kyllä päivän paras. Tosin aika hyvä oli kyllä myös pojan ja minun juttutuokio dinosauruksista. Se meni jotenkin niin, että lopputulemana poika päätyi siihen, että on mummauruksia (mumma on eteläpohjalainen isoäidin nimi, jota meillä käytetään), paappauruksia (paappa on isoisä), isiauruksia, äitiauruksia ja pikkuauruksia :)
    Laitan keittiöjutun korvan taakse ja pohdiskelen vähän, jooko.

    Teija, moikka
    Lanka on minunkin mielestäni aivan unelmaista. Ja lähelle meni mutta se on Dropsin Kid-Silk -lankaa (eikös se Kid silk Haze ole Rowanin...kai). Langasta on ihana tehdä. Valkkasin tarkoituksella 5,5 puikot, niin jäljestä tulee ihan utuisen suloista.

    VastaaPoista
  10. Kaunista teillä..mä mieluusti näkisin muitakin vastaavia kuvia. :) Mitkä nuo kaapit muuten on? Mä haluisin meidän Billyihin tuommoiset ovet...

    Ihana tuo muna! Mä oon vastaavia (ilman höyhentä) suunnitellut parina vuonna. Viime vuonna pääsin jo aika lähelle toteutustakin, mutta silkkipaperilla. Kuitenkin jotenkin onnistuin tappamaan innostuksen silloin ja kesken jäi. :D Ehkä tänä vuonna..?

    Niljanti ja Puolanti...ihan uusia paikkoja mulle. :)

    VastaaPoista
  11. Ihana ruokailutila:-) Mukavaa maaliskuun alkua!

    VastaaPoista
  12. Mukavia maaliskuun alkupäiviä sinne <3. Ihanaa että Reinot on keksitty !! Olen missanut kohdan jossa kerrotaan mitä nilkallesi/jalallesi on sattunut....

    VastaaPoista
  13. Huomenta Laura
    Nuo kaapit ollaan Ikeasta ostettu, siis ne korkeat vitriinikaapit.
    Pääsiäismunien värkkääminen on ihan hauskaa puuhaa ja jotenkin vallan keväistä. Mukavia koristeluhetkiä sinnekin :)

    Arja sulle myös oikein valoisaa maaliskuuta!

    Kiitos Anne ja ei mulle juuri nyt ole varsinaisesti mitään sattunut vaan on kyse pitkäaikaisesta vaivastani (jossain kommenttiloodassa taisinkin vain juttua hiukan selittää). Mun jalkapohjia, ihoalueita niissä, yritetään saada kuntoon voimakkailla kryohoidoilla. Nestetyppeä niihin posotellaan muutaman viikon välein. (Hoitoa voi tehdä kevyesti, keskivahvasti tai voimakkaasti. Mulla tehdään melko vahvana.) Tavoitteena olis terve iho jalkapohjissa. Kevyistä hoidoista ei tule juuri kipeäksi mutta voimakkaista kylläkin. Mutta tänään jo kävely taas luistaa :)
    Mukavaa maaliskuuta sulle!

    VastaaPoista
  14. Mukava kuulla, että Reino ei pettänyt.

    Kiva nähdä vähän laajennettua perspektiiviä kodistanne. Kauniilta näyttää!

    Täällä myös haudotaan munaideoita ja jotain jo toteutettukin on.

    Mukavaa alkanutta viikkoa <3

    ps. Meilläkin om aina puhuttu kutomisesta :)

    VastaaPoista
  15. Kauniita kuvia olet taas luonut meille katseltavaksi, piti ihan moneen kertaan katsoa, udestaan ja uudestaan. Muna on niin ihana ;) huokailen.
    Onneksi jalkasi on jo parempana, toivottavasti hoito auttaa ja kesäksi saan avojalka-jalkapohjat millä hipsutella ja tuntea ruohon kaikki kaijut.
    Tuo vitriin kaappi on suloinen ja pitkäaikainen haaveni, jotain tuollaista tahdon ja tarvitsen. Nuita kauniita astioita kun tuntuu kertyvän ja kaikki pitäisi saada esille.
    Pirteää viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
  16. Moikka,

    Ihana tuo bannerissa oleva pääsiäismuna. Oi että!
    Kivaa myös nähdä teidän kodista isompaakin palaa, toivottavasti jatkossakin välillä nähdään muutakin. Toisaalta ymmärrän hyvin ton, kun kirjoitit että haluat pitää osan asioista vain omalla perheellä jne. Tunnistan samaa itsessäni, taas samikset.. :D
    Tosin, tällä hetkellä en voi esitellä mitään laajempia kokonaisuuksia mistään kun ei ole mitä esitellä näissä muutamassa neliössä täällä.. heh. Eikä ole ollut aikaakaan. Palaan taas tenttikirjojen luo ja palailen paremmin sitten, kun on taas muutakin elämää. Voi hyvin!

    VastaaPoista
  17. Emilia kiitos ja myös sulle mukavaa viikkoa ja mukavaa munanhautomista :)
    ps. Harmi, kun en läytänyt niitä näyttämiäsi lastenkenkiä sieltä Elloksen sivuilta. Olivat nimittäin tosi kivat.

    Piupau kiitos paljon. Minä olen ihan kaappi- ja vitriini-ihminen. Astiat ovat yksi keräilykohteeni ja tykkään kun saan katsella niitä. Minulla on keittiön lisäksi ruokailuhuoneen kaapissa ja lautashyllyssä kippoja ja sitten näissä Ikean vitriineissä....
    Toivottavasti saat sinäkin virriinin astioillesi.
    Iloista viikon jatkoa!

    Rouva M
    Voi että, me tosiaan ollaan samikset!! Se on kuule niin mukava tietää. Ja kiva jos tykkäsit pääsiäismunasta. Ole kuulolla, kun pian pidän arvonnan ja arvon ainakin yhden munankin :)
    Voimia tentteihin ja toivon myös, että voit sinäkin hyvin. Oikein tosi hyvin.
    Terkuin Anu

    VastaaPoista
  18. Kaunis tuo yleiskuva kodistanne! Mielellään näkisin enemmänkin kotianne, mutta ymmärrän hyvin kantasi. Itsekin välillä pähkäilen, mitä kuvia blogiini laitan. Vähän ristiriitaista välillä...

    Niin ja onnea talonpoikaiskaapin metsästykseen!

    VastaaPoista
  19. Oi kuinka kauis kuva teiltä :) ihanat sohvat ja siis nyt kysyn mistä? Kyllä vallan rakastuin tuohon teidän sohvakankaaseen.

    VastaaPoista
  20. Sini
    Kiitos. Se on tosiaan joskus sellaista tasapainoilemista...Ja kun jotenkin miellän tämän oman blogini enemmän sellaiseksi kotielämää ja päiväkirjamerkintöjä -tyyppiseksi blogiksi, jossa silti vilahtelee omat harrastukseni (niinkuin kaikenlainen somisteleminen), niin sitten kuvien pähkäily on välillä kyllä pinnalla.
    Ja kiitos metsästysonnesta :) Haave on elänyt jo pitkään.

    Wilhelmiina, heipparallaa
    Voi kiitos ja kuule ne sohvat on löytyneet Vepsäläiseltä. Ollaan teetetty istuintyynyjen ja selkänojan tyynyihin "kakkospäällisiksi" ne pellavaiset shabby chic - nimisestä kankaasta ommellut yksiväriset päälliset. Oikeasti tyynyt olisivat samaa kangasta kuin runko.

    VastaaPoista