tiistai 22. kesäkuuta 2010

Juhannusvalmisteluja


Tänään pestiin pikkumiehen kanssa pihakalusteita ja tampattiin kesäräsyjä. Juhannusvalmistelut siis meneillään. Muuta meillä tapahtunutta: Onnistuin sinkoamaan puolillaan olevan maitolasin pöydän reunalta ilmaan ja siitä suoraa isäni pottuvarpaaseen. Maidot levisivät iloisesti olohuoneen matolle, lattialle ja lähes kaikkialle ja pottuvarvas muuttui punaiseksi ja turposi. Lounaan jälkeen menin lakaisemaan terassia ja sain pihalle astuttuani terveiset pihlajan yläoksilta. Linnunpoikanenhan se sieltä lurautti tatinat keskelle päätäni. Mielenkiintoinen päivä siis meneillään. Saa nähdä mitä tänään vielä tapahtuukaan. Ainakin laventelit kukkivat ja tuoksuvat kilpaa juhannusruusun kanssa ja pikkuleipätaikina odottaa leipojaansa.


19 kommenttia:

 1. Kivoja juhannusvalmisteluja sinne ja toivottavasti päivä jatkui mukavasisa merkeissä ;) Ihana räsymatto, niin kauniit värit!

  VastaaPoista
 2. Kirsikka
  kiitos ;) Linnunkakat lähti onneksi pesemällä ja nyt on jo ompelupuuhat suunnitteilla.
  Tuo raitainen räsy on kesäisin lempparini. Sen on äitini kutonut kun olin ihan pikkutyttö.

  VastaaPoista
 3. Olethan varovainen..."ei kahta ilman kolmatta"! ;)
  Meillä ilm. talvi oli liian ankara juhannusruusulle...kolme kokonaista kukkaa isossa pensaassa yrittää luoda juhannustuoksua! :(

  -A-

  VastaaPoista
 4. Laventeli on eräs suosikkituoksuni :) Meillä onnistui yksi viime vuotinen laventeli tavehtimaan perennapenkissä, mikä oli iloinen yllätys.

  Linnunkakkayllätys oli takuulla aika ikävä :( Mutta jospa se toisi onnea myös Suomessa! Muistan Venetsiassa, että jos siellä sai linnunkakan päälleen, tiesi se hyvää onnea (ja paluuta kaupunkiin).

  Keskikesän tunnelmia!

  VastaaPoista
 5. Hih,koomista etten sanois :)
  Mutta ihanaa juhannuksen valmisteluaikaa siellä!
  Me reissataan.. :)

  VastaaPoista
 6. Miten se menikään...tekevälle sattuu :) Ihanat juhannusksen odotus puuhat siellä. Innolla ja hieman haikeanakin odottaa juhannusta kun tietää kesän taittuvan. Sitä ei tosin kannata miettiä kun monen monta kesäistä päivää on vielä edessä. Mukavia hetkiä iltaasi !

  VastaaPoista
 7. Tapahtumarikas päivä! Se on elämää...

  Mukavaa juhannusta!

  VastaaPoista
 8. Mielenkiintoinen päivä tosiaan! Itsekin olen saanut joskus kaksikin linnunkakkaa samana päivänä päälleni. Toinen tuli rinnuksille ja toinen kämmenelle. Molemmat vielä lokin jätöksiä, joten aika suuria kasoja olivat! Kauniita kuvia! Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
 9. O-ou... kaikkea sitä sattuu ja tapahtuukin. ;)

  VastaaPoista
 10. Ounou, ei varmaan sais nauraa, mutta.. :D Toivottavati loppupäivä meni paremmin :)

  Suloisen oloisia juhannusvalmisteluja siellä teillä!

  VastaaPoista
 11. Lintu kosti... ;)

  Laventeli on sitten karun kaunis kasvi, ja tuoksu huumaava.

  VastaaPoista
 12. Huh... Onhan siinä! :)

  Minulta meni edellinen postaus ihan ohi. Ei taaskaan päivity kunnolla tuo suosikki lista...

  Niin ihania kuvia ja ihania tunnelmia.

  Oikein suloisen kesäistä päivää teille!

  VastaaPoista
 13. Onpas ollut kommelluksia! Hyvää fiilistä, aurinkoisia säitä ja tunnelmallista juhannustaikaa teille t. Tuittu

  VastaaPoista
 14. Heips
  kaikille kiitos näistä virkistävistä terveisistä! Täällä on moppi saanut kyytiä ja jo alkaa tuoksua mäntysuovalta. ihanaa!!!!!!!
  Ikkunoitakin olen pessyt, ja vessoja ja keittiön. Suoranaisen manian partaalla täällä :)
  Ja vielä poitsu nukkuu, joten taas laitan rätin heilumaan.
  Ootte ihania! kiitos kun käytte ja ilahdutatte,
  Anu

  VastaaPoista
 15. Voi, kaikenlaista sattuu ja tapahtuu :) Kesän tuoksut ovat tosiaan ihania ja kovin juhannusta, jonka vieton aloitan jo huomenna suuntaamaalla maaseudulle.

  Nuo aikaisemmat mehukuvat ovat ihania ja kiitos tuosta runosta, jonka jaoit meille lukijoillesikin.

  Nautitaan juhannuksen ihmeellisestä luonnosta!

  VastaaPoista
 16. "odotan kovin juhannusta" piti sanoa...

  VastaaPoista
 17. Sini
  Luonto on todella jotenkin ihan taianomainen juuri nyt. Pidän siitä hetkestä, kun ilta-aurinko paistaa vielä kirkkaana mutta on jo aistittavissa illan raikkaus. Oltiin muuten tänään juuri ilta-auringossa pelaamassa koripalloa omalla pihalla ja huusin pienen miehen koreille niin kovasti jeetä, että nyt on kurkku kärheänä.

  Tänään sain siivottua ja rakensin linnan muotoisen jätskikakun simasuulle. Ilahtui tuosta kovin. Huomenna jo rentoudun juhannustunnelmissa. Ehkä otan ihanan jalkakylvyn ja luen kirjaa koko päiväunien ajan. Tuntuisi niin kutsuvalta ajatukselta.
  Sinulle hyvää oloa juhannukseen tähän,
  Anu

  VastaaPoista
 18. Aina sattuu ja tapahtuu ja rapatessa roiskuu. Ilolla vaan eteenpäin kohti uusia yllätyksiä.Minulle tulee aina laventelia katsellessani suunnaton tarve silitellä sitä. Ehkä se samettinen väritys aiheuttaa sen, enpä tiedä. Mitä minulle tapatuisikaan jos menisin etelä-Ranskaan kun siellä on aarikaupalla laventelipeltoja. Taitaisin leikkiä hölmöläistä ja uiskennella siellä.
  Suloista mittumaaria!

  VastaaPoista
 19. Ihania kuvia täällä ihanassa blogissa. Uusi lukija ilmoittauttuu!!!

  VastaaPoista