tiistai 6. heinäkuuta 2010

A hat





Kathleen Kelly: [writing to "NY152"] Once I read a story about a butterfly in the subway, and today, I saw one! It got on at 42nd and off at 59th, where, I assume, it was going to Bloomingdales to buy a hat that will turn out to be a mistake, as almost all hats are. (Sinulle on postia)

Paitsi tämä! Kohtasin nimittäin Fiskarin Tupapuodissa elämäni hatun. Se sopii päähäni kuin valettu ja on saman värinen kuin syystakkini kuviot. Koristeena oleva nappi on muovinen, joten sen taidan vaihtaa toisenlaiseksi - ehkä puiseksi tai metalliseksi. Mielestäni jokin sellainen soveltuisi paremmin käsityönä tehdyn, hengeltään nostalgisen, hatun luonteeseen.


Tuliaisina toimme lisäksi hyvän mielen ja muutamia tunnelmakuvia. Avonaisissa ikkunoissa on jotakin kutsuvaa. Tulee heti sellainen olo, että sisällä tapahtuu varmasti mielenkiintoisia asioita. Pidän myös siitä, kun avonaisesta ikkunasta kuuluu musiikkia. Minusta on kiehtovaa seistä kadulla ja kuunnella tovi esimerkiksi muusikon harjoittelua. Silloin tällöin sellaisestakin saa nauttia.


Meillä päättyi juuri Muumikroketin maailmanmestaruuskisat, joihin otti osaa koko meidän kolmihenkinen perhe. Tunnelma oli kuin suuremmissakin kilpailuissa. Nyt tarvitaan virvokkeita ja painelenkin keittiöön niitä valmistamaan.

Haleja!


ps. Bloggeri on tänään takkuillut kovasti. Kiitos, kun silti olette jaksaneet jättää terveisiä edellisiin postauksiin! Yritin vastaillakin ja moneen kertaan ;) Lopulta rupesin jo tallentamaan kommentit ennen lähettämistä siltä varalta, että hukkuisivat taas. Luulen, että vika on nyt korjaantunut.

22 kommenttia:

  1. Kauniita kuvia :) Niistä huokuu ihana kaunis kesäpäivä!

    VastaaPoista
  2. Mimmi
    Sitä se oli. Tuntui ihan hassulta vetää kotiin päästyä tuo syystakki päälle ja mallata hattua. Kuuma kun oli jo valmiiksi ilman villakangastakkiakin :)

    VastaaPoista
  3. Ihana hattu ! Olen myös hattu ihminen ja senpä takia niitä kerääntynyt :) Kaunis väri ja kiva idea toteutuksessa.
    Nyt syksyä odottelemaan ;)

    VastaaPoista
  4. Kauniita kuvia ja hattua kävin ihailemassa :)

    VastaaPoista
  5. Kaunis hattu , mutta samaa mieltä että aito nappi muovin sijaan kruunaa hatun.

    Itse olen köllötellyt viikon kotosalla ja hymyilyttää kun tuntuisi että olisin vieraillut monissa kauniissa paikoissa. Kiitos kivojen blogien. Erityisesti nautin sinun Fiskarssin kuvista. Monesti ollut mielessä siellä käynti, no, katsotaan...

    VastaaPoista
  6. Upeita kuvia ja kaunis hattu :)

    VastaaPoista
  7. Ihana hattu, kauniit värit! Fiskarsissa olisi joskus kyllä niiin hienoa päästä käymään.

    VastaaPoista
  8. Marie
    Hattu kehystää sopivasti kasvoni ja istuu ihanasti. Nyt haluan nappikauppaan penkomaan sopivaa koristusta ;)
    Minä muuten tyukkään aina seuraavan vuodenajan odottamisesta. vaikka tämä kesä on niin kaunista aikaa, alkaa minulla yleensä jo elokuun alussa vimmattu syystuulien odottaminen. Saa nähdä miten käy tänä vuonna.
    Oikein leppoisaa keskiviikkoa sulle. Meidän piti lähteä eläintarhaan mutta sade uhkaa ja siirrettiin huomiseen.

    Anskuliini
    Kiitos. Ihastuin hatuun heti :)


    Olkkarissa tarvitaan. palaan taas...

    VastaaPoista
  9. Marianne
    Kiitos, kiva, että tykkäsit kuvista. Siellä oli kyllä kiva käydä.
    Nyt nappiostoksille. Rentouttavaa lomapäivää!

    AnnaO
    Kiitos. Minusta tuntui Fiskarissa, että minne ikinä kameran suuntasikaan, oli aina kaunista kuvattavaa.

    Amelia
    Kiitos. Toivon, että pääset käymään. Minä haaveksin retkestä pitkään, vaikka ei edes asuta hurjan kaukana Fiskarista. On vain aina jäänyt käymättä. Nyt korjattiian asia.

    VastaaPoista
  10. Sinulle on postia... Ihana elokuva! Ja täytyy tunnustaa että katson sitä usein pelkästään miljöiden takia (kirjakaupat) :)

    VastaaPoista
  11. Hieno hattu, aavistuksen salaperäinen, tyylikäs ja klassinen. Ja uudet kuvasi Fiskarista ovat upeita.

    Sinulle on postia on eräs suosikkini romanttisten komedioiden kategoriassa, siinä on jotain viehättävää ja ajatus kirjakaupoista on aina niin ihana.

    Mukavaa keskiviikkoa (piti ihan miettiä, että mikä päivä tänään on... Lomalla on helppoa olla hieman päiväpöllö!).

    VastaaPoista
  12. Hauska kuulla että odotat seuraavaa vuodenaikaa. Minulla on vähän samaa "vikaa" :) Pidän kaikista vuodenajoista mutta syksy on ylitse muiden :) Kuulaat syyspäivät väriloistossaan. Päivällä selviää kevyemmässä vaatetuksessa ja illan tullen saa vetää villaista ylleen. Oikeastaan syksyn ihanuus ja nauttiminen muuttuu nopeasti joulun odotukseksi ja sehän on vuoden helmiä :)

    VastaaPoista
  13. Kiitos kun vierailit käsityöblogissani.

    Minustakin on jotain viehättävää avoinaisissa ikkunoissa josta kuuluu musiikki, itse istun takaverannan puoleisella varjon alla - ovi auki ja Edit Piaf soi rauhallisesti - ihanaa tunnelmaa.
    Jep kyllä bloggeri on tökkinyt että ihan raivostuttaa välillä kun ei toimi.

    Aivan upean hatun olet löytänyt!!

    VastaaPoista
  14. Fiskars on hieno paikka. Itsekin olen siellä muutaman kerran käynyt.
    Kaunista ja vanhoja kauniita rakennuksia!

    VastaaPoista
  15. Anonyymi
    Minäkin tykkään niistä kirjakaupoista. Minusta se Kellyn lastenkirjakauppa on aivan uskomattoman suloinen. Olisipa sellainen oikeasti ja saisipa sellaiseen viedä oman pienen poikansa...

    Lumiomena
    minä olin tiistaissa ;) Samaa liikkeellä siis täälläkin. Huvittavinta on se, että ainoa todellinen muutos meillä on ollut se, että mies jäinkesälomalle. Minun hoitovapaani sai jatkoa lomasta, joten oikeastaan minulla ei tapahtunut muutosta. Silti miehen loma täydellisti perheen yhteisen levollisen rytmin ja päiväpöllöys seurasi välittömästi. Muuten ihana tuo sana päiväpöllö.

    Sinulle on postia on minunkin kyseisen kategorian lemppari. En kyllästy siihen ollenkaan :)

    ps. Löysin uuden napin siihen hattuun. Nappikin on vähän salaperäinen - sarvesta tehty.

    Marie
    Joo, juuri noin! Syksyssä elää jo joulun odotus ja kaikki se ihana. Syksy on lisäksi kirpeä, raikas ja sateestakin jollain tasolla tykkään. Kynttilänvalo terävöityy loppukesän hämärien jälkeen syksyn pimeissä illoissa ja on kiva ottaa esille huovat ja muut lämmikkeet. Tänään jo suunnittelin huppua kuumavesipullolleni. Vähän syyshöppänä olen siis ollut jo tänään :)

    VastaaPoista
  16. Lennu
    Kuulosti idylliseltä. Nautinnollisia hetkiä sinne...
    ps. Blogissasi oli ilo vierailla. Se varjosi oli todella kaunis. Olin ihan myyty.

    Sesse
    Niin on. Tiilirakenteet vanhoissa rakennuksissa viehättivät minua ja tykkäsin alueen vaihtelevuudesta. Käsityöläisten tuotteitakin oli mukava katsella. Yhdet keraamiset kupposet jäivät vähän kutkuttelemaan :)

    VastaaPoista
  17. Hattu, osaisimpa minäkin pitää sellaista! Aikaisemmin ostinkin hattuja ja pidin kesälläkin hellehattuja. Miksiköhän en enää... Kuvien myötä ajatukseni karkailevat toissa kesän Fiskarssin reissuun. Oli hirmuinen helle ja yövyimme sellaisessa todella somassa ja romanttisessa mökissä. Seuraavana päivänä jatkoimme Hankoon.

    Edellinen postauksesi kaikkine ajatuksineen on hieno!

    VastaaPoista
  18. Kauniita kuvia ja totta, avonaisessa ikkunassa on jotain kutsuvaa =)

    VastaaPoista
  19. Sini
    heips ja kiitos.
    Kesähatuista tuli mieleen, että minä olen vimmatusti etsinyt yhtä pellavaista kesähattua, jota joskus muinoin käytin. Mistään ei löydy ja mietinkin, että onko lie joskus muutossa joutunut hukkaan.

    Minua kovasti kiinnostaisi yöpyä siellä Fiskarissa joskus. Varmaan oli idyllistä.

    FanniAuroora
    Kiitos. Ja kyllä - avoin ikkuna oikein kutsuu ottamaan osaa sisätilan tapahtumiin ainakin omassa mielikuvituksessa.

    VastaaPoista
  20. Hattusi on tosi kaunis. Itse en osaa käyttää hattuja lainkaan, mutta tuo näyttää sellaiselta mallilta jonka minäkin voisin päähäni asettaa :)

    Kuvasta tuli ihan mieleeni Eräs kirjailija, jonka nimeä en nyt millään saa päähäni, heh!

    Kunista viikonloppua Sinulle.

    -Sanna

    VastaaPoista
  21. Sanna
    Kiitos ja myös sinulle toivon oikein mukavaa ja letkeää viikonloppua.
    Aion tänään Naantaliin retkeilemään :)

    VastaaPoista
  22. Fiskars on kyllä ihana ja tunnelmallinen paikka, joka on säilyttänyt omaleimaisuutensa vuosien saatossakin! Minunkin mielestäni avonaisissa ikkunoissa on jotakin kutsuvaa - ja ikkunoissa ylipäätään. Ja minäkin pidän siitä, kun avonaisesta ikkunasta kuuluu musiikkia. Se kertoo jotenkin selkeästi elämästä!

    VastaaPoista