lauantai 3. heinäkuuta 2010

Kesäretkiä ja tuliaisia










Retkeilimme pari päivää Tampereella. Kiireetön yhdessäolo oli ihanaa. Kävelimme kaupungilla, kävimme rannalla, vierailimme Särkänniemessä tervehtimässä delfiinejä ja toki kieppumassa karuselleissa, herkuteltiin pitsalla ja jäätelöllä ja tehtiinpä vähän ostoksiakin. Mies täydensi elokuvakokoelmaansa ja poika tykästyi hupipurkkiin, josta kuuluu sitä käännettäessä BÄÄÄÄÄÄ.


My Country Home oli minun oma retkikohteeni. Visiitti puotiin oli osa miehen minulle antamaa syntymäpäivälahjaa. Olin ystävällisestä palvelusta ja ympärillä olevasta kauneudesta niin otettu, että vallan unohdin pyytää lupaa ottaa valokuvia. Kamera oli mukana mutta näin kävi. Tuliaiseni, vanhan ranskalaisen terriinin ja puuvillamekon, kuitenkin kuvasin. Minusta tuossa terriinissä on jotain lumoavaa. Sen pinnalla leikkii onnen sininen.


Menomatkalla Tampereelle poika nukahti autoon juuri ennen perille pääsemistä. Päätettiin tehdä pieni lisäkierros, jotta hän saisi hetken nukkua. Arvatkaa minne ihanaan paikkaan mies minut ajoi? Antiikkiliike Anna-Stiinaan. Oi, mikä mies! Sieltä poimittiin matkaan tuo pieni taulu, jossa on vanhaa kaunokirjoitusta.


Seuraavassa kuvia kesäretkiltämme. Ensin muutama kuva tämänpäiväiseltä reissulta Jokioisten museorautatielle, jossa ajelimme höyryjunalla. Pikkumies oli ihan innoissaan retkestä ja mummunsa mielestä hän näytti samalta kuin isänsä pienenä.






Nämä kuvat ovat Antiikkiliike Anna-Stiinan kahviosta. Antiikkihuonekalut oli ryhmitelty kutsuviksi rykelmiksi ja niille soipi istahtaa nautiskelemaan kupposesta teetä. Minusta kovin viehättävää.




Seuraavat kuvat edustavat Särkänniemeä. Ihan totta - siellä oli upea pioni-istutus, jonka ääreen aivan jumituin. No, mies halusi Tornadoon, minä pioniryppään luo, lapsonen katsomaan delfiinejä. Jokaiselle jotakin.




Olisipa noiden delfiinien kanssa päässyt pulikoimaan!


Tuntuu suurenmoiselta, että perheen yhteinen kiireettömyys ja mukavat kesähetket jatkuvat edelleen. Toivon myös Sinulle mukavaa alkavaa viikkoa olitpa lomalla tai työssä. Toivon, että jos olet tällä hetkellä työn uuvuttama, saisit kuitenkin kokea virkistystä kesäiltojen lumossa ja herkkyydessä. Illan hiljaisuudessa on kauneutta niin kaupungissa kuin maallakin.





ps. Arvatkaa vaan kuuluuko olkkarista nytkin se BÄÄÄÄÄ ?Jep. Ja kirkkaasti kuuluukin.

21 kommenttia:

  1. Ompa ihana terriini, voisi sanoa ja sanonkin, että TÄYDELLINEN! :)
    Kivan retken olette Tampereelle tehneet, jokainen on saanut jotakin, niinhän se pitää ollakkin!

    VastaaPoista
  2. Kiva retki, jokaiselle jotakin, niin sitä pitää.

    Terriini on viehättävä, ja kuvailit sitä kauniisti "pinnalle leikkii onnen sininen"...

    Onnittelut huomaavasta miehestä ;)

    Mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  3. Ihanan kuuloinen kesäretki teillä on ollut! Leppoisat kesäpäivät on kyllä niin parhaita!
    Ja delfiinit on kyllä yli söpöjä!
    Aurinkoista alkavaa viikkoa ja nauttikaahan lomasta!

    VastaaPoista
  4. Terriini on aivan ihana, todella kaunis. Kyllä tuollaisesta ostoksesta vaan tulee iloiseksi :)

    VastaaPoista
  5. Pienten miesten ilot ovat vielä tässä vaiheessa niin hassuja, pieniä, äidin kukkarolle halpoja. Ja mitä äänekkäämpi,sitä parempi!

    Ihanan kuuloinen retki teillä ollut, mekin tykkäämme tehdä tuollaisia kaupunkiretkiä. Ja sisustusliikkeisiin on aina yhtä ihana poiketa!

    Kaunista ja leppoisaa oleilua teille kaikille!

    VastaaPoista
  6. Tampere on ihana kesäkaupunki! Olen käynyt siellä vain muutaman kerran, mutta niin työ- kuin huvimatkoilla aina kevät- tai kesäaikaan. Sinne voisin mielelläni matkata milloin vain. Ja ihania löytöjäkin siellä teit, sekä terriini että mekko ovat kauniita.

    Naurattaa tuo BÄÄÄÄÄ, mutta toivotan rauhallista ja vähä-äänistä yötä :)

    VastaaPoista
  7. My Country Home ja Virpi on aivan ihastuttava yhdistelmä, kukaan ei varmaan jää kylmäksi siinä putiikissa.

    Aurinkoisia kesäpäiviä teille, meillä lomat vielä edessäpäin.

    -Tuija-

    VastaaPoista
  8. Bäää, kun pääsisi joskus koluamaan nuo Tampereen seudun sisustusliikkeet -kuulostavat niin hienoilta! Joku kesä vielä teen ekskursion täältä pohjoisesta peräkärryn kera ;-) Yksin.

    Mukavan kuuloinen lomanen :-) Ja kauniita ostoksia.

    VastaaPoista
  9. Voi tuo mekko näyttää niin kauniilta. Laitappa kuvaa se päälläsi!

    VastaaPoista
  10. Kuulostaapa ihanalta teidän päiväretkenne! Mukavaa puuhaa, nähtävää ja koettavaa riitti jokaiselle :) Ja ihania löytöjä teit! Puuvillamekko näyttää aivan lumoavan kauniilta - varmasti käytössäkin :)

    VastaaPoista
  11. Ihania retkiä teillä on kyllä ollut!
    Kiva kun oli jokaiselle jotakin :)

    Malttamattomana odotan omaa Tampereen reissuamme reilun kahden viikon päästä...kovasti ollaan jo suunnitelmia tehty viiden päivän lomaselle - jokaiselle jotakin tiedossa meilläkin ;)

    Kauniita ovat kyllä ostoksesikin, oih.

    Mukavia heinäkuun päiviä!

    VastaaPoista
  12. Upeita tuliaisia. Kesäretket ovat niin virkistäviä ja pienikin pyrähdys jossain tuntuu ylelliseltä. Talvella kaikki pikkuisen mutkikkaampaa.
    Kaunis soppakulho ja miten vilvoittavalta delfiinin uinti näyttääkään. Kiltisti mieheltäsi tehty viedä sinut noin ihaniin "kauppoihin" mutta taatusti olet sen arvoinen :) Auringon lämpöä alkaneeseen viikkoon.

    VastaaPoista
  13. Ihania tunnelmia ja paikkoja! Tuonne antiikki liike Anna-Stiinaan kun pääsisi, kun asun ihan lähelläkin vielä toistaiseksi :)

    Ihanaa aurinkoista helle viikkoa!

    VastaaPoista
  14. Kiva kuulla kesäretkiterveisiä. Ne ovat kyllä ihan parhaita! Ostoksesi ovat kauniita ja tunnelmat myös. Itsekin olen tässä funtsinut mahdollisia kesäretkikohteitani. Kesäkaupunkeja varsinkin. Helsinki tottakai. Se on retkikohteena aivan eri kuin työmatkakohteena. Porvoo, Hämeenlinna ja tuota Tamperettakin mietin.

    Kesäsi ja elämäsi kuulostaa ihanalta, nautihan kokonaisuudessaan! :)

    VastaaPoista
  15. Krista
    Jokaiselle jotakin, se on parasta. Minäkin tykkään hirmusti tuosta terriinistä.

    Elsa
    Kivaa oli!
    ja kiitos - mies on ihana, kun ymmärtää minunkin tärkeideni päälle.

    Johanna
    Niin on. Ylisöpöjä suloliineja :)

    Katariina
    Ihan hihkuin, kun tykkään siitä niin kovasti.

    ...oi, nyt keskeytyy tämä homma. Palajan myöhemmin hihkaisemaan terkut teille muillekin ihanille viestin jättäneille...

    VastaaPoista
  16. Aamunkukka
    Se äänekkyys taitaa olla yksi tärkeimmistä jutuista. Lammaspurkkia käännellään meillä edlleen suurella ilolla. Parasta taitaa olla äidin huvittunut ilme. Poika kysyy koko ajan, että : "Tykkääk sä äiti tästä?" ja nauraa sitten vastatessani.


    Lumiomena
    Mekin tykätään Tampereesta. Se on viihtyisä kaupunki ja kesällä varsinkin. Viihtyisyyden kokemukseeni vaikutta varmasti sekin, että Tampereella asustaa ystäviä.

    Tuija
    Näin on. Tunnelma on välitön ja ystävällinen. Viihdyin todella.

    Amelia
    Toivottavasti pääset Tampereelle. Toiveestasi mennä ihan yksin, tuli mieleeni, että on muuten ihan totta, että joitakin asioita haluaa tehdä yksin ja oikein keskittyen. Meidänkin miesväki lähti muualle ostoksille, kun minä menin My Country Homeen. Sain ihan rauhassa pällistellä :)

    Helena
    Kiitos. Mekko on päällä kuin unelma - niin kevyt ja hengittävä.

    Tuittu
    Joo, on osoittautunut hellepäivinä oikein ihanaksi. Ja helle vain jatkuu. Aika kiva juttu :) Yleensä en ole helleihmisiä mutta nyt se tuntuu hyvältä.

    VastaaPoista
  17. Marielisa
    Oi, kuulostaa todella ihanalta. Mukavaa ja onnellista reissua teille. Tampereella on paljon nähtävää ja koettavaa.

    Marie
    Niin ovat ja matkan ei tarvitse olla suureellinen ollakseen virkistävä ja antoisa. Eilen käytiin Fiskarsissa ja tuntui, kun oltaisiin jossakin hyvin, hyvin kaukana.
    Mukavaa päivää!

    Sanna-Pauliina
    Kannattaa kyllä poiketa. Kaunista katseltavaa on paljon ja kahvittelu siellä on tunnelmallista.

    Sini
    Oikein tunnelmallisia kesäretkiä sinulle. Meilläkin vielä mietitään, josko pyrähdettäisiin vielä jossakin. muutamia suunnitelmia vielä on toteuttamatta.
    Silloin on hyvä olla, kun tuntee elämänsä hyväksi. Ei se toki tarkoita ettikö olisi taakkoja tai huolia, niitähän meillä jokaisella on. Silti rinnalla on paljon ilonaiheita. Tämä perheen yhteinen loma-aika ja yhteinen kiireettömyys on kyllä juuri nyt erittäin tervetullutta.
    Eilen pistäydyttiin Fiskarsissa ja hellepäivä siellä oli aika idyllinen. Tykättiin.

    Hyvää KESÄPÄIVÄÄ TEILLE KAIKILLE!

    VastaaPoista
  18. Testing, testing....Kirjoitin pienet kommentit teille kaikille. ne tulivat näkyviin mutta nyt kun avasin kommenttiloodan uudelleen, ovat ne poissa. Todella outoa. Onko teillä kokemuksia moisesta? Tuleekohan tämä kommentti pysyvästi näkyviin?

    VastaaPoista
  19. Hei Anu,
    Terriini näyttää löytäneen kodin:)

    Oli kiva tavata!

    Ystävällisesti, virpi

    VastaaPoista
  20. No nyt näkyvät, hih. Tämä bloggeri on ihan hassu tänään...

    VastaaPoista
  21. Virpi
    Kiitos ja niin minustakin oli mukava tavata! Nautin käynnistäni kovasti ja terriini on tosiaan löytänyt kodin. Vielä en ole siihen istuttanut mutta sopivan kasvin kun löydän, niin taidan tehdä terriinistä ruukun.

    Bloggeri on tänään aivan epäkunnossa. Äsken käydessäni jättämässä edellisen kommenttini, ei sinun kommenttiasi näkynyt vielä. Nyt se oli putkahtanut tuonne väliin. Oudosti tuntuu tänään toimivan. Liekö helteestä sekaisin sekin ;)

    Iltaasi iloa ja päiviisi valoa,
    Anu

    VastaaPoista