keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

Sinistä ja punaista








Sain valmiiksi kevättalvella aloittamani ja silloin keskeneräiseksi jääneen sinisen silkkimohairhuivin. Kudoin sen seiskan puikoilla kerällisestä Rowanin Kidsilk haze -lankaa (Hurricane, shade 632). Päihin virkkasin yksinkertaiset koristeet pylväillä. Huivista tuli ihanan ilmava ja kevyt - juuri sellainen henkäyksenohut, kuin toivoinkin. Syksyn tullen ajattelin yhdistää huivin siniseen ristipistoin koristeltuun Noa Noan pellavamekkoon ja paksuihin legginseihin tai sukkiksiin.


Roosasta lenkkimohairista on tuloillaan hihatin, tosin ohjeesta poiketen minä en käytä pyöröpuikkoja. Minusta lenkkimohairin pinta tuntuu ihan pörhöisen karitsan turkilta ja tuo seikka lisää kovasti langan viehätystä. Minä taidankin sitten olla ensi talvena "turkkini" puolesta sukua lampaille.


Tänään poimittiin apilakimppu ja herkuteltiin pannarilla kera mansikoiden ja kinuskikastikkeen eli ei ole itsekuri vielä löytänyt perille. Ehtiihän se toki vielä saapua, joten ei kai tässä ole kiirettä. Tehtiin myös retki lähikartanon pihapiiriin. Retkellä meidät yllätti sadekuuro ja voi, kuinka ihanalta se tuntuikaan tämän helleaallon keskellä. Kuuro oli todella pikkuruinen mutta odotan innoissani, jos vaikka pian jo kunnon puhdistava kesäsade ropisisi kattopeltejä vasten.




hyvillä mielin,

22 kommenttia:

  1. Kaunis huivi, ja hihattimesta (hauska sana) tulee myös. Mietin vaan miten jaksat näillä helteillä tehdä käsitöitä?! ;)

    Sadetta odottelin minäkin, mutta mitä vielä, ei tullut, nyt porottaa taas.

    VastaaPoista
  2. Moikka Elsa
    Kiitos. Ja eipä täälläkään alkanut kunnon sade. Jos vaikka kohta...

    Luulen, että miehen loma vaikuttaa tähän kudintilanteeseen tällä hetkellä. Mulla on ollut nyt enemmän omaa aikaa, kun jaetaan hoitovastuuta. Ja sekin taitaa vaikuttaa, että ilmalämpöpumppu on säädetty melkos lujalle puhallukselle :)

    VastaaPoista
  3. Anu,
    tuo on JUURI SE huivi jonka olen ajatellut itselleni tänä vuonna kutoa! Onko se "ainaoikeaa"-neuletta? Ihanan seittimäinen ja "simppeli" ;) Kaunis!

    Täällä kesäsade jaksoi hiukan raikastaa, nyt ilma tuntuu entistäkin tukalammalta.

    VastaaPoista
  4. Marina
    Joo, on se. Oikeeta vaan, simppeli kuin mikä. Tuosta langasta (siis Rowanin kidsilk Haze) tulee todella kevyttä neulosta. Ostin juuri alella Lankabaarista kerät tuota luonnonvalkoisena ja roosanakin. Tein viime talvena siitä samasta valkoisesta ranteenlämmittimiä ja tykkäsin. Jos haluat vilkaista sävyä valmiina työnä, niin vilkaise arvontapostaustani ennen pääsiäistä. Palkintona oli mm. sellaiset tuosta kudotut rannekkeet.
    Ja ei muuten sada täälläkään!

    iinu
    Kiitos ja siitä usvaisuudesta minä juuri tykkään noissa langoissa. Näyttävät niin pehmeän sävyisiltä.
    Hihattimessakin on suuret puikot,joten melkoisen nopeasti tulee valmista, joskin olen niin hidas kutoja, että ottaa silti minulta aikansa tuokin ;) Olen vasta kuluneen vuoden aikana löytänyt kutomisen ilon ja pitäydyn kovin helpoissa malleissa, jotta saisin valmiiksi asti.

    Mukavaa iltaa teille naiset!

    VastaaPoista
  5. Marina
    Tulin korjaamaan, kun tarkistin vielä vyötteet ja muistinkin väärin eli ne valkoiset palkintona olleet ranteenlämmittimet/kämmekkäät olinkin kutonut Dropsin kid-silk langasta, väri 01. Ovat kyllä lankoina hyvin saman tyyppiset.

    VastaaPoista
  6. Todella kaunis sininen väri huivissa! Tykkään. Ja tuo lenkkimohairikin on kiva lanka. Oma huivinikin on ihan loppusuoralla. Olen istunut varjossa puutarhakeinussa neulomassa, kun tuuli on viilentänyt ilmaa. Tänään olen rapsutellut maalejakin pois yhdestä tuolista ja mietiskellyt, että vois kyllä vain ihan olla... :)

    VastaaPoista
  7. Mohair on ihana materiaali, ja suloisen huivin olet siitä neulonutkin! Täällä odotellaan sitä ihanaa piristävää sadekuuroa...

    VastaaPoista
  8. Kauniita käsitöitä sinulla! Syksyn asuajatus kuulostaa ihanalta. Kuinka hienoa onkaan taas pukeutua villaan ja lämpöön. Neljä vuodenaikaa ovat rikkaus!

    Meilläkin on sadellut suuria ja pieniä kuuroja. Luonto tuoksuu ihanalle sateen jälkeen.

    Muurinpohjaletut on ilostuttaneet iltojani, mutta ehtii sitä kuria sieltä kaapista kaivelemaan myöhemminkin!

    VastaaPoista
  9. Voi teitä helteen hautomia :)
    Meillä on satanut tänään vettä ihan alvariinsa, lämmintä sadetta ripsutellen ja välillä ihan kunnolla kastellen.
    Sisällä yritin kittailla listojenrakoja, aina kun koitin hiipiä portaille kahvikupponen kourassani, alkoi sataa, siinä sitten istuin sateen helliessä.
    Huivisi on aivan ihana. Lenkkimohairista muistin omankin lankavyyhtini, korinpohjalla köllöttää harmaa lenkkimohair vyyhti...siitä voisinkin tehdä kevyen huivin syksyn koleutta pehmittämään.
    Toivottavasti virkistävät sadepilvet löytävät sinutkin.

    VastaaPoista
  10. Sini
    Ihastuin kanssa siihen heti, kun näin kerän lankakaupassa. Sävy on intensiivinen mutta silti pehmeä.

    Kiva kuulla, että sullakin on työ loppusuoralla. Minä en ole vielä hihattimessa kovinkaan pitkällä mutta hiljalleen sekin edistyy.

    Ollaan vähän mietitty, jos käytäisiin huomenna Helsingissä. Jos käydään, niin pistäytyisin mielelläni Fiina-Neuleessa hypistelemässä lankoja :)

    Kirsikka
    kiitos.
    Minäkin odotan sadetta edelleen mutta ei vain näy eikä kuulu. Päivällä tullut kuuro oli kovin lyhyt ja pieni, joten lisää tarvittaisiin.
    Mohair on tällä hetkellä ihan suosikkini :)

    Emilia
    Aika seisahtunutta on ollut käsityö- ja askartelurintamalla mutta nyt sain tarmoa, kun mies on lomalla ja minäkin ehdin enemmän tehdä jotain omaa.

    Sateen tuoksu ja sateen jälkeinen tuoksu ovat lemppareitani. Voisin nuuhkia niitä loputtomiin.

    ps. ne letut kuulosti ihanilta. meillä ei ole muurikkaa mutta tekisi mieli hankkia, niin saataisiin paistella niitä herkkuja. Muurinpohjaletut on ihan omaa luokkaansa :)

    VastaaPoista
  11. Piupau
    mentiin ristiin ;)
    Oi ihanaa, teillä on satanut. Sen toivossa täälläkin.
    Ja arvaa mitä? Olen koko päivän tuuminut, että josko vaikka harmaastakin lenkkimohairista jotain saisin tehtyä. En ole vielä sitä ostanut, kun meillä oli lankakaupasta loppu mutta haaveissa on.
    Nuuhki nyt mun ja Emiliankin puolesta sitä ihanaa raikkautta ja voisitkohan lähettää sitä ajatuksissa vähäsen meillekin...

    VastaaPoista
  12. Näillä helteillä ei voi pitää itsekuria ;-) Minäkin olen syönyt jäätelöä kolmesti päivässä. Pannari kinuskin ja mansikoiden kanssa kuulostaa herkulliselta, en ole koskaan älynnyt kokeilla lisätä mukaan kinuskia.

    Olet taitava neuloja! Ihailen tavattomasti kaikkia käsityöntaitajia. Tuo huivi on unelmainen. Ja huokailen samalla tuota ihanaakin ihanampaa Noa Noan mekkoa :)

    Viileämpää keliä toivotellen!

    VastaaPoista
  13. Huivi on Niin pehmeän näköinen,Niin pehmyt! Ylin ja alin kuva-oi kauneutta!

    VastaaPoista
  14. Piti oikein käydä katsomassa mikä on hihatin;) Aika kivannäköinen vaatekappale ja tuosta sun tekemästä kyllä tulee suloisen värinen.

    Minäkin kävin ostamassa lankoja jonkinsortin hartialämmittimen tekoon, myyjän suosituksesta petroolinväristä, kuulemma ihan minulle passeli:)

    VastaaPoista
  15. ihanat käsityöt, kovin hiki tuli ajatellessa kaulahuivia ja muita lämmittimiä! lanka on juuri niin pehmoisen näköistä kuin sanoit.

    voi, kun mua nauratti, että sinäkin olit juuri postannut jalkakylvystä! :D
    taitaa täällä monen mieli toimia samallalailla. ei ole meinaan eka kerta, kun menee jonkun kanssa ihan päällekkäin.

    itsekuria ei ole tällä suunnalla näkynyt. tänään söin lounaaksi suklaata! ah ihanuutta! ;)

    mukavaa iltaa, täällä ripautti vettä. enemmänkin olisi saanut sataa.

    VastaaPoista
  16. Lumiomena
    Me keksittiin kinuskin lisääminen viime kesänä, kun kinuskikastiketta oli jäänyt yli ja vaan lisättiin sitä pannariannokseen siitä syystä. On kyllä hyvää :)

    Ja kiitos. oikeasti olen kyllä neulomisessa hyvinkin hidas ja taidoiltani vasta lapsenkengissä. Mutta kun valitsee riittävät yksinkertaisia nelejuttuja toteutettavaksi, niin sitten onnistuu. Koita vaan rohkeasti tarttua puikkoihin. Aina oikealla neuloksella tulee kevyistä langoista aivan ihania huiveja.

    Eilen kävin Noa Noan alennusmyynnissä Helsingissä ja voi ei, miten siellä oli kaikkea suloista. Oli tullut upeita nahkalaukkujakin. huokailin siellä niiden perään :)

    Meillä on tänään viileämpää, toivottavasti teidänkin suunnalla. Nyt on enää 26 astetta :)

    Virva kiitos
    Pehmeä se kyllä on. Unelmaista lankaa tuo kidsilkki. Hypistelin lankakaupassa vaikka mitä laatuja eilispäivänä. Kaikkea kaunista on saatavilla ja nyt tuntuu monet kesälangat olevan alessa.

    pioni
    Kiitos. Mulle myös tuo sana oli uusi. Vastaava vaatekappale mulla on harmaana (ihan kaupasta) ja ajattelin, että sen tyyppiseen taitoni ehkä riittäisivät. Googlettamalla "lenkkimohair" löytyi sitten tuo malli ja mallille nimi.
    Petrolin sininen kuulostaa syksyn juuri ihanan syvältä sävyltä. Mukavia hetkiä toivottelen neuletyön parissa.

    Sari, jatkan pian :)

    VastaaPoista
  17. Sari
    Kuumuutta on kyllä piisannut :) Tänään on vain 26 astetta ja tuntuu viileämmältä.

    Joo, huomasin saman :) ja minuakin hymyillytti. Piti jättää kommenttikin mutta lopulta jäi. Jalkakylpyjä on kyllä tarvittu; samoissa aatoksissa on varmaan moni ollut. Joskus tosiaan osuu postaukset ihan yksiin. Se on jotnkin aika hauskaa.

    Ja suklaalounas - Ah!

    VastaaPoista
  18. Hyvillä mielin tosiaan on saanut astella tässä suloisessa suvessa. Ei tohdi ajatella huomista vaan nauttia tästä kesästä. Tulee lapsuuden kesät mieleen lämpimine sateineen ja tuulineen. Metsämansikan tuoksua ja makua!

    VastaaPoista
  19. Ihanat värit !!!! Aivan upeat kuvat, jotenkin niin rauhoittavat....
    Tuo huivi on kaunis : )

    VastaaPoista
  20. Kauniita sävyjä langoissasi ja niin kivat mallit. Tosiaan nyt olisi tehtävänä että syksyllä olisi :)
    Sade kuullostaa ihanalta sitä on kaivattu mutta koko reissuviikkona ei tullut joten jatkan odottamista.
    Niin ihanilta päiväsi näyttävät täällä on aina niin kiva piipahtaa.Mukavaa viikonlopun jatkoa sinulle Anu.

    VastaaPoista
  21. Bibelot
    Nautitaan ja otetaan kesä vastaan. Lapsi on niin nautiskellut metsämansikkojen syömisestä.Hän on sitä mieltä, että raakanakin menee ihan hyvin :)
    Suloisia kesähetkiä sinulle.

    sariw
    Kiitos. Melkein tekisi mieli jo päästä nauttimaan huivista mutta nautitaan kuitenkin ensin kesän lämmöstä :)

    Marie
    Minulla on nyt kova into neuloa ja ajatuksena juuri se, että sitten ennättäisin syksyksi. Lenkkimohair tosin olikin joutuisaa neulottavaa ja luulin hihattimen ottavan aikaa enemmänkin. Tänään se tuli jo melkein valmiiksi.

    Pistäydyimme Helsingissä torstaina ja siellä saatiin ukkoskuuro illansuussa niskaan. Virkisti :)
    Ihastelin FiinaNeule -lankakaupassa ja harmittelin, kun Anne´s Past and Presen näytti olevan kiinni.
    ps. Kiitos kun sanoit noin ihanasti. Ilahdun aina kovasti terveisistäsi. Sinua halaten,
    Anu

    VastaaPoista
  22. Kiitos Anu, innoitit minutkin mohairin pariin!

    Laitoin blogiini linkin inspiraationi lähteeseen, eli siniseen kaulahuiviisi. Se on niin ihanan pehmoisen näköinen, että heti teki mieleni minunkin kutimen ääreen.

    Tosin kudin vaihtui virkkuuseen. Nyt virkkaan heinäpäivien lämpöä shaaliini. Käy kurkkimassa "shaalinpoikasta", jos joudat.

    Ihanin kesäterkkusin, Helmi

    VastaaPoista