maanantai 12. heinäkuuta 2010

Varpaiden vilvoitukseksi






Keväällä laittamani orvokki-istutus näytti melko surumieliseltä. Huitukoiksi kasvaneet varret kannattelivat muutamaa kukkaa hennoissa varsissaan. Tästä syystä tyhjensin kukat ruukustaan ja keksin kukinnoille uuden tarkoituksen; saivat ilahduttaa minua vilvoittavassa jalkakylvyssä. Laskin emalivatiin kylpyveden ja lisäsin orvokit, laventelinvarren sekä pari teelusikallista vaniljasokeria. Sitruunamehuakin olisin mieluuusti sekaan puristanut mutta kas, eipä ollutkaan sitruunaa saatavilla. Kylpy vilvoitti ihanasti hellepäivän turvottamia varpuloita. Mielikin ihan virkistyi.


Turvotus johtuu helteen lisäksi varmasti liiallisesta suolan saannistakin. Minulle nimittäin maistuu helteellä kernaasti kaikki suolapalat. Kaiholla katselin sipsipussejakin marketissa...ja sorruin. Oi missä majailet itsekuri? Jos se on tullut teille, niin voisitko lähettää murusen kirjepostina minullekin? Olisi nimittäin todellakin tarpeen.

Toivon sinunkin iltaasi vilvoitusta!





23 kommenttia:

  1. Moikka, ja kiitos taas Anu. Olin just lähdössä suihkuun ja suunnittelin jalkakylpyä, mutta nyt lisään kans veteen laventelinoksan ja sitruunaa ja ja ... :)
    Valitettavasti itsekurin murusia ei ole lähettää, sorruin eilen myös sipseihin ja kaduin koko tämän päivän. Kiva muuten, et löysit samanlaisen tyynyn ja kiitos synttärionnitteluista! En ole ehtinyt tarkemmin vastailla haavemajan kommentteihin vaikka suunnitelma niin oli. Blogger takkuili aiemmin kun yritin vastailla. Toivottavasti tää sepustus tulee nyt perille. Ihanaa illan jatkoa!

    VastaaPoista
  2. Ihana jalkakylpy!
    Kauniit kuvat,kunnon estetiikkaa.
    Juu,minullekin hyvin maistuu suolainen,vaikka toiset tuumaavat ettei helteellä ruoka maistu lainkaan.

    VastaaPoista
  3. Heh, itsellänikin oli tuollainen emalivesi edellispäivänä, siellä oli vain apiloita :) Jos saat jostain itsekuria sipsien suhteen niin pistä Roosaan taloonkin tulemaan...

    VastaaPoista
  4. Oij, työläisen varpulit kaipaisivat myös jalkakylpyä, kun vaan löytyisi viitseliäisyyttä. Itsekurista (tai sen puutteesta) puheen ollen tyhjensin suolaisen naposteltavan tuskassa eilen kipollisen lasten jäljiltä jääneitä nahistuneita juustonaksuja. Ja vielä inhoan juustonaksuja! ;-)

    VastaaPoista
  5. Jalkakylpyä ja ihan raspia mäkin illalla suunnittelin, mutta niin se vain jäi muiden touhujen jalkoin! Ja sitä mun jalanpohjat tosissaan olisivat tarvinneet, mä kun kuljen talvisinkin sukitta saati sitten kesät :D

    VastaaPoista
  6. Suolojahan täytyykin näin helteillä nauttia! Minäkin tarvitsisin aimo annoksen itsekuria...

    VastaaPoista
  7. Kaunis jalkakylpy ! Suunnittelin meneväni ruusukylpyyn, mutta väsymys iski, ja ruusut jäi hakematta ; ) Hansa- tai kurtturuususta tulee ihana tuoksu... Ehkäpä tänään nautin siitä.
    Olen juonut päivisin vettä, mihin laitetaan hieman ruususuolaa ja intiaanisokeria. Suolanhimo jäi siihen : )
    Ihanaa viikon jatkoa !

    VastaaPoista
  8. Voi, miten suloinen jalkakylpy...kyllä siihen on mukava jalkansa upottaa. ;=D
    Itsekuri on välillä kateissa itsekullakin, minulla ei niinkään sulaiseen, vaan JÄÄTELÖÖN....sitä pitää kyllä saada ja mielellään se kaikkein kaloripitoisin...;=O
    Mutta taas toisaalta, jos muuten syö kevyesti, ei kait se nyt haittaa vähän herkutella.?

    VastaaPoista
  9. Suolatasapainosta pitää muistaa huolehtia helteellä, joten turhaan tunnet huonoa omaatuntoa sipseistä...

    VastaaPoista
  10. Aluksi pitää sanoa, että aivan ihania postauksia sinulla helteestä huolimatta. Oma pääni tahtoo ihan sulaa :)

    Jalkakylpyjä täälläkin on harrastetu, mutta mieluiten vilvoittelen joka ilta tuossa järvessä.

    Anna itsellesi lupa nauttia! Ankea syksy on edessä, nyt pitää hemmotella itseään. Ja minä jouduin yksi kesä sairaalaan, kun en ollut huolehtinut suolan saannista. Pelkkä vesi on vaarallista hellekelillä!

    Aurinkoisia ajatuksia sinne!

    VastaaPoista
  11. moikka!:) oi sun jalkakylpy kuulostaa ja näyttää ihanalta. kyllä näillä ilmoilla kaipaakin virvoitusta, huh hellettä...
    oi ei mistä sitä itsekuria saisikin, nyt ei jaksa tollasta ajatellakkaan. no kylläse ryhti varmaan palaa, kun helteet loppuu.. nyt nautitaan ja sipsit maistuu just parhaille tällä säällä.. ja kyllä jätskikin ja ja ja... :)
    hauskaa helle päivää!

    VastaaPoista
  12. Kyllä varpaat kaipaavat virkistävää kylpyä ihan kuin itsekin viilentävää juomaa.
    Itsekuri taitaa olla täällä meillä, hih. Tuli lomamatkalla sorruttua niin monesti herkkuihin, että nyt on pitänyt pitää suu soukalla. No ei kyllä tee mielikään kummosta kun on tää kova kuumuus.

    Uskomaton juttu tuo tapaaminen, aivan ihana. Hienoa että teillä on ollut upeat "jatkot" myös kodissanne.

    Mukavaa iltaa!

    VastaaPoista
  13. Anu minulle pitäisi varmaan tavata sana itsekuri :) Ihana tuo sinun jalkakylpysi. Miten mielelläni tuohon vatiin jalkani laittaisin kaiken tarpomisen jälkee. Hiemaan riehaantuneiden orvokkien mielessä on selvästi ollut piristys ja miten sitä talon emännälle paremmin osaisikaan osoittaa ;) Viilentäviä hetkiä sinulle.

    VastaaPoista
  14. Oi, Anu miten vilvoittavan houkuttelevalta tuo jalkakylpysi näyttääkään! En näytä kuvia omille varpailleni, etteivät ota nokkiinsa;)
    Saavat tyytyä vain tuikitavalliseen suihkuvilvoitteluun tänään, eilen pääsivät järven rantaan.
    Tämä tämänpäiväinen helle on kietonut minut voimattomuuteen, jaksamattomuuteen. Taisi helle viedä osan itsehillinnän murusista?! Täällä nimittäin äitsyn toiveesta tuoksuu uunituore 13veen leipasema taivaallisen ihana suklaa-vaniljarahka-tuorejuustokääretorttu, nams! Kuntoilin viime viikolla itseni polvikipuiseksi, joten parempi kai herkutellen, makeaa ja suolaista sulassa sovussa:)
    Millä kameralla Anu kuvaat? Kyselen siellä täällä samaa, sillä minua ostatuttaa niin kovasti semmoinen edullinen Canon digijärjestelmä, mutten niistä mitään ymmärrä..Mustan Pörssin tarjous-Canon:)

    On jäänyt haavekuvaksi kesätreffit....Joslp puhtia vielä saisi helteen hellitettyä!

    VastaaPoista
  15. Ihania kuvia! Itsekuria täälläkin tarvittaisiin, voi kun sitäkin voisi ostaa pussillisen kaupasta!!! Tänään on tullut syötyä ruuan lisäksi lettuja jäätelöllä ja mansikoilla, karkkia, limsaa ja vielä sorruin mansikkakakkuun iltapalan jälkeen! Voi meitä! Mutta kerran täällä vaan ollaan!

    VastaaPoista
  16. Kauniin kylpyveden ovat varpaasi saaneet ja siitä varmasti hurjasti nauttineetkin!

    Tällaisella helteellä en jaksa itsekuria miettiä, suolainen ja makea kulkee sulassa sovussa vatsaani. Turvotus on tosin epämukava kaveri... Toivottavasti helteiden hellitettyä itsekuri osaa takaisin kotiin ;)

    Viilentyvää iltaa Sinulle Anu!

    VastaaPoista
  17. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  18. Kiitokset kaikille ihanista terveisistä! Söin sipsit oikein herkutellen ja hyvältä maistuivat.

    Rouva M
    Ole hyvä :) Tykkään siitä tyynystä ihan tosi paljon. Ilostuin niin, kun löysin

    virva
    Mulle maistuu aina ja kaikilla keleillä ;) Oi, jos olisikin maistumatta...

    Elina
    Apiloistakin tulee varmasti suloinen kylpy. Täytyykin laittaa korvan taakse. Ja joo, pistän tulemaan, jos tänne eksyy...

    Amelia
    Voi että, miten mua nauratti tuo juustonaksujuttu. Ihan voisin kuvitella itseni samanlaiseen tilanteeseen :)

    Maaka
    Näin käy mullakin usein. Joskus onneksi saa idean toteutettuakin ja jalat tuntuvat heti kevyemmiltä.

    Helena
    Se on kyllä oikeasti totta. Ja itsekurin suhteen samassa kerhossa taidetaan siis olla...luulen, että moni muukin liittyy meidän seuraan.

    VastaaPoista
  19. sariw
    Ruusukylpy olisi aivan superi. Ah. Ja kiitos tuosta vinkistä!

    Tuija
    No ei haittaa. Niinhän se on, että kyllä pitää joskus saada nauttia herkuistakin oikein kunnolla.


    Marjatta
    kiitos. Lopetin jo huonon omantunnon kantamisen ja päätin nauttia kesästä kaikin aistein. Silti pitäisi kohtuus muistaa.

    Emilia
    No kiitos kovasti. Kyllä tää helle on ollut ihan uskomaton. Voi hurja, että sairaalaan jouduit. Totta, että vedellä ei näillä keleillä pärjää. Minun tekee usein mieli sipsejä mutta nyt teki oikein tosi kovasti. Ajattelin, että ehkä keho tietää mitä tarvitsee.

    Järven läheisyys kuulostaa todella upealta. Nautinnollisia uimareissuja sulle.

    laura
    No niin maistuu. Ihan kaikki herkut. Korjattiin miehen kanssa sekin puuten vähän aikaa sitten, että ei oltu syöty yhtään Magnumia tänä kesänä :)
    Vilvoittavia ajatuksia sulle ystävä! Ajatellaan itsekuria paremmin sitten vähän viileimmillä keleillä.
    Koko perheelle terkkuja meiltä!

    VastaaPoista
  20. Lennu
    Tapaaminen oli kyllä todella ihana.
    Waude, ai teillä se luuraa se itsekuri. Ymmärrän, etä haluat pitää sen vierelläsi mutta jos vaikka ihan pienen palasen voisin lähettää meillekin, jooko? Kerkiää syksymmälläkin, jos silloin sopii paremmin :)

    Marie
    Kiitos. Toin muutaman kukinnon kellumaan myös vanhaan jalalliseen lasi-astiaan. Vieläkin ovat kauniina ja ilahduttavat.
    Teille toivon antoisaa loman jatkoa. Toivottavasti tuli hyvät kengät mukaan - lomalla tulee aina käveltyä niin paljon.

    tinttarus
    Okei, älä näytä. Voisivat ottaa ihan nokkiinsa :)
    oi juku, mikä ihanuus siellä on ollut leivottuna. Minun tekisi mieli tehdä pikkuleipiä mutta tämä kuumuus on saanut jarrut päälle. Jos vaikka sadepäivänä sitten tekisin.
    Minäkin juuri ajattelin tällä viikolla, että kesätreffimme odottavat vielä toteutumistaan. Sopisikohan sulle joskus ensi viikolla? Postitellaan.
    Ai, niin siitä kamerasta vielä. Meillä on Canonin 450 D ihan peruspaketti. Haaveissa olisi vaikka mitä putkia siihen lisää mutta ehkäpä sitten joskus myöhemmin on niiden aika.

    Outi
    Kiitos. Ja jospa vain sitä saisikin kaupasta. Kyllä me kuule tästä vielä ryhdistäydytään, eikös ;)

    Marina
    Näin on. Laitetaan hyvät tienviitat, niin kaipa se löytää. Nyt nautitaan kesästä. oikein mukavaa tätä päivää sulle.

    VastaaPoista
  21. Unohdin muuten mainita, että eilen tuli koettua sekin, että päivällä ei tehnyt mieli syödä juuri mitään. Yleensä muhun ei tosiaankaan edes helle vaikuta sillä tavalla. Illalla ilmiö oli jo poissa mutta oli hauska saada kokea tuo tunne edes hetkellisesti. Ymmärrän paremmin nyt teitä, joilla ilmiö on ainainen helteellä.

    VastaaPoista