lauantai 2. lokakuuta 2010

Peppi ja pari muutakin juttua







Mies risti minut eilen Pepiksi, kun työasunani oli raitasukkikset (vuosien takaa), villikset (syksyn Noa Noaa), tunika/hame ja varrettomat mustat kävelykengät. Viihdyin Peppinä oikein hyvin. Itse asiassa meillä näyttää kotonakin nyt vähän siltä Huvikummulta, kun moni paikka on hiukkasen vinksin ja vonksin. Ollaan etupäässä levätty, joten siivous on ollut pikaista sorttia.  

Yleisesti ottaen en oikein osaa elää epäjärjestyksen keskellä. Tykkään pinota, järjestää, ripustaa, siistiä. Tähän liittyen viimeaikojen eräs ilonaihe sisustusrintamalla on ollut se, että löydettiin mieleinen naulakko makuuhuoneen seinälle. Naulakko on hankittu täältä (ja muuten kuvassa oleva sydämellinen henkari täältä). Nyt on kätevää ripustaa pyjama, aamutakki ja kaikkea muutakin mukavaa tuonne makuukamarin seinälle. Pieni hankinta mutta mahdottomasti iloa antava.

Muuta mukavaa: Marinan herkkuhetkestä inspiroituneena paistoin tänään ison kasan vohveleita. Ja nyt on sauna valmiina vastaanottamaan kylpijät. Suuntaan siis lauteille.

Kivaa lauantai-iltaa Sinulle!



25 kommenttia:

  1. Miten oletkin saanut vohveleista noi upeita!? Ihan kuin olisivat teko-vohveleita, ei noin täydellisiä olekkaan! :)

    Mulla ne aina lörpsähtää eikä pysy kauaakaan rapsakoina. Ihania kuvia muutenkin taas ja söpöset sukat.

    Hyvää sunnuntaita!

    VastaaPoista
  2. Kodinhenki
    Tämä on niitä juttuja, että en tiedä itsekään :) Jääkaapissa oli maitoa vanhenemassa ja ajattelin käyttää sen vohveleihin. Laitoin kolme munaa, sitä maitoa ehkä puoli litraa, jotain kolme desiä vehnäjauhoja, puoli tl suolaa ja voita vajaa 100g. Tuollaisia tuli kun fiiliksellä tein. Kun kaivan oikein ohjeen esille niin harvoin tulee rapeita täälläkään :)

    VastaaPoista
  3. Heissan pitkästä aikaa!
    Taas nyökyttelin lukiessani sun postausta, niin samanlainen tyttö täällä. Tykkää järjestellä asiat ympärillään ja meillekin tuli hieman vastaava naulakko just makkariin :)
    Ihanat nuo noa noan sukat ja muutenkin asukokonaisuus on varmasti ollut kivan näköinen.
    Kiitos kauniista ja hyvää mieltä tuovista sanoistasi haavemajaan <3

    VastaaPoista
  4. Juuri eilen illalla mietin, miten kiva olisi herkutella vohvelipinolla. Ihania kuvia. Peppimäisiä, se on ihan totta. :)

    VastaaPoista
  5. Rakastan raitaa ja ruutua.<3
    Ja Peppihän se täälläkin!!!
    Koko viime talven hipsuttelin raitasukkiksissa ja saparot suorina viiletin paikasta toiseen...=O)
    Varmasti ajattelivat,että mitä ihmetä tuo aikuinen ihminen oikein meinaa.Että kyllä tuon kuuluisi jo asettua hienon rouvan ruotuun,mutta ei.
    Minä tykkää iloitella vaatteiden suhteen,tahdon jekutella iloa ympärilleni ja ehkä kertoa asusteillanikin,että ei tarvitse olla synkkä ja harmaa,massaan häviävä tuulipukukansalainen.
    Väriä suomalaiset tarvitsisivat talven varalle,pimeyttä vastaan,synkkyyden esteeksi.
    Jos ei raita ja ruutu piristä,niin ei sitten mikään!!!
    Jos ei värit herätä,niin harmin paikka!!!
    Pukeudutaan hauskasti ja läikytellään iloa kanssakulkojoiden ihmetykseksi,herätykseksi,iloksi!!!
    Mielikuvitusta peliin ja vaatteilla,väreillä ja mukavilla yksityiskohdilla leikkimään!!!
    Ja kampauksiinkin hassutusta!!!=O)
    Olipas palopuhe!!!

    Vohveleita söimme kesällä ja voi miten hyviä olivatkaan!!!<3<3<3
    Meidän vohveleihin tuli:
    4dl kermaa,
    3 munaa,
    2dl jauhoja ja
    1dl sulatettua voita!!!
    Arvaa oliko taivaallisia!?

    VastaaPoista
  6. Kerrassaan ihana naulakko! Olipa hyvä tieto, että kyseinen puoti on alkanut myydä tuotteita blogin kautta innokkaimmille. Kesällä kävin liikkessä ja ihastuin!

    VastaaPoista
  7. Joku muukin ihmetteli, mutta minä uudestaan tuota vohveleiden ulkönäköä IHMETTELEN! Ihanan kuohkean näköisiä verrattuna meikäläisen lättysiin ;)Mukavaa peppimäistä sunnuntain viettoa sinulle <3

    VastaaPoista
  8. Naulakko makuuhuoneen seinällä on nappijuttu, mullakin siinä roikkuu aamutakki. Ja sen alta löytyy sellaiset "toppatöppöset", jotka on kiva laittaa jalkaan aamusella:)

    VastaaPoista
  9. Juurikin huomioni kiinnittyi heti naulakkoon ja henkariin. En vaan niitä kumpaakaan löytänyt nettikaupasta ja blogia en jaksanut kokonaan käydä läpi. Mitähän naulakko suurinpiirtein maksoi? Muistin juuri, että tännepäin on tulossa pian uusi sisustusliike, niin pitää katsoa sen valikoimia.

    Mukavaa sunnuntai-iltaa!
    Paula

    VastaaPoista
  10. Voi kun näyttää kivalta, kodikkaan Peppimäiseltä! Peppikin olisi kääntänyt varpaat juuri noin, sisäänpäin!

    VastaaPoista
  11. Noa noan sukat on ihania. Minulla on muuten samanlaiset kuin alimman kuvan harmaat :) Pidin ne viime talvena miltei puhki, niin mieluisat olivat :)

    Vohveleita en olekkaan vähään aikaan tehnyt, sait kyllä houkutuksen syttymään ;)

    Rivit ja pinot tuovat kivasti järjestystä niin kotiin kuin mieleen, vaikka minussa asuu pieni boheemi joka yrittää pysyä hengissä :)

    Antoisia työpäiviä sinulle Anu ensiviikkoon!

    VastaaPoista
  12. Kiva sukkikset! Pukeutusmistyylisi vaikuttaa niin ihanalta. Voi kunpa saisin aikaiseksi pitää enemmän hameita. On vähän jäänyt. Olen jo siirtynyt saapikkaisiin, joten hame olisi siinäkin mielessä paikallaan.

    En ehtinyt lukuhetkellä kommentoimaan tuota alempaa postausta. Nuo kuvat ovat niin ihania. Rakastan sumuisia syysaamuja. Ja tuo virsi on myös minulle rakas. Sanat ovat erityisen toiveikkaat ja rauhoittavat. Kiitos, kun kirjoitit sen tänne. Voimia viikkoosi! Ensi viikosta tulee kaunis :)

    VastaaPoista
  13. Siihen "vinksinvonksin" huusholliin tottuminen vie kyllä aikansa;-) minäkin yritin kauan pinnistellä mutta nyt suljen suosiolla sen toisen silmän. Kaikkea kun ei ehdi, ei ehdi tekemään. Onnen päiviä ne ovat kun mies oma-aloitteisesti imuroi ja pitää keittiön siistinä ja täytyy kyllä sanoa että on petrannut ihan hurjasti kahden viime vuoden aikana;-).

    Hyvää alkavaa uutta viikkoa, nautitaan kuulaista syyspäivistä!

    VastaaPoista
  14. Ihastuttava naulakko..:))
    Peppihän on niin hurmaava persoona.
    Mukavaa sunnuntai iltaa!
    Jaana

    VastaaPoista
  15. Suloiset raitasukkikset ja ihanat villurit,Peppi! Minua sanottiin lapsena joskus Pepiksi,lienee punertava tukkani ja pisamani olleet siihen pääsyy :D Ihania syksyntunnelmia sinulle! Ps.Tunnisitko minut uuden nimimerkin ja blogin takaa :)? Pitsireunuksen alla oleiltiin ennen ;)

    VastaaPoista
  16. Ihania herkkuja. Vaatteesi ja vohvelit... :)

    Tre Vohvelikahvilassa tovin vietettyäni minulle on syntynyt hurja tarve saada kotiimme vohvelirauta, se kun vielä uupuu. Täällä on niin hyvältä kuulostavia reseptejäkin että taidan laittaa pianpian hankintalistalle uuden pikkuisen kodinkoneen ;)

    VastaaPoista
  17. Pepillä on ihanat sukat ja raidat. :)
    Sotkusta ei tykätä täälläkään...
    toisinaan sitä kuitenkin täytyy vaan sietää. :)

    VastaaPoista
  18. Miten nyt alkoi tehdä mieli vohveleita? Tänään tosin aion kotona paistaa perunarieskaa, kun mummi teki viikonloppuna jättiannoksen muusia :) Ehkä huomenna voisi pitää vohveli-illan.

    Peppinä on kiva olla silloin, kun asiat eivät ole liian vinksin vonksin. Minulla on onnea sikäli, että mieheni imuroi enemmän kuin minä ;) Pidän muuten ihan hurjasti sinun tyylistäsi, villasukista ja sukkahousuista, noanoamaisuudesta, tunikoista ja hyvistä kävelykengistä. Niistä tulee lämmin fiilis.

    Kuulaankaunista alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
  19. Tiedoksi: blogitekstieni näkyvyydessä lukijoilleni on ilmennyt ongelmaa. Koko viestin tästä voit lukea blogistani (http://piuzantori.blogspot.com/2010/10/blogitekstien-paivittyminen-lukijoille.html).

    Paula

    VastaaPoista
  20. Rouva M
    Kiva, kun piipahdit. Järjestäminen vaan jotenkin luo mielenrauhaa. Me ollaan niin samanlaisia monessa ;) Se on kiva huomata.
    Ja ole hyvä. Totta joka sana.
    Haleja

    Miia
    Taikinaa vaan tekemään. Vohvelipino kruunaa arki-illankin kivasti.

    Katinkainen
    Saparot kuulostavat veikeiltä! Minun tukastani ei nykyisellään niitä saa mutta jos saisi, niin olisikin kyllä hauska kokeilla. Kun tukkani oli pidempi pidin usein nutturaa tai joskus kahta juuri saparojen kohdilla eli pään molemmin puolin :)
    Ilottelu pukeutumisessa tuo syysmieltä ja vaikka meillä on kotona melkoisen vaaleaa, niin pukineissa on kaipuuni näin syksyn pimeydessä haalia värejä ja pirtsakoita yksityiskohtia. Vanhoista mukavaisista vetimistään saa ihan kuin uusia, kun keksii yhdistää niihin jonkinveikeän yksityiskohdan. Vaikka hauskat sukkahousut ja huivin.
    Iloa Katinkaiselle - kiva, että raapustit tänne ilokseni :)

    VastaaPoista
  21. KATINKAISELLE VIELÄ
    Ihan unhotin, että kiitos reseptistä. Noista ei voi tulla kuin TOSI HYVIÄ! NAM.

    Hyvä mieli
    Liike on tosiaan aivan ihana - niin tunnelmaltaan kuin palvelultaan. Ja tuotteita saa ostaa postitse. Hyvin toimii.

    Riitta
    Kiitos, en kyllä itsekään tiedä miten ne noin onnistuivatkaan. Taitaa olla se vanha juttu, että silloin kun omalle väelle pyöräyttää, niin onnistuu hienosti mutta kun yrittää kutsuille leipoa, niin piloille menee ;) Joskus mulla on juuri niin.

    pioni
    Joo niin on. Mulla on tuo naulakko ollut haaveissa pitkään mutta en ole oikein mieleistä löytänyt kunnes nyt. Ne toppatöppöset kuulosti ihanilta - mulla ei sellaisia olekaan. Jos vaikka joulupukki toisi :)

    VastaaPoista
  22. Paula
    Naulakko on kuvattuna
    8.9. postauksessa. On lattialla pystyssä siinä kuvassa. Se on Jeanne d´Arcin ja tehty kai kierrätyspuusta. Hinta oli vähän vajaa 70 euroa. On tosi tukeva ja koukkuja on monta ja minusta niin kauniskin.
    Olisikohan se henkari sitten ollut viimeinen laatuaan, jos sitä ei enää löytynyt...Harmin paikka mutta ainakin samasta materiaalista olevia henkareita mutta ilman sydäntä oli myynnissä paikan päällä (ostin viikko sitten).

    Taivaanrannan maalari
    Kiitos - ja niin minustakin Peppi olisi toiminut :) Meillä laulellaan pojan 3v. kanssa usein Pepistä ja hänestä se vinksin vonksin -touhu on hurmaavaa.

    Marie
    Kiitos. Niin on tänäänkin kaunis keli. Aurinko oikein kimaltelee värikkäiden lehtien pinnoilla ja nautin niin.
    Nuo sukat on ihanat jalassa. Ovat suht ohuet mutta silti kovin lämpimät. Varretkin ovat juuri sopivan mittaiset. Minulla oli viime talvena vähän sama juttu, että silloin ostetut ovat melkein jo puhki - niin kovasti niitä pidin. Niitä ei oikein tahdo saada varmaan parsittuakaan, kun materiaali on sen verran ohutta sorttia. Sitten kun menevät ihan puhki, niin niistä saa onneksi kauniit säärystimet.
    Hyvää oloa ja voimia työhön, Marie.

    VastaaPoista
  23. Sini
    Kiitos. Minä olen aina ollut hametyyppiä, vaikka farkut ovat kyllä myös ihanat. Suoria housuja en oikein osaa pitää, eivät tunnu niin omilta. Saappaiden kanssa hame onkin kaunis ja tulikin mieleeni, että omatkin saapikkaat pitäisi kaivaa naftaliinista ja ruveta jo pitämään.
    Ihana kuulla, että sait virrestä itsellesi. Minä tykkään siitä niin. Voimia myös sinun viikkoosi ja nautitaan kauniista syyssäistä. Tänään ajattelin keittää kaakaota. Se kuuluu minulla jotenkin syys- ja talviromantiikkaan ;)

    Aamunkukka
    Joo, nautitaan täysillä.

    Välillä on tosiaan parasta sulkea se toinen silmä ja joskus molemmatkin ;) Meillä on nyt se vaihe, että keskeneräisiä leikkejä ei saa "rikkoa". Välillä on jokaisen huoneen lattialla installaatio, joka koostuu mitä eriskummallisimmistä tavarayhdistelmistä. Hellyyttävää, kun linnulle rakennetaan pesä röykkiöstä kirjoja, äidin yöpaidasta ja muovihaarukoista :)
    Asian kääntöpuoli on sitten se, että imurointi saati alla olevan maton vieminen ulos tuulettamista varten, on aikas hankalaa :)

    VastaaPoista
  24. Jaana
    Kiitos ja oikein hyvää viikkoa sulle myös. Minä pidän lokakuusta ja tämä ensimmäinen kokonainen lokakuun viikko tuntuu mukavalta.

    ryppymekko
    No ihanaa! tervetuloa takaisin- nyt vasta tajusin. Kiva, että annoit vinkin. En ollut vielä ennättänyt uuteen blogiisi vieraisille mutta nyt heti ryntäsin. Minulla on ollut jo npitkään sellainen ongelma täällä, että nämä kuvat eivät aukea vistien kohdalla. En siis näe kasvoja/muuta valittua kuvaa. Edellisessä postauksessa kun jätit terveisiä, niin en tosiaan yhtään hoksannut, että se olet sinä.

    Jaksuja teille, juokaa kuumaa mehua ja pankaa villasukat jalkaan, niin kyllä se flunssa ymmärtää ajan mittaan paeta.
    Iloa ja voimia.

    VastaaPoista
  25. Marina
    Minä niin inspiroiduin siitä postauksestasi ja arvasin siis oikein, että Vohvelikahvilassa olit käynyt. Tykkään siitä paikasta. Vuosia sitten ystävä vei minut sinne ensi kerran ja jotenkin se jäi heti mieluisaksi visiittipaikaksi.
    Me saatiin aikanaan kihlajaislahjaksi kummitädiltäni tuo vohvelirauta. Välillä on kausia, että paistaisin sillä alvariinsa. Nykyiset suosikkini ovat sellaisia, että taikinaan ei tule sokrua laisinkaan, silloin voi tarjota sekä suolaisten että makeiden lisäkkeiden kera.
    Kivaa viikkoa!

    Tiina
    Niinpä, sietää täytyy ja siihenkin oppii siihen keskitiehen, että riittävän siisti kelpaa mainiosti. Silti on ihanaa, kun joskus saa siivota oikein siposiistiksi. Se puhtauden tuoksu on niin hyvä.

    Lumiomena
    Mun alkoi taas tehdä puolestani mieli sitä rieskaa. En olekaan pitkään aikaan tehnyt.
    Ja kiitos. Minä tykkään siitä, että on hyvät kengät kävellä ja seistä (se seisomatyö) ja siitä, että vaatteissa tuntuu kotoisalta ja kivalta. En yhtään kestä piukkoja ja kiristäviä juttuja :)
    Hyvää viikkoa!

    Paula
    Kiitos tiedosta menenkin ohjaistamaasi osoitteeseen.

    VastaaPoista