maanantai 6. joulukuuta 2010

Hetki sininen - vähän roosakin



Sininen hetki ja hyasintti, kermatoffeeta ja tryffeleitä. Karamellien valmistaminen toi hyvää mieltä. Kermatoffeita tein ohjeella, jonka Tiina  jätti kommenttilootaani jokin aika sitten ja tryffeleitä äitini inspiroimana seuraavalla ohjeella:

Tryffelit

1,25 dl ranskankermaa
225 g tummaa suklaata
0,5 dl suklaata rouhittuna

Kuumenna ranskankerma ja sulata suklaa sen joukkoon. Jäähdytä seos. Sekoita jäähtyneeseen massaan suklaarouhe. Muotoile palloja ja kierittele kaakaojauheessa. Ohjeesta tulee noin kaksikymmentä tryffeliä.

Kermatoffee

2 dl kermaa
2 dl sokeria
2 rkl voita

Keitä kattilassa 20-30 minuuttia hämmentäen. Kaada leivinpaperin päälle jäähtymään ja leikkaa paloiksi.

Oikein hyvää itsenäisyyspäivää Sinulle! Haluan myös kiittää myötäelämisestä ja kaikista edllisen postauksen kommenteista. Palaan niihin vielä iltasella ja vastaan ajan kanssa.

halein,

23 kommenttia:

  1. Kauniita tunnelmia! Toivotan tunnelmallista itsenäisyyspäivää!

    VastaaPoista
  2. Ihanaa Itsenäisyyspäivän jatkoa! Onneksi teillä on vielä toisenne! Luin karmistuneensa tuota edellistä postausta. Liikenteestä ei voi koskaan tietää vaikka itse olisi kuinka varovainen ja ajelisi sääntöjä noudattaen, voi silti joku muu vahingossa aiheuttaa harmia.

    Itsekin ajoin pari viikkoa sitten pikkuriikkisen kolarin, se oli vain pieni töyssy eikä mitään vakavaa sattunut, ajokalusto vain sai pari naarmua. Talvikelit saavat ajamaan kieli keskellä suuta ja siltikin voi sattua ja tapahtua.

    VastaaPoista
  3. Kauniin tunnelmallisia kuvia !
    Hyvää Itsenäisyyspäivää!

    VastaaPoista
  4. Kauniita kuvia :)
    Kuulostaa herkullisilta nameilta.
    Mukavaa itsenäisyyspäivää!

    VastaaPoista
  5. hei Anu! nyt vasta luin edellisen postauksesi. HUI kamalaa... kiitos Jumalalle että miehesi selvisi naarmuitta!!! huh.... olettehan säikähtäneet. mutta onneksi sillä selvittiin!
    ihania herkkuja olet tehnyt! voikaa hyvin, ja ihanaa joulun odotusta!?=

    VastaaPoista
  6. Sinulla on makoisia ohjeita blogissasi. Pekaanipähkinäpiiraita taidan kokeilla, pähkinät ovat herkkujani. Upeaa, että miehesi säilyi naarmuitta. Siunaus on ollut totisesti matkassa!

    VastaaPoista
  7. Anne
    Kiitos. Yö on jo kääntynyt tiistain puolelle. Nukkumaan pitäisi mennä mutta on ollut niin mukava päivä, että vielä kukun ja vaalin tämän päivän erityisiä hetkiä.

    Hanni
    Kiitos. Toivon, että sinunkin päiväsi oli hyvä.
    Liikenne on tosiaan arvaamatonta ja niin monen tekijän yhteissumma.
    Onneksi sinullekaan ei sattunut mitään vakavaa. Vaikka kuinka varovaisesti ajelisi on vaaroja joka puolella. Olen aina vähän kammoksunut talvikelejä.

    Sellariina
    Kiitos - minusta nuo sinervät kuvat olivat oivia onnen sinisen ilmentymiä ja sopivia juuri itsenäisyyspäivään. Isoäitini toi minulle kerran sinisen asetelman ja sanoi, että siinä on onnen sinistä. Sininen tuo minulle aina värinä mieleen hänen sanansa.

    ANNAO
    Kiitos ja maistuvat muuten herkuilta! Jo suunnittelen seuraavia namuja ;)

    VastaaPoista
  8. Laura
    TRaivaan Isälle on korkeuksiin noussut suuri kiitos tästä kaikesta. Sitä vain miettii, että miksiköhän tällaista piti tapahtua...
    Sulle myös valoisaa ja ihanaa joulunodotusta!

    Peurankello
    Niin on ollut ja siitä niin iloitsen. On kovin lohdullista, että mieheni lisäksi toisenkin auton väki säilyi ehjänä.
    Kiva, että tykkäät ohjeista. Ne pähkinäleivokset ovat minun suurta herkkuani, kannattaa kokeilla. Paahtuvat uunissa tosi maukkaiksi ne pakaanipähkinät ja sokerikuorrutusta kun on riittävästi, niin nami nami ;)

    VastaaPoista
  9. Kauniita kuvia :) Kiva tuo ohje, täytyypä kokeilla joskus :)

    VastaaPoista
  10. Sormeni on jo pitkään syhynnyt näitä herkkuja koittamaan. Jospa sain nyt sen viimeisen sysäyksen :)

    Iloa vajaaseen viikkoon. Juhlan jälkeen on mieli levännyt.

    VastaaPoista
  11. Kauniita kuvia ja ihanaa tunnelmaa.

    VastaaPoista
  12. Onna
    Kiitos :) Kokeile ihmeessä, herkkua tuli.

    Emilia
    Joo, niin on ja on sellainen olo, että viikko on kovin lyhyt.
    En ollut aikoihin tehnyt mitään karamelleja a:sta alkaen. Nyt tuli kyllä hinku tehdä lisää. Kantsii tehdä; ihanat tuoksut ja suussa sulava tulos yksinkertaisista aineksista.

    Miia
    Kiitos. Joulutunnelma on jo hiipinyt mieleen ihan toden teolla.

    VastaaPoista
  13. Heippa Anu! Luin juuri edellisen postauksesi. Onneksi ei tullut henkilövahinkoja, hajonneet autot on ihan pikkujuttuja! Itse joudun työssäni näkemään tuollaisten kolareiden aiheuttamia vammoja. Joskus ei ole keinoja vammojen korjaamiseen :(
    Enkeleitä on ollut matkassa. Kaikkea hyvää sinne teille!

    VastaaPoista
  14. Kiitollisin mielin täälläkin - ihanaa, että kolari rutisti vain peltejä! Sattumukset pistävät aina miettimään elämän haurautta: miten pienessä, mutta silti toisaalta niin vahvassa, säikeessä meidän ihmisten henki oikein onkaan... Enkeli on todellakin ollut oikeassa paikassa ♥

    Hauskaa, että karkit onnistuivat! Nuo kotitekoiset ovat niin äkkimakeita, että yksikin saattaa riittää tyydyttämään makeannälän. Tryffeleitä en olekaan kokeillut - laitanpa reseptin talteen :)

    VastaaPoista
  15. Voi hurja. Onneksi oli varjelus matkassa ja pelko sai muuntua kiitollisuudeksi.
    Elämä on suuri lahja. Joskus tällaisen pysähdyksen myötä sen herkistyy huomaamaan entistä syvemmin. Siunausta sinun ja miehesi matkoille pyydän nyt ihan erityisesti!
    Olen hämmästellyt ja ihmetellyt tätä lumikauneutta kaikkialla! Sekin tuntuu lahjalta. Eilen seisahduin katselemaan puiden oksia valkoisen taakkansa alla ja ne puhuttelivat ja koskettivat. HAluan ottaa opiksi niistä, kestää taakan alla ja kokea senkin niin, että millainen koettelemus tahi kipu meille annetaankin, on silläkin merkityksensä ja se kääntyy elämässämme kuin kauniiksi lumihunnuksi oksillemme.

    Olet ollut paljon ajatuksissani. Toivon sinulle työkiireiden ja arjen aherruksen keskelle tukuisasti ihmeellisiä kauniita pieniä hetkiä ammennettavaksi.

    Siunausksen tuulahduksen perheenne ylle lähetän...

    VastaaPoista
  16. Talven valossa on tunnelmaa, sitä on tarttunut näihinkin kuviin :)

    VastaaPoista
  17. Ihania ja Makeita ohjeita! Nyt pitää tehdä itse namuset. Kiitokset ohjeista.
    Kauniita kuvia ja tunnelmaa <3
    Hyvää Viikonloppua!

    VastaaPoista
  18. oi, oletpa ollut ahkera! Ihanaa että viitsit makeisetkin tehdä itse :) Meillä on jo nyt laatikko täynnä joulusuklaita joita mm. äitini on tuonut. Ehkäpä se on syy, miksen koskaan tee joulumakeisia itse :D

    Kauniita ovat kuvasi jälleen.
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  19. Oih ihania varmasti!
    Täytyy vielä ennen joulua tehdä näitäkin;)

    Mukavaa joulun odotusta!

    VastaaPoista
  20. Oi nam nam! Noita pitää kokeilla, kiitti reseptin jakamisesta :) Ihanaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
  21. Hei ystävät

    Kiitos lämpöisistä viesteistänne. Joka rivin olen ilolla lukenut.
    Tämä päivä on kulunut minulla levätessä ja parannellessa. Nyt ajattelin jaksaa keittää iltateetä :) Lucian päivän kunniaksi sellaista Norqvistin Santa Lucia -teetä, valkoista maustettua.
    halituksin Anu

    VastaaPoista
  22. Niin sitä vielä piti sanomani, että minusta noissa itsetehdyissä karamelleissa on niin monta kivaa puolta. Toffeet ovat lisäaineettomia ja pienellekin väelle jotenkin mukavampia siksi kuin kaupan namut. Lisäksi niitä on ilo valmistaa. Tulee tunnelmaa, tuoksuja ja pientä väkertämistä. juuri joulun alle passaavia juttuja.

    VastaaPoista
  23. Onkohan miehelläni ollut samanmoiset ajatukset, kun sai tietää kolaristani..siinäkin auto meni lunastukseen ja minä selvisin ihmeen kaupalla, syylliselle ei käynyt kuinkaan, kolmannen autoilijan selkä vioittui pahasti..Luotan edelleen enkeleihin, niitä oli miehesikin rinnalla sinä päivänä :)

    VastaaPoista