keskiviikko 29. joulukuuta 2010

Hyasintin uudet vaatteet








Välipäivien aikana huitukaksi kasvanut hyasintti virkistyy vielä uuteen loistoon, kun nypit kukinnot kellumaan lasimaljaan. Raikas ja sopivalla tavalla eleetön uudenvuodenasetelma syntyy  vaivatta. Uuden vuoden vastaanottoon olen valmistautunut kukkatouhujen ohella myös hankkimalla elämäni ensimmäiset raketit. Perheen pienimmäinen toivoi sinisiä raketteja ja onneksi sellaisia löysimme.

Miesväellä on kiivas autonetsintä meneillään (sen ennen joulua kolarissa romuttuneen tilalle). Minä pysyttelen  asiassa hiukan taka-alalla mutta olen kyllä mielelläni kirjurina plus/miinuslistojen laadinnassa ja keskustelukumppaninakin.

Meillä kiehuu liedellä kattilallinen perunoita. Virkistävää maistella taas välillä ihan tavallista arkiruokaa.

Hyasinttiterkuin

Anu

ps. Tänään nautiskelin ihanasta naistenkeskeisestä teehetkestä karpaloteen äärellä.

19 kommenttia:

  1. Hei!
    Olen saanut niin kivoja ideoita sinulta, että ajattelinpa kommentoida ja kiittää. Blogisi on kaunis kokonaisuus, varsinkin nautin kuvistasi!
    Hyasintti-ideaa täytyy kokeilla, huomasin myös jossain blogissa, että ylikasvanut hyasintti oli laitettu jäälyhdyn sisään:)
    Siunattua Uutta Vuotta ja lisää roppakaupalla kauniita ideoita!

    VastaaPoista
  2. Kiva hyasintti-idea! Meilläkin syötiin tänään jotain ihan muuta sapuskaa. Siiri halusi Hot Dogia =D Salaattiakin tekisi kovasti mieli.

    Ihania loppuvuoden päiviä!

    VastaaPoista
  3. Voi kiitos tuosta hyasintti-ideasta! Kukka-asetelmani jäätyi kotimatkalla, joten voisinkin pelastaa eloon jääneet kukkaset kulhoon! Kiitos, kiitos kivasta ideasta!

    VastaaPoista
  4. Peurankello
    Voi kiitos! Siunattua uutta vuotta myös sinulle. Ja kiitos samoin ideasta. Jäädytettyä versio ei ollut tullut mieleeni.

    Hanni
    Ajattele, että poika, 3 v., veti äsken neljä perunaa! Taisi olla arkiruoka poikaa :) Hot Dogkaan ei kuulosta hassummalta...
    Mukavaa loppuvuotta sulle myös.

    Purnau
    Ole hyvä, minun sinttini kasvoi jo niin pitkäksi, että mateli lähes pöydän pinnassa kun oli kaatunut liiasta pituudesta. Harmi, että asetelmasi jäätyi mutta ainakin näin voisi osan pelastaa.

    VastaaPoista
  5. Sinulla on kirjoittamisen lahjan lisäksi pistämätön maku, joten päädyin lukijaksesi:)

    VastaaPoista
  6. Minäkin harrastan tuota hyasintin nyppimistä ja kelluttamista. Auennut kukka ei ole ollenkaan niin viehättävä, kuin nupuillaan oleva lyhyt sipulikasvi.
    Onnea miesväelle auton etsintään. Itse ole toistamiseen lyhyen ajan sisällä taka-allalla kyseisestä hommasta. Oikeastaan mulle on aika sama, kunhan auto vie ja tuo :)

    Kaunista keskiviikko iltaa ja mukavia välipäiviä!

    VastaaPoista
  7. Suloiset hyasintit kellumassa. :)
    Meilläkin on nautittu arkiruuasta! Kylläpä se onkin hyvää joulun jälkeen!

    Iloisia tämän vuoden viimeisiä päiviä!

    VastaaPoista
  8. Meilläkin on pari päivää syöty tavallista kotiruokaa ja lapset tykkää, niille kun ei tuo jouluruoka oikein tahdo maistua vaikka miten laittais :)
    Kauniita kuvia!

    VastaaPoista
  9. Kiitos kuluneesta vuodesta ja Oikein Hyvää Uutta Vuotta<3

    VastaaPoista
  10. Täälläkin on kevennetty jouluista tunnelmaa. Vähäinenkin punainen on jo poistunut ja hyasintille ja amaryllikselle keksitty "uusiokäyttöä".
    Raketit on kivaa katseltavaa, jotenkin olen kumminkin kiitollinen ettei meillä poikia ole raketit kiinnostaneet :) Olisin varmaan hiukset pystyssä kun tietäisin että olisivat ammuskelemassa satojen muiden kanssa ;)
    Kauniita tunnelmia kuvasit niin sanoin kuin kuvinkin jälleen, kiitos sinulle!

    VastaaPoista
  11. Anu, kiitän kauniista sanoistasi Riihipirtin laatikossa. Tarvitsin niitä tähän aamuun. Niinhän se on, että Hän tietää. Ja huolehtii.
    Kuvissasi asuu kauneus ja suloisuus, herkkyys ja koskettavuus. Yhtä lailla olet itse kaikkea sitä.
    Isän huolenpitoa ja siunausta alkavan vuoden jokaiseen päivääsi. Sinulle ja rakkaillesi.
    Toivottavasti tapaamme pian.

    VastaaPoista
  12. Kaaponkammari
    Hei ja kovasti tervetuloa! Kiitos myös kauniista sanoistasi. Omia lahjojaan ei välttämättä itse tule niin ajatelleeksi, joten tuntui ihan häkellyttävältä...Kiitos.

    Emilia
    Taka-alalla oleilu sopii mullekin tässä asiassa. Taitaa se niin olla, että miehille (monille ainakin) autoasiat ja muutkin tekniikkaan liittyvät jutut ovat niitä kiinnostavia. Minusta on tärkeää, että auto on kunnossa, turvallinen ja että sillä tosiaan pääsee kulkemaan :)
    Mikähän siinä onkin, että aluillaan/nupullaan olevat sipulikasvit ovat niin valtavan kauniita. Nyt kyllä olen innoissani nyppinyt noita kukintoja :)
    Mukavaa oloa sinnekin

    VastaaPoista
  13. Esmeralda
    Arkiruoka maistuu meillä tänäänkin. Aloitettiin aamu jogurtilla ja leivällä :) Lounaaksi tulossa jotain ihan tavallista mutta illalla kun saadaan ystäviä kylään, niin ajattelin vähän juhlistaa tätä juhla-aikaa vielä herkkuruuilla :)
    Mukavaa torstaita sulle.

    Jaana
    Kiitos. Mikähän siinä tosiaan on, että lapsille ei jouluruuat oikein maistu? Meillä oli ihan samoin. Kinkku maistui mutta laatikot ei oikein ollenkaan.

    Arja
    Kiitos sinulle ja samoin toivon sinulle oikein onnellista tulevaa vuotta.

    VastaaPoista
  14. Marie
    Joulussa vielä viipyilen mutta punainen on tosiaan jo vähän taaempana. Kuusi on meillä edelleen ja saa vielä hetken pysyä. Joulupäivän aamuna poika kysyi pontevasti heti aamulla sängyssänsä, että onhan se vielä se kuusi? Hän katselee sitä iltaisin ja toissailtanakin totesi, että ihanasti loistaa :)

    Minä en ole ikinä tosiaan hankkinut raketteja eikä mieskään ole niistä ollut niin paljon kiinnostunut. Nytkään ei niitä montaa ostettu. Jotenkin vaan mieli heltyi, kun kolmenvanha ei välttämättä jaksa odottaa illalla niin myöhälle, että näkisi muiden ampumia väri-ilotteluja, niin päädyttiin muutamaan omaan. Samaa kyllä ajattelen, että toivon pojan suuntaavan kiinnostuksensa jonnekin muualle, ettei sydän syrjällä tarvitsisi sitten vuosien päästä pelätä...
    Onnellisia hetkiä viimeisiin tämän vuoden päiviin Marie.

    VastaaPoista
  15. Tinttarus
    Kiitos ystävä. Se tuntuu olevan niin, että rinta rinnan kulkevat onnellisuus ja huoli, ei toista ilman toista. Silti tosiaan siihen saadaan luottaa, että meitä kannetaan. SInulle ja perheellesi myös oikein valoisaa loppuvuotta ja siunausta ja onnellisia aikoja tulevaan vuoteen. Pian ollaan uutta aloittamassa. Pidän aluista :
    Ja se tapaaminen - nyt laitetaan toimeksi alkuvuodesta, joohan :)

    VastaaPoista
  16. Meilläkin on syöty jo muutama päivä tavallista ruokaa, aika ihanaa:)

    Kiitos hyasinttivinkistä, meillä ne ovatkin jo kukkimisen loppupuolella. Ja uudeksivuodeksi ostin vaaleanpunaisen joulutähden;)

    VastaaPoista
  17. Hyasinteista saa tehtyä kaikenlaita! Hieno tuo idea. Omani eivät ole vielä edes kukassa (ostin alkuviikosta). Meinaatko tehdä perunasalaattia huomiseksi? Itse tein juuri ja vähän söinkin jo. Täytyy vaalia jotain uuden vuoden perinteitä... Onnea ensi vuodelle!

    VastaaPoista
  18. Ihailen ideaasi laittaa hyasintin kukintoja kellumaan. En olisi itse keksinyt sellaista. :) Muutenkin kiitos blogistasi, jonka tänä vuonna löysin. Olen saanut täältä paljon iloa ja inspiraatiota jokapäiväiseen arkeeni.

    Kaikkea hyvää vuodelle 2011, Anu!

    VastaaPoista
  19. pioni
    Ole hyvä, minusta näyttävät aika hauskoilta kelluessaan. Vaaleanpunainen tähti kuulostaa ihanalta. Oikein onnellista alkavaa vuotta sinulle.

    Sini
    Nupullaan ne ovat minusta ihan kauneimmillaan vaikka tykkään kyllä sinteistä kaikissa vaiheissaankin.
    Tiedätkö meilläkin otettiin varaslähtö perunasalaatin kanssa, kun tarjottiin sitä eilen vieraille. Hassu juttu, mutta meillä ei mies enkä oikein minäkään pidä itse perunasalaatista (miehelle ei sovi sipuli ja minä en oikein piittaa majoneesin mausta). Perinteet on mukavia ja meillä uuteenvuoteen kuuluu ihan aina sädetikkuperinne :)
    Onnellista juhlailtaa ja tulevaa vuotta Sini.

    Lumiomena
    Voi että, kiitos ihanista sanoistasi! Minäkin haluan kiittää sinua omasta blogistasi, josta tykkään todella paljon. Juuri tutkin kirjalistaasi tältä vuodelta :) Oli kiinnostava ja palaan vielä kommentin kera, kunhan ennätän :)
    Onnellisia hetkiä uuteen vuoteen.

    VastaaPoista