lauantai 4. joulukuuta 2010







Olen hiljalleen touhuillut joulupuuhia. Asetin vanhaan lasipurkkiin muutaman lehtikuusen oksan. Asetelma on vaatimaton ja vähäeleinen mutta juuri siksi niin kovin kaunis. Metsästä en oksia löytänyt mutta ilokseni sain niitä työpaikkani lähellä olevasta kukkakaupasta.

Lapselle askaroin lumisadetta pumpulipalloista ja vaaleasta rullalangasta. Näin saadaan olla lumitunnelmissa sisälläkin. Ihan tuli lapsuusaika mieleen tekemästäni lumipallonauhasta.

Leipomusten saralla olen valmistanut pekaanipähkinäpiiraita. Ohje on Kotivinkin Jouluherkut -lehdestä vuodelta 2008. Piiraat on ohjeen mukaan määrä leipoa kaupan valmiiseen murotaikinaan mutta minä tein taikinan kuitenkin itse. Nämä ovat oikein herkullisia glögin kaverina nautittuna.

Pekaanipähkinäpiiraat

1 pkt valmista murotaikinaa (minä tein taikinan seuraavasti: 200 g voita, 100 g sokeria, muna, 300 g vehnäjauhoja, 1 tl vaniljasokeria, kunnon ripaus kanelia)

täyte:
200 g vaniljanmakuista tuorejuustoa
1 luomukananmuna
1 dl ranskankermaa
100 g pekaanipähkinöitä

Voitele leivosvuoat ja painele taikinapalat vuokiin (metallisiin tai kartonkisiin, paperiset eivät ole riittävän tukevia). Sekoita täytteen ainekset keskenään ja jaa täyte taikinapohjille. Paista piiraita uunin keskitasolla 200 asteessa  15 minuuttia. Nosta piiraat uunista ja asettele pähkinät piiraille. Paista piiraita vielä 10 minuuttia. Viimeistele jäähtyneinä sokerikuorrutuksella.
Huom! Murotaikinaa jäi yli, joten käytin loput pikkuleipien valmistamiseen. Tein palloja, joiden keskelle painoin pienet kolot, jotka täytin Jam it! Kookoshillolla ja pekaanipähkinöillä.

                                                 ***          ***         ***


Töissä on kiirettä. Opetuspäivien lisäksi minulla on ollut viime viikkoina paljon iltatöitä niin tarkistettavien esseiden, tutkielmien, ja kokeiden kuin koulumme lähikuntien perusasteiden vanhempainiltojen parissa. Ensi viikolla tiukka työtahti jatkuu ja huipentuu torstaina koulullamme järjestettävään tapahtumaan.

Tiedätkö, kaikki tuo työ on loppuviikosta ollut kuitenkin täysin toissijaista eikä ajatukseni ole oikein pysynyt kasassa. Ajatusmaailmani on kiertynyt kiitollisuuden, onnellisuuden ja järkytyksensekaisen epätodellisuuden tunteen ympärille. Kaikki liittyy siihen, että mieheni joutui  torstaina auto-onnettomuuteen. Autosta ei enää tule ajopeliä mutta mies selvisi täysin naarmuitta. Toisen auton kuljettaja oli nukahtanut rattiin ja ajoi mieheni auton nokkaan yli sadan kilometrin tuntivauhdilla. Tämä toinenkin kuljettaja sekä hänen pieni lapsensa selvisivät ilman suurempia vaurioita. Tunnen saaneeni   lahjoista suurimman; meillä on edelleen toisemme. Kiitosmieleni on suunnaton.

Hän antaa enkeleilleen käskyn varjella sinua, missä ikinä kuljet ja he kantavat sinua käsillään, ettet loukkaa jalkaasi kiveen. Ps 91:11-12

Enkeleitä ja riemullista toista adventtia,

22 kommenttia:

  1. Ihanaa, kun enkelit mukana tien päällä! Taivaan Isän siunaamaa joulunodotusta <3

    VastaaPoista
  2. Ihmeitä tapahtuu. Olen itse auto-onnettomuudesta selvinnyt. Kaikille ei käynyt yhtä hyvin. Nauti ihmeestä, kiitollisuudesta ja ilosta. Niitä ei muista joka päivä.

    VastaaPoista
  3. Lämmin,
    läikytteleväinen ja tunteva rutistus sinulle ihana!!!

    Paljon oivalluksia,kiitoksen kimpaleita ja onnen tuntemuksia sinulle näin joulun alla.
    On erityisyyttä,että silloin tällöin HAVAHTUU elämän ainutlaatuisuuteen,hetkien tärkeyteen ja rakkauteen,joka näyttää kasvonsa yhä uudestaan tuoreina,ihanina ja koskettavina.

    Kolarit on kauheita,
    mutta varmasti sen tuoma totuus siitä,että rakkaasi on ehjänä luonasi,on enemmän kuin toivoa saattaa..
    Ei ole itsestään selvyys arkemme palat,vaan lahjaa josta tulisi kiittää joka hetki!!!
    Ihanaa,että olet hyvissä käsissä!!!
    Ihanaa,että olet kosketettu,liikuteltu ja tunteva!!!
    Ihanaa,että olet!!!<3<3<3

    VastaaPoista
  4. Voi, miten pysähdyttävää! Ja aika hiljaiseksi, nöyräksi, vetävää. Onneksi kenellekään ihmiselle ei käynyt mitään pahaa. Minäkin uskon, että ihmeitä tapahtuu. Olen itse selvinnyt yhdestä toisenlaisesta todella läheltä piti-asiasta ja siksi koetan muistaa kurjinakin päivinä olla kiitollisin mielin.

    Nauttikaa toisistanne, omasta perheestänne. Ja mitä sinua blogin välityksellä tunnen, niin varmasti niin teettekin :)

    Hyvää toista adventtia huomiselle ♥

    VastaaPoista
  5. "Enkelit lentävät matalalla" Kiitollisena kanssasi Reetta♥

    VastaaPoista
  6. Psalmi 91 on rakkain psalmini ja se kiteyttää kaiken:)
    Iloitsen kanssasi ihmeestä ja toivon kaikille oikein lämminhenkistä ja siunattua joulua!
    Terveisin,kaimasi Anu.

    VastaaPoista
  7. Mimmi
    Nii-in! Sinulle myös siunattua joulunaikaa

    Emilia
    Ihmeitä tapahtuu todella. Ihanaa, että olet siinä ja selvinnyt sellaisesta kauheudesta. Minä olen myös ollut kolarissa ja selvinnyt.
    Olen niin onnellinen täällä, että jotenkin sitä ei osaa edes sanoiksi pukea, kuinka onnellinen.

    VastaaPoista
  8. Riemullista ja onnekasta adventtia sinullekin!

    Tuntuu että mitä pidempään saa elää sitä suuremmiksi kiitosaiheetkin tulevat. Täällä myös kiitollisena elämästä, rakkaista, kaikesta...

    VastaaPoista
  9. Sulla on kamera hallussa, kerrassaan! Vaikka kolarit ja sattumukset ovat kurjia, on niissä herätetty kiitollisuus hyvästä ja hyvää tekevää, niin ainakin itse olen kokenut. Levollisia ajatuksia!

    VastaaPoista
  10. Enkeleitä on olemassa!

    Kauniit kuvat jälleen, niissä taas viivähdin tovin jos toisenkin <3

    VastaaPoista
  11. Oi että! Kauhea tapahtuma! Siinä niin näkee taas se, että liikenteessä ei riitä se, että itse ajelee varovasti vaan mitä tahansa voi tapahtua. Onpa ihanaa, että mitään vakavaa ei sattunut!Iloitsen puolestanne.

    VastaaPoista
  12. Juhlallista Itsenäisyyspäivää Sinulle ja enkeleitä poluillesi!

    VastaaPoista
  13. Kyyneleet silmissä luen tekstiäsi sillä se on niin totta! Saitte parhaimman mahdollisen joululahjan, te ja se toisen kuljettajan perhe.. on niin hienoa ja pysäyttävää lukea tällaista, sillä se totisesti todistaa sen että ihmeitä tapahtuu ja Taivaan Isä pitää huolta lapsistaan, aina ja kaikkialla.

    Rauhallisen kaunista sinivalkoista juhlaa rakkaalle perheellesi- Ja voimia työrupeamiin!

    VastaaPoista
  14. Unohdin lisätä sen että sekä minä ja mieheni olemme myös selvinneet auto-onnettomuudesta, lähes ehjin nahoin. Auto meni lunastukseen, mutta sehän on vain peltiä;-)

    VastaaPoista
  15. Onneksi miehesi selvisi!!
    Minäkin olen romuttanut autoni ja samallalailla enkelit olivat luonani<3<3
    Oikein rentouttavaa itsenäisyyspäivää<3

    VastaaPoista
  16. Minulla meni kylmät väreet lukiessani kirjoitustasi. Ihana että varjelus oli myötä kummassakin autossa.

    Perheessä ja yhdessäolossa on kiitollisuuden aihetta yhteen elämään runsaasti. Niin monta ihanaa hetkeä ja päivää.

    Ihania hetkiä perheeseenne <3

    ps. ihania herkkuja olet leiponut!

    VastaaPoista
  17. Hui, miten paljon olisikaan kommentoitavaa tähän postaukseen ja miten paljon herätti tunteita. Onneksi oli varjelus matkassa eikä käynyt mitään! Ihana kuulla tällaisia iloisia ja onnellisia uutisia. Olen todella onnellinen puolestanne. Työni vuoksi kohtaan ihmisiä, joille on käynyt mm. liikenteessä todella huonosti. Siksi aihe värisyttää...

    Enkeleitä talvisiin päiviinne! Niin ja hyvä idea nuo pikkuiset piiraat kahvin kanssa. Voikaa hyvin!

    VastaaPoista
  18. Tiedän mitä koet tällä hetkellä!
    Mieheni ajoi kolarin peuran kanssa viime keväänä ja on ihme että hän on hengissä. Auto meni tuusan nuuskaksi.

    VastaaPoista
  19. Katinkainen
    Minäkin lähetän sinulle rutistuksen! Havahtuminen avaa silmiä ja vaikka suhtaudunkin elämään lahjana kaiken aikaa, on tämä tällainen pysähtyminen todella liikuttavaa. Ja se myös, että saadaan Isän kädellä elää ja olla, turvassa päiviemme päähän saakka. Onneksi vielä ei ollut yhteisten päivien pää.
    Minä olen ollut tästä asiasta paljon järkyttyneempi kuin mieheni. Hän kertoi olleensa minun kolarini yhteydessä (muutama vuosi sitten) myös kovin liikutettu. Toistemme kolhut pysäyttävät. Niinhän se on, kun rakastaa.

    Lumiomena
    Onneksi ei käynyt. Nöyräksi veti ja hiljaiseksi. Ihanaa, että sinäkin olet omasta koettelemuksestasi selvinnyt. Sellaisia kaikkia meille välillä annetaan. Niiden jälkeen elämän erityisyys, läheisyyden lämpö näyttäytyy aina kuin uusi aamu - kirkkaana ja selkeänä.

    VastaaPoista
  20. lumiomena
    Meinasin vielä sanoa, että ajattele, kuinka innokkaana liityin karkinostokieltoon siellä blogissasi ja ihan koko homman unohdin. Täällä hääräilin eilen ja tänään kahden sortin karkkeja ja maistelin suu soikeana. Kääks :) Ei riittänyt mulla ryhtiä :)

    Reetta
    Kiitos!! On ihanaa, että on kaltaisiasi ihmisiä myötäelämässä.


    Anu
    Tuo on minunkin lempipsalmini. Se liittyy erääseen aiempaan tiukkaan hetkeen elämässäni ja kannan sen sanoja koko ajan muassani. Sinulle myös oikein siunattua joulunaikaa.


    minttu
    Niin se varmasti on. Iloitaan ja ollaan kiitollisia yhdessä.

    VastaaPoista
  21. Purnau
    Kiitos. Nuo oksat suorastaan kutsuivat kuvaamaan :)
    Kiitollisuuden herääminen ja kiitollisuuteen herääminen aina uudelleen ja uudelleen on tärkeää. Eikä sitä tiedä miksi tämänkin piti tapahtua. Onneksi jo vähän alkaa jälkishokki helpottaa.

    Marina
    Kiitos ja niin on. Heitä on ja se on valtavaa.

    Elina
    Kiitos sinulle! Jälleen kerran tosiaan sai huomata, että pelkkä oma varovaisuus ei riitä. Olen kyllä ollut vähän hermoheikko tänä viikonloppuna liikenteessä. Kaipa tuo ajallaan hellittää.

    marjamatilda
    Kiitos ja sinulle toivon samaa!

    VastaaPoista
  22. Aamunkukka
    Niin Hän pitää! Tämän parempaa joululahjaa ei ihminen kyllä voi saada. Minun jouluni oli siinä hetkessä, kun sain miehen kotiin.
    Onneksi tekin saitte selvitä kolarista. Jättäää aina jälkiä sellaiset kolarit.

    Arja
    Kiitos - oikein olemme rentoutuneet. Leivoimme koko perhe yhdessä ja puuhasimme kaikkea mukavaa. Iltasella olimme vanhempieni luona viettämässä iltaa.
    Ihanaa, että sinäkin selvisit. Selviytymistarinat koskettavat joka kerta.

    Marie
    näin se on. perheessä ja yhdessäolossa on kaikki tärkeä, arvokas ja ihana. Hetket yhdessä ovat lahjaa. Ja kiitos - meillä on ollut kyllä niin mukava ja lämpöinen olla yhdessä koko tämän itsenäisyysvapaan ajan.
    ps. Kiitos ihanasta viestistä!!

    Sini
    Kiitos ystävä myötäelämisestä! Aihe on aina raskas ja työssäsi on varmasti monesti hetkiä, jolloin on liikutettu. Enkeleitä myös sinulle. Ja valoisia hetkiä uuteen viikkoon.

    Anrinko
    Suuri kiitosaihe on, että molempien miehet selvisivät. Ihanaa. Jälkitunteet vaan tahtovat syödä alleen nyt aivan kaiken muun ajatusmaailman. Kai tämä hellittää ajallaan. Sellaisen tuusan nuuskaksi menneen auton näkeminenkin nostattaa jo hirveitä tunteita siitä miten olisi voinut käydä. Iloitaan ajastame yhdessä perheen kanssa. Se on sitä tärkeintä tässä elämässä.

    VastaaPoista