sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Aistiiko sen?


Ensimmäiset kirsikkapuunoksat maljakossa. Kalenteri visusti piilossa. On loma ja minut on ympäröinyt epätodellinen vapauden tunne. Haluaisin ommella, neuloa, maalata, järjestää, lukea, nukkua, leikkiä ja tehdä kaikkea muutakin mukavaa. Siivosin jo lapsen vaatekaapin ja hankin pieneksi jääneiden tilalle korviketta. Niin ja maalattiin yhdessä hienoja kuvia. Sekoitettiin upeita värejä ja vedeltiin paperia innostuksen vallassa suurilla pensseleillä. Löysin siinä yhden uuden vihreän sävyn ja violetistakin tuli sopivan sähäkkä. Ja tiedätkö, tuo lumisadekaan ei muuten haittaa minua yhtään. 
Tämän energiapuuskan puhallan sinunkin luoksesi - puuh. Tuliko perille?

Anu

Edit. Piti vielä kertoa, että keinutuolin selkämyksellä on parisen viikkoa sitten värjäämäni peitto. Minulla oli vaatehuoneen kätköissä peite, jonka sävyt eivät istuneet enää oikein mihinkään ja päätin kokeilla värjäämistä Dylon-värillä  Emilian innoittamana. Tarkoituksena oli  värjätä vaalean harmaaksi mutta sain melkoisen tumman peitteen. Laitoin koneeseen paketillisen mustaa väriä tuota yhtä topattua parivuoteen  täkkiä kohden (ohjeessa luki, että parivuoteen lakanalle tarvitaan kaksi pakettia väriä). Pesin värjäytyneen peiton valkopesujauheella ja väri hiukan haalistui.  Nyt kun tuota tulosta olen tovin katsellut, niin eipä se nyt niin tummalta enää näytäkään. Silti harkitsen jos yrittäisin valkaista peittoa vielä vähän (Kiitos Marie vinkistä sen valkaisusuolan suhteen!).

27 kommenttia:

  1. Jonkinlaista energia virtaa olen tuntevinani..
    Ihania nuo kirsikan kukat!

    VastaaPoista
  2. Leppoisalta kuulostaa lomasi :) Ja kiitos energianlähetyksestä !
    Kiva idea tuo peiton värjäys, oliko peitto ihan puuvillaa?

    VastaaPoista
  3. Kiitos energiasta, nappasin heti siitä osani ;)

    Ihana tunne tuo vapaus, energisyys. Luotto tulevaisuuteen jotenkin ihmeellisesti kasvaa ja sisällä on rauhallinen olotila <3

    Kaunista viikkoa Sinulle <3 kirsikkapuunoksia en ehtinyt saada itselleni kukkakaupasta viikonloppua kaunistamaan, olivat kaikki loppuunmyydyt. Ensi viikolla lupasivat niitä lisää, ja niitä on ihan pakko käydä oksa tai kaksi ostamassa.

    VastaaPoista
  4. Mustakissa
    No hyvä, että tuli perille ;) Minun oli saatava noita oksia, kun kukkakaupassa ne huomasin. Muutamalla oksalla on suuri vaikutus. Vaikka lunta sataa ja pakkanen paukkuu, niin ihmeen keväinen olo tuli oksista.

    Riitta
    Ole hyvä ;)
    Värjääminen on kiinnostanut minua pitkään ja olen ajatellut vaatteita kokeilla värjätä mutta Emilian esimerkistä innostuin tuohon peittojuttuun. Täkki oli ihan puuvillaa (ostettu vuosia sitten Jyskistä edullisesti) ja tikkauslanka varmaankin jotakin keinokuitua, kun tulos jäi vaaleammaksi lankojen kohdalta.

    Minua kiinnostaisi toden teolla kokeilla värjätä villalankoja luonnenväreillä mutta sinne saakka en ole vielä ennättänyt. Ehkä joskus...

    VastaaPoista
  5. Marina
    Hyvä, hyvä että nappasit.
    Minua aivan huvittaa, miten olin ennen lomaa aivan näännyksissä ja sitten parin leppoisan kotipäivän jälkeen jo näin virkeä. Kaipa se virkistää sekin, kun ei ajatuksiaan tarvitse uhrata työasioille vaan voi keskittyä tyystin muihin juttuihin.

    Toivottavasti löydät oksia ensi viikolla. Minä näin kukkakaupassa myös upeita ranskalaisia tulppaaneja, joita myös teki mieli mutta jätin kuitenkin ostamatta.
    Mukavaa pyhää.

    VastaaPoista
  6. Kiitos enrgiasta. Mukavalle kuulostaa juttunne. Pitkästä aikaa pääsi meilläkin kunnolla ulkoilemaan, ihana valo tuo voimaa. Pakkanen koittaa kyllä vieläkin pureskella poskia mutta onneksi huppu suojaa hyvin. Lapset laukkaavt pihamaalla kuin juuri laitumelle päässeet varsat, täynnä uloilun iloa!
    Ihanaa iltaa toivotellen,
    Piupau

    VastaaPoista
  7. Mulla virtaa kanssa pitkästä aikaa.
    Eilen aloitettiin hurjan siivoaminen. Leivoin pullia ja tein illalla 70 pakettia erilaisia pinnejä. =)
    Tänään silittelin vuoria pyykkejä ja pesin pitkästä aikaa KOKO pyykkikorin tyhjäksi. Tampattiin matot lumihangessa ja innostuin leipomaan muffinsessa, kakun, keksejä ja nyt teen pari peltiä vielä pizzaa.
    Ja virtaa on riittänyt myös aamuisin miehelle. =)
    Mistä tälläinen virta tullutkaan? Ehkä sä onnistuit puhaltamaan sen minulle.

    VastaaPoista
  8. Aivan ihanat kirsikankukat maljakossa, muutama kuukausi enää, niin ne kukkivat pihallakin:)

    Aistii sen, kiitos!
    Ja ihanaa lomaa sinulle!

    VastaaPoista
  9. Ihanaa lomaa! Voi miten oletkaan niin innoissasi ja energinen! Minä vietin juuri lomaviikon ja ihan oli lötkö olo koko viikon :) Aih, ja mitkä oksat maljakossa! Nyt olisikin hyvä aika vähän katkoa ulkoa oksia ja nauttia niiden vihertämisestä. Ja kiva idea tuo peiton värjäys! Hyvä väri kyllä.

    VastaaPoista
  10. Yritän kovasti saada kiinni energialähetystäsi. Sillä olisi nyt käyttöä, omani kun on hukkunut:
    Ihanalta kuulostaa päiväsi:)
    Mukavaa loman jatkoa sinulle:)
    -Hanne-

    VastaaPoista
  11. Ihania IHANIA kukkia!!! tuota tunnetta odotan itsekin ja ensimmäisiä merkkejä keväästä.

    VastaaPoista
  12. Super mukavaa loma viikkoa sinulle !
    Taidan tarvita pientä energia puhallusta, kiitos lähetyksestä. Loma matkan jäljiltä sisäinen kelloni käy väärässä ajassa. Aamulla virtaa riittää mutta puolenpäivän jälkeen olen ihan sipissä. Mutta ei se mitään kyllä sen kevään jo aistii !!!
    Ihania oksia sinulla maljakossa. Tekee niin mieli itsellekin jotakin silmän iloa.

    VastaaPoista
  13. Oih, sinulla on jo kukkivia kirsikan oksia ... täytyypä minunkin muistaa käväistä hakemassa niitä : )
    Ihanaa lomaa !

    VastaaPoista
  14. Voi kiitos, energiaa tuntuisi virtaavan vähitellen tännekin :) Hiukan sormia jo syyhyttää keväisten kankaiden kimppuun, mutta vielä ei taida olla oikein sopiva hetki. Kirsikkapuunoksat näyttävät niin ihanilta!

    VastaaPoista
  15. Piupau
    Lasten menoa ja riemuaon niin mukava seurata. Meillä suunnitellaan juuri luisteluretkeä. Aika kylmä taas on mutta jos sittenkin tarkenisi ;)

    Anrinko
    Ihan mielettömän hyvä meno sulla siellä, wau. Hymyilen iloissani ja luin sun kommentin vielä toistamiseen, kun tuli niin kiva fiilis. Mukavaa maanantaita.

    Pioni
    Kiva, että aistii :) Niin ajatella, että enää muutama kuukausi, niin saa ihailla oksia luonnossa. Meillä ei puutarhassa ole tätä kirsikan lajiketta mutta valkokukkainen kyllä ja siitäkin pidän kovasti.

    VastaaPoista
  16. Sini
    Kiitos ja joo, nyt on niin hyvä olo tästä vapaudesta. Suunnittelen tekeväni yhtä ja toista mutta koitan muistaa myös jättää tilaa oleilulle, kun sitäkin tarvitsaan - sitä lötköilyä nimenomaan.
    Peiton väri oli ensin aika musta mutta valkopesujauheella kummasti vaaleni ja nyt ihan hyvä. Silti mietin, jos kokeilisin sitä valkaisusuolaa.
    Sulle voimia tähän viikkoon.

    Hanne
    Välillä on energia hukassa. Mulla oli viime viikon alkupuolella ihan totaalisesti. Niin vain kummasti sitä virkistyin ja toivottavasti sinäkin saat jossakin välissä pienen huilihetken ja sitten sitä virtaa. Puhallan lujaa....

    VastaaPoista
  17. Kauniit kuvat
    Kiitos - se tunne ottaa jossakin vaiheessa vallan ihan varmasti.

    Marianne kiitos ja
    Toivottavasti pian kääntyy sisäinen kello takaisin täkäläiseen aikaan. Puhallan edelleen...Voimia viikkoon.
    On se vaan niin, että pienikin kevään merkki maljakossa virkistää. Ajattelin pian jo kipaista hakemaan pajun oksia tai vaikka koivunkin :)

    sariw
    Joo, en voinut vastustaa...Toivottavasti löydät omasi.

    VastaaPoista
  18. Kirsikka
    Hyvä, hyvä :) Minulla sama juttu. Ajattelin tässä keväisiä esiliinoja ja niiden ompelemista lasten koossa. Saa näjdä saanko aikaiseksi. Joskus kun ideoita pulppuaa liikaa on sekin ongelmallista :)
    Mukavaa viikkoa.

    VastaaPoista
  19. Mullakin oli tässä 5 pv lomaa ja olen nauttinut, kun ei ole kiire ollut.
    Huomenna sitten töihin ainakin muutamaksi päiväksi, ei vielä ole varmaa tietoa sopimuksen jatkosta.
    Kiitos energiasta, sitä tarvitaan :)

    VastaaPoista
  20. Kyllä! Valon määrän ja kevään tulon aistii, vaikka esimerkiksi tänäänkin aamulla mittari näyttä -30 astetta. Silti kaikki on jotenkin ihmeellistä.

    Kirsikankukistasi tuli mieleeni, että me teimme mieheni ja lasten kanssa pupuvallihautoja hedelmäpuiden ympärille lauantaina. Puut pihallamme ovat niin nuoria, että olisi sääli, jos ne päätyisivät jänisten ruoaksi. Kolmevuotias poikani ehdotti, että laitettaisiin pupuille porkkanapuita.

    Iloa alkaneeseen viikkoosi ja ihanaa hiihtolomaa!

    VastaaPoista
  21. heips. ihania kuvia ja nautinnollista loma viikkoa teille, kylläse loma vain aina maistuu htä ihanalle!=)

    VastaaPoista
  22. Ystäväinen!
    Blogissani on sinulle yllätys..
    Lämmöllä, Hannah

    VastaaPoista
  23. Sesse
    Voimia töihin ja toivottavasti saat sopimuksen. Iloa,
    Anu

    Lumiomena kiitos - loma maistuu
    Kylmää vaan riittää. Oltiin eilen aivan ihmeissämme, kun luistinradalla ei keskellä päivää ollut lisäksemme muita. On hiihtoloma mutta ei nähty jääkiekkoilijoita/luistelijoita. Pakkanen oli varmaankin pelottanut pois, eikä mekään kovin kauaa viivytty.
    Suloinen ehdotus tuo porkkanapuujuttu. Puput varmasti ilahtuisivat ;)
    Mukavaa torstaita

    VastaaPoista
  24. Laura
    Kyllä maistuu ja tuntuu hyvältä. Tänään lähdetään retkeilemään :)
    Torstaiterkkuja teille

    Hannah
    Kiitos - menen het kurkkaamaan :)
    Haleja

    VastaaPoista
  25. Moikka! Olipa kiva kun törmättiin eilen Virpin kaupassa ja kuulin tämän blogisi nimen! Ihanan rauhallinen tunnelma kuvissasi!

    VastaaPoista
  26. Kauniita kukkaisia!
    Mukavaa rentouttavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  27. Julia
    Voi niin oli. Kiitos, kun jätit viestiä! Inspiroiduin valtavasti taiteestasi. Hyvää alkavaa kevätkautta sinulle.

    Wilhelmiina
    Kiitos ja samoin toivon sinulle.

    VastaaPoista