maanantai 7. maaliskuuta 2011

MaanantaiMaanantai ja virkeä olo. Tätä olen odottanut; virkeyttä, valoa ja energistä fiilistä työviikon alkajaisiksi. Suussa maistuvat melkeinpä vieläkin laskiaispullat. Äiti sujautti perjantai-iltana mukaamme pullapussin ja niitä täyttelin kermavaahdolla ja hillolla laskiaisen kunniaksi. 
Illalla on  tiedossa kesän suunnittelua ja kotipuuhia. Ajattelin myös kääriytyä tuohon viikonvaihteessa hankkimaani pehmoiseen aamutakkiin. Pidän takin rypytyksistä ja nostalgisesta ilmeestä. Takki on viikonlopun alelöytö Hemtexiltä ja minusta siinä on hitusen jotakin samaa kuin tässä ChillNorwayn kauniissa samettitakissa.

Lopuksi vielä kiitokset taannoin  Hannahilta   saamastani tunnustuksesta. Tässäpä mietteitäni:

1. Milloin aloitit blogisi

Aloitin elokuussa 2009.


2. Mistä kirjoitat blogissasi? Mitä se käsittelee?

Pysähdyin vuosia sitten erään paikallislehden henkilökuvan äärelle, jossa kirjoittaja sanoi ottaneensa neuvosta vaarin ja kirjaavansa paperille jokaisen päivän päätteeksi viisi päiväänsä sisältyvää onnellista asiaa nähdäkseen elämässään olevan ilon ja onnen. Minä viehätyin tästä ja jossakin määrin sovellan ajatusta blogissani. Tekee hyvää pysähtyä huomaamaan kaikki hyvä ympärillään. Minä koen, että tyytyväisyys asuu arjessa. Kaikilla meillä on elämässämme vaikeita ja rankkoja asioita mutta rinnalla on paljon iloa kunhan sen äärelle malttaa, ennättää ja jaksaa pysähtyä. Minä siis kirjoitan arkisista iloistani. Ne ovat moninaiset; iloitsen perheestä, läheisistä, kodista, uskosta, harrasteistani, luonnosta ja milloin mistäkin. Kirjoitan myös arkisia kuulumisia. On paljon yksityistä, jonka haluan pitää oman perheen keskeisenä mutta myös paljon sellaista, jonka haluan samanhenkisten ihmisten kanssa jakaa. Ja iloitsen kohtaamisista - blogin myötä olen saanut tulla tutuksi monen kanssa, saanut osalleni lämpöä ja vastavuoroisuutta, arjen virkistystä ja inspiraatiota.3. Mikä seikka tekee blogistasi erityisen suhteessa muihin?

Tämä nyt on tällainen pienen pieni päiväkirja. Erityiseksi kai jokaisen blogin tekee se, että se on jonkun oma. Hänen moisensa ja oloisensa. Tämä blogi on minun moiseni.


4. Mikä sai sinut aloittamaan blogin?

Pidän monenlaisia päiväkirjoja ja otan paljon valokuvia. Pidän ajatuksieni rustaamisesta paperille ja arjen dokumentaatiosta. Olin asiaa harkinnut ja sitten sain lähipiiristä pienen sysäyksen, kannustuksen. Tämä rohkaisu sai aloittamaan.

5. Mitä haluaisit muuttaa?


Aika lailla tykkään siitä, että tämä blogi on  kotikutoinen niin kuin  minäkin mutta joskus mietin visuaalisuuteen liittyviä muutoksia, joita haluaisin kokeilla. Taitavat kariutua osaamattomuuteen näissä teknisissä asioissa :)
Energistä viikkoa teille upeat naiset ja miehet - mun mies käy ehkä joskus täällä ;) ja sitten käy ystäväni  J, että terkkuja vaan molemmille  :)


Anu

ps. Kuvassa Noa Noan kevätkuvasto. Tykästyin vedenväriseen paitaan/tunikaan....

12 kommenttia:

 1. Ihanasti ja sinulle omaisella tavalla (josta pidän hurjasti) kirjoitit omasta bloggaajatiestäsi. Sitä oli ilo lukea!

  Hauska huomata, että sinä kuulut hillokoulukuntaa laskiaispullien suhteen. Tätä asiaa pohdimme viikonloppuna omassa blogissani ja tulimme siihen lopputulokseen, että mantelimassa on kaupunkilaisempi ja hillo maalaisempi ilmiö. Mitään oikeaa tietoa tästä ei ole. :)

  Noa Noan uusi kuvasto näyttää suloiselta!

  VastaaPoista
 2. Kauniit sanasi ja kuvasi oikein pysäyttävät arjen kauneuden ja ilon ääreen. Kiitos siitä!

  Noa noan vaatteet ovat ihania, kuten myös tuo aamutakki. Iloista arkista viikkoa!

  VastaaPoista
 3. Katja

  Kiitos, kiva kuulla. Toit iloa iltaani.
  Ja meillä ollaan hillokoulukunnan jäseniä, minä jopa tykkään ihan eniten pelkällä kermavaahdolla :) Mielenkiintoinen tulos, tulenkin lukemaan, kun viikonloppuna jäi blogikierrokset aika vähiin enkä vielä ole piipahtanut.

  Ja kuvasto on jälleen kaunis. Taidan olla ihan höperö, kun jaksan selata sen sivuja kerta toisensa jälkeen. Minusta mattapintaiset lehdet ovat kauniita ja tuon kuvaston sivuilla leikkii kevät.
  Sulle mukavaa uutta viikkoa.

  Tuire
  Voi kiitos itsellesi. Ja niin ovat ihania. Aamutakin kohdalla piti harkita monta kertaa takin väriä, kun lähes kaikki vaihtoehdot olivat viehättäviä (valkoinen, luonnonvalkoinen, tämä rusehtava, musta, roosa ja purppura).
  Iloterkut myös teidän kotiin. Meillä meneillään imurointi vähän kummallisesti näin maanantaina :)

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Marianne
  Kiitos ja samoin sulle!
  Meillä töissä miesväki toi työpaikan kahvihuoneeseen täytekakun :)

  VastaaPoista
 6. Hyvää naistenpäivää! Tykkään myös valtavasti tavastasi kirjoittaa arjen onnen hetkistä. Itsekin kirjoitan joka ilta pieneen kirjaan ylös viisi onnellista asiaa kyseiseltä päivältä. Joskus ärsyttävänä päivänä olen kiitollinen ylipäätänsä siitä, että pääsen itse sängystä ylös ja kävelen... Pitää malttaa pysähtyä, kuten sanoitkin, niin huomaa ne kaikki iloiset ja onnelliset asiat ympärillään.

  Voi hyvin ja ihanasti tämäkin arkinen viikko! :)

  VastaaPoista
 7. Hyvää naistenpäivän iltaa<3

  VastaaPoista
 8. Sait ajattelemaan minut niitä asioita, joista saan olla tyytyväinen. Kuinka kiitollinen saan olla monesta asiasta - niin isoista kuin pienistäkin. Iloa työviikkoosi!
  Johanna

  VastaaPoista
 9. Sini
  Kiitos ja kiva, että meillä on tässäkin jutussa yhteinen tapa ;) Tämä viikko puksuttelee eteenpäin tasaisen vahvasti ja huomaan, että ajatus kulkee jo viikonloppuun. Iloja tänään:
  -Olen katsellut nettikaupoissa inspiroivia kankaita ja suunnitellut kesäisiä juttuja niistä.
  - Kun illalla astuin ulos työpaikalta, puhalsi tuuli virkistävästi vasten kasvoja. Se oli päivän tähtihetkiä.
  - Karusellileikki pojan kanssa

  VastaaPoista
 10. Arja
  Kiitos toivotuksesta ja toivon, että sinunkin päiväsi oli hyvä. Terveisiä sinulle ja mukavaa viikkoa.

  Johanna
  Kiitos ja kiva, että koit niin. Minä koitan päivittäin muistaa ajatella huolien keskelläkin myös tuota puolta. Siis sitä mistä kaikesta saan olla kiitollinen. Ja saan päivittäin huomata, että niitä onnellisia asioita on vaikka kuinka paljon.

  VastaaPoista
 11. Ompas kauniita kuvia ja ihana ale-löytö tuo Hemtexin aamutakki... Täytyypä melkein käydä vilkaisemassa, jos siellä myytäisiiin vielä vastaavanlaisia :)

  VastaaPoista