perjantai 29. huhtikuuta 2011

Kevätkivaa


Keväthepeneissä niin luonto kuin minäkin. Sima valmistui ja myös pullo sai  omat hepenensä kuivatuista limen viipaleista. Kuivattelin koristeet ihan auringossa mutta vielä ennättää saada samanlaisia kun kuivattaa uunissa.

Kuivatut sitrukset
Viipaloi ensin sitrukset muutaman millimetrin paksuisiksi siivuiksi ja lado sitten viipaleet vieretysten leivinpaperin päälle. Kuivata 75-100 asteen lämmössä kolmesta viiteen tuntia. Jätä uunin luukku vähän raolleen kuivatuksen ajaksi, niin haihtuva neste pääsee sopivasti karkuun luukusta. Luukku pysyy auki esimerkiksi siten, että laittaa sen väliin haarukan tai jonkun ruokailuvälineen. Ennen uuniin laittamista voi viipaleille sirotella tomusokeria, jos haluaa lopputuloksesta kiiltävän. Tämä kuivatus onnistuisi varmaankin myös leivinuunissa matalassa lämmössä.




Minä olen purkanut pääsiäiskoristeluja ja lisäksi ollaan oltu pihatöissä. Olen tanssinut haravan kera ja miehet ovat tehneet mammuttimaisia risukuormia kaatikselle vietäväksi. On myös päätetty tulevan majan ja sinne vievän riippusillan paikat ja tehty ihan kunnioitettava määrä hiekkakakkuja unohtamatta eväsretkiäkään.  Tervetuloa kesäkausi.  Minun mielestäni se kun alkaa aina vappuna :)

Kaikille teille ihanille toivottelen hilpeää vappumieltä!

Anu

ps. Tänä iltana suuntaan orvokkiostoksille. Pitäisi varmaan myös piilottaa ullakolle nuo kolme potkukelkkaa tuosta pihalta. Hupsista ;)

24 kommenttia:

  1. Ihanaa kevätkivaa!! Hauskaa vappua kans!!

    VastaaPoista
  2. Voi ihanuus teidän kevättunnelmia! Majanpaikka kuullostaa kivalle. Toivottavasti saamme nähdä majan kun se valmistuu. Kyllä se kesä alkaa vapusta! Toivottavasti hepenissä tarkenee. Hauskaa vappua!

    VastaaPoista
  3. Hanni
    Kiitti :)
    Meillä on grilli kuumana ja varaslähtö vappuun otettu :)

    Tuire
    Majaa on suunniteltu koko talvi ja sitä odotetaan innolla. Isäni on luvannut sellaisen rakentaa ja miesväen suunnitelmat kuulostavat minustakin tosi hauskoilta. Sinne tulee kuulemma esimerkiksi sellainen roikkuva vanhantyylinen kello, jota sitten soitetaan, kun eväät on loppu ja tarvitaan täydenystä :)

    Laitetaan hepeneiden päälle monta kerrosta neuletakkeja, niin tarjetaan ;)

    VastaaPoista
  4. Ai niin, unohdin mainita, että orvokit jäi vielä toistaiseksi hankkimatta. En löytänyt mieleisiäni ihan vielä. Haaveissa ovat siis edelleen.

    VastaaPoista
  5. Kivaa kesän alkua teille:). Kevään pihatyöt ovat ekstraihania kun suunnitelmat saa siivet ja kädet voi upottaa multaan..ilmassa jo enne kesästä. onko tuo teidän talo kuvassa?Valtaisan ihana!

    VastaaPoista
  6. Anis
    Kiitos ja sulle myös! Unelmoin monenlaisista uusistakin kasveista tähän alkavaan kesään. On hauska selailla postilaatikkoon tulleita puutarhamyymälöiden katalogeja ja unelmoida :) En ole erityisen taitava piha/kasvijutuissa mutta ainahan voi opetella hiukan lisää ja tärkeintä on into.
    Tuo ihana rakennus on Turun Samppalinnan ravintola. Tykkään siitä tosi paljon. Minusta se sopi vappupostaukseen, kun kyseinen ravintola on suosittu vapun lounaspaikkana ja siinä lähistöllä on piknikpaikkakin.
    Iloista vappua sulle!

    VastaaPoista
  7. Olipa jälleen kerran todella kauniita kuvia! Hauskaa vappua minunkin puolesta teille kaikille!

    VastaaPoista
  8. Saija
    Kiitos ja meillä vieteltiinkin jo kotivappua tänä iltana. Huomenna reissataan sukuloimaan. Kaasupallot olivat suuri hitti ja tötteröhatut ja vappupillit myös. Voi että kun oli taas ihana katsella sitä lapsen iloa.
    Minä kukun täällä yksinäni pystyssä ja koitan saada ajatuksen kääntymään nukkumaanmenon puoleen. Nyt ei väsytä (nukuin päikkärit, hih) mutta aamulla kumminkin, joten hyviä öitä. Siirryn unten maille.

    VastaaPoista
  9. Kaunis kevät. Majat on niin parasta :)
    Meilläkin niitä rakenneltu, aina ei voinut olla ihan varma kumpi oli innokkaampi pojat vai äiti ;)

    Kiitos jakamastasi vinkistä. Antaa kivan lisän simapulloihin.

    Oikein iloista vappua pienelle miehelle ja vanhemmille.

    VastaaPoista
  10. Maja ja silta kuulostaa ihanilta. Minä otin varaslähdön kevääseen jo vappuna. Valtavan kivan katsoa päivittäin mitä kaikkea sieltä maasta tulee esiin. Kivaa vappua!

    VastaaPoista
  11. Kuiskuttelen täältä pikaisesti vapputerveiseni. Ihania keväthepeniä:) Meillä aurinkopihapäivä muuttui oksenteluksi sisällä. Pikkuinen jo toipunut, mutta nyt vatsatauti saavutti rakkaan ja isomman tyttösen. Omakin olo kovin hatara.
    NAuttikaa viikonlopun keveydestä!

    VastaaPoista
  12. Oi näitä kauniita tunnelmia, saavat hymyn huulille:)
    Ihanaista vappua sinulle ja perheellesi!

    VastaaPoista
  13. Simasta en itse niin pidä, mutta näistä posteistasi nautin ihan rauhassa ja kuvia katselin pitkään-kerrassaan ihania tunnelmia!!!

    ...niin monta jäänyt lukematta, mutta onneksi vanhatkin pysyvät blogissa jemmassa, jotta niitä myöhemminkin voi ihastella <3

    Lämpöisiä ajatuksia!

    VastaaPoista
  14. Marie
    Joo niinpä ;) minäkin oon aivan innoissani koko majaprojektista. Onneksi on myös tuo pienikin :)
    Olehyvä vinkistä. Minunsta limestä tulee vielä kauniimpia kuin aplareista tai sitruunoista näin kuivaamalla.
    Vapuiloa Marie!

    selma
    Sehän onkin juuri ihana, kun melkein joka päivä maasta nousee jotakin uutta. Hanaksati esiin puskeva uusi kasvu on niin upea juttu.
    Mukavaa vapun jatkoa :)

    VastaaPoista
  15. Tinttarus
    Voi harmi. Toivottavasti voitte tänään jo paremmin. Lähetän tervehdyttäviä terveisiä. Oksennustautia on tainnut olla liikkeellä ja se on aina niin kurja kaveri.
    Kun tulette kuntoon, niin kevät on yhä pidemmällä. Lähestyvä kesä on ajatuksena aika ihana.
    Vapputerkkuja!

    Hannah
    Kiitos! Minä tykkään tuosta rakennuksesta ihan huippupaljon. Se on kuin neiti kesäheinä :)
    Vappuiloa suuntaasi!

    Marina
    Heips ja kiva, kun jätit terkut. Sma täällä, että en ole ennättänyt aikoihin tehdä kunnon kierroksia. Onneksi postit säilyvät ja niitä voi lukea omaan tahtiinsa.
    Meilläkin on muuten niin, että mies tykkää simasta enemmän. Minä tyydyin pieneen tilkkaan munkin kyytipoikana. Tykkään silti tehdä aina ison määrän simaa, kun on miesväen suosikkia.
    Vappuiloa!

    VastaaPoista
  16. Ihanan keväinen tunnelma kuvissasi! Kevättä on juhlittu täälläkin, pihatöissä ja herkutellen. Loistoidea tuo limekoriste. Ehkäpä ensi vappuna ehdin kokeilla ;) Aurinkoista pyhää ja rutistukset J:lle ♥

    VastaaPoista
  17. heips, oi kun täällä oli taas kauniita kuvia, edellisessäkin postauksessa aivan ihania! onko kirja hyvä? :) ihania kevätpäiviä teille! kunpa lämpenisi pian!

    VastaaPoista
  18. kauniita kuvia, ja herkullisen näköistä simaa :)

    Minäkin täällä jo mietin, että toivottavasti näytät kuvia majasta sen valmistuttua ;)

    Mukavaa viikkoa !
    -Sanna

    VastaaPoista
  19. Keväisiä terkkuja haravoinnin lomasta. :)
    Täällä myös kuvasia majasta sitten odotellaan.

    VastaaPoista
  20. Kauniita kuvia! Etenkin tuo viimeinen!

    VastaaPoista
  21. Tiina
    Heips ja kiitos! Nyt kelpaa tosiaan olla pihahommissa kun on valoa ja vaikka lämpö antaa odottaa itseään, niin kaipa sitäkin pian saadaan. Sunnuntaiksi on taidettu luvata tosi lämmintä :) ja silloin muuten toivottavasti myös tavataan!

    Laura
    Kiitos ja kirja on minun mieleeni. Sitä lämpöä odottelen myös. Tänään kävin kampaajalla ja sinne kävellessäni oli keskikaupungilla erään puiston laidalla aivan ihastuttava kukkaketo. Aurinko paistoi ja ihan olisi luullut, että on jo kesä :)

    VastaaPoista
  22. Sanna kiitos
    Ja kyllä voin ottaa siitä majasta kuvia, kun valmistuu. Nyt maja on maan tasalla näin rakennusvaiheessa mutta lopuksi nousee jaloillensa tuohon meidän terassin kupeeseen. Tänä iltana isäni teki kattoa ja kiinnitti majan pikkuisen lipputangon huipulle ranskanliljan muotoisen koristeen. Tykkäsin tosi paljon ja niin tykättiin me kaikki :)
    Mukavaa viikonloppua Sanna sulle.

    VastaaPoista
  23. Tiina
    Samoja puuhia täälläkin menossa, siis puutarhahommia :)
    Kuvia tulossa :)

    Sara
    Kiitokset. Tykkäsin itsekin vimpan kuvan kesäisestä raikkaudesta. Mukavaa viikkistä sulle.

    VastaaPoista
  24. Vierailin sattumalta blogissasi, todella kauniita kuvia!

    VastaaPoista