perjantai 6. toukokuuta 2011

Semifreddo





Kesäloma siintää ajatuksissa. Vielä pitäisi keskittyä töihin ja uurastukseen mutta on mukava tietää, että ihan jo nurkan takana se kesä odottelee. Tein eilisiltana päivällisen jälkkäriksi herkkua tällä äitini vinkkaamalla  ohjeella. Minä tosin käytin vaniljarahkaa ja koristelin ihan vain muutamalla orvokin kukalla. Ihastuin jälkkärin koostumukseen, sillä nimensä mukaisesti se oli vain puolijäässä ja siksi miellyttävän pehmoista mutta silti jotenkin rapeaa. Seuraavalla kerralla saatan laittaa mukaan marjoja ja ehkä suklaatakin. Tästähän voisi kehkeytyä kesäajan illanistujaisten vakioherkku aina hiukan muunnelluin osasin. Kesä voi olla ainakin siis jo kielellä ja toivotaan, että pyhänaikana ne mittarilukematkin kipuavat korkeuksiin saakka. 

Herkkuterkuin Anu
 

18 kommenttia:

  1. On viehettävän näköinen kakku! Aineksiakin on usein kaapissa, täytyypä kokeilla. Hyvää äitienpäivää!

    VastaaPoista
  2. Tuire
    Oli muuten herkkua ja sekin oli mukava huomata, että sekä Valion maustettu rahka että vanhanajan vaniljakastike ovat laktoosittomia. Sopivatkin siis kaikille herkkusuille.
    Sulle myös oikein hyvää äitienpäivää.

    VastaaPoista
  3. Hyvä ja helppo idea - täytyypi siis kokeilla :) Kaunis kuva kokonaisuudessaan.

    VastaaPoista
  4. Pakkasakka
    Tällaiset nopeasti syntyvät sopii niin kivasti ihan arkipäivienkin ruokalistalle. Kesäkutsuille vastaavan voisi tehdä juhlavammilla koristeilla.

    VastaaPoista
  5. Namskis! Ihana resepti ja niin yksinkertaisist aineksista saa helposti herkkua.

    VastaaPoista
  6. Maukkaan näköinen jälkkäri, pitääpä kokeilla..:)

    VastaaPoista
  7. Hanni
    Niinpä. Oli ihan ilahduttava kokeilu.


    Irmastiina
    Kokeiluun vaan :)

    VastaaPoista
  8. Kuullostaa ja näyttää makuelämykseltä. Tänään olisin toivonut jotain herkkua jälkiruuaksi, täytyi tyytyä Fazerin sitruunajougurtti suklaaseen teen kera ;)
    Lämpöä kovasti odotellaan täälläkin ja hiukan jo sitä saatukin.
    Kauan odotetut kesän merkit tosin tuottivat tänään pienoisen pettymyksen. Kuopuksemme sai linnun jätökset hiuksiinsa nauttiessaan auringosta lähipuistossa.
    Kolmeen kertaan hiukset pestiin ja kävi vielä parturissakin, joten eiköhän se nuoren miehen päivä jatku :)
    Kaunista ja auringon lämmittämää viikonloppua sinne.
    -Marie

    VastaaPoista
  9. Heiii, mikä ohje! Tästä tulee meijänkin kesän vakkari herkku :D Namskisnam! Ja tästähän saa helposti karppiherkunkin. Kiitti vinkistä!!

    VastaaPoista
  10. Anu, kiitos♥
    Tämän reseptin nappasin matkaani ja kuljetan kesäämme!

    Huomiseesi iloa, valoa ja suloisuutta kera suukkosten!

    VastaaPoista
  11. Ihana tietää että loma on jo nurkan takana! Tuo herkku kuulostaa ja näyttää hyvältä ja mikä parasta, on vielä mukavan helppo toteuttaakin.

    VastaaPoista
  12. Ihanaa, että linkitit tuon ohjeen. Taidan kokeilla ja tehdä pakastimeen vierasvaraksi. :)

    Ajattele, kesäkuu alkaa olla jo lähellä. Nautin tavattomasti näistä keväisistä illoista. Meillä on vielä ikkuna raollaan ja pikkulinnut sirkuttavat meidän ja naapurin välisessä aidassa.

    Hyvää äitienpäivää huomiselle, Anu!

    VastaaPoista
  13. Huomenta ystäväiset ja oikein hyvää äitienpäiväaamua. Meillä on tuoksuteltu kukkia yhdessä ja herkuteltu, leikittykin jo. Nyt poikkesin tänne pikaisesti ennen lähtöä mummolaan ja ilahduin, kun moni teistäkin tytästyi tuohon reseptiin.

    Peikkotyttö Hanna
    Minusta herkun värikin oli kaunis
    Kuningatarrahkalla tulee sitten kai pinkki :)

    Marie
    Viikonloppuisin sitä tekee kummasti mieli jotakin makeaa iltapäiväteen seurana. Voi teidän kuopusta! Kertoisitko hänelle, että sama on koettu täälläkin. Pitkiin hiuksiin olen (silloin minulla oli pidemmät)kahdesti saanut kunnon töräykset eivätkä kyllä meinenneet hevillä lähteä. Tuo parturivaihteohto ei kyllä tullutkaan silloin mieleen ;)
    Lämpöisiä äitienpäiväterveisiä sulle Marie.

    VastaaPoista
  14. Senni
    Ole hyvä ja joo karppaajillekin sopiva ja kun on vielä laktoositon, niin passaa monelle.

    VastaaPoista
  15. Keskeytyi hetkeksi, kun otettiin pieni ilmapallomatsi. Heiteltiin ja naurettiin ihan kippurassa jäljelle jääneen vappupallon kera.

    tinttarus
    Kiitos! Samaa suloisuutta myös sinun äitienpäivääsi toivottelen.
    Innostuin tuosta ohjeesta, kun oli niin joutuisa tehdä ja hyvää maistella.

    kirsikka
    Niin juuri. Vaikka tykkään leipomisesta ja keittiöpuuhista, niin arjessa on mukava olla hihassa varalla näitä vaivattomia ja silti maukkaita ohjeita. Nautiskellaan äitienpäivästä :)

    Katja
    Kiitos ja sinulle myös oikein hyvää äitienpäivää!
    Vierasvarana olisi minustakin kiva ja silloin toimisi ihan jäädykkeenä.
    Minä nautin myös linnunlaulusta. Aamuisin siihen on niin suloista herätä ja laulavat tosiaan ihan iltamyöhälle saakka. Tunnen todella huonosti lauluääniä ja harkitsinkin kirjakaupassa sellaisen lapsille tarkoitetun äänikirjan hankintaa :)

    VastaaPoista
  16. Näyttää hyvältä ja voin kuvitella maunkin olevan ihana. Tänään alkoi tehdä mieli jo jäätelöä. Se on se aurinko ja lämpö. Tuo herkku voisi sopia tuleviin kesäpäiviin myös. Ihanaa äitienpäivää!

    VastaaPoista
  17. Sini
    Kiitos, äitienpäivä sujui mukavissa merkeissä :)
    Minä en olekaan pitkään aikaan maistanut mitään uutta irtojätskiä/puikkoa/tuuttia mutta täytynee korjata asia kun lämpimät kelit tulevat jäädäkseen. Ihanaa, kun tänänkin oli kaunista ja lämmintä. Tykkään myöäs tuosta hennosta vihreästä, jota luonto alkaa nyt olla tulvillaan.

    VastaaPoista