perjantai 5. elokuuta 2011

Kanerva ja rosmariini












Kalenterin lehtien käännyttyä elokuulle on mieleni ollut selvästi jo syksyä kohti suuntautunut. Näin kesällä on meidän perheen elämä liikkuvaista, kun retkeillään ja pyrähdetään milloin minnekin. Syksy tuo mukanaan rauhallisia koti-iltoja ja minä pidän siitä. Kaikelle on aikansa. Niin näille spontaaneille ihanille riennoille kuin syksyn seesteisyydelle.
Koti-iltaan kuuluu usein vähän hemmottelua. Se voi olla jotakin mukavaa tekemistä tai sitten herkullista nautittavaa. Syysiltojen iloksi valmistin oman kylpysuolan. Kalareissulta nappasin metsän sylistä mukaan  muutamia kanervia, joista osan käytin suolan mausteeksi ja osa ilostuttaa nyt maljakossa. Tällä kertaa laitoin kylpysuolaan karkean merisuolan kaveriksi kanervankukintoja, rosmariinia ja tilkan oliiviöljyä. Tämä seos sopii mainiosti virkistämään väsyneitä varpaita jalkakylvyssä, ihan ammeen kylpyveteen tai vaikka vartalon kuorintaan. Mikä parasta, sillä voi halutessaan maustaa myös kalaa. Minua houkuttaisi käyttää kanervaa myös teen mausteeksi. Pitänee tutustua aiheeseen vähän paremmin ja kenties kokeilla.
Tämän päivän retkellä sain seurata lintujen kylpyhetkeä. Varpuset pärskivät puusoikossa oikein riemuissaan. Riemua on minunkin mieleni täynnä, sillä olen saanut viime viikkoina osalleni paljon hyvää. Tänään sain ilostuttavan yllätyspuhelun, muutama päivä sitten sain tavata ystävää teekupin ääressä, molempien lapsen isovanhempien kanssa on puuhattu mukavia asioita ja huomenna on tiedossa jotakin ihan kahdenkeskeistä miehen kanssa. Saamme viettää koko päivän keskenämme. Vaikka mielessäni on kesän ajan kulkenut myös huolta ja murhetta on rinnalla alati riemuja. Elämää. Sitä tämä on. Ja siitä kaikesta kohotan käteni kiittämään!

Viikonloppuusi kivoja juttuja, sopivaisia hetkiä ja paljon iloa,
Anu

ps. Tämä suola on aika kiva tuliaisvinkki tai pieni lahjavinkki. Joskus olen antanut tuoksusuolaa joululahjanakin. Suolan voi pakata esimerkiksi kannelliseen lasipurkkiin ja koristella purnukan mieleisekseen. 

24 kommenttia:

  1. Ihana blogi sinulla. Noita jalkakylpy suolan ohjeita olenkin ajatellut netistä metsästää, mutta nyt löysin yhden sellaisen täältä. Blogisi on kivaa luettavaa. Mukavaa syksyn alkua..

    VastaaPoista
  2. Kauniita sanoja ja ajatuksia sinulla jälleen.
    olipa kiva tuo suolavinkki, kiitos! Minä olen aina ostanut kaupasta... Sitähän voisi tehdä vaikka laventelista, lempiyrtistäni.
    Oikein hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
  3. Kauniita kuvia ♥

    Jalkakylpysuolat ovat ihania, itsekin toisinaan teen niitä - laventeli ja kanerva ovat vielä niin ihanan värisiäkin... :)

    Mukavia hetkiä viikonloppuunne!

    VastaaPoista
  4. Minua alkaa ahdistamaan kun ihmiset alkavat näin heti elokuuhun siirryttyä puhumaan syksystä. Minulla on mennyt koko kesä jotenkin ihan ohitse ja nyt vasta alan kunnolla nauttia kesän riemuista ♥

    Huomenna ensimmäistä kertaa ystäväpariskunnan kanssa vietetään grillailupäivää, sitten sunnuntaina on miehen sukulaisella grillijuhlat johon suuntaamme nautiskelemaan. Ja nyt elokuussa lähdemme mökkeilemään.. Kesä on nyt! :D

    VastaaPoista
  5. Essi
    Kiitos paljon! Kiva kuulla, että suolaohje on jotakin, mikä sinulla on ollut haussa. Tätä kannattaa kokeilla ja myös esim. sellaista, johon laittaa tuoksuöljyä (mitä vaan mieleistänsä) ja sitten esim. laventelia.
    Kiitos syystoivotuksista. Oikein leppeää loppukesää ja alkavaa syyskautta myös sulle.

    Ainosofia
    Kiva kuulla, kiitos.

    VastaaPoista
  6. Maria
    Kiitos. Kannattaa tosiaan kokeilla tehdä itse. Laventeli passaa mainiosti :)
    Kiitos myös viikonlopputoivotuksista. Meillä montaa lajia mukavaa tiedossa :) Kivaa oloa myös sulle.

    Marielisa kiitos
    Mäkin tykkään niiden väristä...Mukavaa viikkistä myös sulle

    VastaaPoista
  7. Marika
    Minulla taas on lapsesta saakka elokuun alku littynyt mukaviin syysfiiliksiin. Nykyisin ihan ammatillisestikin (opettajan ammatissa) elokuu liittyy syysasioiden alkuun. Mulla alkaa ensi tiistaina syyslukukausi :) Nautin silti edelleen moninaisesti kesästä ja niin kuin mainitsin, niin retkistä ja kaikesta kesäkivasta se elämä meilläkin vielä koostuu, vaikka ajatukset lentävät jo tulevaan. Loppukesä on valtavan kaunista ja tykkään luonnon pehmeistä ja tummuvista sävyistä.
    Sinulle toivon antoisia kesäfiiliksiä, mukavaa grillailua ja mökkireissuja.

    VastaaPoista
  8. Olen kanssasi samaa mieltä tuosta, että syksy tuo seesteisyyden kotiin. Riennot vähenevät ja koti saa taas uuden merkityksen iltojen hämärtyessä.

    Sinulla on kovin kaunis blogi jota jään mielelläni seuraamaan :)

    VastaaPoista
  9. Lomakuvanne ovat niin ihania! Olen onnellinen taas, kun syksy tulee, vaikka kesästäkin niin pidän. Mieltäni liikuttaa tänä aamuna erityisesti ajatuksesi: "Vaikka mielessäni on kesän ajan kulkenut myös huolta ja murhetta on rinnalla alati riemuja. Elämää. Sitä tämä on. Ja siitä kaikesta kohotan käteni kiittämään!" Juuri näin! ♥ Olet niin ihanan rohkaiseva ja positiivinen. Mukavia syyskesän tunnelmia!

    VastaaPoista
  10. Voi tuota kylpysuolaa pitää kokeilla! Kauniita kuviakin olit valmistusprojektista ottanut:) ihania värejä. Mukavaa elokuista sunnuntaita:)

    VastaaPoista
  11. Tuota reseptiä on aivan pakko kokeilla kesän koettelemille kantapäille. Kuvissasi viipyessä pehmentyi sisin♥ Niin kauniita!
    Voimaannuin tänä aamuna ajatuksesta, ettei meidän tarvitse Jumalalle kertoa vastoinkäymistemme ja taakkojemme suuruudesta, vaan niille kipeille ja raskaille asioille tulee kertoa Jumalan suuruudesta. HAlusin tämän jakaa kanssasi♥

    VastaaPoista
  12. IhanaIhana blogi!! Kauniita kuvia, ajatuksia ja positiivinen ja iloinen asenne elämään huokuu läpi! Jään lukemaan :)

    -Reeta-

    VastaaPoista
  13. Hei! Käy kurkkaamassa blogiani, siellä on Sinulle jotakin :)

    VastaaPoista
  14. Loistava idea laittaa jalkojen kylpyyn yrttejä. Taidan kokeilla! Loistavia reissu kuvia ja juttuja kesä retkestä. Perehdyn niihin ja nappaan vinkit talteen ensi kesän retki suunnitelmia varten.
    Syksy tulee tuulista päätellen. Kivaa alkavaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
  15. Aika ihanalta idealta kuulostaa itse tehty tai ainakin "tuunattu" kylpysuola vaikkapa pikku lahjaksi.

    VastaaPoista
  16. Anu
    Kyllä se tosiaan tuo...
    Ja kiitos oikein paljon. Tervetuloa myöskin!

    Sini
    Kiitos ihan kaikesta! Tässä elämässä on usein se tunne, että niin moni asia ja palikka on kohdallaan ja samaan aikaan rinnalla jotakin vaikeaa ja jopa ahdistavaa. Nähdään ne hyvät ja kauniit, iloitaan niistä.
    Mulla alkoi tänään työt ja se asia tuntuu ihan ok:lta. Sulattelen tätä tämän illan :)
    Mukavia elohetkiä Sini sulle.

    Lili Emilia
    Juu, kantsii kokeilla. Tuoksuu aika hyvälle...namskis :)

    VastaaPoista
  17. Tähän väliin kysäisen, että onko teillä muillakin blogeissanne niin, että jos vastaa esim. monelle kerralla, niin vastaus hukkuu jonnekin avaruuteen? Mulla on ollut monta kertaa ja siksi pätkin näitä vastauksia aina vaan muutamalle kerrallaan. Mistähän sen arvaisi kuinka pitkään voi kirjoittaa, että lähettäminen onnaa?
    pst. varmaan en vaan hoksaa jotain teknistä juttua jälleen ;)

    VastaaPoista
  18. tinttarus
    Kiitos! Kiitos, että jaoit. Todella näin. Kyllä onkin armollinen asia tuo Jumalan suuruus.
    Tänä aamuna kuuntelin töihin ajellessa Radio Deitä ja sain voimaa aamun virsistä. Illalla on mielessäni pyörinyt Sinua siunata tahdon. Se laulu on rakas.
    Lähetän paljon haleja ja voimia työsi alkuun!

    Reeta
    Olet todella tervetullut. Kiitos sanoistasi ja siunattua alkusyksyä teidän perheeseen.

    Outimarika
    Tuhannet kiitokset :) Palaan asiaan

    Allidaalia
    Kiitos :) Kiva, jos jostakin niistä oli vinkiksi asti. Autoiluloma oli kyllä jotain sellaista, josta me tykättiin valtavasti.
    Ja suolaa kantsii kokeilla. Rentouttaa...
    ps. Kiitos vielä sun ranskalainen tori jutusta. Me päästiin käymään siellä viime lauantaina ja oli ihanaa.

    VastaaPoista
  19. pioni
    Minustakin se on aika kiva lahjavinkki. Kun purnukan koristelee kauniisti, on sekin jo osa lahjaa.
    Arvaa muuten mitä? Mulla on jäänyt ihan kokonaan vastaamatta siihen sulta saamaani tunnustukseen/haasteeseen (4.kuva). Nyt kun sain Outimarikalta uuden tunnarin, niin tausin, että uuups...Mä koitan nyt saada aikaiseksi vastaa molempiin :)
    Mukavaa elokuuta sulle.

    VastaaPoista
  20. Jos on yhtä hyvää kuin sellainen gourmet-suola, niin mumms. Pientä luksusta saa kyllä olla :) Laitoin sulle s-postiin muuten viestiä. Mun yhteydenotto on kestänyt ihan liian kauan, pahoittelut!!!

    VastaaPoista
  21. Ehdottomasti pitääkin kokeilla tuota jalkakylpyä, luonnon antimista on kiva tehdä kaikkea. :)

    VastaaPoista
  22. kanervankukkatee on hyvä iltajuoma, auttaa nukahtamisvaikeuksiin

    VastaaPoista
  23. this salt looks so good.
    do you mind sharing the recipe with me? i would love to know how to make this salt.
    love,
    coco

    VastaaPoista