sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Kirsikanpunaista ja metsän väkeä


Ensimmäinen adventti kääntyy pian yöksi. Istun täällä itsekseni hihittelemässä pienelle keittiössä sattuneelle kömmähdykselle, jonka vasta hoksasin. Asia liittyy tanskalaiseen riisipuuroon ja kirsikkakeittoon, joilla yllätin miesväen tänä aamuna. Kerronpa koko tarinan.
Olen pitkään ollut aikeissa kokeilla tanskalaista riisipuuroa ja kirsikkakeittoa. Nyt päätin vihdoin käydä tuumasta toimeen näin adventtiajan alun kunniaksi. Uusimmassa Bolig livissä oli herkun ohje mutta muistelin, että minulla on sellainen myös jossakin reseptimapin kätkössä ja jo valmiiksi käännettynä, joten ryhdyin selailemaan reseptivarantoja. Löysinkin sen  pikkuruisen ruutupaperin, jolle olin ohjeen joskus raapustanut. Siellä se oli siististi mapitettuna muiden joulureseptien joukossa. Katselin läpi ainekset ja eilisellä kauppareissulla hankin mitä kaapista puuttui. Kermaa ei ollut, joten sitä sitten ostin. Ja vieläpä kokonaiset 5 dl, sillä ohjeen mukaan se määrä tarvitaan. Aamulla tein innoissani herkun valmiiksi ja katoin pöydän. Mies kehui, että oikeinpa oli maukasta mutta melkoisen täyttävää. Onnistunut aamiainen. Nyt katsastin millaisia ohjeita kyseiselle puurolle löytäisin täältä netistä ja löysin oman ohjeeni muiden joukosta. Siinäpä olikin vain sellainen juttu, että tehokkaana tyttönä kun olin rei'ittänyt reseptin mappiin, oli kermamäärän edestä huvennut ykkönen rei'ittäjän kiduksiin. Kermaa siis piti laittaa 1,5 dl eikä 5 dl. Ainakin oli creamy!

Tänä viikonloppuna meillä on leikitty satumetsän tunnelmissa. Poika koristeli suloisin pienin sormin oman pikkujoulukuusen, jonka läheisyydessä iloteltiin eläinhahmoilla. Myös olohuoneen komuutilla oleileva huonekuusi kannettiin lastenhuoneen lattialle metsän tunnelmaa luomaan. Eilisillan leikkien päätteeksi huomasin, että huonekuusi oli saanut juurellensa metsän väkeä (kotieläinvahvistuksella). Siellä ne jatkoivat uniaan, kun nostin kuusen yöksi jälleen komuutin kannelle. Luulen, että niillä oli oikein makoisat unet ja keskinäinen joulurauha.

Adventtiaikaasi rauhaa ja iloa,

Anu

ps. Tanskalaisen riisipuuron ohjeen löydät ainakin täältä. Kirsikkakeittoa sävytin pienellä tilkalla punaherukkamehua ja ripauksella vaniljasokeria. Nam.

12 kommenttia:

 1. Pääasia , että hyvää oli :-)))

  Rauhallista ensimmäisen adventin yötä<3

  VastaaPoista
 2. Näyttää herkulliselta! Tuli varmasti kermaista ja täyteläistä puuroa. :)

  Olitkin tänään mielessäni kun muistin, miten meillä oli viime vuonna samat nukutuslaulut adventtina. :)
  Ihanaa joulunaikaa sinulle ja teille kaikille!

  VastaaPoista
 3. Oi, kuulostaa kyllä herkulliselta se puuro! :)
  Eläimet on aika suloiset siellä kuusen juurella köllimässä...

  Ihanaa joulunodotusta toivottelen minäkin!

  VastaaPoista
 4. Ihana miehesi.
  Kehui vaikka varmasti puuro maistui tuhdilta...☺

  VastaaPoista
 5. Lopputuloshan se on tärkein, pääasia että puuro maistui :)

  VastaaPoista
 6. Hih! Pääasiahan tosiaan oli, että HYVÄÄ oli :D

  Ihastuttavia kuvia jälleen. Kovin olivat kauniita ja tunnelmallisia <3

  VastaaPoista
 7. Arja
  Joo, oli hyvää :) Jotenkin ihmettelin, kun ei mullekaan laskenut kuin pienen määrän kerrallaan. En enää ihmettele ;)

  ps. näin untakin karhuista

  Tuire kiitos
  Oli herkkua mutta tujua.
  Kiva kuulla, että sain viivähtää ajatuksissasi. Niinhän se tosiaan oli, että meillä nukutettiin samoin sävelin.
  Teidän väelle myös oikein ihanaa joulunaikaa.

  Laura
  Kiitos ja sitä samaa toivottelen minä suuntaasi. Eläimet näytti niin liikkiksiltä siinä köllimässä. En millään malttanut tai halunnutkaan niitä siirtää :)

  VastaaPoista
 8. Irmastiina
  No eikö? Oli kuulemma hyvää mutta ei kuulemma jaksanut isoa satsia syödä ;) Meillä ollaan kyllä kermavaahdon perään mutta tämä oli kyllä kaikkien aikojen pläjäys.

  AnnaO
  No niinpä juuri - ja meille maistui.
  Joskus kömmähdys voi olla ihan kivakin juttu.

  HoO
  :)
  Kiitos paljon!!

  VastaaPoista
 9. Varmaan hyvää kermapuuroa! Nam! Ihan onnistunut virhe:) iloa viikkoosi!

  VastaaPoista
 10. Selma
  Joo :) Kiitokset ja kivaa viikkoa myös sulle ja tätä alkanutta joulukuuta myös. olen ihan fiiliksissä siitä, että vihdoin koitti joulukuu :)

  VastaaPoista
 11. Siellä on kivat joulupuuhastelut käynnissä. Tekevälle sattu, ja uskon että maku oli alkuperäistä parempi, kermaahan ei voi koskaan olla liikaa ;)
  Kaunis joulumetsä eläimineen <3

  Hyvää alkavaa viikkoa sinne, jälleen on yksi viikko vähemmän joulun odotukseen.

  VastaaPoista
 12. Marie
  Kiitos - uusi viikko on aluillaan ja tänään on saatu juhlistaa itsenäisyyttä.
  Puuro oli tosi hyvää kömmähdyksestä huolimatta ja metsän asukit elelevät puunsa juurella edelleen. Ovat vissiin aika tyytyväisiä :)
  Viikkoosi kaikkea hyvää!

  VastaaPoista