lauantai 5. marraskuuta 2011

Lunta ja jäätä
 
Olen kerinyt jämälankoja. Asettaessani keriä astiaan huomasin, että epämääräiset myttyräni olivat muuttuneet ihaniksi lumipalloiksi. Ikkunalle sain lumisateen virkatusta kaitaliinasta ja jäätähtivalosarjasta. Vaikka talvi antaa odottaa itseään, olen minä siis jo lumitunnelmissa.
Puikot helisevät iltaisin ja juuri nyt syntyy kotitossut miehelle Novitan sukkalehden ohjeella. Minusta nuo kahdella puikolla neulottavat ovat siis tossut eivätkä sukat, kuten lehdessä niitä nimitetään. Miehen tossut sujahtavat isänpäiväpakettiin ja hinku olisi tehdä itselle saman malliset. Sovitin nimittäin ensimmäistä tossua ja totesin mallin miellyttäväksi jalassa (ei kantapäätä, sopivan rento) ja leikkisäksi.  Valkeista jämäkeristä tossut syntyisivät itselleni ihan mainiosti mutta maltankohan luopua noista lumipalloistani...Ehkä sitten kun saadaan oikeaa lunta :)
Kiitollisella mielellä olen kaikista rakkaistani ja illan hämärään syttyy meillä vielä kynttilä jo iäisyyteen siirtyneiden läheisten muistoksi.

Anu


20 kommenttia:

 1. Niin ovat suloisia keräsi kulhon pohjalla, että mieli tekee silittelemään ja tunnustelemaan niiden pehmeää pintaa. Ihana ajatus, että saavat muistuttaa lumen odottelusta...
  Minä nautin aamusella ulkona vietetystä ajasta metsän sylissä pitkän sairastelun jälkeen! Poikanen yökyläilee, Isompi tyttönen seurakunnan nuortenjumiksessa ja me häntä noutaessa rakkaan ja pikkuisimman kanssa käymme vielä tummuneessa illassa hautausmaalla viemässä lyhdyn haudalle.

  Mietin usein, että jospa vielä joulun alla ehtisimme tavata!

  Tyyntä ja levollista tunnelmaa tuikkivien valojen keskelle. Kuljet niin usein sydämeni huokauksissa!

  VastaaPoista
 2. Kauniita keriä! Aika ihanaa tämä lämpö. Juuri ääneen ihmettelimme marraskuun lämmintä ilmaa kun laskimme kynttilän haudalle.
  Rauhaisaa pyhäinpäivää.

  VastaaPoista
 3. Ihanat pehmoiset kerät.

  Tuollaiset tossu ilman kantapäätä olisikin mukava kutoa.
  Minulle, kun no kantapäät aina tuottavat ongelmia.
  Mieheni kyllä naureskelee, että minun kutomat kantapäät ovat jokainen uniikkeja...ei kahta samanlaista...☺

  Mukavaa pyhäinpäivän iltaa sinulle!

  VastaaPoista
 4. you ALWAYS have such a lovely mood in your photos dear anu! it makes me want to come over to your house and drink some tea and knit with you while talking for hours!: )

  bless,
  v

  VastaaPoista
 5. Lumipalloista täälläkin jo haaveillaan, toivottavasti ainakin jouluksi...

  VastaaPoista
 6. Lunta minäkin odottelen, pieni toivo nousi viileässä kävellessä. Kylmästä huolimatta matkaa on vielä monta astetta sinne nollaan.
  Lumipallosi ovat ihastuttavat, mieluusti alkaisin lumisotasille ;)
  Kaunis ja rauhaisa ilta teillä. Rakkaita muistellessa syntyy hymy huulille ja kaunis yhteys elämän kiertoon.
  Tossusi ilahduttavat varmasti saajaansa. Mukavat tossut on aina kiva sujauttaa jalkaansa :)
  Ihana oli jutella kanssasi eilen ja jakaa ystävyyttä <3

  VastaaPoista
 7. Heh, otsikon perusteella erehdyin luulemaan, että siellä joku on viimein nähnyt ensilumen. Nimitäin täällä lämpimähköjä säitä riittää, lumesta ja jäätä ei tietoakaan. Terassilla rehottaa kirkkaanpuniset pelargonit (leikkelin jo kertaalleen kaikki punaiset kukinnot pois luodakseni syksyisempää tunnelma, mutta siitäkös kasvi riemastuikin!)

  Minulla ei pysy sukkapuikot käsissä. Konkreettisesti. Siispä tuollaiset kahden puikon töppöset olisikin mieluisa projekti! Saattaapi olla, että kaivelen kaapeistani minäkin "lumipalloja". Tosin muistelen niiden olevan kaupunkiolosuhteisiin maastoutuneita, eli harmaita ;-)

  VastaaPoista
 8. very nice photos!^^
  Yesterday I sent the package of the swap "a butterflu in my hair"... I hope you will receive soon...♥

  VastaaPoista
 9. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 10. Ihanat! kumpa osaisin itsekin neuloa niin olisi isänpäivälahja-ongelma ratkottu :)
  Talvisen ihania tunnelmia teillä siellä...ja tosiaan lumi saisi jo tulla :)sen myötä kun tulee aina se joulun tuntu.

  Kaunista viikkoa!
  -Sanna

  VastaaPoista
 11. Tuo sukkalehti on ihana, olen siitä jo monta mallia valinnut.
  Todella kaunista tuo pitsi ja jouluvalot.
  Ja loppulangoistakin löydät kauneuden!
  Pyhäinpäivää vietimme mekin rakkaita muistellen. Lasten kanssa käymme aina sytyttämässä kynttilän kirkon pihalle muualle haudattujen muistopaikalle. On juhlallista ja haikeaakin. Siellä harmaassa ja pimeässä satojen kynttilöiden valo lämmittää.

  VastaaPoista
 12. Pilven reunalla on monta kaunista enkeliä... kunpa vain tupsauttaisivat petivaatteitaan, jotta tämä musta maa saisi ylleen valkean viitan.
  Minullakin on soma korillinen toinen toistaan pehmoisempaa kerää. Ovat äitini jäämistöä. Hän piti meidät sukkasissa ja lapasissa. Nyt meitä lämmittää enää hänen muistonsa. Mutta sitäkin rakkaammat.
  Rauhaisaa marrasta, kynttilöiden tuiketta.

  VastaaPoista
 13. Lumipallosi näytää pehmeiltä. Itsekin selailen ihastuneena ko. lehteä jonka sain lahjaksi. Kantapäätä ilman oleva sukka vaikutaa hassulta, mutta ehkä kokeilen sitä itsekin puikoilla kutoa :)

  Lämpöä viileneviin syksyn päiviisi <3

  VastaaPoista
 14. tinttarus
  Eikö tosiaan ole jotenkin kuin lumipalloja :) Viikonloppusi kuulostaa mukavalta. Kiva kuulla, että kipeys on nyt jäänyt taakse. Meille muutti flunssa myösin ja nyt ollaan koko perhe köhässä.
  Sinäkin kuljen ajatuksissani ja tapaaminen olisi ihanaa...
  Päivääsi iloa!

  Tuire
  Kiitos ja on ollut kyllä niin lämmintä. Eilen illalla mies vaihto nastarenkaat, kun eilisaamuna paloi ensikerran tänä syksynä liukkaudesta varoittava valo. Pitkälle päästiin ennen kylmiä.

  Irmastiina
  Minusta tuo ohje oli leikkisä ja hauska ja tosiaan on ilman sitä kantapäätä. Uniikit kantapäät kyllä kuulostavat ihanilta - älä vaan luovu niistä :)

  VastaaPoista
 15. vibeke
  Thank you! And you know, you are most welcome any time!! Your company, tea & knitting - oh how that would be nice.
  Today I have a morning off and I am spending it studying at home (after this little blogtime :)). This peaceful moment is like a gift and I am enjoying it soooo much.
  hugs!!

  pioni
  Toivotaan, että ainakin jouluksi. Tänä aamuna on ihanasti huurretta puiden oksilla...lupaavaa :)

  VastaaPoista
 16. palaan jatkamaan jälleen sopivan tilaisuuden tullen...

  VastaaPoista
 17. Marie
  Arvaa vaan iloitsinko, kun tänä aamuna oli kuuraa ja oikeasti viileää? :) Ihan eri tavalla herääkin, kun saa olla pienen hetken viileässä aamussa ennen töihin ryhtymistä.
  Lumisotasille ryhtyminen noilla palloilla olisi muuten varmana tosi hauskaa ja luulen, että saataisiin aika pien pelikavereita :)
  Hetki kanssasi puhelimessa toi paljon voimaa ja valoa. Kiitos!!
  Loppuviikkoosi hyvää mieltä

  VastaaPoista
 18. how sweet to be a cloud

  Thank you so much!! I just opened the present and I am full of joy!! Loved, LOVED, the yarn and everything you sent to me. Merci!!
  hugs,
  Anu

  Arja kiitos
  Minä olen näin jälkijunassa vastailemassa ja toivottelen sinulle mukavaa viikonloppua

  Sanna
  Kiitos - ja hei ota vaan puikot käteen ja laita vaikka oikeita silmukoita peräjälkeen. Minunkin taidot ovat tosi pikkuruiset mutta kaikenlaista kivaa saa silti väkerreltyä ja saa niin hyvän mielen siitä kun näkee kättensä jäljen.
  Lumen odotuksessa elellään ja tämä loppuviikon viileyskin tuntui jo ihanalta :)
  Kivaa viikonloppua Sanna

  Maria
  Kiitos sinulle. Sanoit kauniisti, että se valo lämmittää...Niin se tekee.
  Levollista viikonloppua sinulle

  VastaaPoista
 19. Bibelot
  Ai miten ihana tuo visio niistä petivaatteista :) Juu, tupsutelkoon vaan, niin saataisiin valkeaa...
  Muistoja ei meiltä onneksi voi kukaan viedä ja niiden lämmössä saadaan levähtää.
  Viikonloppuusi leppoisuutta

  Mari
  Eikö ollutkin kiva se lehti. Minusta siinä on valtavan monta mukavaa mallia. Nämä ovat minusta tossut juuri siitä syystä kun se kantapää puuttuu mutta ihastuin ihan tyystin kun vedin nuo tekeleet jalkaan. Pehmeät, renot ja kotoisat juuri kun se kanta puuttuu :)
  Mukavaa viikonloppua!!

  VastaaPoista